ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/12/10

Αυξάνονται τα ασφάλιστρα το 2011

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών έρχονται από την 1η μέρα του νέου χρόνου και οι αυξήσεις αυτές, όπως εκτιμούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, θα κυμανθούν γύρω στο 4% με 5%, ενώ κάποιες άλλες κατηγορίες ασφαλίστρων ενδεχομένως να μειωθούν. Παράλληλα, αναπόφευκτη θεωρείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, μέσα στην επόμενη τριετία, η οικοδόμηση ενός συστήματος συντάξεων όπου ο κάθε πολίτης θα έχει τον δικό του αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό και οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν αρχίσει και προετοιμάζονται για τις εξελίξεις αυτές.
Αυτά προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Αllianz Ελλάδος κ. Π. Παπανικολάου με δημοσιογράφους για την παρουσίαση των μελλοντικών στόχων της εταιρείας. Σε ότι αφορά στις αυξήσεις των ασφαλίστρων επισημάνθηκε ότι σημαντική αιτία της ανόδου πέρα από την άνοδο των ορίων ασφαλιστικής κάλυψης είναι η άνοδος του ΦΠΑ στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις και αναμένεται να συμβάλλουν στην επιβάρυνση του ασφαλίστρου.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης, αναπροσαρμόζονται εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011 και καθορίζονται στα

Τι λέει η πραγματικότητα



Ούτε ίχνος από μικροσκοπικές μαύρες τρύπες, που μπορεί να παραχθούν από τις υψηλής ενέργειας συγκρούσεις πρωτονίων, δεν εντοπίστηκε από τον ανιχνευτή CMS (Compact Muon Solenoid), ένα από τα τέσσερα μεγάλα πειράματα του υπόγειου επιταχυντή του CERN.
Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ίσως μειωθούν, σχετικά με τα πειράματα στο CERN, καθώς ούτε ίχνος από μικροσκοπικές μαύρες τρύπες, που μπορεί να παραχθούν από τις υψηλής ενέργειας συγκρούσεις πρωτονίων, δεν εντοπίστηκε από τον ανιχνευτή CMS (Compact Muon Solenoid), ο οποίος διεξάγει ένα από τα τέσσερα μεγάλα πειράματα του υπόγειου επιταχυντή του CERN.

Άνθρακας η λαμαρίνα



Αναστάτωση προκλήθηκε από πληροφορίες που ανέφεραν ότι αποκολλήθηκε η κεραία του σόναρ του υποβρυχίου κατά το ταξίδι του προς την Ελλάδα. Για αποκόλληση λαμαρίνας κάνει λόγο το ΓΕΝ.
Οι φήμες ότι το υποβρύχιο "Παπανικολής" υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Ελλάδα οργίαζαν από το μεσημέρι στο Πεντάγωνο. Συγκεκριμένα έκαναν λόγο για αποκόλληση της πλάκας, μήκους αρκετών μέτρων, στην οποία είναι ενσωματωμένη η κεραία του σόναρ.

Εβδομάδα ταλαιπωρίας



Διαδοχικές απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, όλη την εβδομάδα. Μόνο τα λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα. Χάος στους δρόμους. Κραυγή αγωνίας από τον επιχειρηματικό κόσμο. Το απεργιακό πρόγραμμα
Τα Ι.Χ. θα επιστρατεύουν για άλλη μια βδομάδα οι κάτοικοι της Αττικής αρχής γενομένης από σήμερα μετά την απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς για 24ωρη απεργία. Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας (Δείτε εδώ). Μόνο τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν και αυτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Μπλόκο στα όπλα



Έμπορους όπλων συνέλαβε η δίωξη ναρκωτικών μετά τις πληροφορίες για ομάδα συναποτελούμενη από Έλληνες και Αλβανούς, ομάδα η οποία δρατηριοποιείται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Πέντε συνολικά άτομα συνελήφθησαν.

Η συνεργασία της δίωξης ναρκωτικών με την αντίστοιχη ομάδα αλλά και άλλες υπηρεσίες της ασφάλειας Ιωαννίνων επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 18, 20 και 36 ετών καθώς και δύο Έλληνες, ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 45 και 48 ετών. Οι συλλήψεις έγιναν στα Ιωάννινα και στις Αχαρνές.

Η ανεργία κόβει σχολές



Διακριτή μεταστροφή παρατηρείται στις επιλογές των μαθητών, σχετικά με τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πλέον διαλέγουν με μόνο κριτήριο την πιθανότητα απασχόλησης. Οι κάποτε περιζήτητες σχολές, που οδηγούν στον ΟΑΕΔ. Δείτε τα στοιχεία
Μόνο ένας στους έξι  νέους πτυχιούχους των τµηµάτων Φιλολογίας και Ιστορίας απασχολείται με το αντικείμενο σπουδών του, ενώ η πλειοψηφία του κλάδου είναι άνεργοι.
Φυσικά οι πτυχιούχοι των εν λόγω τμημάτων δεν είναι και οι μόνοι αφού η κρίση και η επαγγελματική αβεβαιότητα της εποχής κυριεύει τη σκέψη των μαθητών, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα λαβύρινθο ψάχνοντας να βρουν τον μίτο της επαγγελματικής επιτυχίας.

Σπάνιο φαινόμενο




Συνέβη το 1638 και θα ξανασυμβεί το 2094. Πρόκειται για την αυριανή ολική έκλειψη σελήνης, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου. Δυστυχώς το φαινόμενο θα είναι ορατό κυρίως στη Β. Αμερική (Vid+Pic)
Η τελευταία  ολική έκλειψη της Σελήνης για το 2010  αναμένεται να συμβεί αύριο Τρίτη, ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους, κάτι που έχει να συμβεί από τις 21 Δεκεμβρίου του 1638.

Λύση, η επιστροφή στη δραχμή



Οι χώρες που κινδυνεύουν δεν θα δουν φως στο τούνελ χωρίς το δικό τους νόμισμα, εκτιμά ο διαχειριστής του χαρτοφυλακίου της Pimco. Μονόδρομος το ευρωομόλογο. Πώς οι αγορές οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία
Η απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για τη διαμόρφωση του Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσεων στην ευρωζώνη δεν ικανοποιεί τους επενδυτές, και οι εντάσεις θα διατηρηθούν και το 2011, εκτιμά ο Άντριου Μπόσομγουερθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων παγκοσμίως.

Ντομινίκ Στρος-Καν: Κίνδυνος επέκτασης της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης

Την προώθηση μίας συνολικής λύσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσής της και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θεωρεί αναγκαία ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν.

Μία εβδομάδα μετά τη δήλωσή του στην Αθήνα ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ προχώρησε περαιτέρω και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters την Παρασκευή, τόνισε τους

Ξεκίνησαν οι στρατιωτικές ασκήσεις της Σεούλ στην κορεατική χερσόνησο

Σεούλ, Νότια Κορέα

Ρίψεις πυροβολικού ακούστηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί στο νησί Γεονπιόνγκ, στην κορεατική χερσόνησο, γεγονός που δείχνει ότι ξεκίνησαν οι στρατιωτικές ασκήσεις που προανήγγειλε η Νότιος Κορέα, πυροδοτώντας νέα ένταση με τον Βορρά. Χωρίς να επέλθει συμφωνία, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σκάνδαλο διαρκείας. Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη!


Η μέση τιμή ξεπέρασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πάνω από 20 νομούς, η τιμή εκτινάσσεται έως και στο 1,70 ευρώ το λίτρο!
Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, παρατηρούν οι καταναλωτές το φαινόμενο της ανόδου, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο ή να αποδίδεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σκάνδαλο διαρκείας. Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη!
Τον πρώτο λόγο έχουν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι, όμως, εκμεταλλεύονται το τεράστιο κενό που υπάρχει στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, καθώς και τα αλλεπάλληλα λουκέτα που μπαίνουν στα πρατήρια, σε συνδυασμό με τους μειωμένους όγκους πωλήσεων βενζίνης.

Έρχονται πιο σκληρά μέτρα - Τέλος το 7ωρο στο Δημόσιο



Το ΔΝΤ -που ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου για τον Δεκέμβριο- προειδοποιεί πως, αν οι στόχοι των 12,8 δισ. ευρώ δεν επιτευχθούν, τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά, με πρόσθετους φόρους και νέα περικοπή μισθών και συντάξεων.

Έρχονται πιο σκληρά μέτρα - Τέλος το 7ωρο στο Δημόσιο
Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με νόμο από τη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο. Με τη νέα έκθεση του ΔΝΤ αλλάζει το μισθολόγιο του Δημοσίου στα πρότυπα των ΔΕΚΟ, με τα επιδόματα να περιορίζονται στο 10% του μισθού, ενώ καταργείται και το 7ωρο.

Η οικονομία των blogs [Infographic]


Η ευκολία στη δημιουργία ενός blog αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για αυτά, έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια διαδικτυακή οικονομία με επαγγελματίες, ημι-επαγγελματίες και χομπίστες να ξεκινούν καθημερινά χιλιάδες blogs σε όλο τον κόσμο, τα οποία πραγματεύονται πάσης φύσεως ζητήματα.

Νέο είδος δεινόσαυρου



Ένα κενό 20 εκατομμυρίων ετών γεμίζει η σπουδαία ανακάλυψη του σκελετού ενός κερασφόρου δεινόσαυρου-νάνου στη Βόρεια Κορέα. Τα στοιχεία της έρευνας και η οικογενειακή σχέση με τον τρικεράτοπα
Ζούσε στην Ασία πριν από 103 εκατoμμύρια χρόνια και θεωρείται ουσιαστικά "νάνος " για το είδος του. Ο κερασφόρος δεινόσαυρος, άγνωστος μέχρι σήμερα, ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με  επιστημονική ανακοίνωση κορεατών, αμερικανών και γιαπωνέζων ερευνητών στο περιοδικό "Naturwissenchaften".

Από τον ΟΣΕ στο άγνωστο




Ξεκινά η διαδικασία των μετατάξεων εργαζομένων, με πρώτους αυτούς του ΟΣΕ. Πάνω από 2.500 θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Χιλιάδες οι κενές θέσεις σε νοσοκομεία, δήμους και ταμεία
Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία μετάταξης των εργαζομένων του ΟΣΕ. Πρόκειται για 2.700 εργαζόμενους, των οποίων η μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2011.

Νέα «βόμβα» της τρόικας σε μισθούς και συμβάσεις

Νέα «βόμβα» εξαπολύει η τρόικα μέσω υψηλόβαθμου στελέχους αμφισβητώντας τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Η διατήρηση στο νέο καθεστώς γύρω από τις συμβάσεις της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε εργασιακούς χώρους που δεν εκπροσωπούνται στη συλλογική διαπραγμάτευση φαίνεται να έχει ενοχλήσει τους δανειστές της χώρας, οι οποίοι επιμένουν ότι η νομοθετική ρύθμιση που επέλεξε η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιητική και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξουν «άμεσες διορθωτικές κινήσεις».
Στέλεχος της τρόικας υπογράμμιζε προς «Το Βήμα της Κυριακής» πως «όσα περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη είναι εκτός των συμφωνηθέντων. Ολα αυτά δεν μεταφράζουν στην ελληνική έννομη τάξη όσα έχουν συνομολογηθεί και συνυπογραφεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο».
......................
Νυκτερινή τροπολογία
Ως χααρακτηριστικό της πίεσης που ασκείται προς την κυβέρνηση θεωρήθηκε το

Δημ. Παξινός:Οι δανειστές μπορούν να μεταβιβάσουν την Ελλάδα, όπου γουστάρουν-σαν οικόπεδό τους!

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»

Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας.
Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις.

Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους• απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας.

Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν
συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.
Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το

Χειρόφρενο και πάλι στα μέσα μεταφοράς

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό ξεκινά από αύριο στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομών αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών.

Αναλυτικά:

- Αύριο, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία της

Ιεραρχία "Η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο"

Ηχηρό ράπισμα στα άνομα σχέδια όσων ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδος, απευθύνουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Καταγγέλλοντας του ηγέτες της χώρας επισημαίνουν, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι διότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας, αλλά και ότι προστάτευσαν τα συμφέροντα του λαού.
Επίσης τα μέλη της Ιεραρχίας δεν παραλείπουν να καταγγείλουν τους εκθεμελιωτές εντολοδόχους, ως κατεδαφιστές της σχέσεως λαού και ποιμαίνουσας Εκκλησίας.
Ακόμη, στέλνουν μήνυμα προς όλους τονίζοντας, ότι «η Εκκλησία δεν φοβάται να αμυνθεί στ πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και εάν η αντίσταση σημαίνει διωγμό η και μαρτύριο».
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ιεραρχία εκφράζει και τον προβληματισμό της όσον αφορά την Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Η Εκκλησία απέναντι στη κρίση
«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Επίσης υπογραμμίζουν, ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και  η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας».
«Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων  - δανειστών μας», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου».
Σε άλλο σημείο, τονίζουν: «Όλες αυτές τις παθογένειες της

Google Earth και Δημοκρατία της Θράκης

Όλοι θα ξέρετε το γνωστό πρόγραμμα οπτικής εξερεύνησης του πλανήτη Γη.  Το πρόβλημα πλέον είναι όταν πηγαίνουμε στην πόλη της Κομοτηνής εδώ και καιρό...
αντικρίζουμε κάπου στο κέντρο της πόλεως τον παρακάτω τίτλο "Δημοκρατία της Θράκης"
έχει εντοπιστεί και από άλλους εδώ και καιρό όμως δυστυχώς δεν κάνει τίποτα το Υπουργείο Εξωτερικών. Μια διαμαρτυρία θα έλυνε πιστεύω αμέσως το λάθος που κάνει η Google, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καμία κίνηση έως τώρα.Και ειλικρινά είμαι περίεργος να

Θέλουν να μετατρέψουν σε "συλλέκτες λαθρομεταναστών" τις Ένοπλες Δυνάμεις - Διάλυση "fast track"!

Tην ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων «για την ανακοπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών» προαναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με σημερινή συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Καθημερινή») προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση κυρίως στην πλευρά του ΓΕΣ. «Ο Στρατός είναι για να προστατεύει την ακεραιότητα της χώρας έναντι ξένων απειλών. Η αποστολή του δεν είναι η σύλληψη λαθρομεταναστών, ειδικά με τους κανόνες εμπλοκής που ισχύουν σήμερα. Εκτός και αν αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής και έχουμε ητν δυνατότητα να βάλλουμε κατά των παράνομα εισερχομένων στη χώρα», ανέφερε ανώτερος αξιωματικός που εμπλέκεται στην αμυντική σχεδίαση».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «Βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο». Μάλιστα, υποτίθεται ότι ο Στρατός θα συνεργάζεται και με την Frontex στον Εβρο, της οποίας η εμπλοκή κατά την άποψη του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. «κατέστησε ευρωπαϊκό το πρόβλημα της μετανάστευσης».

Εδώ λοιπόν ανακύπτουν τεράστια ζητήματα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να απαντηθούν από την φράση «Βρίσκόμαστε σε συνεννόηση με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο».

Κατ’αρχήν το να συννενοούνται δύο υπουργοί για να αλλάξει η

ΑΚΕΦΑΛΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Από το 1985 ή έστω το 1990 με το τέλος του διπολισμού η Ελλάδα ανακτώντας την κεντρικότητα της, την ευτοπία της, μπορούσε να αναδειχθεί παγκοσμίως σε πρότυπο ευημερίας και ανάπτυξης. Οι αλλαγές που έγιναν και γίνονται είναι ιστορικού τύπου και πολύ ευνοϊκές για εμάς. Ο επίσημος πολιτικός κόσμος παρουσιάστηκε ανεπαρκής να τις κατανοήσει και να προετοιμάσει γι αυτές όλο το σύστημα – Ελλάδα. Έτσι χάθηκαν όλα τα ραντεβού του 198990, του 2004, του 2010 που θα μας επέτρεπαν να καλύψουμε ιστορικές καθυστερήσεις και γεωπολιτικές αδικίες. Αντί για την κορυφή η χώρα βρέθηκε στη σημερινή κατάσταση.
Η Ελλάδα του 2010 έπρεπε να δανείζει αντί να δανείζεται. Δυστυχώς την πλέον ευνοϊκή, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ιστορική περίοδο η χώρα βρέθηκε και βρίσκεται ΑΚΕΦΑΛΗ. Επιβλήθηκε εξωθεσμικά η κακιστοκρατία. Οι συλλαβίζοντες εκπρόσωποι. Ακόμη όμως και την ώρα της αποκάλυψης της αλήθειας, του ότι δηλαδή το πρότυπο της μεταπολίτευσης ήταν

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΜΑΖΟ ΣΚΙΟΠΑ

Απεβίωσε το Σάββατο το βράδυ από καρδιακή ανακοπή ο Τομάζο Πάντοα - Σκιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο Σκιόπα διετέλεσε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και...
πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Ήταν πρόεδρος της Notre Europe, πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και είχε MSc από το Massachusetts Institute of Technology.

Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες