ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/3/11

Υπουργείο κατά εργολάβων για το μπάχαλο στην εθνική οδό

Σκηνικό... θρίλερ και απίστευτης ταλαιπωρίας έζησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν στην Αθήνα από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, με ουρές χιλιομέτρων, καθηλωμένα εκχιονιστικά μηχανήματα, σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών εν μέσω χιονιά, χωρίς να μπορεί κανένας να πει με βεβαιότητα τι είχε συμβεί! Η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και ο «Γολγοθάς» για του χιλιάδες εκδρομείς έλαβε τέλος.  

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η χιονόπτωση δεν ήταν τέτοιας έντασης που να δικαιολογεί το απίστευτο μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βάλλει κατά των εργολάβων και της εταιρείας Νέας Οδού. Οπως αναφέρει: «Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και
επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι' αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν». «Όπως είναι γνωστό η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Απαντώντας, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας «Νέα Οδός» μίλησε για μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας και απέδωσε το πρόβλημα στην ακινητοποίηση οχημάτων είτε για να τοποθετήσουν οι οδηγοί αντιολισθητικές αλυσίδες, είτε εξαιτίας μηχανικών βλαβών. Το πρόβλημα ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας έγινε ακόμα οξύτερο, υποστήριξε, όταν «δίπλωσε» νταλίκα στο οδόστρωμα, αλλά και το πυροσβεστικό όχημα που είχε σπεύσει σε βοήθεια.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες