ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/10/10

Η ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 τουΓ. Δελαστίκ

Ηταν σαν χθες, είκοσι χρόνια πριν. Στις 3 Οκτωβρίου του 1990, η Ομοσπονδιακή Γερμανία προσαρτούσε τα εδάφη και τον πληθυσμό της ήδη καταλυθείσης Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.
Αυτό που όλοι νόμιζαν ότι θα ήταν το διακύβευμα του Τρίτου Παγκόσμιου -και δη πυρηνικού- Πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από τη μια μεριά και της Σοβιετικής Ενωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας από την άλλη, η επανένωση της Γερμανίας, συνετελέσθη χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός! Οι ηγέτες της Δύσης εξέφρασαν τότε δημοσίως την "ευτυχία" τους για την επανένωση της Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, στα παρασκήνια είχε προηγηθεί ένας ανελέητος πολιτικός πόλεμος για να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν και η Βρετανή πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ είχαν παραμερίσει τις ιδεολογικές διαφορές τους και αγωνίζονταν λυσσαλέα με νύχια και με δόντια, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι τους να εμποδίσουν τη μοιραία για το μέλλον της Ευρώπης γερμανική ενοποίηση. Γνώριζαν ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Γηραιά Ηπειρο θα άλλαζαν δραματικά με την εμφάνιση στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μιας Γερμανίας με 80 εκατομμύρια κατοίκους και μια πανίσχυρη οικονομία. Απέναντί της θα ήταν πλέον αδύνατον να σταθούν ως ισότιμοι εταίροι η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία στο πλαίσιο της τότε ΕΟΚ.


Πόσω μάλλον που έναν χρόνο αργότερα θα διαλυόταν εντελώς το

Πιθανή η υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τη Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, εξαιτίας της ενίσχυσης της ανησυχίας για την οικονομική συγκυρία και για την εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας έπειτα από την ανακοίνωση συμπληρωματικού σχεδίου αναχρηματοδότησης των τραπεζών.

Η Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται στην κατηγορία Aa2 (την τρίτη καλύτερη στην κατάταξη της Moody's), ετέθη υπό εξέτασιν με την προοπτική ενδεχόμενης υποβάθμισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η οποία

40 δισ. ευρώ φέτος από τα νοικοκυριά!

Σε έσοδα «μπετόν  αρμέ» προσβλέπει το υπουργείο Οικονομικών, για να «χτίσει» τον κρατικό2011. Ποντάρει πολλά στην ακίνητη  περιουσία των φορολογουμένων για  να εισπράξει –εν μέσω ύφεσης- όσα δεν εισέπραξε ποτέ το ελληνικό κράτος από φόρους στο εισόδημα και το κεφάλαιο.

Από φόρους υπολογίζει να λάβει το 2011, 59,3 δισ. ευρώ, δηλαδή 3,2 δισ. περισσότερα από φέτος (+5,6%). Σε άμεσους φόρους αναμένει 21,1 δισ. και από έμμεσους 34,8 δισ. Περίπου 35-40 δισ. από τα σχεδόν 60 δισ. θα προέλθουν από τις τσέπες των νοικοκυριών.

Από τους άμεσους, τα 15 δισ. είναι φόροι

Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα

Image
Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα

“Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα”, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός και το αναπαράγουν σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χαρούμενα που ο άνθρωπός τους δεν θα τους εγκαταλείψει.
Εμεις, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όπως και κάθε άλλος στην θέση του δεν επιθυμεί να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση, γι αυτό και το σενάριο των πρόωρων εκλογών γίνεται κάθε μέρα που περνά πραγματικότητα.
Όχι, δεν έχουμε “σίγουρες” πληροφορίες. Τα κομμάτια ενός δύσκολου και περίεργου παζλ προσπαθούμε να μαζέψουμε, μπας και καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα
.
Πρώτα είναι η αυξανόμενη με καλπάζοντες ρυθμούς απορρύθμιση και της οικονομίας και της κυβέρνησης. Τίποτα δεν πάει καλά και τίποτα δεν μπορούν να κάνουν καλά. Οι βουλευτές στην Βουλή που ζητάνε το κεφάλι του Παπακωνσταντίνου στο πιάτο τους για να μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο, ο Παμπούκης που μιλάει για νυχτωμένη κυβέρνηση και ο Πάγκαλος που δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα.
Την κατάσταση την περιέγραψε χθες το βράδυ με τον

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου"

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου"

Θεσσαλονίκη 1 Οκτ 2010
Στρατηγέ

Στη σελίδα του τεύχους 46 ( Μάιος- Ιούνιος 2010 ) της έγκριτης εφημερίδα σας ΄΄ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ΄΄ αναφέρεται το περιστατικό ΄΄μπαταριά ΄΄ τύπου Κ....... και γίνεται μια σύντομη περιγραφή του ιστορικού το οποίο όμως είναι …πολύ ανακριβές και παρουσιάζεται υπό μορφή θρύλου . Για την αποκατάσταση και μόνο της ιστορικής αλήθειας παραθέτω σύντομα το ιστορικό του περιστατικού που συνέβη το 1976 στη Σάμο (79ΑΔΤΕ) με Διοικητή τον τότε Ταξίαρχο Κ. Γ..

Εγώ ,υπολοχαγός(ΠΖ) τότε , ήμουν Διοικητής του 2ου Λόχου του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες