ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/1/10

Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία

ImageΠροωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη). Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως

Άνω κάτω η ΝΔ μετά την υπογραφή Ψωμιάδη για τους μετανάστες.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ρηγίλλης η υπογραφή του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο δημοψήφισμα του ΛΑΟΣ για τους μετανάστες.

Ο κ. Ψωμιάδης άλλωστε έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων και ότι παρά το γεγονός ότι στηρίζει τη ΝΔ παράλληλα είναι και αυτόνομος.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι έτσι «κλείνει το μάτι» σε πολλούς ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ στη Μακεδονία.

ΠΗΓΗ

Μήπως τελικά να πουλήσουμε τον ΟΣΕ στους Κινέζους;

http://www.xblog.gr/wp-content/uploads/2008/03/ose-train.jpgΟι διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν θα είναι εύκολη, δηλώνει ο συντάκτης των Financial Times, Paul Betts. «Και αυτό γιατί οι Κινέζοι αναμένεται να απαιτήσουν ένα αντάλλαγμα από την ελληνική κυβέρνηση για την παρέμβασή τους».

Επομένως, το ερώτημα είναι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τι έχει η Ελλάδα να προσφέρει στους Κινέζους. Όπως φαίνεται, το Πεκίνο ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα στρατηγικό ποσοστό στην Εθνική Τράπεζα, καθώς έτσι θα μπορούσε να επεκτείνει τα επιχειρηματικά και εμπορικά συμφέροντά του στα Βαλκάνια και προς τη Μαύρη Θάλασσα. «Όμως, αυτή η επιλογή φαίνεται πολιτικά δύσκολη για να τη χωνέψουν οι Έλληνες», αναφέρουν οι FT.

Έτσι, αναζητώντας άλλες πιθανές επενδύσεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη προμήθεια των ΒΜΡ-3




Σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Μόσχα σχετικά με την απαίτηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μεγαλύτερη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην προμήθεια 450 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ-3. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, για το πρόγραμμα ύψους 1,3 δισ. του Ελληνικού Στρατού, οι ελληνικές εταιρείες θα συμμετείχαν στη συμπαραγωγή των ΤΟΜΑ έχοντας εξασφαλίσει υποκατασκευαστικό έργο αξίας μόλις 200-230 εκατ. - ποσοστό που ορθώς θεωρείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πολύ χαμηλό για μια διακρατική συμφωνία τέτοιου μεγέθους. Επίσης κρίθηκε μικρή η συμμετοχή της ημικρατικής ΕΛΒΟ που αποτελεί, από πλευράς τεχνολογίας, το ελληνικό κέντρο κατασκευής τεθωρακισμένων και οχημάτων διαφόρων τύπων. Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι έχει αυξηθεί η αξία των εργασιών που θα γίνουν στην Ελλάδα σε τουλάχιστον 300 εκατ. ενώ ενισχύθηκε και η εμπλοκή της ΕΛΒΟ στην κατασκευή και συναρμολόγηση των τεθωρακισμένων.

πηγή

Γυριζει οταν το θελησει ο Θεός

της Ελένης Κυπραίου, δημοσιογράφου -συγγραφέα :https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUAzQbs4wia6UJUp8XQZ4P-o4of0bi_R0CjxSm6B35BG1SUv80TZsseWYkN-s3NdrPznfQ0aCXDEBYsTuWY6NUiUMfcgJz8WIkdmSGTPiiZrBHOzlDoOaia82vaNWVTi8PrBA9WooNpWw/s400/KONSTANTINOS+PAEOLOGOS.bmp" Είπε ο Τούρκος στρατηγός, στον Έλληνα ομόλογό του :

<<..Εσείς οι Έλληνες , δεν πιστεύετε στον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά; Δεν λέτε και ξαναλέτε μεταξύ σας, πως βόλι εχθρού δεν τον άγγιξε ; Πως τον κατάπιε το μανιασμένο πλήθος των πορθητών της Πόλης ; Αλλά πως τον τράβηξε η Παναγιά στην αγκαλιά της, για να τον κάνει Αθάνατο. Δεν είστε βέβαιοι πως ΖΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ: Δεν είναι θρύλος. Ψεύτικη ελπίδα. Ονειροφαντασία. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Δες και μόνος σου..>>

..."ΔΕΝ ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ, ουτε και προκειται να αλωθη.

Καθως γραφουμε, ξεπηδα απο τα βαθη της μνημης μας μια ιστορια, που αν δεν ειναι αληθινη, τουλαχιστον θα μπορουσε να αποθανατιστη σαν θρυλος.

Μας την αφηγηθηκε, πριν μερικα χρονια, προσωπικοτητα αξιολογη (τηρουμε την ανωνυμια της) και παντως ουτε ευφανταστη, ουτε παραμυθολογα.

Πριν μερικα χρονια λοιπον, λιγοτερα απο μια δεκαετια, υπηρετουσαν, απ΄τη μια

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΞΑΚΗΣ: «ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

250307-naxakis-zafiropoulosΟ Έλληνας που έφερε τον Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1999 μιλά αποκλειστικά στον «Ε.Κ.»
> συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο
Με τον άνθρωπο που συνδέθηκε όσο κανένας άλλος Έλληνας με τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν έχει σήμερα την τιμή να συνομιλήσει ο "Ελεύθερος Κόσμο". Ο απόστρατος πλοίαρχος κ. Αντώνης Ναξάκης ήταν αυτός που έφερε στην χώρα μας το 1999 τον Ηγέτη του PKK για να τον σώσει από το στόμα των Τούρκων. Τελικά οι λανθασμένοι χειρισμοί του τότε υπουργού εξωτερικών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες