ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/1/11

Γενναία δήλωση από τον Πατριάρχη Κύριλλο


Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος χωρίς εσωτερικά σύνορα, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος λίγο μετά το γεύμα του στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, δεσμευόμενος ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην

Γενναία δήλωση από τον Πατριάρχη Κύριλλο
ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού.
  «Η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη. Δεν αναγνωρίζουμε τις συνοριακές γραμμές, που υπάρχουν στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος» είπε ο Πατριάρχης Μόσχας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να αποκατασταθεί εκείνο το επίπεδο εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων, εκείνη η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι επί αιώνες και εάν σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το ζήτημα, διαθέτοντας αρκετούς μοχλούς για την επίλυσή του, τότε αυτό προκαλεί λύπη».

Την απέλυσαν για το...αμαρτωλό ρεβεγιόν.


Η καταγγελία είναι της Χριστίνας Τσιλιάκου, που μέχρι την επομένη του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος για το "βασιλικό" ρεβεγιόν του Θόδωρου Πάγκαλου, ήταν η διευθύντρια μάρκετινγκ, της εταιρείας Grecotel. Του ομίλου, στον

Την απέλυσαν για το...αμαρτωλό ρεβεγιόν.
οποίο ανήκει και το King George, ξενοδοχείο στο οποίο πέρασε την βραδιά της αλλαγής του χρόνου με την οικογένειά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παρέμβαση ευρωβουλευτών για χριστιανή κατάδικη στο Πακιστάν



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από τον Πακιστανό πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι να δώσει χάρη στην Άζια Μπίμπι, μία χριστιανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία κατά του Ισλάμ, και να «την απελευθερώσει αμέσως». Με απόφαση του το κοινοβούλιο ζήτ 
πακιστανικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως την Άζια Μπίμπι» και από τον πρόεδρο Ζαρντάρι «να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική του εξουσία για να της δώσει χάρη», σε περίπτωση που δεν μειωθεί η ποινή της στο εφετείο.

Η Άζια Μπίμπι, 45 ετών, που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια χωρικών και είναι μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε στις 8 Νοεμβρίου για βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ, έπειτα από καταγγελία μουσουλμάνων γυναικών του χωριού της. Οι ευρωβουλευτές καλούν «ακόμα μία φορά την πακιστανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει εις βάθος τους νόμους περί βλασφημίας και την εκτέλεσή τους». Στην απόφαση του ευρωκοινοβουλίου γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία στις 4 Ιανουαρίου του Σαλμάν Ταζίρ, κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ, από τον σωματοφύλακά του επειδή είχε εκφραστεί υπέρ της κατάργησης του νόμου περί βλασφημίας.

Το Ευρωκοινοβούλιο «αποτίει φόρο τιμής» στον Ταζίρ για το «κουράγιο» του και «τη δύναμη του χαρακτήρα του». Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» διαδήλωσαν «στους δρόμους του Καράτσι για να δηλώσουν ότι επιδοκιμάζουν αυτή τη δολοφονία», αλλά και «την έντονη ανησυχία τους μπροστά στην ευρεία λαϊκή υποστήριξη, ακόμα και στους δικαστικούς κόλπους, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Η πακιστανική κυβέρνηση πρέπει «να εμποδίσει τη φίμωση των μετριοπαθών φωνών της χώρας από τους εξτρεμιστές» υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές.


Γιατί ενισχύει ο Στρατός τα νησιά του Αιγαίου εδώ και 5 μέρες;



Γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής.

Τι συμβαίνει εδώ και πέντε μέρες στα νησιά του Αιγαίου και στον Εβρο και ο Ελληνικός Στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας; Την στιγμή που ξεκινάω να σας γράφω αυτές τις γραμμές, ένας σχηματισμός από...

Το... πολυτελές σπίτι στο δάσος

ΔΕΙΤΕ: Και ξεχάστε τις καλύβες...

H κατοικία αυτή που βρίσκεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ δίνει άλλη διάσταση στα ξύλινα σπίτια στο δάσος. Η οικία Ουίλκινσον, όπως λέγεται, πέραν του ότι είναι υπερπολυτελής εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον!


Η άρνηση και η έκρηξη



Σοβαρό επεισόδιο επισκίασε την παράδοση εργατικών κατοικιών στη Λάρισα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης, αντέδρασε στην παραχώρηση κατοικίας σε γυναίκα από την Αλβανία. "Ντροπή σου" φώναξε η πρόεδρος του ΟΕΚ και ακολούθησε πανδαιμόνιο
Σε άγριο καυγά μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου το ΛΑΟΣ και της προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εξελίχθηκε η παράδοση 138 κατοικιών σε δικαιούχους στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.
Συμβολικά κλήθηκαν οι παριστάμενοι βουλευτές να επιδόσουν στους δικαιούχους παραχωρητήρια. Όταν ήρθε η σειρά του κ. Ροντούλη , η δικαιούχος στη οποία έπρεπε να παραδώσει ήταν αλλοδαπή, από την Αλβανία.

Διασυρμός για την Ελλάδα




Στην καταδίκη της Ελλάδας και του Βελγίου προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή Αφγανού. Τι καταλογίζει στη χώρα μας σχετικά με τη χορήγηση ασύλου και τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών
Ελλάδα και Βέλγιο καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι αιτούντες άσυλο. Η απόφαση αφορά προσφυγή Αφγανού αιτούντα πολιτικό άσυλο, που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο και είχε επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα.

Μια αιωνιότητα και μία ημέρα



Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών που παίρνουν πτυχία κάθε χρόνο από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ελάχιστοι τελειώνουν μέσα στην τετραετία. Ένας στους τρεις είναι "αιώνιος" φοιτητής. Στείλτε μας την άποψή σας
Την χαμηλή ποιότητα σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που απέστειλαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας στο υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τους φοιτητές που καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο κάθε χρόνο.

Λουκέτο… διαρκείας στα φαρμακεία



«Ο αγώνας θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, έδωσε την απάντηση του κλάδου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, μετά το τέλος της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του κλάδου σήμερα που έγινε το πρωί.

Λουκέτο… διαρκείας στα φαρμακεία
Έτσι εκτός από τα φαρμακεία του Πειραιά που θα εξακολουθήσουν να είναι κλειστά από τις αρχές της εβδομάδας και τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας θα «κατεβάσουν ρολά» για τρεις ημέρες την εβδομάδα που έρχεται και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα τα μέλη του Συλλόγου θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την πρακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην δίνουν συνταγές στους ασφαλισμένους που ανήκουν στα Ταμεία με μεγάλες οφειλές. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμένους των ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Τέρμα οι αναβολές


Αντίθετο σε οποιαδήποτε αναβολή εκδίκασης των αγωγών του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου είναι το νομικό συμβούλιο του κράτους. Η εκδίκαση της αγωγής κατά της Μονής, την οποί κατέθεσε το Δημόσιο, αναβλήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο, μετά την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί.

Τέρμα οι αναβολές

Η κοινωνία στο έλεος του Μνημονίου

Η απόφαση για επιμήκυνση αποπληρωμής και ενδεχομένως μείωση των επιτοκίων του δανείου των 110 δις στην...
 
Η κοινωνία στο έλεος του Μνημονίου
ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου προφανώς θα είναι καλοδεχούμενες εξελίξεις, αλλά δεν πρόκειται να βελτιώσουν και πολλά πράγματα στην επιδεινούμενη καθημερινότητα των Ελλήνων, η οποία καθορίζεται εξ ολοκλήρου από το Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση επενδύει επικοινωνιακά στη βελτίωση των όρων δανεισμού προκειμένου να την αξιοποιήσει πολιτικά στο εσωτερικό, αν και είναι βέβαιο ότι οι όποιες αλλαγές θα συνοδευτούν από αυστηρούς όρους δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι οποίοι μεταφράζονται σε παρατεταμένη σκληρή λιτότητα.
Διαβάστε στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν, όλα τα

Ψήφισαν οι εργαζόμενοι στη Fiat...

Με 54,3% δέχθηκαν οι (5.430) εργαζόμενοι του εργοστασίου της FIAT στο Τορίνο την πρόταση της εταιρείας που προβλέπει σκληρές συνθήκες εργασίας, αλλά διατήρηση του εργοστασίου, καθώς σχεδιάζεται νέα γραμμή παραγωγής για Jeep και Alfa Romeo. Το εργοστάσιο θα λειτουργεί πλέον...
24 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μικρότερα διαλείμματα, αλλά

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πλέον δημιουργήστε αυτοκίνητο με μάρκα το επίθετο σας¨
Πρόταση από τον Ερντογάν στον Κοτς για εγχώριο αυτοκίνητο
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στην 41 Γενική Συνέλευση του TÜSİAD (Ένωση Βιομηχάνων) απευθυνόμενος στον πρόεδρο του YİK Μουσταφά Κοτς, του πρότεινε να παραχθεί αυτοκίνητο. Ο Ερντογάν είπε στον Κοτς ¨ Πλέον δημιουργήστε αυτοκίνητο με μάρκα το επίθετο σας¨.
Η ομιλία του Ερντογάν
ΣΠΑΜΕ ΡΕΚΟΡ
Το 2002 είχαν πουληθεί 91 χιλιάδες αυτοκίνητα. Το 2009 σπάσαμε ρεκόρ. 451 χιλιάδες τεμάχια.. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις 510 χιλιάδων αυτοκινήτων. Μερικοί λένε ¨μα τι γίνεται ;¨ Χτες βράδυ είπα στον κύριο Κοτς ¨ Πλέον δημιουργήστε αυτοκίνητο με μάρκα το επίθετο σας. Να παράγουμε πλέον εγχώριο αυτοκίνητο. Να πούμε στον κόσμο πως ¨να αυτό είναι το αυτοκίνητο μας¨. Το ζήτησα. Να μην είναι όλο μοντάζ. Να, εδώ είναι τα αφεντικά. Μαζί θα το κάνετε, μόνος σας, δεν

Η ιστορία για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα... αξίζει να το διαβάσετε... τα συμπεράσματα δικά σας...

Ο Παρακάτω πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.



-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).


-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες 
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο

Από τη Γη στον Άρη σε τρεις ώρες;

ImageΗ θεωρία λεει ξεκάθαρα πως τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, ήτοι κάπου 300.000 χλμ. το δευτερόλεπτο καθώς για ένα σώμα με μάζα μεγαλύτερη του μηδενός θα χρειαστεί άπειρη ενέργεια για να επιταχυνθεί στην παραπάνω τιμή. Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το περιοδικό Discovery κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει δυνατότητα για την επίτευξη ταχύτητας μεγαλύτερης από αυτής του φωτός. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η αρχική ιδέα προέρχεται από τον γερμανό φυσικό Burkhard Heim πριν από 50 χρόνια περίπου, ο οποίος πρότεινε πως ένα πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο ένα

"Γεννήθηκε" το Νότιο Σουδάν...

ImageΣχεδόν το 99% των Νοτιοσουδανών ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από το βόρειο Σουδάν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή. Το δείγμα των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι οι πολίτες της περιοχής τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στην διαδικασία της περασμένης εβδομάδας, η οποία προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 που έθεσε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Επιτροπής για το Δημοψήφισμα στο Νότιο

Οι άνδρες κρυολογούν πιο εύκολα από τις γυναίκες όταν πιεστούν στη δουλειά

Οι γυναίκες το υποψιάζονταν πάντα (μεταξύ μας, και οι άνδρες...), αλλά τώρα έχουν και αποδείξεις.
Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, σε σχέση με τις γυναίκες, όταν τα δύο φύλα βρεθούν υπό την ίδια πίεση στο εργασιακό περιβάλλον τους, σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής ιατρικής "Occupational Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, ήταν πολύ

Έλεγχοι με το "ELENXIS"

Αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, η διενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν πιλοτικά με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS και η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος αυτού, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι νέες τιμές στα διόδια

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ. Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι

Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία ενός διαδηλωτή στα Τίρανα....δείτε το βίντεο

Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία ενός εκ’ των τεσσάρων θυμάτων από τις σημερινές διαδηλώσεις στα Τίρανα μπροστά στην πόρτα του πρωθυπουργικού μεγάρου. Οι επικριτές της κυβέρνησης θεωρούν ότι η σφαίρα  έρχεται από το εσωτερικό του πρωθυπουργικού μεγάρου. Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός TV KLAN, θεωρεί ότι το θύμα χτυπήθηκε εξ’ επαφής από τον ηλικιωμένο κύριο (αμέσως μετά απομακρύνεται κρατώντας μια ομπρέλα). 
 
 
 
 
 
  

Καργακου το αναγνωσμα...

Ο δημοφιλής ιστορικός Σαράντος Καργάκος ήταν σήμερα προσκέκλημένος στην εκπομπή mega σαββατοκύριακο.Μίλησε για όλους και για όλα και για την ενδεχόμενη συνεργασία με την Κίνα.Το μεγαλύτερο μέρος της συζητησης τους έγινε για την καταργηση του μαθήματος τηε ιστορίας.Ευτυχως που κάποιοι τρελοί της εποχής μας έχουν αρχίσει να βγαίνουν  απο το κλουβί τους για να να δίνουν τα φώτα τους στον κοσμο.....
έπεται συνέχεια...

"Ιστορικές" αντιδράσεις για την κατάργηση της Ιστορίας

Επιφανείς Ιστορικοί και Πανεπιστημιακοί, μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους προς την πρόταση να “εξοστρακιστεί” από το Λύκειο το μάθημα της Ιστορίας και να μετατραπεί σε μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης, με επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (21/01).

Στην ανοιχτή επιστολή τους, τα μέλη της Εταιρείας υπογραμμίζουν, πως “το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τρεις ώρες διδασκαλίας, που προβλέπονται για την Α' Λυκείου”, ώστε στη Β' και Γ' Λυκείου, να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής.

“Η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τον μηχανικό τρόπο της εξέτασης για τις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου, και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη”, επισημαίνεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία, η ιστορική μνήμη συντελεί στην

Με ΡΕΟ η αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Αφού λύθηκαν τα γραφειοκρατικά, από την Παρασκευή (21/01), βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να συνεισφέρουν στην αποκομιδή σκουπιδιών

Σχετικά links
  • Μηχανοκίνητα του στρατού για το καθάρισμα της Θεσσαλονίκης
Μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για να περισυλλέγει το στρατιωτικό προσωπικό  τα σκουπίδια δεκάδες φορτηγά του Ελληνικού Στρατού μαζεύουν τα σκουπίδια από την Θεσσαλονίκη, καθώς  δεν επαρκούν τα απορριματοφόρα του δήμου.

Από νωρίς το πρωί, 14 φορτηγά οχήματα από το Γ' Σώμα Στρατού με δεκάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, ΕΠΟΠ, και στρατεύσιμους, καθαρίζουν την πόλη.

Στο έργο τους καθοδηγούνται από υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες