ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ψήφο αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. 
Το ΣτΕ τονίζει πως η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι για την τοπική αυτοδιοίκηση «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την

Πετρέλαιο: 200 εκατ. βαρέλια στον Πατραϊκό

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που έχουν συντάξει μετά από μακροχρόνιες έρευνες έμπειρα στελέχη από το χώρο του πετρελαίου και το έχουν παραδώσει στις κρατικές αρχές και αφορά στην ύπαρξη του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη χώρα μας, στον Πατραϊκό Κόλπο. αποκαλύπτει σήμερα οι «Ηonline».

Φέρνει στο φως της δημοσιότητας την πρώτη «πετρελαιοπιθανή» περιοχή της χώρας και είναι αυτή που ξεκινά από τον Πατραϊκό Κόλπο κι εκτείνεται δυτικά στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και συγκεκριμένα στα νησιά της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας. Εκεί κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα των νησιών του Οδυσσέα οι ειδικοί που έχουν ενημερώσει εγγράφως τις κρατικές αρχές κρύβονται 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Δύο φορές ο Πρίνος. Τα κοιτάσματά

Διαμαρτυρία Αιγυπτίων στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου. Αιγύπτιοι και Έλληνες αλληλέγγυοι, τραγουδώντας και ανεμίζοντας ελληνικές και αιγυπτιακές σημαίες, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια του καθεστώτος Μουμπάρακ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον αιγυπτιακό λαό ο οποίος κατέκλυσε τους δρόμους του Καΐρου.
«Ο Μουμπάρακ μοιράζει υποσχέσεις αλλά είναι πλέον πολύ αργά για αυτόν. Ο λαός δεν τον φοβάται πια και δεν υποχωρεί, είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσει το καθεστώς του», δήλωσε ο

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΓΚΟΜΕΝΟ!!!

Τάδε έγραψε ο παρουσιαστης της σειράς 1821  Πέτρος Τσατσόπουλος στην προσωπική του ιστόσελίδα στο facebook
δείτε την φωτογραφία:

Κοινωνική έκρηξη σε παγκόσμιο επίπεδο φοβάται ο Ντομινίκ Στρος Καν

Mια επανεμφάνιση του “μοντέλου των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης” έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ομιλία του στην Σιγκαπούρη. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό προστατευτισμό και βίαιες κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε ο Στρος Καν.
"Η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την εγχώρια ζήτηση. Και η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλο εξωτερικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα και η Γερμανία, εξακολουθεί να ενισχύεται από τις εξαγωγές", είπε ο ίδιος.
"Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού- του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και πόλεμο".
Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τα καύσιμα τους τελευταίους μήνες έχει ήδη

Αίγυπτος: Κλονίζεται η εξουσία του Mubarak, με το λαό συντάσσεται ο στρατός

Κλονίζεται η 30χρονη εξουσία του Hosni Mubarak στην Αίγυπτο, καθώς ο στρατός δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει βία απέναντι στους διαδηλωτές που ζητούν την αλλαγή του καθεστώτος. Μη έχοντας πια πολλές άλλες επιλογές, ο Mubarak δήλωσε μέσω του κορυφαίου συμβούλου του διατεθειμένος να συζητήσει με την αντιπολίτευση για μεταρρυθμίσεις.

Το πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου έδειχνε να αλλάζει από το βράδυ της Δευτέρας, με τους New York Times να μιλούν για την πιο αποφασιστική στιγμή για τη χώρα από την εποχή που ο Mubarak ανέλαβε την εξουσία, πριν από τρεις δεκαετίες.

Ο στρατός εμφανίζεται πλέον σαν διαπραγματευτής ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές: Τη λαϊκή εξέγερση που απαιτεί την απομάκρυνση του Mubarak και την άρνηση του απολυταρχικού καθεστώτος να εγκαταλείψει την εξουσία.

Οι εξαήμερες διαδηλώσεις μπαίνουν σε νέα φάση, αφότου εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε από την κρατική τηλεόραση ότι «οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του σπουδαίου λαού μας». Όπως είπε, ο στρατός αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα των απαιτήσεων και σέβεται την ελευθερία της έκφρασης με ειρηνικούς τρόπους.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς στους δρόμους των αιγυπτιακών πόλεων, αν και τα ξένα ΜΜΕ προειδοποιούν πως είναι ακόμα νωρίς να προδικάσει κανείς το τέλος της κυβέρνησης Mubarak.
isotimia.gr

Συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον υπουργό Κ. Σκανδαλίδη

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη της επιτροπής αγώνα των αγροτών της βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας ο πρόεδρός της, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή.
Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, αφορούν -κυρίως- στις αποζημιώσεις των βαμβακοκαλλιεργητών από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, καθώς και στο αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, για τα οποία δεν ισχύουν πλέον οι ειδικές τιμές. Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν να παραμείνει υπό κρατική «ομπρέλα» η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ).
Αυτό διότι, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Κώστας Τσαούσκας, «σε περίπτωση που αλλάξει χέρια θα είμαστε υποχείρια των ιδιωτών, αφού το 65% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας είναι υποθηκευμένο στο

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ





Σοσιαλισμός: έχεις δύο αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονα.

Κομμουνισμός: έχεις δύο αγελάδες, τις παίρνει το κράτος και σου δίνει λίγο γάλα.

Φασισμός: έχεις δύο αγελάδες, τις παίρνει το κράτος και σου πουλάει το γάλα.

Τι μας περιμένει


Πρόσθετα µέτρα, που αφορούν το 2012 έχει αποφασίσει το Συµβούλιο υπουργών Οικονοµικών της Ένωσης τον περασµένο ∆εκέµβριο, µε δεκαεξασέλιδο κείµενο το οποίο όμως δεν είδε το φως της δηµοσιότητας. Παρόλα αυτά όπως είναι φυσικό το συγκεκριμενό κείμενο είναι σε απόλυτη γνώση της κυβέρνησης. Έτσι τα που καλείται να λάβει η Αθήνα, στο πλαίσιο της
Τι μας περιμένει
διαδικασίας υπερβολικού ελλείµµατος, έχουν κριθεί αναγκαία διότι τα δηµοσιονοµικά της µεγέθη δεν έχουν τιθασευτεί σε βαθµό τέτοιο που να διασφαλίζουν ότι µέχρι το 2014 θα έχει επιτευχθεί η εξυγίανση.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Ζαμπονοτυρόπιτα για τεμπέληδες

Υλικά:
½ κιλό φύλλο σφολιάτας
10 φέτες ζαμπόν
20 φέτες τυρί του τοστ
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού

Επαναπατρισμός των Ελλήνων


Τρία C-130 απογειώθηκαν για Αίγυπτο, ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας, που έχουν ζητήσει να επαναπατριστούν. Ρευστή η κατάσταση λόγω της σημερινής μεγάλης διαδήλωσης. Κανένας συμπατριώτης μας δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής Το απόγευμα αναμένονται στην Ελλάδα. Το σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών

Με την αναχώρηση το πρωί, τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Επιδοτήσεις για επισκευές


Με άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια θα επιχορηγηθούν όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον", ώστε να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. Δείτε τις προϋποθέσεις ένταξης και τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας

Σε ισχύ τίθεται από  σήμερα το πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον", μέσω του οποίου το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων να αξιοποιήσουν επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα είδη κατοικιών.

Αυξήσεις χωρίς μέσα μεταφοράς


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Ακινητοποιημένο το Μετρό, παρά το ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη. Από σήμερα οι νέες τιμές των εισιτηρίων. Δείτε ποιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες

Γολγοθάς για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα Τρίτη, λειτουργούν μόνο το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα


Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Συννεφιά και τοπικές βροχές

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παγετός επικρατεί από το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1/02/2011


 













1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.
1867: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η 8ωρη απασχόληση ημερησίως για τους χτίστες στις ΗΠΑ.
1887: Ο Χάρβεϊ Γουίλκοξ τεμαχίζει και πουλά τη γη του, έκτασης 500 στρεμμάτων, σε οικόπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν το Χόλιγουντ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 01/02/2011

Φουλ για Γεωργιάδη και Μπλάνκο
Φουλ για Γεωργιάδη και Μπλάνκο
Η διοικητική αναταραχή και η πίεση του χρόνου δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ενισχυθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά ήδη «μαγειρεύεται» η ενίσχυση της ομάδας για το καλοκαίρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες