ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/10/10

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Γερμανία είναι ηγέτιδα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πολιτικό και δη το οικονομικό βάρος της είναι αδιαμφισβήτητο. Θεωρείται η ατμομηχανή της Ένωσης. Η Κύπρος ανέκαθεν διατηρεί καλές σχέσεις με τη Γερμανία. Κρίνουμε ότι αυτές πρέπει να εμβαθυνθούν ακόμα περισσότερο, εξαιτίας ακριβώς του ρόλου και της ενεργού δράσης της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και στα επιμέρους ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ιδωθεί και η τελευταία παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει στο Κυπριακό.

Δεν αποκλείεται η καγκελάριος να αναλάβει πρωτοβουλίες, κυρίως ενόψει της

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Με το πρόσφατο διάβημα διαμαρτυρίας για την ''δραστηριότητα'' του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, η Αθήνα έστειλε ένα μήνυμα, χλωμό έστω, ότι καλό θα ήταν να μην υπάρξει κάποιου είδους άκομψη παρέμβαση του Ερντογάν, στην επικείμενη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα. Ως γνωστόν, πρόσχημα για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού θα είναι το να συμμετάσχει στο Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στον Αστέρα της Βουλιαγμένης την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό που προβληματίζει είναι το ''ανεπίσημο'' πρόγραμμα της παρουσίας του Ερντογάν στην Αθήνα, πρωτίστως δε η επιθυμία του (που ήδη ''διέρρευσε'') να επισκεφθεί το τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά. Η σημειολογία της πρόκλησης: Το ''Τζαμί της νίκης'' χτίστηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή το 1458, προς υπενθύμιση της Αλωσης της Πόλης το 1453.
Είναι προφανές πως ο Ερντογάν θέλει έτσι να εμφανίζεται ως προστάτης όλων των

υπουργείο εξω(φρε)νικών

— Το κόκκινο χαλί έχει ήδη στρωθεί για να υποδεχθεί την Αυτού Εξοχότητα και Μεγαλειότητα. Οι καλές προθέσεις του σουλτάνου έχουν γίνει ήδη γνωστές στην Αθήνα: Θέλει να άρει το άδικο casus belli, να δηλώσει ότι δεν υπάρχει απειλή εναντίον της Ελλάδας και έτσι θα είναι δικό του «δώρο» προς τους έλληνες φορολογούμενους η μείωση των εξοπλισμών, είναι έτοιμος να δεχθεί το μοίρασμα του Αιγαίου ενώ θα μπορούσε να το πάρει όλο δικό του, ότι θα επιτρέψει τη λειτουργία και πάλι του χρόνου τον Αύγουστο στη Σουμελά, θα δεχθεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να επιστρέψει, έστω και με καθυστέρηση δύο χρόνων, το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο…
— Είναι πράγματι τόσο καλός μαζί μας, που ακόμη και ο φον Δημήτριος Α΄ δυσκολεύεται να πιστέψει πόσο τυχερός ήταν και του έτυχαν τόσο καλοί γείτονες…
— Έχει ζητήσει άραγε η Ελλάς να καταγραφεί στην έκθεση της Κομισιόν για την

OΧΙ ΨΗΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Tου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΖΕΛΟΥ
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Αριστεράς (ΝΔ - ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) έχουν αναγάγει τις εκλογές αυτές σε δημοψήφισμα για να δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποφανθεί εάν δέχεται ή όχι τις ρυθμίσεις και τα μέτρα που περιλαμβάνει το περίφημο Μνημόνιο, εκ των πραγμάτων πλέον οι εκλογές αυτές προσλαμβάνουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα.

Τα κόμματα της Άκρας Δεξιάς (ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) που ψήφισαν το Μνημόνιο επιχειρούν να μεταθέσουν το βάρος των εκλογών τού Νοεμβρίου σε άλλα θέματα («Καλλικράτη», κλιματικές αλλαγές, πράσινη ανάπτυξη κ.λπ.), καθώς η υποδούλωσή μας στις προσταγές του Μνημονίου δεν συμφέρουν σ΄αυτούς που την αποδέχτηκαν. Παρά τη φυγομαχία του κυβερνώντος «Μνημονίου» κόμματος και παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι υποστηρικτές τού Μνημονίου έχουν απομείνει πλέον, το ΠΑΣΟΚ στις προσεχές εκλογές θα συρθεί αναγκαστικά σε αντιπαράθεση γύρω από τις τραγικές συνέπειες που έχει η έλευση στη χώρα μας του ΔΝΤ και η εφαρμογή από την κυβέρνηση της γνωστής συνταγής του.


Η κυβέρνηση, που το μόνο έργο που έχει παρουσιάσει στον ένα χρόνο που ασκεί την εξουσία είναι η υπερφόρτωση του ελληνικού λαού με πολλά και δυσβάσταχτα βάρη (αύξηση φορολογίας, παράπλευρες επιβαρύνσεις, αύξηση της ανεργίας, υψηλός πληθωρισμός, έντονη εγκληματικότητα και -το χειρότερο- μείωση των αποδοχών των εργαζομένων) αντικρούει την επιχειρηματολογία των αντιπάλων τής οικονομικής πολιτικής της με το επιχείρημα ότι το Μνημόνιο αποτελούσε μονόδρομο, ενώ πολλοί στο ΠΑΣΟΚ το χαρακτηρίζουν «αναγκαίο κακό». Κακό είναι, όχι όμως

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

ΣΥΝΘΗΚΕΣ... πανικού διαμορφώνονται στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς διαπιστώνουν ότι διογκώνεται καθημερινά στην κοινωνία το «κλίμα δυσφορίας», αν όχι «αγανάκτησης», έναντι του Γ. Παπανδρέου μετά τις αποκαλύψεις Γιούνκερ περί... «διεφθαρμένης Ελλάδας».
Τα μηνύματα που φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο από βουλευτές και κομματικά στελέχη, αλλά και από τις μυστικές δημοσκοπήσεις περιγράφουν την οργή και τον θυμό των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης. Κι αυτό διότι δεν μπορούν να αποδεχθούν το γεγονός ότι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο σημείο να δυσφημήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό αποδίδοντάς της τα χαρακτηριστικά μιας «διεφθαρμένης χώρας». Ακόμη κι αν αυτή ήταν η ακριβής πραγματικότητα, όφειλε να προστατεύσει τη χώρα και όχι να την εκθέσει, ενισχύοντας έτσι τη σχεδόν ρατσιστική θεωρία ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη ότι «οι Έλληνες έχουν στο DNA τους τη διαφθορά».
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να αμβλύνει τις εντυπώσεις, τα αποτελέσματα ήσαν από πενιχρά έως... ασήμαντα. Ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι τα τελευταία αυτά γεγονότα συνιστούν «ισχυρό πλήγμα» για τον κ. Παπανδρέου και θέτουν υπό αίρεση την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία του. Δεν κρύβουν μάλιστα τις ανησυχίες τους ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με την «γκάφα ολκής» του Γ. Παπακωνσταντίνου να «χρεώσει» στον Κ. Καραμανλή τις
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες