ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/11/10

Αλβανία: Πανηγυρισμοί για την κατάργηση της βίζας στη ζώνη Σένγκεν

Με εκδηλώσεις χαράς και ικανοποίησης υποδέχθηκαν οι πολίτες της Αλβανίας την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την κατάργηση των αδειών εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους ίδιους και τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Κάτοικοι διαφόρων αλβανικών πόλεων ξεχύθηκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για την απόφαση, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Μπαμίρ Τόπι, σε μήνυμά του χαρακτήρισε τη σημερινή ως την τρίτη σημαντικότερη ημέρα στη σύγχρονη ιστορία του αλβανικού κράτους (οι δύο άλλες αφορούν την ανεξαρτησία της χώρας, το 1912 και την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1991).

«Δύο δεκαετίες μετά το γκρέμισμα του τείχους του κομμουνιστικού συστήματος, για τους Αλβανούς έπεσε ένα άλλο τείχος, εκείνο της βίζας, που περιόριζε το βασικό δικαίωμά

Δεν έπιασαν το 10% οι "τούρκοι" της Θράκης.

 

Στο 9% στη Κομοτηνή και στο 7% στη Ξάνθη κινήθηκαν οι συνδυασμοί των μειονοτικών συνδυασμών,στη Θράκη. Η πρώτη αυτόνομη παρουσία «τούρκων» υποψηφίων αποτέλεσε μία καταγραφή δυνάμεων για τους «σκληρούς κύκλους» της μειονότητας. Μετά από μία προεκλογική περίοδο στην οποία οι υποψήφιοι αυτών των συνδυασμών επιχείρησαν να πολώσουν

Ο Δικομματισμός συνεχίζει να υπάρχει!...


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

         
            Ο τίτλος μου είναι σαφής και το κατηγορηματικό του ύφος είναι εσκεμμένο!   
            ΠΡΩΤΟ Κόμμα – και έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΗ είδηση – στις χτεσινές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης η…ΑΠΟΧΗ!!!
            Και αφού ψήφισε σχεδόν το 60% ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ φαίνεται να συγκεντρώνει περίπου 65% των έγκυρων ψήφων, ΔΗΛΑΔΗ αθροιστικά μετράει τις «δάφνες του» κάτω από το 40%  σε απόλυτους αριθμούς, ενώ όπως θυμόμαστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  κάποτε ήταν το 80% και 85% του Λαού!
           Μετά την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 είχαν «παίξει» πολλά σενάρια ακόμη και αυτό της διάσπασης του Κινήματος και ακολούθησε η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Παπανδρέου-Βενιζέλου…
          Και καθώς «…η ιστορία επαναλαμβάνεται» μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ακολούθησε τον Νοέμβριο του 2009 η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Σαμαρά-Μπακογιάννη-Ψωμιάδη  για να ακούσουμε χτες τον κ Σαμαρά να λέει ότι «είχαμε ΟΛΙΚΗ επαναφορά της Ν.Δ.!»
          Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα (δείτε την Κρήτη και όχι μόνο, και εφόσον την ερχόμενη Κυριακή επικρατήσει ο κ Ψωμιάδης) θα «παίζουν» πλέον ΦΩΝΑΧΤΑ τα σενάρια διάσπασης της Ν.Δ.!
           Και όμως τα πολιτικά Κόμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην Ελλάδα και όπου αλλού υπάρχουν πραγματικά ή «δήθεν» δημοκρατικά πολιτεύματα. Το κατηγορηματικό μου ύφος εδράζεται στην αναγνώριση του γεγονότος ότι το ανθρώπινο γένος ήταν και παραμένει προσηλωμένο στην «αγελαία φύση του» όπως το είδε ο Αριστοτέλης και όλοι όσοι θεραπεύουμε τις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες.
          Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ τα Κόμματα υπεύθυνα για το μπάχαλο της

Απλές παραδοχές.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για το μέσο πολίτη σαν και ‘μένα είναι δύσκολο να αναλυθούν, να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα και περισσότερο, να ερμηνευτεί το μήνυμα της κοινωνίας, προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς το πολιτικό σύστημα.
Θα παραθέσω μόνο μερικά συμπεράσματα που δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση.
Η αύξηση της αποχής είναι δεδομένη και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό ενεργητικής και όχι παθητικής.
Η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο, Βοράς-νότος, αν χρωματίσουμε το χάρτη με τα χρώματα των κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη εκλογική ήττα. Η μείωση του ποσοστού του και των ψήφων πανελλαδικά είναι εύκολα διαπιστώσιμη.
Η ΝΔ δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους πολίτες και να φανεί σαν η εναλλακτική δύναμη εξουσίας με προτάσεις διεξόδου απ’ την κρίση.
Το ΚΚΕ αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις του σε ποσοστό που έχει πλέον μικρή σχετικά διαφορά απ’ τα ποσοστά των κομμάτων εξουσίας.
Η ανανεωτική αριστερά αν και πολυδιασπασμένη κατόρθωσε να κρατήσει τα ποσοστά της και αν προσθέσουμε όλα τα συναφή κόμματά της έχει μικρή αύξηση.
Το ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων πολιτών αντιθέτως είχε μικρή μεν αλλά μείωση.
Το οξυμμένο πρόβλημα κυρίως της Αθήνας σε σχέση με τους λαθρομετανάστες έδωσε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Οι οικολόγοι πήραν ποσοστό που σε εθνικές εκλογές θα τους έδινε το εισιτήριο για την βουλή.
Η φούσκα Δημαρά ξεφούσκωσε και όσοι είχαν επενδύσει στον

http://skandalakommaton.blogspot.com/2010/10/gap.html

Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν βαλθεί να προκαλέσουν τους πάντες με την τουρκολαγνεία τους!Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον παχυλό μισθό της θυγατέρας του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ, η οποία προσελήφθη από τον Γιώργο Παπανδρέου ως σύμβουλός του, με αρμοδιότητα τις «πράσινες» επενδύσεις. Το ότι η κυρία αυτή προέρχεται από εύπορη οικογένεια της γείτονος και «φίλης» Τουρκίας, δεν φαίνεται να απασχολεί όσους θέλουν να την «αποκαταστήσουν» με το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων.......


Φαίνεται επίσης, ότι από άκρον εις άκρον στην ελληνική επικράτεια, δεν υπήρχε ειδικός για αυτό το θέμα, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως φαίνεται, το αλήστου μνήμης «ζεϊμπέκικο» της υποταγής, ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας του τουρκικού κατεστημένου με το εθνομηδενιστικό ελληνικό, ώστε να «προωθηθούν» οι επιδιώξεις των εκατέρωθεν εξουσιαστών.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ως ΥΠΕΞ, ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει στο

Εκλεισαν 6 ξενοδοχεία της Αθήνας

Λουκέτο μπήκε σε 6 ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσά τους και το ιστορικό ξενοδοχείο Εσπέρια που βρίσκεται στην οδό Σταδίου. Η κρίση, όμως, αγγίζει ακόμα και τα ξενοδοχεία 5 αστέρων της πρωτεύουσας, με τους ξενοδόχους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα έκλεισαν ήδη τα ξενοδοχεία: Λα Μιράζ στην Ομόνοια (3 αστέρων), το Αμαρυλλίς Ιν στην οδό Μενάνδρου (2 αστέρων), το Αθηναία στην Αγίου Κωνσταντίνου (2 αστέρων), το City Plaza στην Αχαρνών (3 αστέρων) και το Κάνιγγος 21 (4 αστέρων) στην οδό Χαλκοκονδύλη 12.
Και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα κατεβάσει ρολά και το ξενοδοχείο Εσπέρια στην οδό Σταδίου (4 αστέρων).
Το Εσπέρια βάζει λουκέτο καθώς το Ταμείο Νομικών, στο οποίο ανήκει το κτίριο, δεν δέχτηκε να μειώσει το ετήσιο ενοίκιο που ανέρχεται σήμερα στο 1,5 εκατ. ευρώ. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το Κάνιγγος 21, που εκμίσθωνε το κτίριο από το Ταμείο των Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.
Το 6% της αξίαςΘα πρέπει να σημειωθεί ότι, βάσει του νόμου για τις εκμισθώσεις δημόσιων κτιρίων, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
"Τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο τουρισμός της Αθήνας είχαν ήδη τις πρώτες συνέπειές τους, που είναι το κλείσιμο 6 ξενοδοχείων, και πολύ φοβόμαστε ότι και άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πρωτεύουσας σύντομα θα αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα", υπογραμμίζει μιλώντας στο "Εθνος" ο κ. Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και συνεχίζει:
"Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και η συνεχιζόμενη αναταραχή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών

Το Ανώτατο Υπηρεσιακό «ψήνεται» για τις 9 Νοεμβρίου. Όπως καταλαβαίνετε, ορισμένοι δεν κρατιούνται και θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει καμία στραβή, να τους προλάβουν οι εκλογές και να έχουν ξεμείνει σε κανένα διπλωματικό γραφείο έστω και αν είναι υπουργικό.

DΕάν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, τότε θα δείτε στο Υπηρεσιακό να βγαίνουν πρεσβείες όπως η Άγκυρα, η Ουάσινγκτον, η ΜΕΑ ΝΑΤΟ κ.λπ. Χοντρά πόστα που συνήθως βγαίνουν πριν ή μετά τις εκλογές.
Πάντως, σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, υπάρχει μια δικαιολογημένη πίεση λόγω της πολυετούς απουσίας από τη χώρα του νυν μόνιμου αντιπροσώπου Τέρι Σταματόπουλου. Με δύο θητείες στη ΜΑ της ΕΕ και άλλες δύο θητείες στη ΜΑ ΝΑΤΟ, θα κινδυνεύσει να μην αναγνωρίσει την Αθήνα.
8Όσο για τον Φώτη Ξύδα, έδωσε μια ακόμη τελευταία μάχη, πείθοντας τον υπουργό του πως επρόκειτο περί μεγάλης παραχώρησης ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την καταστροφή των μνημάτων στο νεκροταφείο της Ίμβρου. Αντί για ύμνους στην τουρκική ηγεσία επειδή καταδίκασε το συμβάν (λες και υπήρχε περίπτωση να το υποστηρίξει), θα περιμέναμε την καταγγελία του επεισοδίου στην ΕΕ. Αλλά πού τέτοια… Προφανώς ο κ. Νταβούτογλου γίνεται πολύ κακός όταν θυμώνει…
-Αδικήθηκε ο Γ. Αϋφαντής την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δόθηκε η εντύπωση ότι

Επικράτηση Σγουρού - υποθήκη για τον β’ γύρο

«Κλειδί» της απόφασης του πρωθυπουργού να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία η επικράτηση του Γιάννη Σγουρού στη μάχη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, αυτή της Αττικής. 

Ο πρώην νομάρχης της Αθήνας, παρά τις προ καιρού μετρήσεις για ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά του Γιάννη Δημαρά, χθες κέρδισε την αναμέτρηση του πρώτου γύρου των εκλογών, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα την επόμενη Κυριακή να χριστεί περιφερειάρχης Αττικής.
Β. Κικίλιας
Ο κ. Σγουρός πήρε περίπου 24,07%, καταγράφοντας πάνω από τρεις μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Βασίλη Κικίλια. Ο Γιάννης Δημαράς ξεπέρασε το 15,8%, έχοντας κοντά του τον Θ. Παφίλη που κατέγραψε πάνω από 14% και τον Αδ. Γεωργιάδη να παίρνει κοντά στο 7%.
Αποτέλεσμα-Βατερλό είναι το περίπου 2,2% που έφερε τον Αλ. Αλαβάνο στην τελευταία θέση των υποψηφίων.
Πολλές ωστόσο και ιδιαίτερα ηχηρές ήταν οι εκπλήξεις που καταγράφηκαν χθες στην κάλπη. Πρώτα απ’ όλα το ποσοστό που κατέγραψε τελικά ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος υποχώρησε στην τρίτη θέση χάνοντας καθαρά την κούρσα για τις επαναληπτικές εκλογές.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής μάλιστα ανακοίνωσε ότι την 1η Ιανουαρίου θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα (την έδρα του θα πάρει ο Στ. Τζουμάκας).
Η επίδοση του ΚΚΕ με τον Θ. Παφίλη ήταν εντυπωσιακή, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα, αν και ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος γιατί το κόμμα του συγκράτησε τα ποσοστά του. Οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής φαίνονται αρκετά ξεκάθαροι, με τον Γ. Σγουρό να απορροφά ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Γιάννη Δημαρά (η «γραμμή» του ΚΚΕ είναι για λευκό και άκυρο στον δεύτερο γύρο και του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο κατά συνείδηση) και αν δεν έχουμε τεράστιες ανατροπές να κόβει πρώτος το νήμα.
Αντίστοιχα η δυναμική του Β. Κικίλια, με βάση τα χθεσινά δεδομένα, ενδεχομένως μπορεί να ενισχυθεί σε κάποιο βαθμό από τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ., ωστόσο ο Γ. Καρατζαφέρης έχει επανειλημμένως εκφραστεί αρνητικά για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
«Σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο μακριά από κουραστικούς και ανούσιους μονολόγους» κάλεσε τον συνυποψήφιό του Β. Κικίλια αργά χθες το βράδυ ο Γ. Σγουρός. «Μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας για την είσοδο των νέων στην πολιτική» χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα ο Β. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «πάμε για τη νίκη την επόμενη Κυριακή».
Από την πλευρά του ο Θ. Παφίλης έκανε λόγο για ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον δικομματισμό, ενώ ο Αλ. Αλαβάνος ανέλαβε την ευθύνη του πολύ χαμηλού αποτελέσματος που κατέγραψε.
Κ. Μακεδονία
Ψαλιδισμένα τα φτερά για τον Π. Ψωμιάδη
Ο Π. Ψωμιάδης δεν πέτυχε τον αρχικό στόχο του, που ήταν εκλογή από τον πρώτο γύρο. Το ποσοστό που συγκέντρωσε τελικά, κοντά στο 43,02%, δεν ικανοποίησε τον ίδιο και τους συνεργάτες του, και ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον Νομό Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε το μικρότερο ποσοστό, λίγο κάτω από το 39%.
Στην πλευρά του Μ. Μπόλαρη υπήρχε σχετική ικανοποίηση, αφού μέχρι

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ - ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!

«Σπάει» η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Βόμβα μεγατόνων κατά των εργαζομένων, που εξωθούνται με τις ευλογίες της κυβέρνησης-«τρόικας» και λόγω Μνημονίου της ντροπής σε μαζική φτώχεια και δουλεία, έριξε την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «σπάει», αφού είναι δυνατή και «νόμιμη» (;) κάθε συμφωνία για αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας των εργαζομένων και διεκδίκησης της ΕΓΣΣΕ «υπάρχουν τα δικαστήρια»! Και η ΓΣΕΕ προσέφυγε κατά συμφωνίας που προβλέπει αυξήσεις κάτω από την ΕΓΣΣΕ.
Σαφείς οι οδηγίες του ΔΝΤ και της «τρόικας», εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν στις 15 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής του υπουργείου (σ.σ.: για να ελέγξουν άραγε μεταξύ άλλων και το νομοσχέδιο που καταργεί την ΕΓΣΣΕ;). Μέχρι την κρίσιμη συνάντηση μεσολαβούν -εκτός εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές- δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οπότε τυχόν καταψήφιση των μνημονιακών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για τερματισμό της βάρβαρης επίθεσης κατά των εργαζομένων. Μισθοί ύψους 650 ευρώ για τους τυχερούς που θα πάρουν και σύνταξη των 300 ευρώ σημαίνουν απλώς γενικευμένη εξαθλίωση.
Τελείως συμπτωματικά, η «βόμβα» της κυβέρνησης συνέπεσε με την «εκρηκτική» Τρίτη κατά την οποία δέματα-«στρακαστρούκες» κυκλοφορούσαν στην Αθήνα και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που επισκίασαν την κατάργηση ουσιαστικά του πιο βασικού θεσμού προστασίας του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες