ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/11/10

«Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη ...»

«Άλλα κόλπα» άρχισαν από σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν είναι απλώς το γεγονός ότι έστειλαν για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια φωτοαναγνωριστικά RF-4Ε στο Αιγαίο και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επάνω από ελληνικά νησιά, είναι το αντικειμενικό γεγονός αυτής της ενέργειας: Κατά τα ΝΑΤΟϊκά, αλλά και διεθνή δεδομένα αεροπορικής συμπεριφοράς, η παραβίαση Εθνικού Εναέριου Χώρου από συνδυασμό μαχητικών και αναγνωριστικών και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε (τριπλή υπέρπτηση), συνιστά «επιθετική ενέργεια». Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει…
Ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη δεν είχαμε τόσο «τραβηγμένη» συμπεριφορά και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε υπέρπτηση συνδυασμού μαχητικών και αναγνωριστικών επάνω από ελληνικά νησιά.
Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν με τακτικά δεδομένα την κίνηση αυτή, παρά μόνο με πολιτικά: "Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη να ανιχνεύσουν την αμυνιτκή μας διάταξη στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Ακόμα και αν έχουν κάποια ... απορία, αρκούσε να στείλουν, όπως και κάνουν συνέχεια, UAV και να δουν αυτά που θέλουν. Ακόμα και τα RF-4 από τα τουρκικά χωρικά ύδατα θα έκαναν καλή δουλειά. Νομίζουμε ότι απλώς ήθελαν να δείξουν ότι "τέλος η εκεχειρία" που είχαμε μετά τον Ηλιάκη" σημείωνε ανώτερος επιχειρησιακός αξιωματικός του ΓΕΑ.
Και σχολιάζω:
• Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν: Εάν δεν μπορούν τότε τι κάνουν εκεί? Τι κάνει το ΓΕΕΘΑ, ο ΥΠΕΘΑ και ο κάθε ένας που είναι εκεί για να προστατεύει τη χώρα και

ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Οι αδελφοί Τουρκοκύπριοι έχουν ως «εκλελεγμένο ηγέτη» τους κάποιον που θεωρεί πως «...κατάγονται από την Ανατολία» και έφτασαν στην Κύπρο «για να την κάνουν» πατρίδα τους. Πρόκειται φυσικά για τις νέες, προκλητικές όσο και ανιστόρητες, δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που κάνει ότι μπορεί για να φθάσει -και ξεπεράσει- τον Ντενκτάς. Δηλώσεις που πρώτον από όλους θα έπρεπε να προβληματίσουν τον πρόεδρο Χριστόφια, ως προς τα πιστεύω και τις προθέσεις του συνομιλητή του στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, οι παραπάνω δηλώσεις Έρογλου, έγιναν στα εγκαίνια του κτιρίου, το οποίο θα στεγάζει τον πολιτιστικό Σύνδεσμο των εξ Ικονίου της Τουρκίας εποίκων. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποδίδεται σημασία στα όσα λέγονται κατά καιρούς για διακρίσεις Τούρκων - Τουρκοκυπρίων: «Όλοι οι Τούρκοι της Κύπρου έφτασαν στο νησί από την Ανατολία, σε διάφορες χρονικές περιόδους». Και ολοκλήρωσε, θυμίζοντας τον τελικό στόχο της Τουρκίας: «Όλοι ήλθαμε στο νησί αυτό με την ίδια πίστη, για να

Έλλειμα, χρέος και νέο πακέτο μέτρων "τσεκάρει" η τρόικα πριν την τρίτη δόση

Το νέο πακέτο μέτρων σε συνδυασμό με την πορεία των κρατικών εσόδων αλλά και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων συνιστούν τα σημεία όπου θα εστιάσει την προσοχή της η τρόικα λίγο πριν δώσει το ok  για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου των 9 δισ. ευρώ.

Τα νέα μέτρα που θα ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αρχές Δεκεμβρίου στη Βουλή έρχονται ως αποτέλεσμα της  αναθεώρησης του  περσινού ελλείμματος στα επίπεδα του 15,4% - 15,5%. Γεγονός,  που φέρνει νέα ανοδική αναθεώρηση και στο έλλειμμα του 2010 το οποίο εκτοξεύεται στο 8,6% έναντι αρχικού στόχου 8,1% που προέβλεπε το Μνημόνιο.

Ανοδικά θα κινηθεί και το δημόσιο χρέος το οποίο εξακοντίζεται στο 125-127% έναντι 115% που προέβλεπε  το κείμενο του προσχεδίου.

Στα δύο αυτά μεγέθη στάθηκε ιδιαίτερα και το κλιμάκιο της  Fitch που

Tουρκία: Αντιρρήσεις, του Αμπντ. Γκιουλ, αναφορικά με το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, κατά του Ιράν

  Η Τουρκία δεν αποδέχεται το πρόγραμμα αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ δεδομένου ότι στοχεύει ειδικώς στο Ιράν, ενώ το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
     "Το ΝΑΤΟ είναι αμυντικός οργανισμός. Ένα σύστημα άμυνας τοποθετείται έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται οποιοσδήποτε στον κόσμο κατέχει βαλλιστικούς πυραύλους και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε συνέντευξή του, στο BBC. '"Είναι λάθος να προσδιορίζεται ως στόχος μία και μόνο χώρα, το Ιράν. Δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
     Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θέλουν να αναπτύξουν ένα

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη

 Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο νέο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασαν οι δύο πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο βουλευτές ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενταχθούν, στις 21 Νοεμβρίου, στο κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, οι οποίοι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.
«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς».
Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει. «Θα μιλήσει ο καθένας για τον εαυτό του», ανέφερε και σημείωσε πως δεν γνωρίζει το όνομα του νέου κόμματος.
Στην ίδια εκπομπή ο Κώστας Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του εδώ και μήνες να ενταχθεί στο νέο κόμμα.
«Η κ. Μπακογιάννη προκαλείται από τη μοίρα της να επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης και έχω θέσει εαυτόν σε αυτή την ευρεία κεντροδεξιά παράταξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με όσους αγώνες και όποια πολιτική παιδεία μου χάρισε ο Θεός, για την πατρίδα, σ' αυτήν την προσπάθεια, που, ήδη, έχει ανακοινωθεί από την κ. Μπακογιάννη».
Την ίδια ώρα αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για άλλους βουλευτές και στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα που φέρονται σκέπτονται να ενταχθούν στο νέο κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Κοτσώνης κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση και δεν αποκλείεται στις 21 Νοεμβρίου να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Ακούγεται επίσης και το όνομα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε θετικά για το υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
«Είχε μια θητεία μεγάλη στη νομαρχία που αντικειμενικά τουλάχιστον εγώ το λέω, δεν ήταν κακή», είπε.
Εν τω μεταξύ ο μηχανισμός της κας Ντ. Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς για

Ο μοναχικός ανήφορος του Μνημονίου

Η επόμενη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση εξαιρετικά μόνη απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας και εν όψει της κατάθεσης ενός δύσκολου προϋπολογισμού και ενός ακόμα πιο δύσκολου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου η λιτότητα θα συνεχιστεί, όπως προεξόφλησε χθες και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Γιουνκέρ Κλοντ.
Ο Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβεβαίωση της εντολής του λαού για αλλαγές, είπε ότι η κυβέρνησή του «μένοντας πιστή στις υποχρεώσεις της» (σ.σ. Μνημόνιο) θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με στόχο το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια για αλλαγές στην οικονομική πολιτική και με δεδομένο ότι η ερμηνεία που δίνει στην ψήφο της Κυριακή είναι ότι δεν πέρασε η αντιμνημονιακή ψήφος της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζει ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Ωστόσο, δεν λείπουν από την κυβέρνηση και οι εκτιμήσεις εκείνες που λένε ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να βρεθεί σε αδιέξοδο. Εμπειρο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας χθες στην «Ε» και περιγράφοντας την κυβερνητική μοναξιά εν όψει της δύσκολης πορείας, έλεγε ότι

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η Κύπρος αντιμετωπίζει σήμερα θανάσιμο κίνδυνο από την ελλοχεύουσα τουρκική κατακτητική πολιτική που -πέραν τής διά πυρός και σιδήρου διαρπαγής του 40% της έκτασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ανήκουστων ωμοτήτων που τα τουρκικά στρατεύματα εις βάρος του λαού μας στα 1974, διέπραξαν- προωθούν μεθοδικά και με συντεταγμένες επιστημονικές και τη δημογραφική μας αλλοτρίωση.
Γνώστες από εκατονταετίες τώρα της δημογραφικής αποψίλωσης του Ελληνισμού και -παράλληλα- του εμπλουτισμού του δημογραφικού τους εκτοπίσματος, έχουν επιτύχει να καταφέρουν σε βάρος της ελληνικής πατρίδας θανάσιμα πλήγματα. Γιατί οι Τούρκοι δεν είναι μόνο τη συριακή Αλεξανδρέττα που, σχετικώς πρόσφατα, βίαια με τον δημογραφικό εκτουρκισμό της ενέταξαν στην τουρκική επικράτειαν, καθώς και τα ελληνικότατα νησιά της Τενέδου και της Ίμβρου, αλλά και πολύ παλιότερα έχουν αναγάγει σε απίστευτα υψηλήν επιστημονική περιωπή τη δημογραφική αλλοτρίωση σε τεράστιες εκτάσεις του μικρασιατικού χώρου.
 Γιατί οι Οθωμανοί Τούρκοι που πήραν τ’ όνομά τους από τον ιδρυτή του κράτους τους Οθμάν ή Οσμάν, όταν έφτασαν στο δεύτερο μισό του 13ου μ.Χ. αιώνα από την αρχική κοιτίδα τους, το περσικό Χορασάν, για να εγκατασταθούν -καταδιωγμένοι απ’ τους Μογγόλους- και με αρχηγό τον νεαρό Ερτογρούλ στα ΝΑ μικρασιατικά εδάφη, και συγκεκριμένα στα βυζαντινά Αγγελόκωμα, τη σημερινή περιοχή του Σογιούτ-Ντόμανιτς, δεν ξεπερνούσαν, σύμφωνα με τις αδιάψευστες ιστορικές πηγές, τις 300 όλες κι όλες οικογένειες. Κι όταν υπολογισθεί πως κάθε οικογένεια είχε και δέκα ακόμα εξαρτώμενους, το οθωμανικό ψυχομέτρι δεν ξεπερνούσε τις τρεις το πιο πολύ χιλιάδες.
Κι όμως με την τακτική του δημογραφικού τους εμπλουτισμού και της παράλληλης δημογραφικής αποψίλωσης του Ελληνισμού -που πέτυχαν με τις γνωστές μεθόδους του παιδομαζώματος, του βίαιου εξισλαμισμού, της κατάκτησης των παράλιων ελληνικών πόλεων με τη σφαγή του αντρικού πληθυσμού και την αιχμαλωσία / εκτουρκισμό των γυναικόπαιδων- δημιούργησαν έθνος εκατομμυρίων που κατέκτησε ολόκληρο τον μικρασιατικό χώρο, εξοντώνοντας τον Ελληνισμό απ’ τις πανάρχαιες κοιτίδες του - τον Πόντο, τη Σαμψούντα, την Αμάσεια, την Τραπεζούντα, την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες