ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/4/11

Έγκλημα διαρκείας




Εντεκάμισι χιλιάδες τόνους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού της Fukushima, ξεκίνησε να διοχετεύει στον ωκεανό η ιαπωνική εταιρεία Tepco, χαρακτηρίζοντας την κίνησή της ως «απαραίτητο μέτρο ασφαλείας».


Απ’ ότι φαίνεται το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί αρνητικά τη κοινή γνώμη, καθώς ο τρόπος που επιχείρησε να αντιμετωπίσει τον πυρηνικό εφιάλτη κρίθηκε αποτυχημένος.

Την ώρα, μάλιστα, που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις προσπάθειες για να αποτραπεί το πιο «εφιαλτικό» σενάριο, υπεύθυνος της εταιρείας Tokyo Electric Power Co., με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, ζητούσε συγνώμη για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας ότι 11.500 τόνοι μολυσμένου νερού διοχετεύονταν στον Ωκεανό.

«Έχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε για αυτό το νέο κακό» τόνισε στην τηλεόραση. Μετά την «εγκληματική» κίνηση της εταιρείας, τα επίπεδα ραδιενέργειας στη θάλασσα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima μετρήθηκαν 4.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.




Αμέσως μετά την διεθνή αντίδραση, η εταιρεία δικαιολόγησε την απόφασή της, ως αναγκαστική, καθώς η κίνησή της γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθεί περισσότερος χώρος για το ραδιενεργό νερό που εκλύεται στο χώρο του εργοστασίου και στο οποίο τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι κατά πολύ υψηλότερα.

Κοινή γραμμή ακολούθησε και η ιαπωνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γούκιο Εντάνο, δήλωσε «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εκτός από την απελευθέρωση του μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού». Ωστόσο, τόσο η εταιρεία όσο και η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τη μεγάλης κλίμακας οικολογική καταστροφή, καθώς τα θαλάσσια ρεύματα θα μεταφέρουν τα ραδιενεργά στοιχεία, τα οποία θα ταξιδεύουν, μολύνοντας κάθε μορφή ζωής του βυθού.

«Αγώνας δρόμου» για σφράγιση της ρωγμής

Στο κενό έχουν πέσει -μέχρι στιγμής- όλες οι προσπάθειες των εργαζομένων-ηρώων στον πυρηνικό σταθμό της Fukushima για εμποδίσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού από τη ρωγμή περίπου 20 εκ. σε ένα χώρο καλωδίων κοντά στον αντιδραστήρα Νο2, χρησιμοποιώντας πολυμερή χημικά και τσιμέντο.
/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες