ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/11/10

Βόμβα στα ταμεία από συμβάσεις


Βόμβες στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος βάζουν από τη μία οι νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που αναμένεται να υπερισχύσουν των κλαδικών και να μειώσουν στο ελάχιστο τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και από την άλλη, η ραγδαία άνοδος της ανεργίας και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Σήμερα υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών στα ταμεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, του ΙΚΑ, ανέρχονται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, με το σενάριο της επικράτησης των επιχειρησιακών συμβάσεων, της αντίστοιχης μείωσης των αποδοχών των υπαλλήλων και των αντίστοιχων εισφορών τους, το ΙΚΑ θα ζημιωθεί το λιγότερο κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το νέο σενάριο της τρόικας για συγκέντρωση περισσότερων εσόδων στα δημόσια ταμεία και η επιβολή των επιχειρησιακών συμβάσεων προκαλεί πονοκέφαλο στο υπουργείο Εργασίας, καθώς εξετάζονται τρόποι κάλυψης της τρύπας, με μείωση συντάξεων ή αύξηση εισφορών.
Όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα ασφάλισης, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, δηλαδή η ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας και

Εφησυχασμός από Γιούνκερ

Εφησυχαστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που φιλοξενεί σε δημοσίευμά της σήμερα Σάββατο η βελγική εφημερίδα L'Echo, για την πορεία των οικονομικών της Ισπανίας και Πορτογαλίας.
Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει έτοιμος για την αντιμετώπιση και δεύτερου ξεσπάσματος οικονομικής κρίσης σε κράτος της Ευρωζώνης, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα είναι επαρκές για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην Ευρωζώνη.
«Το ταμείο με τη σημερινή του μορφή θα μας επιτρέψει να αντιδράσουμε με τον τρόπο που αρμόζει στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν» τόνισε. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Κομισιόν διέψευσε τα περί διπλασιασμού των πόρων του Ταμείου στα 880 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά στο θέμα της πτωτικής πορείας της οικονομίας σε Ισπανία και

Σε λειτουργία ο αντιδραστήρας του Ιράν

Ο αντιδραστήρας του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ του νοτίου Ιράν, τέθηκε σε λειτουργία, δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας

«Χωρίς προπαγάνδα και δημοσιότητα, εγκαταστήσαμε τις ράβδους του καυσίμου και κλείσαμε το κάλυμμα του αντιδραστήρα. Περιμένουμε τώρα να θερμανθεί λίγο λίγο το νερό στην καρδιά του αντιδραστήρα», τόνισε ο Σαλεχί.

«Ελπίζουμε ότι ο σταθμός θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης σε έναν με δυο μήνες", υπογράμμισε ο ιρανός αξιωματούχος.

Σε λειτουργία ο αντιδραστήρας του Ιράν

Ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια

Στους κάδους των σούπερ μάρκετ και στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών, άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» ψάχνουν για λίγα τρόφιμα με τα οποία θα «χορτάσουν», καθώς ανεργία και περικοπές έχουν συρρικνώσει το εισόδημά τους.

Η ειρωνεία είναι ότι κατά τη διάρκεια του 2010, το οποίο έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο έτος καταπολέμησης της φτώχειας, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ανεπτυγμένης Δύσης όπου ο αριθμός των ανθρώπων που δυσκολεύονται να αποκτήσουν είδη πρώτης ανάγκης ολοένα και μεγαλώνει.
Ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια
Μέχρι πριν από λίγο καιρό η εικόνα της φτώχειας στην Αθήνα περιοριζόταν στους κλοσάρ και στους άπορους μετανάστες που κοιμόνταν στα παγκάκια και έτρωγαν στα συσσίτια των δήμων.
Σήμερα, ωστόσο, το φαινόμενο έχει επεκταθεί και πίσω από τις κλειστές πόρτες διαμερισμάτων που ανήκουν σε «ανθρώπους της διπλανής πόρτας».
Σημαντικό ποσοστό όσων δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα είναι πρώην εργαζόμενοι με οικογένειες ή συνταξιούχοι που ζούσαν με αξιοπρέπεια τα γεράματά τους μέχρι να έρθει η οικονομική κρίση και να μειώσει τα χρήματα που έπαιρναν σε σημείο που να μη φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα.
Μια βραδινή επίσκεψη σε κάποιο σούπερ μάρκετ αποκαλύπτει πρωτοφανείς, για την Ελλάδα, εικόνες. Με το κλείσιμο, γύρω στις 9 το βράδυ, άνθρωποι εμφανίζονται και αρχίζουν να ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν οτιδήποτε φαγώσιμο. «Τα τρόφιμα που λήγουν τα παίρνουν φορτηγά, οπότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να βρει κάποιος. Αμέσως μόλις κλείσουμε, όμως, έρχεται κόσμος και ψάχνει στους κάδους ολόκληρου του τετραγώνου. Συνήθως βρίσκουν μερικές φέτες σαλάμι ή λίγο κρέας», λένε οι υπάλληλοι μεγάλου σούπερ μάρκετ στην οδό Πατησίων.
Δεν πέρασε ούτε ένα τέταρτο από το κλείσιμο του σούπερ μάρκετ και ένας μεσόκοπος άνδρας, ο κ. Γιώργος, άρχισε να ψάχνει τους κάδους μπροστά από την είσοδο του καταστήματος. «Βρήκα μερικές φέτες μπέικον αλλά δεν έχει κάτι άλλο φαγώσιμο», λέει ανοίγοντας μία σακούλα. «Θα δώσω λίγο στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς και το υπόλοιπο...», συμπληρώνει αφήνοντας στη μέση την πρότασή του. «Πριν από δύο-τρία χρόνια μόνο οι αλλοδαποί έψαχναν σε αυτούς τους κάδους. Τώρα πια έρχονται και Ελληνες, αξιοπρεπείς άνθρωποι από τις γύρω γειτονιές. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά».
Σάπια φρούτα Ανάλογη είναι και η εικόνα στις λαϊκές αγορές. Τα σάπια φρούτα και λαχανικά που πετιούνται μαζεύονται αμέσως στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ώρα που φεύγουν οι έμποροι μέχρι τη στιγμή που φτάνουν τα συνεργεία των δήμων για να καθαρίσουν.
Πολλοί από τους εμπόρους, πάντως, βλέπουν την κατάστασή του και δεν του αφήνουν μόνο ό,τι είναι για πέταμα. «Οπως και πολλοί άλλοι, έτσι κι αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να επιζήσει. Ερχεται συχνά εδώ και τον ξέρουμε. Είναι πολύ αξιοπρεπής. Συνήθως όταν φεύγουμε θα του δώσουμε και κάποια από τα προϊόντα που δεν θα πετάγαμε», λένε.
Κος Δημήτρης Πριν λίγα χρόνια δεν ήμουν έτσι
Στη λαϊκή της Νέας Ιωνίας, ο κ. Δημήτρης ψάχνει παντού. Ακόμα και σε σακούλες στις οποίες οι έμποροι τον διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Στο τέλος έχει καταφέρει να γεμίσει μία σακούλα με σταφύλια και άλλη μία με χόρτα. «Πολλές από αυτές τις ρώγες είναι σάπιες και δεν τρώγονται. Θα καθίσω με την ησυχία μου, θα τις ξεδιαλέξω μία μία και στο τέλος θα μου μείνουν αρκετές. Ούτως ή άλλως είμαι συνταξιούχος και έχω πολύ χρόνο», τονίζει. Ο κ. Δημήτρης λέει κατηγορηματικά ότι αν είχε χρήματα δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να ψάχνει στα σκουπίδια της λαϊκής. «Η σύνταξή μου δεν φτάνει και αναγκάζομαι να τρώω ό,τι βρίσκω. Πριν από λίγα χρόνια δεν ήμουν έτσι. Είχα περισσότερα χρήματα και δεν χρειαζόταν να φτάσω σε αυτό το σημείο. Τι να κάνω; Φτωχός άνθρωπος είμαι».
Κατερίνα Πούτου Εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος για όλους Κατερίνα Πούτου - πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας
Αυτό που βλέπουμε ως τάση μάς προετοιμάζει για το γεγονός ότι

Επίδειξη ισχύος ΗΠΑ στην Κορέα

Με το αεροπλανοφόρο "George Washington" στα ανοικτά της Κορέας, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη διπλωματία των αεροπλανοφόρων, στις εστίες κρίσης και όπου κρίνουν ότι πρέπει να επιδείξουν την ισχύ τους. Τα γεγονότα από το 1971

Κάποτε, στην ακμή της βρετανικής Αυτοκρατορίας, οι πολιτικοί μιλούσαν για την "διπλωματία των κανονιοφόρων". Σήμερα και μετά από δεκάδες εστίες πολέμου και στρατιωτικοπολιτικών ζυμώσεων, μιλούμε πλέον για την "διπλωματία των αεροπλανοφόρων".

Το παράδειγμα των ΗΠΑ: Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS George Washington , το οποίο μεταφέρει 75 μαχητικά και έχει πλήρωμα 6.000 και πλέον ανθρώπους, απέπλευσε από ναυτική βάση νότια του Τόκιο και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από αύριο έως την επόμενη Τετάρτη.

Η κίνηση αυτή των Αμερικανών ανήκει στην διπλωματία των αεροπλανοφόρων που ευρέως χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα. Οι Αμερικανοί βρίσκονται εκεί στον απόηχο της έξαρσης μεταξύ της Βόρειας και της Νοτιάς Κορέας.

Όπως αναφέρει το BBC το USS George Washington βρίσκεται στην περιοχή ήδη από τον περασμένο Μάρτιο μετά τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας Τσεονάν από τορπίλη των Βόρειο Κορεατών.

Τότε, όπως και τώρα, οι Αμερικανοί ήθελαν να στείλουν μια σειρά μηνυμάτων προς τις δυο πλευρές. Αφ’ ενός να σταθούν δίπλα στους συμμάχους Νότιο Κορεάτες αφετέρου να δείξουν στους Βόρειο Κορεάτες ότι είναι στην περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ΗΠΑ επανειλημμένα κατά τι διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά και μέσα σε περιόδους κρίσεων βρίσκεται με τα αεροπλανοφόρα της ανά το κόσμο.

Ο στόλος των ΗΠΑ αλλά κυρίως τα αεροπλανοφόρα μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει τόσο ως διπλωματικό μέσο πίεσης όσο και ως ένα στρατιωτικό εργαλείο.

Που βρίσκεται το κοντινότερο;

Σε περίοδο κρίσεων το πρώτο ερώτημα που θέτει κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά είναι «Πού βρίσκεται το πλησιέστερο αεροπλανοφόρο;"

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το πυρηνοκίνητο USS Enterprise στον κόλπο της Βεγγάλης, ως επίδειξη δύναμης κατά τη διάρκεια του ινδό-πακιστανικές πολέμου το 1971.

Ομοίως, εστάλη σ την Λιβύης το 1981, όταν δύο αμερικανικά μαχητικά κατέρριψαν δύο αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης.

Το ίδιο συνέβη και το 1996, σε μια περίοδο έντασης μεταξύ του Πεκίνο για την Ταϊβάν, όταν ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ζήτησε την άμεση μεταφορά δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή.

Τα αεροπλανοφόρα βρίσκονταν στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι καμία άλλη χώρα δεν διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό σε αεροπλανοφόρα όπως οι ΗΠΑ, πολύ απλά γιατί βρίσκονται παντού και αναλόγως τις εντολές οι αξιωματούχοι τους τα οδηγούν στις εστίες κινδύνων.

Για το λόγο αυτό, οι αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Ινδία και η Κίνα σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας αεροπλανοφόρων.

Αρκεί όμως μονό με το George Washington να καθησυχαστεί η Σεούλ; Όπως αναφέρουν διάφοροι αναλυτές αυτή την περίοδο οι ΗΠΑ έχουν τεράστια δύναμη στον Ειρηνικό Ωκεανό λόγο των αεροπλανοφόρων της. Με αυτά οι ΗΠΑ σηματοδοτούν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν την παρουσία τους.

ΠΗΓΗ

Ιδιωτικοποιήσεις αμυντικών βιομηχανιών α λα ελληνικά...

Eν κρυπτώ και παραβύστω, κάτι που ενέχει κινδύνους εξ αρχής ναρκοθέτησης της διαδικασίας, η κυβέρνηση όρισε σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών, όπως αποκάλυψε σήμερα στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ουδέν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ουδείς ξέρει ποιος είναι, ουδείς ξέρει με τι διαδικασίες επιλέχθηκε, ουδείς γνωρίζει τα εχέγγυα τους, ουδείς είναι σε θέση να πει ποιος είναι ο αλλοδαπός εταιρικός φορέας που θα διαχειριστεί έναν τέτοιο κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας, αλλά και ένα θέμα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Εκτός και αν πάλι πρόκειται για την μυστηριώδη Lazard, που χειρίστηκε και την "πιστοποίηση-γνωμοδότηση" της Abu Dhabi Mar στα ΕΝΑΕ η οποία δεν ήταν τελικά  αυτή, αλλά η Privinvest! Και να πιστοποιούν μια εταιρεία-λαγό και από πίσω να έρχεται ο "εξωτικός" ιδιοκτήτης. Αυτή είναι η αποκρατικοποίηση που θα κάνουν;

Απλώς και μόνο ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σήμερα στην Βουλή, με εντυπωσιακή ειλικρίνεια έσπασε την ομερτά και μίλησε για πρώτη φορά για τον ορισμό συμβούλου! “Ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ορίσαμε σύμβουλο και σε συνεργασία μαζί του θα διαμορφώσουμε το αναπτυξιακό μέλλον, την προοπτική των ΕΑΣ, γιατί δυστυχώς πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος, την ευθύνη των οποίων πρέπει να αναλάβουμε όλοι όσοι κυβέρνησαν» τόνισε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σήμερα στην Βουλή.

Σε ερώτηση του defencenet.gr προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκαν ότι έχει οριστεί σύμβουλος, αλλά ρίχνουν το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών και

3+1 βήματα για αποφυγή ευρω-χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή

<b>3+1 βήματα για αποφυγή ευρω-χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή</b>Η οικονομική κρίση φέρνει με ταχείς ρυθμούς τα πολιτικά αδιέξοδα και τις κοινωνικές αντιδράσεις στο προσκήνιο της ευρωζώνης: Η κυβέρνηση στην Ιρλανδία πέφτει, στην Πορτογαλία κρέμεται από μια κλωστή, στην Ιταλία παραπαίει, στην Ισπανία δοκιμάζεται την Κυριακή σε τοπικές εκλογές και στην Ελλάδα το πολιτικό σκηνικό είναι πιο εύθραυστο από ποτέ. Με τα ευρω-συνδικάτα και τους φοιτητές στους δρόμους -από τη Λισαβώνα, το Παρίσι και την Αθήνα έως το Λονδίνο τη Ρώμη και το Βερολίνο- οι ηγέτες της ΕΕ βαδίζουν προς την κρισιμότερη ίσως σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών (16-17 Δεκεμβρίου). Σε αυτό το αλαλούμ όξυνσης της "πολιτικής αβεβαιότητας" μαζί με το υψηλό ρίσκο χρεοκοπίας έχουν συμβάλει τρεις παράγοντες, λένε αναλυτές: Οι ανισορροπίες της παγκόσμιας οικονομίας, η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση και οι επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας.

«Οι απρόσκλητοι «ευεργέτες» της Ιρλανδίας μοιάζουν να διαιωνίζουν παρελθούσες δυσλειτουργικές πολιτικές, «πετώντας» χρήματα και κλείνοντας τρύπες στις οποίες οι πιστωτές δεν θέλουν να... "παραπατήσουν". Μέχρι ενός σημείου αυτό είναι κατανοητό, καθώς στους πιστωτές περιλαμβάνονται κυβερνήσεις της Ευρωζώνης που μετέχουν στο μηχανισμό στήριξης», σχολιάζει η εφημερίδα Financial Times.

«Κάτι τέτοιο όμως δεν δικαιολογεί την εμμονή σε μια αποτυχημένη στρατηγική: Η διάσωση των τραπεζών στοίχισε μέχρι στιγμής στο ιρλανδικό δημόσιο περί τα 50 δισ. ευρώ.  Οποία λύση κι αν αποφασιστεί, θα αποτύχει αν έχει ως μοναδικό στόχο τη βιωσιμότητα όλων των τραπεζών με τη σημερινή τους μορφή. Αν τα χρήματα των Ευρωπαίων χρησιμοποιηθούν πάλι μόνο για να κερδηθεί χρόνος, τότε το πρόβλημα θα επιστρέψει, πιο επικίνδυνο από ποτέ».
3+1 βήματα για αποφυγή ευρω-χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή

Βάλτε στη θέση της λέξης «Ιρλανδία», τη λέξη «Ελλάδα» ή μια άλλη χώρα του ευρώ... και το νόημα είναι ίδιο.

Οι παραπάνω περιγραφές ίσως είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα γιατί

Touρκία: Προσμονή και διαψεύσεις στην Άγκυρα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις που αναμένονται στο WikiLeaks

Touρκία: Προσμονή και διαψεύσεις στην Άγκυρα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις που αναμένονται στο WikiLeaks
Προσθήκη λεζάντας
Η Άγκυρα, έχει ήδη ειδοποιηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σχετικά με το περιεχόμενο εγγράφων που την αφορούν, και τα οποία αναμένεται να δημοσιευτούν από το WikiLeaks.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα έγγραφα, υπάρχουν αναφορές, που θεωρούν ότι η Άγκυρα, παρέχει υποστήριξη σε αντάρτες της Αλ Κάιντα, στο Ιράκ, ενώ από την άλλη, διαφορετικές αμαρικανικές εκθέσεις, αναφέρονται στην βοήθεια που παρέχουν  οι ΗΠΑ, στους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμ. Νταβούτογλου, ανέφερε, ότι δεν είναι ενήμερος, για το περιοεχόμενο των αμερικανικών εγγράφων, ενώ

Υπο εξέταση για ακόμη μια φορά η λειτουργία της ευρωζώνης

Η χρηματοοικονομική κρίση στην Ιρλανδία, μετά την Ελλάδα και ενδεχομένως πριν από άλλες χώρες, επαναφέρει στην επιφάνεια τις δυσχέρειες διατήρησης της συνοχής μιας υπερχρεωμένης νομισματικής ένωσης, η οποία δεν είναι συνάμα και πολιτική.

Ενώ οι δεκαετίες του 1980 και του 1990 σημαδεύτηκαν από τις κρίσεις χρέους στις αναδυόμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, η Ευρώπη, σε μια ταπεινωτική τροπή της παγκοσμιοποίησης, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα.

Δεν είναι πλέον στο Μεξικό, στην Αργεντινή ή στην

Aυξάνεται η βιομηχανική ανεργία

Με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας, αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων του μεταποιητικού, βιομηχανικού τομέα. Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στη μεταποιητική βιομηχανία μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, από τα μέσα του 2009 ως τα μέσα του 2010 οι άνεργοι του τομέα αυξήθηκαν κατά 43,8%, ενώ οι άνεργοι γενικώς αυξήθηκαν κατά 34,2%. Ακόμα χειρότερα, από τα μέσα του 2008 ως τα μέσα του 2010 οι άνεργοι του τομέα σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 98,8%.

Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι η ελληνική μεταποιητική βιομηχανία πλήττεται από την κρίση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες