ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/3/11

Έκκληση βοηθείας των Ελλήνων του Λιβάνου

Η Λιβανική κοινωνία, όπως είναι γνωστό, είναι μια πλουραλιστική κοινωνία. Υπάρχουν Σύροι, Άραβες μουσουλμάνοι και Έλληνες, γνωστοί και ως Ρουμ. Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτοί σήμερα, μιλούν αραβικά, μετά τις αραβικές κατακτήσεις, αλλά αυτές οι κοινότητες διατήρησαν την ταυτότητά τους.
Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, διατηρεί πολλές συνδέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα, αφού έχουμε την ίδια ιστορία, τους ίδιους

Τα ευτράπελα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κάνουν εμφανή την αδυναμία διοίκησης πριν ακόμα αρχίσουν τα... δύσκολα

Το μεγάλο μας τσίρκο στον Δήμο Αθηναίων








Το μεγάλο μας τσίρκο στον Δήμο Αθηναίων
Καμίνι που βράζει θυμίζει η πολυσυλλεκτική παράταξη του δημάρχου Γ. Καμίνη, καθώς πριν καν συμπληρωθεί δίμηνο η νέα δημοτική αρχή παρουσιάζει συμπτώματα παραλυσίας. Μέσα σε ένα δίμηνο είχαμε παραιτήσεις αντιδημάρχων, αλλεπάλληλα μπάχαλα στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, με την παρουσία φίλων της Χρυσής Αυγής, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο από τη δημοτική αρχή.

Αναζητούν τον ένοχο για την «μαύρη τρύπα» στο δήμο Νεάπολης




Ξεκινά αύριο η διαδικασία απόλυσης της ταμία στον πρώην δήμο Νεάπολης στο Λασίθι, η οποία φέρεται να είναι η κυρίως ύποπτη για την «μαύρη τρύπα» του ενός εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου.

Ιγνάτιος: «Η μισθοδοσία του Κλήρου δεν είναι δωρεά. Είναι υποχρέωση του Κράτους»

Την χειροτονία του πρώτου μη μισθοδοτούμενου εγγάμου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας.
Την ερχόμενη Κυριακή, της Ορθοδοξίας, ο νέος Διάκονος, πρώην αθλητής της κωπηλασίας, θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Προσφωνώντας τον νέο Διάκονο ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «οι Κληρικοί είναι αυτοί που καλούνται πάντα να γίνουν οδηγοί του λαού, κυρίως σε μια εποχή σαν κι αυτή που ζούμε. Η ιερατική ζωή είναι μια πορεία αγώνων και θυσιών. Είναι, όμως, ενταγμένη σε ένα αρμονικό σύστημα ζωής μέσα στην Εκκλησία, όπου επικρατεί τάξη και ο καθένας δε μπορεί να λέει και να πράττει ό,τι θέλει. Η Εκκλησία μας κράτησε αλώβητη αυτή την αλήθεια και την διασώζει μέσα στο Συνοδικό Της σύστημα. Όποιος δε μπορεί να προσαρμοστεί στη συντεταγμένη αυτή Συνοδική πορεία χάνει το δρόμο του, σπαταλά τις δυνάμεις του…»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε

Υποβάθμιση σοκ για την Ελλάδα

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας προχώρησε ο οίκος Moody's. Πώς αιτιολογεί την απόφαση. Σκληρή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών. Γίνεται λόγος για μη αντικειμενική αξιολόγηση. Ανέβηκαν τα Spread. Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Β1 στο Ba1.

Ρομπότ ή άνθρωπος;


Η μέρα που θα κάνουμε παρέα με ρομπότ δεν θα αργήσει. Ιάπωνας επιστήμονας τελειοποίησε το Geminoid, δημιουργώντας ένα ρομπότ που δεν διαφέρει από τους ανθρώπους. Δείτε το βίντεο (Vids)
Είναι η τελευταία εξέλιξη του Geminoid και πρόκειται για το τελειότερο ανδροειδές ρομπότ  που δημιουργήθηκε ποτέ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μισθοδοσία της ντροπής στον 9.84 ΟΝΟΜΑΤΑ – ΛΕΦΤΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μισθοδοσία της ντροπής στον 9.84 ΟΝΟΜΑΤΑ – ΛΕΦΤΑΤο tsantiri σας παρουσιάζει τη λίστα της ντροπής στον 9,84. Δείτε τα ονόματα των μεγαλοδημοσιογράφων που φιγουράρουν! Δείτε και πόσα λεφτά έπαιρναν, πόσο δούλευαν -όσοι δούλευαν! Να με ποιους εννοούσε προφανώς ότι «έφαγε» παρέα τα λεφτά ο Πάγκαλος! Πάντως όχι με εμάς…  [Θα αναγνωρίσετε ονόματα που βγαίνουν στα κανάλια και το παίζουν τιμητές των πάντων!]

Η οικονομική κατάσταση του ΔΕΡΑ 984 είναι τραγική. Το κόστος μισθοδοσίας των 384 εργαζομένων εκ των οποίων περίπου 250 δημοσιογράφοι ανέρχεται σε περίπου 9.5 εκατομμύρια το χρόνο. Τα έσοδα του σταθμού ανήλθαν το 2010 στις 400.000 ευρώ, και η επιχορήγηση από τον Δήμο περίπου στα 15 εκατ.
Ο Δήμος αποφάσισε να επιχορηγήσει τον 9.84 με 5 εκατ. Ευρώ για το 2011.
Έτσι κρίθηκε απαραίτητο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης που περιλαμβάνει:
• Δραστική μείωση των ελαστικών δαπανών έως και 80%. Σημαντική μείωση των υπόλοιπων δαπανών.
• Κρίθηκε επίσης αναγκαία η μείωση των δαπανών

«Χορός» απολύσεων στην Ιόνια Οδό

ionia_odos
Το πρώτο πακέτο απολύσεων από την ΤΕΡΝΑ έφτασε ήδη στους παραλήπτες της με το που μπήκε ο Μάρτιος. Είναι περί τα 25 άτομα η πρώτη λίστα κι έπεται δεύτερη μεγαλύτερη καθώς τίποτα στον ορίζοντα δεν προοιωνίζεται θετικό για την εξέλιξη της Ιόνιας Οδού.
Η εξέλιξη έρχεται ως απάντηση σ' όσους υποστήριζαν, ότι οι εργασίες σταμάτησαν για λίγο ώστε να πιεστούν καταστάσεις. Ακόμη κι έτσι να είναι, οι πολιτικοί παράγοντες της Ηπείρου οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη το πρόβλημα γιατί μέχρι σήμερα η αδιαφορία τους σπάει κόκκαλα. Δυστυχώς δεν υπήρξαν οι ανάλογες πρωτοβουλίες

Σύμπτωση προβληματισμού κ Βενιζέλου & κ Αλ Σαλέχ…


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Λέει μια Κινεζική «κατάρα» που εκτοξεύεται δήθεν ως ΕΥΧΗ σε ανεπιθύμητους γείτονες:
 
  "Εύχομαι να ζήσετε σε «ενδιαφέρουσες» εποχές και να μην διαθέτετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστείτε τις κρίσεις και τις προκλήσεις  τους..."

     Όπως διαδόθηκε στην «μπλογκόσφαιρα», έγραψε, μεταξύ άλλων στη δική της ιστοσελίδα η κ Αλ Σαλέχ:

    «… Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο – είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο...»

    Και έκλεισε το άρθρο της η κ Αλ Σαλέχ σημειώνοντας ότι:
    «…Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν

Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία ιδιωτών με το αζημίωτο

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολύ άσχημα τα Σώματα Ασφαλείας...
 
Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία ιδιωτών με το αζημίωτο
και ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς την πρωτόγνωρη τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχει ενταχθεί ως άρθρο 22 στο νομοσχέδιο για τη Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και αφορά στην παροχή αστυνομικών υπηρεσιών σε όποιον το ζητήσει, και μάλιστα με το αζημίωτο;
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, ύστερα από σχετικό αίτημα, υπηρεσίες και μέσα προς νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, αλλά και προς οποιονδήποτε ιδιώτη, αρκεί να καταβάλει το αντίτιμο που θα του ζητηθεί! Τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να είναι συνοδεία

MARK WEISBROT " H ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!!!

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Dr Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.)
που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.


Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο

Η «οθωμανική αυτοκρατορία» περνά πλέον ανοικτά στην πολιορκία της Ελλάδας

Του Μανώλη Κυπραίου
Ο διπλωματικός απεσταλμένος της «Υψηλής Πύλης» ή επί του δυτικότερου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούντογλου, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Τρίτη την χώρα μας και όπως δείχνουν όλα είναι αποφασισμένος να ζητήσει «γη και ύδωρ» από την Αθήνα.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» όπου χωρίς αιδώ, αναφέρει πως το Καστελλόριζο ανήκει στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου, σαν νέος «Πίρι Ρέις» που επανασχεδιάζει χάρτες.
Φυσικά αυτή η άποψη εκ μέρους του Αχμεντ Νταβούντογλου, μας προϊδέασε για το τι θα φέρει στις αποσκευές του στην Αθήνα και τι «περιμένει» τους έλληνες συνομιλητές του, οι οποίοι δηλώνουν «έκπληκτοι» από τα λεγόμενα του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Εμείς μάλλον θα λέγαμε-επιεικώς-απροετοίμαστοι…
«Επιχείρηση ΑΟΖ»
Η Άγκυρα θα θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα στην Ελλάδα αναφορικά με

Η Νίνα Γεωργαλά με το γιο του Καντάφι


Το μοντέλο και πρώην Σταρ Ελλάς Νίνα Γεωργαλά έκλεψε την καρδιά του γιου του Καντάφι, Μούτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επισκέφτηκε την Μύκονο για πολυτελείς διακοπές και ξόδευε για αυτήν χιλιάδες ευρώ. Είχε νοικιάσει θαλαμηγό έναντι 20.000 ευρώ την ημέρα και ξόδευε πάνω από 10.000 ευρώ καθημερινά για τη διασκέδαση του στα καλύτερα μαγαζιά του νησιού

Ένα από τα τελευταία καλοκαίρια ο γιός του Μοαμάρ Καντάφι αναστατώθηκε στην Μύκονο από την παρουσία της Νίνας Γεωργαλά, πρώην σταρ Ελλάς.

Η Νικολέττα θέλει να γίνει μαμά


Η Νικολέττα Καρρά, η νεαρή που έβαλε τα δυο πόδια του «Παυλίτο» στο ένα παπούτσι, δηλώνει πως θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδί και δεν έχει απατήσει ποτέ. «Είμαι αυστηρά
Η Νικολέττα θέλει να γίνει μαμά

Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του Kilauea



Το ηφαίστειο Kilauea στην Μεγάλη Νήσο της ηφαιστειογενούς Χαβάης «ξύπνησε» και καυτή λάβα ρέει από τα έγκατα της γης στον φλοιό της επιφάνειας και τη θάλασσα. Όπως είναι φυσικό οι τοπικές Αρχές έκλεισαν για λόγους ασφαλείας το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο της Χαβάης, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Ξεκινάει η ιστορική δίκη του Σιράκ



Η δίκη του Ζακ Σιράκ, η πρώτη με κατηγορούμενο έναν πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα, εντούτοις ανοικτό υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβληθεί σύντομα, εξαιτίας διαδικαστικού θέματος που εγείρει η υπεράσπιση.
Ξεκινάει η ιστορική δίκη του Σιράκ
Ο Σιράκ, 78 ετών σήμερα, καλείται να δώσει απαντήσεις ενώπιον του δικαστηρίου της γαλλικής πρωτεύουσας για την υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας στη δημαρχία των Παρισίων, ένα σκάνδαλο που ανάγεται στη δεκαετία του ’90, οπόταν ο ίδιος ήταν ο δήμαρχος της πόλης.

Ντοκουμέντο: Oι συνομιλίες των αστυνομικών στον χώρο του μακελειού



ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
Ντοκουμέντο: Oι συνομιλίες  των αστυνομικών στον χώρο του μακελειού
Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα με τους αυτονομικούς στο μακελειό του Ρέντη να ζητούν βοήθεια για τους συναδέλφους τους, που χτυπήθηκαν από τα πυρά των κακοποιών που ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης.

ανεκδοτο... Το αλογο!

Ήταν ένα αντρόγυνο στο σπίτι του, όταν ξαφνικά η γυναίκα κοπανάει το κεφάλι του άντρα της με το τηγάνι. Ρωτάει ο άντρας τη γυναίκα τρομαγμένος:
- Ελένη, είσαι τρελή; Τι κάνεις;
- Τι είναι αυτό το χαρτάκι με το όνομα ΜΑΡΙΛΟΥ που βρήκα στο σακάκι σου, ε;
- Βρε αγάπη μου, είναι το όνομα του αλόγου μου στον Ιππόδρομο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Γαρίδες με αρωματικά βότανα

Γαρίδες με αρωματικά βότανα

Υλικά:

500γρ. γαρίδες μεγάλες ολόκληρες
½ φλιτζάνι βούτυρο
5-6 φύλλα λουίζα
1 κλωναράκι μαντζουράνα

Πέντε match ball


Πέντε match ball 
Μία νίκη ακόμα στα εναπομείντα πέντε ματς θέλει ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτησή

Τουρκία: Φυλάκιση πέντε δημοσιογράφων λόγω Εργκένεκον

Άλλοι πέντε δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν μετά την απαγγελία κατηγορητηρίου για την υπόθεση Εργκένεκον για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Κατηγορίες για συμμετοχή τους στη συνωμοσία Εργκένεκον για την ανατροπή της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης απαγγέλθηκαν χθες βράδυ σε πέντε Τούρκους δημοσιογράφους, την επαύριο της απαγγελίας ανάλογου κατηγορητηρίου κατά άλλων δύο δημοσιογράφων, στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει αναταραχή στην πολιτική ζωή της χώρας.
Οι πέντε δημοσιογράφοι είχαν τεθεί σε προσωρινή κράτηση μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και κατέληξε στη σύλληψη

Οικογενειακή τραγωδία στο Κερατσίνι

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, όταν άγνωστος άνδρας πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε έναν 57χρονο άνδρα και τη σύζυγό του 43 ετών την ώρα που κοιμούνταν, σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Σάντας στο Κερατσίνι. Το διπλό έγκλημα διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια του 14 μηνών μωρού του ζευγαριού, ενώ τους πυροβολισμούς

Νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά τρεις μονάδες προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία από

Η ΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;

-Το κεφάλαιο «Ελληνικό αυτοκίνητο» στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι μια μακρινή ανάμνηση. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα κατασκευάζαμε (είτε εξολοκλήρου, είτε μερικός) αυτοκίνητα;;; Για πολλούς δυστυχώς δεν αποτελεί καν τμήμα της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας μας. Κι όμως, οι προσπάθειες για την κατασκευή και παραγωγή ενός απλού, φθηνού και πρακτικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν πολλές και αξιόλογες.
-Ορισμένες έφθασαν έως το τέλος, γεμίζοντας τους δρόμους με αυτοκίνητα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από Eλληνικά χέρια, άλλες πάλι έμειναν στα… χαρτιά. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια κατασκευής ενός αμιγώς ελληνικού επιβατικού αυτοκινήτου ήταν η εξασφάλιση έγκρισης τύπου.
-Το κόστος παραγωγής, το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς, η αδυναμία ανταγωνισμού των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και η απουσία ουσιαστικής στήριξης από την εκάστοτε κυβέρνηση προστέθηκαν στις αιτίες αποτυχίας κάθε σχετικού εγχειρήματος. Αντίθετα, οι διαδικασίες ήταν πιο απλές στην κατηγορία των φορτηγών και των λεωφορείων, επιτρέποντας την ελληνική παραγωγή ανάλογων οχημάτων.
- Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή, στην ιστορία του Ελληνικού αυτοκινήτου, αλλά και στο παρόν.
«ΘΕΟΛΟΓΟΥ» 1920
Εκτός απο την Βιομηχανία / Βιοτεχνία , κατασκευής αμαξωμάτων και μετέπειτα κατασκευής ολοκληρωμένων οχημάτων –Λεωφορεια ,Φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα,υπάρχει ακόμα μία προπολεμική (του 1920) καταγραφή για ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητου,και αυτό είναι το οχημα του «ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ» (κατασκευαστής αμαξωμάτων απο την δεκαετία του 30) το 1937 και ηταν βασισμένο σε μηχανικά μέρη απο D.K.W.
- Ο Νικόλαος Θεολόγου θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος Έλληνας που σχεδίασε και κατασκεύασε επιβατικό αυτοκίνητο. Επιστρέφοντας από την Αμερική, όπου εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, ίδρυσε το 1916 την ομώνυμη εταιρεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες