ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/1/11

Οι Κινέζοι θέλουν την Αγροτική

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μετά την «Cosco» επιθυμεί να πραγματοποιήσει ακόμα ένας από τους ισχυρότερους κινεζικούς ομίλους. Πρόκειται για τη Reignwood η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στο real estate και διοικείται από τον Ταϊλανδοκινέζο επιχειρηματία dr Chanchai Ruayrungruang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.

Οι Κινέζοι της Reignwood, με επίσημη επιστολή που έχουν στείλει στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, έχουν εκφράσει την έντονη επιθυμία τους να αποκτήσουν, και μάλιστα άμεσα, τον μετοχικό έλεγχο της ΑΤΕ, η οποία, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, καθώς δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου κεφάλαια για να λειτουργήσει. Η πρόθεση του μεγάλου κινεζικού γρουπ εκδηλώθηκε

TI ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Έκδηλη και φυσιολογική είναι η ανησυχία πολλών Ελλήνων για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων το 2011. Η ανησυχία ενισχύεται από τις πληροφορίες για μυστικές συμφωνίες διχοτομήσεως του Αιγαίου υπέρ των τουρκικών συμφερόντων. Επίσης εντείνεται η αγωνία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δίνει το άλλοθι στους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων να υπογράψουν άρον-άρον απαράδεκτες συμφωνίες με τη δικαιολογία «είμαστε χρεωμένοι, δεν έχουμε τη δυνατότητα υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής». Βεβαίως, η ιστορία άλλα διδάσκει...
Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε διακηρύξει το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και το 1897 επεβλήθη στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Παρά την ύπαρξη και τότε οικονομικών προβλημάτων -η αντίστοιχη ομάδα επιτήρησης δεν λεγόταν ΔΝΤ, αλλά ΔΟΕ- η Ελλάς αναστήθηκε

Ιστορία και πολιτισμός της Ελλάδας

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (1924-1935)
1924. Ο Νικόλαος Πλαστήρας καταθέτει την «εξουσίαν της Επαναστάσεως» στην Δ΄ Εθνική Συνέλευση, η οποία κηρύττει έκπτωτη τη δυναστεία των Γλύξμπουργκ και εγκαθιδρύει πολίτευμα Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (επικυρώνεται με το δημοψήφισμα της 13/4/1924). 1925. Με στρατιωτικό κίνημα ο Θ. Πάγκαλος (βενιζελικός στρατηγός και βουλευτής) εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε παραίτηση, σχηματίζει κυβέρνηση που λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης, τροποποιεί αυθαίρετα το Σύνταγμα και κηρύσσει δικτατορία στις 4 Ιανουαρίου 1926.

1926. Ο βενιζελικός στρατηγός Γ. Κονδύλης ανατρέπει τον Πάγκαλο και αποκαθιστά τη Δημοκρατία. 1928-1932. Η τελευταία κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου. Δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» ο Ν. 4229/1929 «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», περισσότερο γνωστός ως «Ιδιώνυμον».


1933. Στις εκλογές πλειοψηφεί η αντιβενιζελική παράταξη. Ο Νικόλαος Πλαστήρας

Ενα πολύ παράξενο διπλωματικό τρίγωνο

Του Πετρου Παπακωνσταντινου
«Eλλάδα- Κύπρος- Παλαιστίνη» εμφανίζονταν ως αδελφά έθνη, θύματα υπέρτερης και άδικης βίας, την επαύριο του Αττίλα, στον παροξυσμό αντιαμερικανισμού της μεταπολίτευσης. Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Τόσο πολλά, ώστε μια νέα, παράξενη τριάδα να αναδύεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Παλαιστίνη να έχει αντικατασταθεί από το... Ισραήλ! Αυτή την αίσθηση άφησαν οι διαδοχικές συναντήσεις κορυφής Παπανδρέου- Νετανιάχου σε Ισραήλ και Ελλάδα, στα μέσα του καλοκαιριού και εδραίωσε η πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στην Αθήνα.
Στην αρχική, γερμανική εκδοχή του ονόματος, Λίμπερμαν σημαίνει «αγαπητός άνθρωπος». Στην περίπτωσή μας πρόκειται για ευφημισμό, ανάλογο του «Ειρηνικός Ωκεανός». Μετανάστης από τη Σοβιετική Ενωση και πρώην «φουσκωτός» σε νάιτ κλαμπ, ο Λίμπερμαν καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο γιατί έδειρε και τραυμάτισε 12χρονο που προηγουμένως είχε τσακωθεί με τον γιο του.
Ως πολιτικός, ο κ. Λίμπερμαν δεν είναι περισσότερο συμπαθητικός: οραματίζεται την εθνοκάθαρση στο Ισραήλ, με τη «μεταφορά» των Αράβων Ισραηλινών εκτός κράτους. Θέλει να διώξει από τη Βουλή τους Παλαιστίνιους βουλευτές, κάποτε μάλιστα πρότεινε να εκτελούνται όσοι

«Ναι» λένε έξι στους δέκα στην κατασκευή φράχτη

Σύμφωνοι με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατασκευή φράχτη στον Εβρο, ως μέτρο ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης, εμφανίζονται 6 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο «τείχος» του Εβρου», που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή» της Κυριακής. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει πως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, καθώς και πως οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η χώρα μας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μάλιστα, όσον αφορά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%), μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (37%), ενώ σύμφωνος εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.
Ενδεικτικό της ευρείας συζήτησης που γίνεται για το θέμα είναι το στοιχείο πως το
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες