ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/4/11

Αναδιάρθρωση και «απεχθές χρέος»: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Στο Debtocracy του Χατζηστεφάνου υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το πότε και πώς χαρακτηρίζεται ένα χρέος «απεχθές» (δείτε μετά το 33:00). Καθώς και η πληροφορία-κλειδί ότι αυτή την πρακτική της κήρυξης ενός χρέους ως «απεχθούς» λανσαρίστηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ και εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες που βρέθηκαν υπό την επιρροή τους.

Άραγε να το έκαναν αυτό οι ΗΠΑ από καλοσύνη για τις χώρες αυτές;

Η ελληνική δημοσιονομική κρίση έθεσε με πρώτη φορά τόσο έντονα με

Ποιος φταίει για την πανάκριβη βενζίνη;

Για βενζίνη πληρώνετε 50 λεπτά
Για το ΠΑΣΟΚ πληρώνετε

Βουλγάρικο αρνί στο φούρνο με αιγυπτιακές πατάτες, αργεντίνικα λεμόνια και ντοματοσαλάτα Μαρόκου

Αποκαλυπτική είναι η ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα ελληνοποιημένα προϊόντα που έχουν κατακλύσει την αγορά και κυρίως τώρα εν όψει των εορτών του Πάσχα που θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
 Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το ΣΔΟΕ, προκειμένου να περιορισθούν φαινόμενα νοθείας, εισαγωγής και διάθεσης προϊόντων στην αγορά ως ελληνικών, διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφή επιχειρηματικής και

Ετοιμάζεται “κόκκινη κάρτα” για τη δόση του Σεπτεμβρίου;

Εντείνονται οι ανησυχίες τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα ότι η επόμενη έκθεση της τρόικας των ελεγκτών για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας θα αποτελεί μνημείο σκληρότητας και αυστηρότητας. Κι ότι ενδέχεται να είναι κάτι παραπάνω από "κίτρινη κάρτα", όπως κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες, αλλά απευθείας προειδοποίηση για ..."κόκκινη".
Όπερ σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και πάγωμα των δόσεων από το δάνειο των 110 δισ ευρώ! Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα ίδια τα στελέχη της τρόικας, αν μπορούσαν, θα σταματούσαν τη ροή του δανείου από τον Ιούνιο κιόλας, δηλώνοντας κατ αυτόν

Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης;


Ερωτηματικά εγείρει η ανακάλυψη καρφιών σε τάφο στην Ιερουσαλήμ. Τα καρφιά αρχικά πιστεύονταν ότι ανήκαν στον Καϊάφα. ¨Πρόκειται για τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού, σύμφωνα με τον Σ. Γιακομπόβισι (Pic+Vid)

Τα δυο αυτά καρφιά βρέθηκαν σε έναν τάφο ηλικίας 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ. Έχουν μήκος μόλις 6 εκατοστά το καθένα, ενώ απ' όταν πρωτοανακαλύφτηκαν το 1990, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι ανήκαν στον Καϊάφα.

Η Μπιγιονσέ στο θρόνο της


Το φως της δημοσιότητας είδαν πλάνα από τα γυρίσματα του νέου βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ. Φορά καυτό σορτσάκι και στέμμα και ετοιμάζει δυναμική επιστροφή. Δείτε το βίντεο (Video)

Να επιστρέψει σαν βασίλισσα θέλει η 29χρονη Μπιγιονσέ τρία περίπου χρόνια μετά το τελευταίο άλμπουμ της.

"Δεν Πληρώνω" και στις ασφάλειες Ι.Χ.


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των εταιριών, χιλιάδες οδηγοί δεν ανανεώνουν πλέον τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, λόγω της οικονομικής στενότητας, αλλά λόγων των τελευταίων μεγάλων αυξήσεων στα ασφάλιστρα. Λουκέτα αναμένονται σε ασφαλιστικές εταιρίες

Το κίνημα "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" φαίνεται ότι εκτός από τα διόδια, επεκτάθηκε και στις ασφάλειες Ι.Χ., καθώς ένα μεγάλο μέρος ασφαλισμένων αδυνατεί να πληρώσει τη δόση των ασφαλίστρων ή απλά αρνείται να προχωρήσει σε αποπληρωμή, εξαιτίας των εκρηκτικών αυξήσεων των ασφαλίστρων.

Από κόσκινο το επίδοµα ανεργίας


Το ενδεχόμενο το επίδομα ανεργίας να συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξορθολογισµού των κοινωνικών και προνοιακών επιδοµάτων ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα αρχίσει από το ΕΚΑΣ

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, θα καθιερωθούν νέα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη καταβολή διαφόρων επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδοµα ανεργίας, επίδοµα πολυτέκνων κ.ά.) αλλά και διαφόρων  ενισχύσεων και παροχών σε είδος όπως είναι τα στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, η επιδότηση ενοικίου κ.ά. ώστε να γίνεται µε βάση το ύψος του συνολικού εισοδήµατος και την περιουσιακή κατάσταση.

Λιτότητα και στις ΗΠΑ - Συρρίκνωση του ελλείμματος κατά $4 τρισ. σε 12 έτη ο στόχος



Τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 2,5% εντός 12ετίας θα επιδιώξει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έναν στόχο που προβλέπει τη συρρίκνωσή του κατά 4 τρισ. δολάρια .

«Καθορίστε εσείς ΑΟΖ και αντίδραση της Τουρκίας θα είναι αιτία πολέμου για εμάς» λέει το Ισραήλ



Του Δημήτρη Μπεκιάρη
«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Επίθεση» σε 500.000 επαγγελματίες



Οι μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ, απώλεια βιβλίων, δαπάνες που δεν δικαιολογούνται και χρήση αναπτυξιακών νόμων ανάβουν, αποτελούν μεταξύ άλλων κριτηρίων, τα βασικά κριτήρια για ελέγχους από την εφορία σε πάνω από 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είτε γύρισαν την πλάτη τους στην περαίωση είτε εξαιρέθηκαν από αυτήν.
«Επίθεση» σε 500.000 επαγγελματίες
Οι έλεγχοι θα έχουν την λογική του εξπρές και θα πραγματοποιηθούν, βασισμένοι σε 15 κριτήρια, σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις µε τζίρους έως 20 εκατ. ευρώ και για ανέλεγκτες υποθέσεις μέχρι και 31/12/2009.

Ασκήσεις κοπτοραπτικής του Υπουργείου Οικονομικών



Μιχάλης Παπανίδης

Λιγότερες από 48 ώρες υπολείπονται για το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, όπου εκτός απροόπτου θα ζητηθεί η έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015.

Συγκέντρωση λιμενεργατών στα δικαστήρια Πειραιά

Έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, καθώς σήμερα δικάζονται οι κατηγορούμενοι ως υπεύθυνοι για το θάνατο οκτώ εργατών στο πλοίο Friendship Gas τον Ιούλιο του 2008.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα μετά την

ανεκδοτο... ηλεκτροφόρος.

Ένα μεσόκοπο ζευγάρι, κλείνοντας τριάντα χρόνια γάμου, αποφασίζει να επαναλάβει το ταξίδι που έκαναν στον μήνα του μέλιτος. Αρχίζουν, λοιπόν, να επισκέπτονται όλα τα αγαπημένα μέρη πλημμυρισμένοι από ευτυχισμένες αναμνήσεις. Κάποτε φτάνουν έξω από ένα περιφραγμένο αγρόκτημα.

Η ώρα της αλήθειας…


Η ώρα της αλήθειας…
Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον στη συνεργασία Βαλβέρδε-Ολυμπιακού, στη συνάντηση που θα έχει ο Βάσκος τεχνικός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως αποκάλυψε το www.sport-fm.gr και ο Μιχάλης Τσόχος, ο προπονητής έχει συμφωνήσει με την οικογένειά του να παραμείνει έναν ακόμη χρόνο στην Ελλάδα, αλλά απομένει και το τελικό ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ για να τακτοποιηθούν και κάποια άλλα ζητήματα.

Χρυσό και ασήμι βρήκε στον ‘Αγ. Νικόλαο στη Κύπρο η Northern Lion Gold

Από 4,5 γραμ. μέχρι και 6,1 γραμμάρια καθαρού χρυσού ανά τόνο πετρωμάτων, κατέγραψαν τα ειδικά εργαστήρια της καναδικής «Νorthern Lion Gold Corp», με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τα δείγματα της περιοχής Αγίου Νικολάου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στα Χρηματιστήρια του Καναδά και της Φρανκφούρτης η εταιρεία. Το ποσοστό χρυσού στα πετρώματα, ποικίλει ανάλογα με το βάθος της γεώτρησης από το οποίο λήφθηκαν τα δείγματα και κυμαίνεται από βάθος 10 μέτρων κάτω από την επιφάνεια μέχρι και 37 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Η Νorthern αναμένει τα αποτελέσματα για την περιεκτικότητα των δειγμάτων σε ασήμι και άλλα μέταλλα. Ως «πολύ ικανοποιημένος» από τα αποτελέσματα

Εξελίξεις στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ ζητά την ελληνική συνδρομή στη Γάζα!

Ποιος ο ρόλος που επιφυλάσσεται για την Ελλάδα στη Γάζα; Πως επηρεάζει τα ελληνοτουρκικά; Αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ παλαιστινιακό κράτος; Φαίνεται ότι όλα όσα γράφουμε το τελευταίο διάστημα για την ανάγκη τήρησης από την Ελλάδα ίσων αποστάσεων και θερμών σχέσεων με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αποτελούσαν την ουσία του προβλήματος…

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά τη στιγμή που οι εξελίξεις στο παλαιστινιακό τις τελευταίες ημέρες είναι καταιγιστικές, με το παρασκήνιο να

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες