1/2/10

Σαράντος Καργάκος, Οι ξένοι στον τόπο μας ή ξένοι στον τόπο μας

http://3.bp.blogspot.com/_u0XIriS-d3c/SX4xblTkBwI/AAAAAAAADdI/Qw1-7L1-Htg/s400/kargakos.jpg Tου ΣΑΡΑΝΤΟΥ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΥ

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ρατσισμός. Υπήρχε -και προ Ψαθά- σουσουδισμός. Κάποιοι «ανερχόμενοι» το «έπαιζαν» αριστοκράτες και μάλιστα ευρωπαίοι αριστοκράτες, και περιφρονούσαν όχι μόνο την ελληνικότητα, αλλά και πάσα άλλη φυλετικότητα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προ ετών σε κάποιους «ανεβασμένους» κύκλους «νεοπροοδευτικών» είχαν γίνει συρμός σαν ονειδιστικοί όροι τα «Κατίνα» και «κατινισμός». Ωσάν το λαϊκό όνομα Κατίνα να είχε κάτι μιασματικό!
Την έκφραση του σουσουδισμού αυτού τη βρίσκουμε από παλιά σε πολλές εκφράσεις της ζωής μας, ακόμη και στην ιστορία μας. Σήμερα θρηνούμε όλοι για τη συμφορά που έπληξε την Αϊτή και λησμονούμε ότι κάτι οφείλουμε σ' αυτήν. Και τούτο το «κάτι» το αποκάλυψα το 1971 στη «Γενική Ιστορία» μου, με την οποία μορφώθηκαν ιστορικά τρεις γενεές Ελληνοπαίδων. Απεκάλυπτα τότε ότι ο πρώτος αρχηγός κράτους που αναγνώρισε την ελληνική επαναστατική κυβέρνηση ήταν ο μαύρος Πρόεδρος της Αϊτής Ζαν Πιέρ Μπουαγιέ, πρώην δούλος. Και σημείωνα σε υποσημείωση με πικρία: «Τον άνθρωπο αυτόν όχι μόνο δεν τον έχουμε τιμήσει, αλλά τον έχουμε παντελώς αγνοήσει. Ίσως διότι η μαυρίλα και η πρώην δουλοσύνη του ενοχλούν». Κι έναν χρόνο μετά την πτώση της δικτατορίας

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ, Η «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Πλήθος νέων αρχιερέων, κυρίως Μητροπολίτες που χειροτόνησε ο Χριστόδουλος, έδωσαν δυναμικό παρών στο μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατό του Υπογράμμισαν τη σημαντική προσφορά του στην πατρίδα και στην Εκκλησία

Τη μεγάλη απώλεια και το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπενθύμισαν με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που
έγιναν στη μνήμη του δεκάδες αρχιερείς και πλήθος κόσμου.
Ένας πραγματικός ηγέτης, ο οποίος σε δέκα μόλις χρόνια κατάφερε να φέρει την Εκκλησία ξανά στο επίκεντρο της ελληνικής κοινωνίας, αυτός ήταν ο Χριστόδουλος. Ο Προκαθήμενος που κατόρθωσε μέσα σε λίγο χρόνο να κάνει τη φωνή της Εκκλησίας να ακουστεί και πάλι. Είχε την ικανότητα να αγγίζει το συναίσθημα και να αφουγκράζεται τον παλμό όλων των Ελλήνων. Ακόμη και οι πιο φανατικοί επικριτές του σήμερα τον νοσταλγούν. Είχε το θάρρος να μιλήσει για θέματα που κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν τολμούσε να αγγίξει. Κανένας πια δεν αμφισβητεί ότι ο Χριστόδουλος

Υπέκυψε ο ΠΑΟΚ στην ανάγκη ...Στις 11 Αυγούστου γράφαμε για τις διαμαρτυρίες των Τούρκων σχετικά με την πρώτη σελίδα του site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Φυσικά, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ θα υποκύψει. Το να λες ότι είσαι πατριώτης, Έλληνας, Χριστιανός, το να στηρίζεις τα ιερά και τα όσια της φυλής, έχει τεράστιο κόστος. Σε εξουθενώνουν οικονομικά!

Ο εύκολος δρόμος για τον πλουτισμό είναι να σκύβεις, να γονατίζεις, να υποτάσσεσαι στα κελεύσματα ενός καινούριου κόσμου που δεν χωράει τίποτε από την "ένδοξη Ελλάδα".

Γίνεσαι γρήγορα πετυχημένος, όλες οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα, αν επιλέξεις να λες ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές και εθνικιστές, η σφαγή της Σμύρνης ήταν συνωστισμός, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια ξεφωνημένη αδερφή, οι Πακιστανοί είναι μια ανώτερη φυλή από την οποία πρέπει να διδασκόμαστε, το παπαδαριό είναι κάτι αλητήριοι διεφθαρμένοι, οι έλληνες πολιτικοί είναι όλοι λαμόγια και η μόνη αξία στη ζωή είναι να τρως τα σκουπίδια που σε ταϊζουν τα τηλεοπτικά και τα κανονικά σουπερ-μαρκετς. Μαλάκας καταναλωτής, δηλαδή, αυτός είναι ο προορισμός σου.

Ας ξαναγυρίσουμε στον ΠΑΟΚ.

Είχαμε φέρει στη δημοσιότητα λοιπόν, στις 11 Αυγούστου, το θέμα...

της εμφάνισης του site του ΠΑΟΚ. Εδώ : Υστερία στην Τουρκία για το site του ΠΑΟΚ !

Είχε γίνει τότε πολύ μεγάλος ντόρος και αν δείτε ακόμη και σήμερα, όλα τα οπαδικά sites, blogs, forums κλπ, καλούσαν την ομάδα να μην αλλάξει την πρώτη σελίδα.


Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μιλούσαν για προσφυγιά, για χαμένες πατρίδες, για ιδανικά, για δικέφαλους αετούς, για Αγια Σοφιά και Κωνσταντινούπολη.


Στο καινούριο entry logo χάθηκαν όλα. Έμεινε ένας μπασταρδεμένος τρούλος, χωρίς το σταυρό φυσικά (που είναι και το ζουμί της υπόθεσης).

Μια απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μην καταστραφεί οικονομικά, επιμένοντας σε "αναχρονιστικά" ιδανικά . Οι μεγάλες εταιρείες χορηγοί, που ελέγχουν με τα λεφτά τους τη χώρα, είναι σαφείς: "καμιά σύνδεση με θρησκεία και ιστορία, μόνο εμείς θα ξεφτιλίζουμε την ιστορία σας μαλάκες έλληνες (βλέπε τελευταίο διαφημιστικό Vodafone) και εσείς θα συνεχίσετε να μας αγοράζετε ακόμη περισσότερο, παρά τις φραστικές παπαριές σας περί εμπάργκο στα προϊόντα μας, κακομοίρηδες σκλάβοι".


Μη βιάζεστε να κάνετε περήφανες πατριωτικές τοποθετήσεις. Το έργο το είδαμε πολλές φορές και έχει το ίδιο τέλος: ο "περήφανος" φίλαθλος είναι πάντα ο λιγδιάρης, που για ένα κοκκαλάκι, έχεσε και ιστορία και πατρίδα και θρησκεία και όλα....
Μην αντιδράτε λέμε, το ζήσαμε 100 φορές, με τους οπαδούς. Πάνω απ'όλα η "ομαδάρα".


Έχουμε πολλές αποδείξεις για αυτό, αλλά αν επιμένετε να μην καταλαβαίνετε, να σας ρωτήσουμε κάτι:


Όλοι εξεγέρθηκαν εναντίον της Vodafone για τη διαφήμισή της. Αν υποθέσουμε ότι η Vodafone απειλήσει να αποσύρει τη χορηγία της από τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των αντιδράσεων, νομίζετε ότι θα βρεθεί ένας (-1-), ένας, έστω φίλαθλος, που να μη γονατίσει παρακαλώντας την εταιρεία να γυρίσει κι ας κάνει και βίντεο κλιπ για το αιδαίο της μάνας του ;


Σκεφτείτε καλά πριν απαντήσετε !
Ο παλιός "εθνικιστικός" ΠΑΟΚ

Ο μοντέρνος "παγκοσμιοποιημένος" ΠΑΟΚ


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0eIuULHvu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες