ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/11/10

ΡΩΣΟ - ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Στη συνάντηση που είχαν χθές  στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin και ο Κινέζος ομόλογος του Wen Jiabao, αποφάσισαν την παύση του δολαρίου στις διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χορών. Αντί του δολαρίου, οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα. Αυτό υποστηρίζει η ''Chinadaily'', δημοσιεύοντας δηλώσεις Kινέζων αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενίσχυση των οικονομιών των δύο χωρών και όχι η πρόκληση «ζημιάς» στο δολάριο.
«Όσον αφορά τη διευθέτηση του μεταξύ μας εμπορίου, αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε τα δικά μας νομίσματα», δήλωσε ο Putin σε κοινή  συνέντευξη τύπου του με τον Wen. O Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης, ότι η χειροτέρευση των οικονομικής κρίσης ανά τον κόσμο τους οδήγησε να προβούν σε αυτή την απόφαση.
Παράλληλα οι δύο πλευρές υπόγραψαν δώδεκα συμφωνίες στους τομείς, της ενέργειας, της αεροπορίας, της κατασκευής σιδηροδρόμων, των τελωνείων, την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και τον πολιτισμό.
Σύμφωνα με τον Putin, η συμφωνία για την ενέργεια προβλέπει την αγορά δύο

Με δόσεις φόβου το μοίρασμα του Αιγαίου


ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι λοιποί εμπλεκόμενοι (βεβαίως και όλοι εμείς) να βλέπουμε τι γίνεται και στην Ιρλανδία.

Ανταρσία από 70 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και την αντιπολίτευση με πρόταση μομφής ώστε να μη συναφθεί συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Και οι… μεσογειακοί Κέλτες του Δουβλίνου μόνο… τεμπέληδες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ή… ανεύθυνοι, ή… χαραμοφάηδες του Νότου, όπως μας περνούν «γενεές δεκατέσσερις» οι του Vierte Reich του Βερολίνου.

ΣΗΜ. Μέσα στον γενικότερο χαμό και στο ασφυκτικό στρίμωγμα της χώρας όλο και συχνότερα… βλέπουν το φως της δημοσιότητας σκέψεις, απόψεις, προτάσεις και… εικοτολογίες πως

Συναγερμός ΗΠΑ για τα Wikileaks


Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ΗΠΑ σχετικά με την επικείμενη δημοσίευση χιλιάδων εγγράφων από το Wikileaks. Προετοιμάζονται για τα χειρότερα καθώς το πακέτο μπορεί να περιλαμβάνει τηλεγραφήματα του State Department
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για την επικείμενη νέα δημοσίευση χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων από το WikiLeaks, που αναμένεται να συμπεριλαμβάνουν διπλωματικά τηλεγραφήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
"Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών", δήλωσε ο Κρόουλι.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε ότι "γνωρίζαμε εξ αρχής ότι το WikiLeaks έχει στην κατοχή του τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ".
"Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο το επερχόμενο πακέτο των εγγράφων να περιλαμβάνουν τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είμαστε σε επαφή με τους σταθμούς μας σε όλο τον κόσμο. Έχουν αρχίσει την διαδικασία της πληροφόρησης κυβερνήσεων ότι μια δημοσίευση εγγράφων είναι πιθανή στο εγγύς μέλλον", είπε ο Κρόουλι.
Πρόσθεσε ότι τα διπλωματικά εσωτερικά έγγραφα -επικοινωνίες από πρεσβείες, προξενεία και άλλες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο-"περιλαμβάνουν συζητήσεις που κάνουμε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, με πολίτες".
Η διάρρηξη της "εμπιστοσύνης" θα έχει "συνέπειες", επισήμανε. "Οι αποκαλύψεις αυτές θα δημιουργήσουν εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους

Μετωπική για τις συμβάσεις



Οι εργοδότες εμφανίζονται διχασμένοι. Από τη μια ο ΣΕΒ προειδοποιεί πως οι περιορισμοί στην ισχύ των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων θα αναγκάσουν πολλές επιχειρήσεις να προβούν σε απολύσεις και από την άλλη οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών (ΓΣΕΒΕΕ) και των εμπόρων (ΕΣΕΕ) τάσσονται υπέρ της γραμμής που έχει χαράξει η Λούκα Κατσέλη, για τη θέσπιση κριτηρίων.
Μετωπική για τις συμβάσεις
Ανάμεσα σε αυτά τα κριτήρια -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να είναι και το εξής: αν απολύεται εργαζόμενος από επιχείρηση που έχει υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, η αποζημίωσή του να καθορίζεται με βάση το ύψος του μισθού πριν από την περικοπή.
Η ΓΣΣΕ, από την άλλη, χαράσσει τη δική της κόκκινη γραμμή, θέλοντας να

Εθελουσία έξοδος και πρόσθετη εισφορά στο Δημόσιο


Χαράτσι, που θα αγγίζει έως και το 90%, ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση στα μπόνους των τραπεζικών υπαλλήλων, καθώς και στις απολαβές των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι εντάσσονται σε προγράμματα εθελουσίας και πρόωρης συνταξιοδότησης. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, προωθεί σχετική εγκύκλιο, βάσει της οποίας αναφέρεται ρητά ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στα προγράμματα εθελουσίας και πρόωρης αποχώρησης του προσωπικού που απασχολείται στο Δημόσιο. Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος προβλέπει ότι, εφόσον κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις εκπονήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με την απόδοση οικονομικών κινήτρων, τότε υποχρεούται να ενημερώσει την εκάστοτε αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την καταβολή του ποσού στον υπάλληλο που αποχωρεί από την εργασία του. Όπως επισημαίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι παροχές σε χρήμα (μπόνους), πέραν των τακτικών αποδοχών και των υπερωριών που καταβάλλουν έως και το οικονομικό έτος 2013 τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα σε στελέχη τους, φορολογούνται ως εξής: - Για συνολικό ετήσιο εισόδημα έως και

Το μήνυμα των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων

Την ώρα που Η.Π.Α. και Νότιος Κορέα υπολογίζουν να στείλουν σαφές μήνυμα προς την Πιονγκγιάνγκ, η Κίνα εξέφρασε, διά στόματος εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, την «ανησυχία» της για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που θα αρχίσουν την Κυριακή, ενώ πρόσθεσε ότι το Πεκίνο διατηρεί επαφή με την Ουάσινγκτον για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Επίσης, η κινεζική πλευρά τόνισε πως η ανάγκη επανάληψης των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι «επείγουσα», επισημαίνοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης. Η Σεούλ, από τη μεριά της, εξετάζει τη λήψη σειράς μέτρων, τα οποία θα προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Πιονγκγιάνγκ, ενώ το Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε απόφαση που καταδικάζει τον βομβαρδισμό του νησιού της Νότιας Κορέας, χωρίς να ζητήσει άμεση απάντηση. Εν ολίγοις, ζητείται από τη Βόρεια Κορέα να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και δύο πολίτες, ενώ απευθύνεται έκκληση προς την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να αναλάβει δράση κατά ενδεχόμενων μελλοντικών προκλήσεων της Πιονγκγιάνγκ. Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα νησιά που βρίσκονται κοντά στη Βόρεια Κορέα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε με νέες επιθέσεις, εάν η Σεούλ επιχειρήσει νέες «προκλήσεις».

ΠΗΓΗ

Η ελληνική αμεριμνησία για το ΕΣΠΑ «τρελαίνει» τις Βρυξέλλες

Τoυ ΝΙΚΟΥ ΖΑΒΡΑ
Τελεσίγραφο για άμεση κατάργηση της γραφειοκρατίας που μπλοκάρει τα έργα και καθυστερεί την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων θέτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι κοινοτικές υπηρεσίες ζητούν να ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την πρόοδο των έργων και την απορρόφηση των δεσμευμένων κονδυλίων για την περίοδο 2007-2013, αλλά κυρίως για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα γραφειοκρατίας που δημιουργούν σημαντικές εμπλοκές στην υλοποίηση των έργων.
ΕπαφέςΣύμφωνα με πληροφορίες έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα κλιμάκιο από στελέχη της Ε.Ε. που είναι σε συνεχείς επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και άλλους υπουργούς που εμπλέκονται στο θέμα των έργων. Μάλιστα, υπάρχει συχνή ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των συναρμοδίων φορέων προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και δικαστικές εμπλοκές καθυστερούν μήνες, ακόμα και χρόνια την υλοποίηση έργων, μικρών και μεγάλων, σε όλη την

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ...

Για κίνδυνο νέων “κατολισθήσεων” σε θέματα αρχών και κυριαρχίας, μιλά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στο blog του σήμερα, κάτι που συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και τα στελέχη του. Ο έγκριτος δημοσιογράφος (και πολύ καλός γνώστης του κυπριακού) προαναγγέλει πως στην Γενεύη σε δύο μήνες, θα βιώσουμε το αποκορύφωμα των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούν Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Κομισιόν και ΟΗΕ στον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Στόχος όλων των παραπάνω, κατ’ ελάχιστον, να ανοίξουν τον μπλοκαρισμένο δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ, αφαιρώντας από την Κύπρο και την Ελλάδα το σημαντικότερο διπλωματικό χαρτί τους. Κατά μέγιστο, να προωθήσουν μια λύση του κυπριακού στα μέτρα τους, μια επανεκδοχή δηλαδή του σχεδίου Ανάν και πάντως, σε κάθε περίπτωση, να εγκολπωθούν, με όσο πιο επίσημο τρόπο γίνεται, τις νέες “εκπτώσεις” που έκανε ο κ. Χριστόφιας ως προς τον πυρήνα της κυπριακής κρατικής κυριαρχίας, στη διάρκεια των δίχρονων συνομιλιών του με τον κ. Ταλάτ. 
Σύμφωνα με τον Κωνσταντακόπουλο, Οι δύο κύριοι εκβιασμοί που θα ασκηθούν τις επόμενες εβδομάδες επί της Κύπρου είναι:
- η απειλή έγκρισης του απευθείας εμπορίου ΕΕ με τα κατεχόμενα, απευθείας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες