ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/10/09

ΕΝΑΕ: Νέοι υποψήφιοι αγοραστές "σφήνα" στην μεταβίβαση - Στόχος τους το πρόγραμμα φρεγατών του Π.Ν.

Εκτύπωση E-mail
30-10-2009 00:02:18

ImageAιφνιδιαστικές εξελίξεις στο θέμα της μεταβίβασης των ΕΝΑΕ (Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) από την εταιρεία Thyssen Krupp Marine Systems (μητρική της HDW που είναι η ιδιοκτήτρια των ΕΝΑΕ) σε νέο ιδιοκτήτη. Ενώ οι συνομιλίες με τον όμιλο των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου Σύρου, είχαν προχωρήσει αρκετά, ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα μπήκε «σφήνα» στην όλη υπόθεση και διεκδικεί-αν δεν έχει ήδη κλείσει το deal-τα ΕΝΑΕ.

Ένα σχήμα στο οποίο εμφανίζονται από επιχειρηματικής άποψης οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των ΕΝΑΕ μέχρι την μεταβίβασή τους το 2002 στην HDW και Αντώνης Χάγιας, πρώην αντιπρόσωπος της ΗDW και νυν αντιπρόσωπος της Thyssen Krupp στην Ελλάδα, αλλά και ένας δημοσιογράφος, φίλος του Σ.Εμμανουήλ!

Το σχήμα επιχειρηματικά οπωσδήποτε δεν ακούγεται αρκούντως «βαρύ» για ένα μέγεθος όπως τα ΕΝΑΕ (έστω αν ο Σ.Εμμανουήλ θεωρείται μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, άριστος γνώστης των «ειδικών συνθηκών» των ΕΝΑΕ και ιδιαίτερα ευφυής ως προσωπικότητα), οπότε θεωρείται βέβαιο ότι κάποιο άλλο κέντρο, μεγάλου οικονομικού μεγέθους (ακούγονται τα ονόματα δύο εφοπλιστικών ομίλων με τράπεζες και ανάμιξη στα ΜΜΕ), στηρίζει το όλο εγχείρημα, στο οποίο πιθανότατα θα έχει συμμετοχή και η Thyssen με κάποιο ποσοστό.

Ο Αντώνης Χάγιας είχε εξουσιοδοτηθεί από την Thyssen και εσχάτως αναζητούσε τράπεζα για να δανειοδοτήσει την μισθοδοσία των ΕΝΑΕ από την 1η Νοεμβρίου και μετά, μέχρι την εύρεση αγοραστή. Δεν αποκλείεται αυτή η αναζήτηση να «έβγαλε» κάτι παραπάνω από δανειοδότηση...

Η συγκεκριμένη ομάδα των υποψηφίων αγοραστών επισκέφθηκε την υπουργό Οικονομικών Λούκα Κατσέλη και ανέλυσε την πρότασή της. Ήδη έχουν συστήσει εταιρεία και μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν υπογράψει σχετικό MoA (μνημόνιο συμφωνίας) με την Thyssen. Αυτές οι εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν την περασμένη Τρίτη οι συνομιλίες του ιδιοκτήτη του ομίλου Ελευσίνας-Νεωρίου, Νίκου Ταβουλάρη με την Thyssen. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει εκδηλωθεί καμία αντίδραση μέχρι στιγμής, αν και κορυφαίο στέλεχος διατύπωσε τον προβληματισμό τους ως προς την βιωσιμότητα του σχήματος Εμμανουήλ-Χάγια, ίσως γιατί πιθανότατα δεν γνωρίζει την οικονομική επιφάνεια αυτών που στηρίζουν το εγχείρημα.

Την ομάδα Εμμανουήλ-Χάγια, εκτός από τον γνωστό δημοσιογράφο ο οποίος επρόκειτο και το 2002 να μπει στο Δ.Σ, των ΕΝΑΕ αλλά η μεταβίβαση στους Γερμανούς απέτρεψε την εξέλιξη, την πλαισιώνουν στελέχη που γνωρίζουν άριστα το περιβάλλον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από προηγούμενη κυβερνητική θητεία τους σε αυτό.

Image

Αν προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τα κίνητρα πίσω από το σκληρό πόκερ που παίζεται στα ΕΝΑΕ, θα διαπιστώσουμε ότι αυτά δεν είναι άλλα από το πρόγραμμα των φρεγατών. Αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία εκτός του ομίλου Ταβουλάρη, ο βασικός στόχος θα είναι να ανοίξει και πάλι το παιχνίδι της επιλογής... Πάντως το βέβαιο είναι ότι ο όμιλος Ταβουλάρη δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

πηγή

Αθώοι οι 6 φοιτητές ΓΙΑ ΤΟ "ΧΤΙΣΙΜΟ" ΜΕ ΤΟΥΒΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Αθωώθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης οι έξι νεαροί κατηγορούμενοι για το «χτίσιμο» του γραφείου του αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Θανάση Καραμπίνη. Σε βάρος των νεαρών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα γεγονότα της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης όταν ομάδα φοιτητών του Δημοκριτείου είχε προβεί σε διαμαρτυρία υλοποιώντας απόφαση του συλλόγου φοιτητών και αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας, της άσκησης παράνομης βίας, καθώς και της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας. Το δικαστήριο προχώρησε στην αθώωση των έξι κατηγορουμένων μετά εξέταση αρκετών μαρτύρων και την πρόταση του εισαγγελέα, η οποία παρουσίασε ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, τα αδικήματα της άσκησης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης φαίνεται από τις καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας ότι έχουν αντικειμενικά διαπραχθεί. Εντούτοις οι νεαροί βρίσκονται υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά και έχοντας δικαιολογημένη εντύπωση ότι κινούνται εντός της νομιμότητας. Το ακριβές νομικό σκεπτικό με βάση το οποίο βρήκε η απόφαση θα ανακοινωθεί σύντομα από το δικαστήριο. πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες