ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/9/10

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Πρίν απο περίπου ενάμιση μήνα η γη του αλησμόνητου Πόντου σείστηκε απο ένα θρησκευτικο γεγονός. Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά που χρονολογείται απο το 386 λειτουργήθηκε ξανα μετά απο 88 χρόνια. Πρωτεργάτης αυτης της θεάρεστης αυτης κίνησης ήταν ο οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος, ο  Μητροπολίτης Δράμας Παύλος όπου με την βοήθεια των ποντιακών οργανώσεων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καταφεραν την Τουρκικη πολιτεία να δωσει άδεια για την τελέση της θείας Λειτουργίας.
Ο αγωνιστής προαναφερθέν μητροπολίτης ,γνήσιο σπέρμα της Ποντιακής γης κ. Παύλος( κατα κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης) γεννηθηκε στην Βέροια το 1963.Αποφοιτώντας απο την Εκκλησιαστικη σχολη της Λαμίας, εγγραφεται στην θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης τελειώνει το 1988. Το 1995 παίρνει Master και 2002 διδακτωρ θεολογίας του ιδίου πανεπιστημίου.Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και το 1988 Πρεσβύτερος. Απο το 1991 διετέλεσε ηγούμενος της μονής Παναγίας Σουμελά στο  Βέρμιο μέχρι το 2002.Διετέλεσε α' αντιπρόεδρος του ομόνυμου ιδρύματος ΄΄Παναγία Σουμελα΄΄.Χειροτονήθηκε μητροπολίτης Δράμας το 2005.
Νιώθουμε υπερήφανοι που κάποιος ανώτερος (σε βαθμό) κληρικός  δεν ξεχναει τις πατρικές εστίες των προγόνων μας

Ξεσκονίζουν 11 υπολογιστές για το παραδικαστικό

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι σκληροί δίσκοι τουλάχιστον έντεκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, που κατασχέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Εφετών, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, προχθές το βράδυ στην πολυτελή μονοκατοικία του Παλιού Ψυχικού και οι οποίοι φέρονται ότι χρησιμοποιούνταν από εμπλεκόμενους στο κύκλωμα με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Οι υπολογιστές εκτιμάται ότι δεν είχαν προλάβει να αποσυρθούν από το αρχοντικό του Π. Ψυχικού και ενδεχομένως τα ευρήματα από αυτούς να σηματοδοτήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς έντεκα κεντρικές μονάδες υπολογιστών και ένα FAX.
Τα νέα στοιχεία που κατέσχεσε η Αστυνομία προχθές στο αρχοντικό της οδού Β. Παύλου δίνουν νέα τροπή στο τεράστιο κύκλωμα με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων
Αυτά τα νέα στοιχεία προστέθηκαν στο ογκωδέστατο υλικό που

Ιρλανδία: Έως 50 δισ. θα κοστίσει η διάσωση των τραπεζών

Στα 50 δισ. ευρώ υπολογίζεται το μέγιστο συνολικό κόστος για τη διάσωση των τραπεζών της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και η κεντρική τράπεζα. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει πλειοψηφικό ποσοστό της Allied Irish Banks και να κάνει νέα ένεση κεφαλαίων στην Anglo Irish Bank.

Το βασικό σενάριο υπολογίζει το κόστος της διάσωσης στα 45 δισ. ευρώ, αλλά το χειρότερο πιθανό σενάριο για την Anglo Irish το φέρνει στα 50 δισ. ευρώ. Η Allied Irish εκτιμάται ότι χρειάζεται 3 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία έχει ήδη διαθέσει

Υποβάθμισε την Ισπανία η Moody’s

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας, από Aaa σε Aa1 προχώρησε η Moody’s. Είναι ο τρίτος οίκος που στερεί την άριστη αξιολόγηση από τη χώρα, έπειτα από τις Standard & Poor’s και Fitch.
Η Moody’s επικαλέστηκε τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές της Ισπανίας. Η κίνηση ασκεί πρόσθετες πιέσεις στην κυβέρνηση του Zapatero, την ώρα που ετοιμάζεται να περάσει τον πιο αυστηρό προϋπολογισμό των τελευταίων 30 ετών.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους

Εκτός «αγώνα» για ΑΤΕ και ΤΤ η Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση μεριδίων στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αιτιολογία τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στη διαδικασία.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Σταύρος Λεκκάκος, διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής CEO της Τράπεζας Πειραιώς, «δυόμιση μήνες μετά, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση για τις τράπεζες των 3 συμβούλων του Δημοσίου θα είναι έτοιμη μετά τις 15 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Όργια στο γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ!

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κατάσχεσε το γιοτ που κάποτε ανήκε στον Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, μετά από πληροφορίες ότι ένα δίκτυο πορνείας χρησιμοποιούσε το πλοίο για σεξ πάρτι με πόρνες. Οκτώ γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια, που όλες πιστεύεται ότι είναι πόρνες, κρατήθηκαν για υγειονομικούς ελέγχους αφότου οι αρχές της

Στην Αγορά τα 25 δισ. ευρώ για την τόνωσή της

 Ας  κάνουμε ένα απλο υπολογισμό 28 Δις που έδωσε η ΝουΔουλα , 10 Δις που έδωσε το ΠΑΣΟΚ πριν απο 7 μήνες και άλλα 25 Δις τώρα...πόσα μας κάνουν???


Tης Κ. ΦΛΩΡΟΥ

Τη δέσμευση των τραπεζών να διοχετεύσουν στην αγορά τα 25 δισ. ευρώ των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να συμβάλουν στα προβλήματα της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω ενός «Συμφώνου Ρευστότητας», έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών, και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Οι συμμετέχοντες στην προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο

"Δεν βγαίνει από πουθενά ζημιά του Δημοσίου"

Με αυστηρά πολιτικούς όρους και συγκεκριμένες αναφορές που ξεμπροστιάζουν το ΠΑΣΟΚ καταδεικνύοντας τις ανίερες μεθοδεύσεις του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, τοποθετήθηκε ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην απαντητική επιστολή του προς την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.
Μέσα σε δυόμισι σελίδες και με το δωρικό ύφος που τον διακρίνει, ο κ. Καραμανλής "κατεδαφίζει" το προκατασκευασμένο κατηγορητήριο του ΠΑΣΟΚ παρέχοντας παράλληλα πλήρη κάλυψη στους υπουργούς του για τους χειρισμούς που έκαναν.
Ο τέως πρωθυπουργός συνοψίζει την τοποθέτησή του για την υπόθεση, σε έξι επισημάνσεις που αφορούν την ουσία των ανταλλαγών.
1. Σημειώνει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της

«Έλληνες, με τέτοιο χρέος ξεχάστε παιδεία, υγεία και συντάξεις»…

Υπό την πίεση  των Βρυξελλών γράφουν στην κυβέρνηση το νέο κρατικό προϋπολογισμό,

το προσχέδιο του οποίου θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή.  
Η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξήσεις ΦΠΑ "πολλαπλών ταχυτήτων" σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης που σήμερα φορολογούνται με 11%, "για να της βγουν" τα νούμερα στο νέο κρατικό προϋπολογισμό.  
Συγκεκριμένα, για να αποφύγει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ από 11% σε 23%, για βασικά είδη κατανάλωσης, ετοιμάζει "ομοβροντία μέτρων" για επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σχεδιάζει να προχωρήσει (συνδυαστικά και όχι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες