ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/6/10

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα ‘Λοβέρδου’, έρχεται … νέο σκληρότερο.

Όποιος νομίζει ότι το «τσουνάμι» των αλλαγών που οδηγούν  στον εργασιακό Μεσαίωνα  , περιορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Λοβέρδου»  για τις μισές αποζημιώσεις και τους μισθούς των 590 ευρώ, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Οι πρωτοφανείς ανατροπές στην ελληνική αγορά εργασίας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η τεχνική της «σαλαμοποίησης» που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση  μαζί με την τρόικα για τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του περιβόητου μνημονίου-μνημοσύνου για την δανειοδότηση της χώρας , έχει και συνέχεια.

Περιλαμβάνει και την επόμενη δηλητηριώδη φέτα

Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας--Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΗΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κωνσταντίνος Χολέβας
 Πολιτικός Επιστήμων


Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.
           
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί

Βόμβα με νεκρό αξιωματικό στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοϊδη!

Βόμβα εξερράγη πριν λίγα λεπτά στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου! Η βόμβα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός είναι καλά στην υγεία του, αλλά σκοτώθηκε ο υπασπιτής, ένας αξιωματικός, και ελαφρότερα ένα δεύτερο άτομο! Όπως αναφέρεται υπήρχε ένα δέμα στο γραφείο του υπασπιστή, το οποίο είχε μεταφερθεί από κάποιον, μάλλον ταχυμεταφορέα ως δώρο στον υπασπιστή, χωρίς να ελεγχθεί το περιεχόμενό του. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και το υπασπηστήριο ισοπεδώθηκε. Ο υπουργός βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του.
Ο επάνω και ο κάτω όροφος έχει

«Νοικιάστε την Ελλάδα σε ξένους!»

 Του Γιώργου Δελαστικ

 Γροθιά στο στομάχι της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Mπορεί η έκφραση να ταιριάζει περισσότερο σε αθλητική εφημερίδα, κάπως έτσι όμως πρέπει να περιγραφούν τα συναισθήματα που προκαλεί ένα άρθρο στο προχθεσινό φύλλο της παγκόσμιας έκδοσης των «Tάιμς της Nέας Yόρκης», της «Xέραλντ Tρίμπιουν». 

Tο υπογράφει ένας Γερμανός ονόματι Mίκαελ Στράους, ο οποίος διδάσκει Γεωπολιτική στο Kέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών στο Παρίσι. «Eνας τρόπος να σώσουμε την Eλλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου.
H ντροπή για το πώς κατάντησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις της ώστε να τολμούν να γράφουν τέτοια άρθρα εξευτελισμού της Eλλάδας κάποιοι ξένοι καλοθελητές, αλλά και η οργή για τα γραφόμενα είναι τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν αμέσως όποιον Eλληνα διαβάσει αυτό το άρθρο.
Aπό την πρώτη φράση αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες