ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/10/10

Ένα έτος Ελληνικής αδράνειας στα Βαλκάνια.

 του Κωσταντίνου Χολέβα

Μετά από ένα χρόνο διακυβερνήσεως της χώρας από τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου είναι χρήσιμο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της βαλκανικής μας πολιτικής. Θα μπορούσα κάλλιστα να αφήσω λευκή τη σελίδα, διότι ουδέν το αξιοσημείωτο επιτύχαμε, απλώς αδρανήσαμε. Παρά την παρουσία του ιδίου του Πρωθυπουργού επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η χώρα μας δείχνει να μην έχει καταλάβει τί σημαίνουν οι εξελίξεις στα γειτονικά μας κράτη. Η επίσημη διπλωματία μας αρκείται να αναμασά την καραμέλα περί καλής γειτονίας και περί προωθήσεως της ευρωπαϊκής εντάξεως των βαλκανικών κρατών.
Αντιθέτως η Τουρκία έχει φιλόδοξα σχέδια για την παρουσία της στην περιοχή. Όπως ομολογεί ο Τούρκος επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών κ.

30% ακριβότερα στην Ελλάδα 100 βασικά προϊόντα

Πόλεμο με τα καρτέλ προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει.
Παρουσία των αρμόδιων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών κ.κ. Σωκράτη Ξυνίδη, Ντίνου Ρόβλια και Παναγιώτη Ρήγα, ο υπουργός τόνισε τους πυλώνες της νέας πολιτικής του και κυρίως την άμεση στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας της αγοράς, μέσα από τέσσερα νέα προγράμματα που θα ρίξουν 2 δισ. ευρώ στην αγορά.
Την ίδια στιγμή προανήγγειλε κύμα αλλαγών στη δομή του υπουργείου του, με στόχο να μην διαπιστωθούν ξανά στρεβλώσεις στην πορεία του νέου ΤΕΜΠΜΕ, ενώ αναφερόμενος στη διαπιστωμένη ακρίβεια της αγοράς τόνισε πως «100 προϊόντα που
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες