ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/11/10

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 29/11/2010

Όπως έχουμε ξαναπεί η συνείδηση των Ελλήνων της Επανάστασης του 21’ κάθε άλλο παρά αποτέλεσμα συγκυριών εκείνων των χρόνων ήταν. Η συνείδηση βαθιά ριζωμένη σε όλο το Γένος καθ’όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την πίστη προς την παράδοση του Βυζαντίου(εκφραζόμενη με τους θρύλους για την Πόλη, τον τελευταίο Αυτοκράτορα κ.α.), την πεποίθηση ότι δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον σαν παιδιά των δοξασμένων αρχαίων, και τέλος την αφοσίωση στην ορθόδοξη πίστη(που δεν σημαίνει υποχρεωτικά εμπιστοσύνη και πίστη στους λειτουργούς της θρησκείας…), απλώς εκδηλώθηκε επιτέλους πετυχημένα το 1821, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες τόσων γενιών.

















Ποιο αξιοθαύμαστο μνημείο όμως στέκει τούτο, που τα’ακουσαν να τραγουδιέται στο

Παράταση και πάλι

Για άλλη μια φορά η περαίωση πήρε παράταση, καθώς το υπουργείο υποστηρίζει ότι ελεύθεροι επαγγελματίες, ζητούν περισσότερο χρόνο, για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Τα σενάρια για τη νέα προθεσμία

 
 
Σε ακόμα μία παράταση στην προθεσμία καταβολής των αιτήσεων για την τακτοποίηση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, το υπουργείο Οικονομικών.
Ο προηγούμενος προγραμματισμός προέβλεπε την εκπνοή της προθεσμίας για την αποδοχή των εκκαθαριστικών της περαίωσης από τους φορολογούμενους σήμερα, ωστόσο εξαιτίας της περιορισμένης προσέλευσης των επιχειρηματιών και τα μειωμένα έσοδα από τη διαδικασία, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσε νέα ημερομηνία.
Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο, το πιθανότερο είναι να δοθεί νέα παράταση έως τις 15 Δεκεμβρίου ή μέχρι το τέλος του έτους.
Ήδη εφορίες και τράπεζες βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να εξυπηρετήσουν φορολογουμένους που προσέρχονται την τελευταία στιγμή για να προκαταβάλλουν το 20% του φόρου και να μπουν στην ρύθμιση.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα αιτήματα τα παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιακών στελεχών, για περαιτέρω παράταση των προθεσμιών περαίωσης "έπεσαν βροχή".
Υπενθυμίζεται πως η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική, ωστόσο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία.

Αποπληρωμή δανείων το 2024

Τη διαβεβαίωση ότι επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, δεν συνεπάγεται και αύξηση του χρόνου παραμονής της τρόικας στην Ελλάδα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι λεπτομέρειες της επιμήκυνσης


 
Ως "πολύ σημαντική προσθήκη, που "ανοίγει" τον χρόνο για επιμήκυνση και για να ανοίξουν οι αγορές μια ώρα νωρίτερα", χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την αναφορά στην απόφαση που έλαβε χθες το Eurogroup, ότι "θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτήν της Ιρλανδίας".
Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός επισήμανε ότι το μνημόνιο ολοκληρώνεται το 2013, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου χρονικά πλέον τοποθετείται το 2024.
"Ελπίζουμε πως η επιμήκυνση θα ισχύσει από την επόμενη δόση, τον Μάρτιο 2011, που είναι 15 δισ. ευρώ", είπε χαρακτηριστικά.
Αποσαφήνισε, πάντως, ότι είναι προφανές ότι μετά τη λήξη του μνημονίου δεν αίρονται οι δεσμεύσεις έναντι της ΟΝΕ και η χώρα θα βρίσκεται μέσα στο νέο πιο αυστηρό πλαίσιο της ΕΕ, που θέτει, εκτός των πρωτογενών πλεονασμάτων και το κριτήριο του χρέους.
Πώς θα γίνει η επιμήκυνση
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιμήκυνση για την Ελλάδα αποτελεί ένα

Ανάπτυξη από το 2012

Φως στο τούνελ από το 2012 προβλέπει η ΕΕ, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές της προβλέψεις για τις οικονομίες των 27 κρατών μελών. Στα ύψη η ανεργία τα επόμενα δύο χρόνια
 
 
Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιστρέψει το 2012, διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών των 27 κρατών μελών της ΕΕ, την περίοδο 2010-2012, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι:
*Το 2010 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο -4,2% του ΑΕΠ.
*Το 2011 η ύφεση θα μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ.
*Το 2012 η Επιτροπή εκτιμά ότι θα επανέλθει στην Ελλάδα θα επανέλθει η ανάπτυξη της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ.
Οι προβλέψεις για έλλειμμα και χρέος
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής θα διαμορφωθεί στο 9,6% του ΑΕΠ το 2010 για να μειωθεί στο 7,4% του ΑΕΠ το 2011 και θα σημειώσει περαιτέρω μείωση το 2012 στο 7,6% του ΑΕΠ.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος από 140,2% του ΑΕΠ το 2010 θα αυξηθεί στο 150,2% του ΑΕΠ το 2011  και στο 156% του ΑΕΠ το 2012.
Ανεργία και πληθωρισμός
Σε ό,τι αφορά την ανεργία στην Ελλάδα, η Επιτροπή προβλέπει ότι θα κλείσει στο 12,5% το 2010, θα αυξηθεί στο 15% το 2011 και στο 15,2%.
Τέλος, η Επιτροπή προβλέπει ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα από 4,6% το 2010 θα μειωθεί στο 2,2% το 2011 για να σημειώσει περαιτέρω μείωση στο 0,5% το 2012.
Σημειώνεται, ότι για το 2012 οι εκτιμήσεις της Επιτροπής βασίζονται στην υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

ΠΗΓΗ
 

Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα. Χιλιάδες πολίτες ζουν με λιγότερα από 6.000 ευρώ το χρόνο. Οι ηλικιακές και κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται. Κάτω από το όριο όχι μόνο οι άνεργοι, αλλά και οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι. Η φτώχεια στην Ευρώπη

 
"Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας", σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας "Μαζί ενάντια στη φτώχεια" που οργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο Εργασίας και στα πλαίσια του "ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας".
Το όριο της φτώχειας υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η υπουργός, το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.
Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους τρεις παράλληλους άξονες στους οποίους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ασκεί την πολιτική του, την στήριξη της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. "Για να πετύχουμε τους στόχους μας υλοποιούμε προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ που αφορούν 668.000 πολίτες" είπε η κ. Κατσέλη και εκτίμησε ότι με τις δράσεις αυτές θα μειωθούν οι φτωχοί στην Ελλάδα κατά 450.000 άτομα ως το 2020.
Το φάντασμα της φτώχειας στην Ε.Ε.

Χαμηλές προσδοκίες

Χωρίς να είναι πιθανό να αγγίξουν θέματα που "καίνε" οι εκπρόσωποι περισσότερων από 200 χώρες, συναντώνται στην πόλη Κανκούν για να συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή. Οι στόχοι, η στάση των ρυπαντών και η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις


 
 
Αρχίζουν σήμερα στην πόλη Κανκούν του Μεξικού οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 χωρών, με την ελπίδα ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία σε ένα μικρό τμήμα των επίμαχων θεμάτων που διχάζουν πλούσιες και φτωχές χώρες.
Η συνδιάσκεψη, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, έχει ως στόχο να συμφωνήσει σε κονδύλια και προσεγγίσεις για να συντηρηθούν τα τροπικά δάση και να προετοιμαστεί ο κόσμος για ένα πιο ζεστό κόσμο, ενώ θα αναζητήσει και τρόπους για να επισημοποιηθούν οι υφιστάμενοι στόχοι για την περικοπή των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα που ήταν πέρυσι κατά τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, η οποία είχε ως στόχο να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία αλλά κατέληξε με μία μη δεσμευτική απόφαση, η οποία απορρίφθηκε από λίγες αναπτυγμένες χώρες.
Αντιδρούν οι ρυπαντές

Κοινή προπαγάνδα

Για κατασκευασμένα έγγραφα και διαρροή με πολιτικό στόχο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Τόνισε ότι παρά τις "αποκαλύψεις" δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες
 
Το Ιράν θεωρεί ότι τα χιλιάδες αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks είναι "άνευ αξίας" και δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες.
"Οι χώρες της περιοχής έχουν όλες φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτός ο θόρυβος δεν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των χωρών", υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τεχεράνη ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.
Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, δεν υπήρξε διαρροή εγγράφων γιατί "κάποιο τμήμα της αμερικανικής κυβέρνησης τα κατασκεύασε".
"Αποτελούν τμήμα μιας εκστρατείας στον πόλεμο της παραπληροφόρησης κατά του Ιράν, αλλά δεν θα έχουν το επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα", είπε, και πρόσθεσε: "Δεν πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν. Νομίζουμε ότι είχε οργανωθεί η διαρροή τους σε τακτική βάση και ότι οι στόχοι που επιδιώκονται είναι πολιτικοί", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με κάποια από τα έγγραφα που διέρρευσαν, η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν παρότρυναν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και με στρατιωτική επίθεση.
"Δεν παίρνουμε αυτά τα έγγραφα στα σοβαρά και δεν θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις μας", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

ΠΗΓΗ
 


Συνιστούν ψυχραιμία

Να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις του Wikileaks, επιχειρούν οι χώρες. Αξιωματούχοι εκφράζουν τη λύπη τους, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί ουσιαστικά η πολιτική τους απέναντι στις ΗΠΑ
 
 
 
Παγερά αδιάφοροι εμφανίζονται  οι ηγέτες ανά τον κόσμο δείχνοντας ψύχραιμοι απέναντι στις αποκαλύψεις του Wikileaks. Ήδη η Καμπούλ χαρακτηρίζει ατυχή τη δημοσίευση των εγγράφων για το Αφγανιστάν τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν  περιγράφουν τον αφγανό πρόεδρο Καρζάι ως "αδύναμο" και τον αδελφό του Άχμεντ Ουάλι ως διεφθαρμένο βαρόνο των ναρκωτικών αλλά αυτό δε πρόκειται να έχει αντίκτυπο στις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανού προέδρου Ουαχίντ Όμερ σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.
Προσέθεσε δε ότι οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να μελετούν τους φακέλους. "Δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής πράγματα που να είναι αληθινά σημαντικά, τα οποία θα προκαλούσαν την αντίδρασή μας αν τα βρίσκαμε", τόνισε ο Όμερ.
Σε ερώτηση για τις επικρίσεις που διατυπώνονται για τον πρόεδρο Καρζάι, ο οποίος περιγράφεται ως ένας "αδύναμος ηγέτης" σε ένα από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Όμερ απάντησε ότι τα σχόλια αυτού του είδους δεν είναι "κάτι καινούργιο"."Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το Αφγανιστάν", σημείωσε.
Γερμανία ΗΠΑ: "Οι σχέσεις μας είναι υγιείς"
Την ίδια γραμμή κρατά και ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η δημοσίευση των εμπιστευτικών αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων δεν έβλαψε τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.
Οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον είναι "υγιείς, στενές και δεν σκιάστηκαν κατά κανέναν τρόπο από τη δημοσίευση αυτή", σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ρωσία: "Δεν πρόκειται για τραγωδία"
Παράλληλα και η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη λύπη της μετά τη δημοσίευση των εγγράφων αυτών από τη WikiLeaks, αλλά σημείωσε ότι δεν αποτελεί και καμιά τραγωδία.
"Αισθανόμαστε λύπη και ενόχληση", δήλωσε ρώσος αξιωματούχος που πρόσκειται στους διπλωματικούς κύκλους και ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Δεν είναι τραγωδία", προσέθεσε ωστόσο η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αμερικανοί διπλωμάτες μιλούν για τη Ρωσία ως ένα "εν δυνάμει μαφιόζικο κράτος" και χαρακτηρίζουν τον πρόεδρό της Ντμίτρι Μεντβέντεφ "ασήμαντο και διστακτικό".
"Η διπλωματία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, μερικές φορές λέγονται πράγματα τα οποία δεν λέγονται παρουσία του Τύπου", συνέχισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι οι ρώσοι διπλωμάτες ήταν "πιο προσεκτικοί".

ΠΗΓΗ

ΠΟΣΔΕΠ - Κινητοποιήσεις Η Ομοσπονδία καθηγητών ΑΕΙ προτείνει πέντε αλλαγές στα πανεπιστήμια


Οι καθηγητές των ΑΕΙ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και απεργίες, εαν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και εμμείνει σε θέματα που βρίσκουν αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα (π.χ. Συμβούλιο διοίκησης, Πρυτάνεις εκτός του Πανεπιστημίου, εισαγωγή φοιτητών σε σχολές και όχι σε τμήματα). Το «τελεσίγραφο» αυτό δίνει στο υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), που καταθέτει τον δικό της «πεντάλογο» των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. «Αποδοχή του διαλόγου δεν σημαίνει άκριτη συγκατάθεση και εκβιαστική εμπλοκή σε ειλημμένες αποφάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία. «Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί οτι οι απαιτούμενες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, χωρίς προσπάθειες επιβολής απαράδεκτων ρυθμίσεων» τονίζουν οι καθηγητές πανεπιστημίου.
Η Ομοσπονδία προτείνει νέο λιτό Νομο λειτουργίας για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και ζητάει να αλλάξουν οι «νοοτροπίες» τόσο μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όσο και στην Πολιτεία ως προς τις νομοθετικές ρυθμίσεις της. «Με τις αλλαγές που προτείνονται για τη διοίκηση των πανεπιστημίων και την οργάνωση των σπουδών θίγεται ο χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού και καταστρατηγείται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, ζήτημα που εγείρει σοβαρό θέμα συνταγματικότητας» αναφέρει η ΠΟΣΔΕΠ. «Η στάση του υπουργείου συνολικά καταδεικνύει μία τάση απαξίωσης του έργου των πανεπιστημίων και έλλειψη αυτοκριτικής για τις σοβαρές ευθύνες της πολιτείας στη δημιουργία των προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν» συνεχίζουν οι καθηγητές πανεπιστημίου.
Η Ομοσπονδία καταθέτει πέντε προτάσεις:
- Ακαδημαϊκή Διάρθρωση και εξεταστικό σύστημα
Δεν μπορεί να υπάρξει ένα μόνο πρότυπο για τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ υποχρεωτικό για όλους, αλλά πρέπει να επιτρέπονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα επιστημονικά αντικείμενα, αναφέρει η Ομοσπονδία. Τα Τμήματα πρέπει να παραμείνουν οι βασικές ακαδημαϊκές μονάδες σε ένα πανεπιστήμιο. Oι Σχολές πρέπει να αναβαθμιστούν και να γίνουν οι βασικές εκπαιδευτικές μονάδες του ιδρύματος. Η ΠΟΣΔΕΠ συμφωνεί με τη δυνατότητα οργάνωσης διατμηματικών προγραμμάτων, αλλά διαφωνεί με τα προτεινόμενα μονοετή ή διετή προγράμμα.
Το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ επίσης δεν χρειάζεται να είναι

Δύο νέα προγράμματα

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από εργοδότες για δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ σχετικά με την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Πρόγραμμα και για αυτοαπασχολούμενες γυναίκες.

 
 
 
Ουρές έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στον ΟΑΕΔ αφού σήμερα  Δευτέρα 29/11 ξεκινούν δυο νέα προγράμματα του οργανισμού για την στήριξη της απασχόλησης.
Συγκεκριμένα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εργοδότες για ένταξη στο "Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων".
Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ενημερώνει τους

Η πιο βαρετή μέρα

Βρετανός επιστήμονας, προσδιόρισε με βάση τα γεγονότα, την πιο βαρετή ημέρα του 20ου αιώνα. Χρησιμοποίησε ειδικό λογισμικό, αναλύοντας 300 εκατομμύρια γεγονότα. Δείτε την ημέρα και τη χρονιά.

 
 
Αν γεννηθήκατε την Κυριακή 11 Απριλίου 1954, έχετε ένα ξεχωριστό λόγο να ξεχωρίζετε από τους άλλους: η πρώτη μέρα της ζωής σας ήταν η πιο βαρετή από όλες τις μέρες στη Γη μετά το 1900, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Βρετανού επιστήμονα, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, ανακάλυψε ότι τη συγκεκριμένη μέρα έγιναν τα λιγότερα αξιοσημείωτα γεγονότα από κάθε άλλη στην πιο πρόσφατη ιστορία.
Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ουίλιαμ Τάνστολ-Πέντοου του πανεπιστημίου Κέμπριτζ

Wikileaks: Ξένοι διπλωμάτες «αδειάζουν» τον Καραμανλή για το Σκοπιανό


Την πεποίθηση, ότι μόνο μια κυβέρνηση σοσιαλιστικών πεποιθήσεων θα μπορούσε να διαχειριστεί με ουσιαστικό τρόπο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφραζαν ξένοι διπλωμάτες, όπως προκύπτει μέσα από σειρά σημειωμάτων, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον δικτυακό τόπο Wikileaks.
Σύμφωνα με τα σημειώματα αυτά, οι διπλωμάτες φαίνεται ότι «αδειάζουν» τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας τον ανίκανο να διαχειριστεί μια τελική λύση στη διένεξη Αθήνας – Σκοπίων σε ό,τι αφορά στο όνομα.
Χρονικά, οι συζητήσεις αυτές τοποθετούνται αρκετό καιρό μετά το βέτο που άσκησε ο κ. Καραμανλής

Οι Έλληνες μαθαίνουν Αγγλικά... και οι Άγγλοι κάνουν εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων και των λατινικών στα σχολεία τους!

Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, την ένθερμη υποστήριξή τους στο εγχείρημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ. «Όλοι τους δηλώνουν ευεργετημένοι από την εκμάθηση κλασικών γλωσσών στο σχολείο», αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Με έκαναν αυτό που είμαι», δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον. «Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν είναι ότι υποχρεώθηκα να κάνω λατινικά από 11 χρόνων και αρχαία λατινικά από 12», λέει ο Κόλιν Ντέξτερ. Ο ίδιος δίδαξε...

αρχαία ελληνικά και λατινικά πριν γίνει επιτυχημένος συγγραφέας.
Η Μπέτανι Χιουγκς, η οποία έχει παρουσιάσει στη βρετανική τηλεόραση ντοκιμαντέρ για την αρχαία Σπάρτη, τον βασιλιά Μίνωα και την Ωραία Ελένη, επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές που μέχρι πρόσφατα πολλοί θεωρούσαν «νεκρές». «Η ταινία «300» για τη μάχη των Θερμοπυλών έκανε εισπράξεις 72 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της. Η σειρά λατινικών βιβλίων «Minimus» με ήρωα έναν ποντικό, έχει πουλήσει 115.000 αντίτυπα.

Κάθε βδομάδα λαμβάνω περισσότερα από 150 μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου

Γόρτυνος Ιερεμίας "Θέλουν να μας κάνουν σιγά -σιγά πολίτες σε ένα νέο παγκόσμιο κράτος"

Τους προβληματισμούς του για την «Κάρτα του Πολίτη» εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας Φούντας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε θέματα που φαίνονται ως σημεία των καιρών πρέπει να έχεις φωτισμένο νου, πρέπει να είσαι προφήτης»
«Εγώ προφήτης δεν είμαι, αλλά μελετώ τα βιβλία των αγίων προφητών και επιθυμώ να ομιλώ και να ζω με βάση την φωτισμένη διδασκαλία τους. Έτσι θα γράψω μερικές σκέψεις για την Κάρτα του Πολίτου, που θέλουν να μας δώσουν, και παρακαλώ να τις ακούσετε», συνεχίζει ο κ. Ιερεμίας.
Οι σκέψεις του Μητροπολίτη Γόρτυνος έχουν ως εξής:
Το σημερινό μου κήρυγμα, αγαπητοί αδελφοί, δεν θα είναι συνέχεια των μαθημάτων για την ορθόδοξη πίστη μας, αλλά θέλω να σας μιλήσω για ένα θέμα που ακούγεται πολύ στις ημέρες μας. Θα σας μιλήσω για την λεγόμενη Κάρτα του Πολίτη.
Όμως, διστάζω, γιατί, για να μιλήσει κανείς σωστά σε θέματα που φαίνονται ως σημεία των καιρών, πρέπει να έχει φωτισμένο νου, πρέπει να είναι προφήτης. Οι προφήτες, αγαπητοί μου, λέγονταν «ορώντες», γιατί, με την Χάρη του Θεού που είχαν, έβλεπαν σωστά την

Το "ελληνικό χαβιάρι" κατέκτησε την Ιαπωνία

Του Κώστα Κατίκου

Το λένε «ελληνικό χαβιάρι», αλλά στοιχίζει λιγότερο και η γεύση του είναι ασυναγώνιστη. Είναι το αβγοτάραχο Μεσολογγίου. Ένα από τα μοναδικά στον κόσμο ελληνικά παραδοσιακά μας προϊόντα. Η φήμη του έφτασε μέχρι την Ιαπωνία, από την εταιρεία που το παράγει εδώ και 150 χρόνια. Μας μιλά σήμερα ο πρόεδρός της Ζαφείρης Τρικαλινός, που έμαθε «τη δουλειά» από πάππου προς πάππου, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από το 1856. Το παραδοσιακό αβγοτάραχο αποτελεί πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, όπως και ο κρόκος Κοζάνης, η γνήσια φέτα, τα όσπρια και το ελαιόλαδο. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι μόνο η παρακαταθήκη των προγόνων μας, αλλά αποτελούν τα εχέγγυα της ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος.
* Κύριε Τρικαλινέ, ποια είναι η «συνταγή» που ακολούθησε η δική σας επιχείρηση για να εδραιωθεί στην ελληνική και ξένη αγορά και πλως αντιμετωπίζετε τη σημερινή κατάσταση;
"Το κυριότερο και δυσκολότερο εγχείρημα, ήταν η βασική απόφασή μας να μετατρέψουμε ένα παραδοσιακό προϊόν περιορισμένο στο καταναλωτικό κοινό, αλλά καθιερωμένο στη συνείδησή του, σε ένα προϊόν gourmet, γεύσης και υγείας. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της τεχνολογίας, η οποία συνέβαλλε στην αύξηση και στον έλεγχο της παραγωγής με σταθερά ποιοτικά αποτελέσματα. Επόμενο μας βήμα ήταν η ανάδειξη του προϊόντος σε Μάρκα (Brand), ώστε να πάρει τη θέση που του άξιζε και στην παγκόσμια αγορά. Επενδύσαμε στην άμεση επικοινωνία με τον καταναλωτή, με συμμετοχή σε Εκθέσεις, Παρουσιάσεις και Γευστικές Δοκιμές. Δεν αφήσαμε το προϊόν μας στιγμή, αλλά στεκόμαστε δίπλα του υποστηρίζοντας κάθε ανάγκη των αντιπροσώπων μας, βοηθώντας τους να κατανοήσουν την ιστορία και τα πλεονεκτήματα του, ώστε να οδηγηθούν στην

Ξεδίπλωσαν τα μυστικά των χρωμάτων

Πανάρχαιες μεθόδους βαφής, κυρίως του μεταξιού,έφερε στο φως η διετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Αγ. Ορος. Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν αρκετά φυτά που έδιναν κόκκινη χρωστική, αλλά και η παραγωγή χρώματος από... έντομo.

Ηπιες επεμβάσεις καθαρισμού έγιναν στα κειμήλια, όπως στον επισκοπικό σάκο του 19ου αιώνα.
Ηπιες επεμβάσεις καθαρισμού έγιναν στα κειμήλια, όπως στον επισκοπικό σάκο του 19ου αιώνα.
Κατά κύριο λόγο μελετήθηκαν άμφια και υφάσματα για διακοσμητική χρήση και με τη φυσικοχημική ανάλυση «αποκαλύφθηκαν» τα μυστικά της βαφής και της ύφανσής τους.
Οι φυτικές βαφές που χρησιμοποιούνταν επί αιώνες στα υφάσματα έδιναν σταθερά χρώματα με αντοχή στον χρόνο
Οι φυτικές βαφές που χρησιμοποιούνταν επί αιώνες στα υφάσματα έδιναν σταθερά χρώματα με αντοχή στον χρόνο












Το πρόγραμμα «Byz-Tex-Athos, μεταβυζαντινά υφάσματα από το Μοναστήρι της Σίμωνος Πέτρας: Χρωστικές ουσίες και προληπτική συντήρηση» υλοποιήθηκε από το Διαγνωστικό Κέντρο Εργων Τέχνης του Ιδρύματος «Ορμύλια» της Χαλκιδικής και χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό ίδρυμα Γκετί.
«Τα περισσότερα κειμήλια αυτού του είδους έχουν μελετηθεί κατά κύριο λόγο από ιστορικούς και αρχαιολόγους, ωστόσο οι χημικές αναλύσεις είναι ελάχιστες», δηλώνει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Ιωάννης Καραπαναγιώτης, ο οποίος είναι χημικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική   Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Η μελέτη έγινε σε 36 αντικείμενα της μεταβυζαντινής εποχής, τα οποία ήταν φτιαγμένα κυρίως από

Τροχάδην για 13 αλλαγές

 
Ο νέος επενδυτικός νόμος, η τράπεζα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, το σχέδιο νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ο νόμος-πλαίσιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το νέο φορολογικό, οι αλλαγές στην υγεία, το «μαχαίρι» στο κράτος και το νέο μισθολόγιο, το πρόγραμμα «Ελληνική Γεωργία 2014» και ο προϋπολογισμός συνθέτουν την ατζέντα των θεμάτων που θα πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν εντός του Δεκεμβρίου.
Σε αυτήν την ιεαράρχηση κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, με βάση τις ανάγκες του μνημονίου και την ετοιμότητα των υπουργών να ανταποκριθούν σε αυτές. «Ο,τι από αυτά περάσει στον Ιανουάριο, βάζει ερωτηματικό στην τέταρτη δόση», επισημαίνουν οι επιτελείς του πρωθυπουργού.
Σήμερα το πρωί, μόλις οι υπουργοί πάνε στα γραφεία τους, θα δουν το σχετικό e-mail που στάλθηκε χθες από το «στρατηγείο» της κυβέρνησης. Η σύνθεση των θεμάτων που πρέπει να εισαχθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή βάζουν στην «μπρίζα» τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Μ. Χρυσοχοΐδη, την Τ. Μπιρμπίλη, τον Δ. Ρέππα, τον Γ. Ραγκούση, τη Λ. Κατσέλη και τον Αν. Λοβέρδο, που έχουν μπροστά τους ελάχιστο χρόνο για να κλείσουν εκκρεμότητες που έχουν μείνει ανοιχτές για δεκαετίες.

Αποτοξίνωση λόγω ΦΠΑ

Ραγδαία μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ, έχουν επιφέρει οι απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης, την ώρα που τα κυκλώματα λαθρεμπορίας δρουν ανενόχλητα. Στροφή των καταναλωτών στα φθηνά ποτά.


Απανωτά χτυπήματα δέχονται οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών αφού η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, και εν γένει η κρίση ευνοεί το λαθρεμπόριο των ποτών.
Όπως σημειώνουν "ΤΑ ΝΕΑ", παρατηρείται μια έξαρση του λαθρεμπορίου και μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στο 18%.
Οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών βλέπουν τα μερίδια των πωλήσεων τους να εξανεμίζονται με τους καταναλωτές να προτιμούν ξένες αγορές αφού οι τιμές των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα φτάνουν στα ύψη.
Έτσι, οι λάτρεις του αλκοόλ δε διστάζουν να πάνε μέχρι τη Βουλγαρία για ένα ποτηράκι ουίσκι μιας και στις γειτονικές χώρες τα αλκοολούχα ποτά έχουν χαμηλότερη φορολογία έως και τέσσερις φορές. Τη στιγμή που ένα μπουκάλι ουίσκι πωλείται στην Βουλγαρία για 9.9 ευρώ στην Ελλάδα αγγίζει τα 16,96 ευρώ.
Αρκετοί λοιπόν μπαίνουν στο πειρασμό να εισάγουν στη χώρα λαθραία ποτά χωρίς να πληρώσουν φόρους κερδοσκοπώντας εις βάρος του κράτους.
Μάλιστα από μια και μόνο περίπτωση κυκλώματος λαθρεμπορίας που εξαρθρώθηκε το περασμένο μήνα εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες δασμοί φτάνουν τα 600.000 ευρώ πόσο μάλλον εάν έρθουν στο φως όλα τα υπόλοιπα παράνομα  κυκλώματα που δρουν κάτω από τη μύτη μας.
Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι τα ποτά αυτά δεν διακινούνται μόνο σε κέντρα διασκέδασης αλλά και σε επιχειρήσεις τροφίµων.

Εξέταζαν επίθεση στο Ιράν

Τις πιθανότητες επιτυχίες μιας επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, είχαν συζητήσει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και ο Γάλλος ομόλογός του, σύμφωνα με τις διαρροές του Wikileaks. Γιατί μια επιθετική ενέργεια θα ήταν λανθασμένη.


Το Ισραήλ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ, αλλά η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν θα ήταν εγγυημένη, είχε τονίσει ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς στον Γάλλο ομόλογό του Ερβέ Μορέν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks.
Ερωτηθείς από τον Μορέν για την ικανότητα του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς τη στρατιωτική αρωγή των Αμερικανών, ο Γκέιτς απάντησε "πως δεν γνωρίζει εάν αυτό θα πετύχαινε, όμως το Ισραήλ θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια επιχείρηση".
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Γκέιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την εντύπωση μίας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν.

Διπλωματικός σεισμός

Το Πακιστάν, η Ρωσία, η Κίνα, η Αυστρία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και άλλες χώρες στο στόχαστρο του State Department. Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι έλεγαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για διεθνείς υποθέσεις, πυρηνικά, Ιράν και Αλ Κάιντα. Πως οι πράκτορες των ΗΠΑ καλούνταν να συγκεντρώσουν βιομετρικά στοιχεία ηγετών και στελεχών κυβερνήσεων σε Ευρώπη και Αφρική.

 
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο πακέτο των αμερικανικών εγγράφων από το Wikileaks, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής η σελίδα του έπεσε μετά από κυβερνοεπίθεση(δείτε εδώ)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων που έγινε ποτέ(δείτε εδώ τον λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter). Τα 251.287 έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο.
Αποσπάσματα των εγγράφων δημοσιεύονται στους New York Times, τον Guardian και τον Spiegel. Στην αποκάλυψη συμμετέχουν και η El Pais και η Le Monde. Οι πέντε εφημερίδες δεν θα δημοσιεύσουν όλα τα έγγραφα ως έχουν και δεν θα αποκαλύψουν ονόματα.
Αναφορά και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον χάρτη(δείτε εδώ) που δημοσιεύει ο Guardian, σχετικά με τις χώρες που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα, η Ελλάδα απουσιάζει.
Στα έγγραφα ωστόσο, υπάρχει αναφορά στην Κύπρο και την Ελλάδα, σε σχέση όμως με την Τουρκία(Δείτε εδώ). Αναφέρεται το όνομα του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών και πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου.
"Ο Σινιρλίογλου καλωσόρισε την (αργοπορημένη) απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην επιστολή Ερντογάν που εστάλη στις 30 Οκτωβρίου, με την οποία ζητούσε ειλικρινή συνεργασία. Θεώρησε (ο Σινιρλίογλου), ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παπανδρέου με τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Βάσει της απάντησης του Παπανδρέου, ο Σινιρλίογλου είπε ότι η Τουρκία αναμένει να αρχίσουν σύντομα συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών".
Επίσης, γίνεται λόγος για τις εξελίξεις στο κυπριακό, με καταλογισμό ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλερά για καθυστερήσεις. Η Τουρκία φαίνεται να ζητά μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις.
Οι σημαντικότερες αποκαλύψεις
Κατασκοπεία από Αμερικανούς που υπηρετούν στον ΟΗΕ: Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά από Αμερικανούς που υπηρετούν σε αποστολές του ΟΗΕ ανα τον κόσμο να συγκεντρώσουν στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων άλλων εθνικοτήτων, όπως κωδικούς ειδικών δικτύων επικοινωνίας VIP, κωδικούς των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, πληροφορίες για την χρήση των δορυφορικών του τηλεφώνων, απόρρητα τηλέφωνα, πληροφορίες για τα συστήματα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν, προπληρωμένες τηλεφωνικές κάρτες καθώς και τα ΙΡ πρωτόκολλα των υπολογιστών τους για το Ίντερνετ. Αφορά τους διπλωμάτες από Αυστρία, Κίνα, Γαλλία , Ρωσία Ιαπωνία και άλλες και είναι προσωπική εντολή της Χίλαρι Κλίντον.
Στοιχεία για διαφθορά αξιωματούχων της Βουλγαρίας: Λίγους μήνες πριν τη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Βούλγαρο ομόλογό της, η κεντρική υπηρεσία ζητά από την Πρεσβεία στη Σόφια, πληροφορίες σχετικά με διαφθορά μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου μαύρου χρήματος για υποστήριξη πολιτικών, πηγές χρηματοδότησης για προεκλογικές εκστρατείες και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαφανούς χρηματοδότησης, μαζί με στοιχεία για την προσωπικότητα, τα οικονομικά, την υγεία και τα βιομετρικά στοιχεία προσώπων - κλειδιά και συμβούλων της ηγεσίας.
Επικίνδυνη αντιπαράθεση με το Πακιστάν για  πυρηνικά καύσιμα: Από το 2007,  οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβόντουσαν  ότι μπορεί να διοχετευθεί για τη χρήση σε ένα παράνομο πυρηνικό μηχανισμό . Τον Μάιο του 2009, ο Πρέσβης κ. Anne W. Patterson ανέφερε ότι το Πακιστάν αρνήθηκε να προγραμματίσει μια επίσκεψη από  αμερικανικούς  τεχνικούς εμπειρογνώμονες.
Βιομετρικά στοιχεία από Αφρικανούς ηγέτες: Ζητείται από το προσωπικό των πρεσβειών σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής να συγκεντρώσει εκτός από πληροφορίες για στρατεύματα, στρατόπεδα και δυνάμεις, πλήρεις φακέλους με τα στοιχεία των ηγετών και των προσώπων κλειδιά. Φωτογραφίες προσώπου, δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA και αποτύπωμα ίριδας οφθαλμού να συγκεντρωθούν και να σταλούν στο υπουργείο Εξωτερικών.
Επίθεση στο Ιράν από τις ΗΠΑ ζήτησε ο Σαουδάραβας βασιλιάς: Στο έγγραφο αναφέρονται οι επανειλημμένες προτροπές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, να επιτεθούν οι ΗΠΑ στο Ιράν, για να διακόψουν το πυρηνικό του πρόγραμμα. "Να κοπεί το κεφάλι του φιδιού" ήταν η φράση του Σαουδάραβα βασιλιά,  ανέφερε υψηλός αξιωματούχος, που τόνισε ότι η χώρα συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ για να περιορίσει την επιρροή του Ιράν στο Ιράκ και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα επιδιώξουν πυρηνικό εξοπλισμό και άλλες χώρες της περιοχής.
Προσπάθειες να σταματήσουν οι συνομιλίες Τουρκίας - Ιράν: Στις 17 Νοεμβρίου του 2009 ο Αμερικανός διπλωμάτης  Φίλιπ Γκόρντον αναφέρεται στην αποτυχία του να πείσει τον Αχμέντ Νταβούτογλου να σταματήσει τις συνομιλίες με το Ιράν. Ο Αμερικανός διπλωμάτης πιέζει καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να περάσουν σε σκληρά μέτρα και με τις συνομιλίες το Ιράν κερδίζει χρόνο. Ο Α.Νταβούτογλου δηλώνει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες, ωστόσο κανείς Τούρκος ηγέτης δεν μπορεί να πει δημόσια ότι δεν θεωρεί το Ιράν φίλη χώρα, όπως ζητούν οι Αμερικανοί, διότι θα προκαλούσε διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη. Τις προηγούμενες ημέρες ο Μ.Αχμεντινετζάν βρισκόταν για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.
Οδηγίες για διαπραγματεύσεις με Ιρανούς: "Θέτοντας πολλές ερωτήσεις τους ρίχνετε το μπαλάκι. Κάνοντάς το αυτό θα προκαλέσετε πολλές συζητήσεις και διαμάχες στην Τεχεράνη, καθώς επίσης και αν τους πιέσετε να βγουν εκτός του κειμένου που έχουν προετοιμάσει για τις διαπραγματεύσεις. Παραπλανήστε τους λέγοντας κάτι αναπάντεχο για να τους βγάλετε από το κείμενο. Στοχέυστε στην υπευθυνότητα, ζητώντας ρητές απαντήσεις για πράξεις που αντιφάσκουν με τις δεσμεύσεις τους. Κάντε ξεκάθαρο το μήνυμά σας και να μην είστε και πολύ λεπτοί" είναι οι οδηγίες που δίνει ο Βρετανός πρεσβης στην Τεχεράνη, στον στρατηγό Πετρέους και τον Αμερικανό πρέσβη στη Βαγδάτη για το πως θα διαπραγματεύονται με Ιρανούς.
Ενδεχόμενη κατάρρευση της Βόρειας Κορέας:

Προειδοποιεί με αντίποινα

"Η Πιονγιανγκ θα πληρώσει το τίμημα των βομβαρδισμών" δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό. Στο κόκκινο παραμένει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα έστειλε σήμερα ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ ο οποίος προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ πως θα πληρώσει το τίμημα για το έγκλημα που διέπραξε με τους φονικούς βομβαρδισμούς της.
Ο Λι Μιουνγκ Μπακ δεσμεύθηκε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να "πληρώσει το τίμημα" των πρόσφατων φονικών βομβαρδισμών της, τους οποίους χαρακτήρισε "ανθρώπινα εγκλήματα", εκφράζοντας παράλληλα τον σκεπτικισμό του για κάποια πιθανή αναστολή του βορειοκορατικού πυρηνικού προγράμματος.
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε πως αισθάνεται πως φέρει προσωπική ευθύνη που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση του βορειοκορεατικού πυροβολικού την περασμένη εβδομάδα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, και προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ενάντια σε όποια μελλοντική της πρόκληση.
"Δεν μπορώ να εμποδίσω τον εαυτό μου να μην εκφράσει τον θυμό του απέναντι στην ωμότητα του καθεστώτος του Βορρά", τόνισε ο Λι σε ομιλία του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
"Εφεξής ο πληθυσμός της χώρας μας γνωρίζει πως κάθε είδους επιπλέον ανοχή, ή υπομονή (απέναντι στην Πιονγιάνγκ) δεν πρόκειται να καταλήξει παρά σε περισσότερες και πιο σημαντικές προκλήσεις", τόνισε.
Τον κατηγορούν για λιποψυχία

Ο καχύποπτος Ερντογάν

Τη δυσπιστία των διπλωματών των ΗΠΑ απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα το Wikileaks. "Επικίνδυνος" χαρακτηρίζεται ο Νταβούτογλου.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν". Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται", γράφει το Der Spiegel.
Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των Αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.
Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια

Πυρηνικός φόνος

Στο στόχαστρο μπήκαν δύο Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες. Από διπλή επίθεση με βόμβες ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε. Το "σιωνιστικό καθεστώς" κατηγορούν οι αρχές του Ιράν.


Ένας ιρανός πυρηνικός επιστήμονας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε δύο διαφορετικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο καθηγητής Μαζίντ Σαχριαρί, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί και μέλος της Ένωσης Πυρηνικών του Ιράν σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.
Η σύζυγός του τραυματίστηκε, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αλαμ και το πρακτορείο Fars.
Ο καθηγητής Φερεϊντούν Αμπασί, φυσικός με ειδικότητα στις ακτίνες λέιζερ, τραυματίστηκε, όπως και η σύζυγός του, από έκρηξη βόμβας που επίσης είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο ίδιο πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε και αυτός.
Σε αναφορά της η ιστοσελίδα της  κρατικής  Ιρανικής τηλεόρασης αναφερόμενη στο Ισραήλ δήλωσε "Σε μια εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια, οι πράκτορες του σιωνιστικού καθεστώτος επιτέθηκαν σε  δύο εξέχοντες πανεπιστημιακούς  καθηγητές που ήταν καθ ' οδόν προς την εργασία τους".

ΠΗΓΗ

Δίκοπο μαχαίρι η επιμήκυνση

Σε 11 αντί για 5 χρόνια θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας, μετά το "πράσινο φως" του Eurogroup για ευθυγράμμιση με την Ιρλανδία. Προσωρινή ανάσα για την ελληνική οικονομία, που όμως φέρνει λιτότητα και εγκαθιστά το ΔΝΤ στη χώρα μέχρι το 2021.


"Το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτήν της Ιρλανδίας".
Με τη φράση αυτή στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, που έχει λάβει η Ελλάδα από ΕΕ και ΔΝΤ.
Έτσι, μέσω της απόφασης για την Ιρλανδία, η Ελλάδα παίρνει βραχυπρόθεσμα μια ανάσα, ωστόσο σημαίνει ότι η χώρα μας θα παραμείνει για πολλά περισσότερα χρόνια υπό επιτήρηση, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους πολίτες.
Από τα 5 στα 11 χρόνια

Φανταστικοί Διάλογοι


 του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι δεν υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας και στους σημερινούς διαλόγους νούμερο «3»,( όπως δεν ήμουνα στους προηγούμενους διαλόγους «1» και «2») αλλά καθώς εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα ξανά στον εαυτό μου την «πολυτέλεια» να κρυφακούσω στην…φαντασία μου!...
*******************************
Μπαίνει στο ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ της γειτονιάς ο Γεράσιμος, παλιός και τακτικός πελάτης, πιάνει στα χέρια του μια τσιπούρα από την  κάσα που γράφει «τσιπούρες…αλανιάρες» φέρνει την ουρά της κοντά στη μύτη του και την…οσφρήζεται!
Παραξενεμένος ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου ο Ανέστης, τον κοιτάζει τον καλό του πελάτη τον Γεράσιμο ο οποίος περιεργάζεται και οσφρήζεται την τσιπούρα από την ουρά προς το…κεφάλι και παρεμβαίνει ρωτώντας με σχετική έκπληξη:
-Εάν δεν γνώριζα Γεράσιμε ότι τα ξέρεις όλα για τα ψάρια θα έλεγα πως είσαι πρωτάρης και λάθος σε καθοδηγήσανε να οσφρήζεσαι το ψάρι από την ουρά προς το…κεφάλι…Μένω έκπληκτος!
-Αφορμή για κουβέντα ήθελα Ανέστη! Ότι το ψάρι βρωμάει από το

Λόγω οικογενειοκρατίας ή λόγω ιδεολογίας η κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών;

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητή Πανεπιστημίου, προέδρου του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Θεσσαλονίκης
Πολύς θόρυβος με μείγμα υποκρισίας. Ενοχλείται το ΥΠΕΠΘ -και το κάμνει ο κ. Πανάρετος πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις- γιατί μία ή δύο οικογένειες, με μέλη ΔΕΠ, επηρεάζουν δυσμενώς την ακαδημαϊκή αξιοκρατία στο θεσμικό πρόσωπο-Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών, επομένως τούτο να καταργηθεί.

Εάν, όντως, αυτή και μόνη είναι η αιτία της τόσης ευαισθησίας, τότε θα έπρεπε να ζητηθεί πολύ πριν η κατάργηση -έτσι πομποδώς- άλλων τμημάτων και σχολών. Π.χ. η Ιατρική Αθηνών -σε τομείς και τμήματα- διαπρέπει στην οικογενειοκρατία, αφού «συνολικά 53 παιδιά και γαμπροί, 22 σύζυγοι, 12 ανίψια και 10 αδέλφια παλαιών καθηγητών πανεπιστημίου (…) συνθέτουν σήμερα το δένδρο της οικογενειοκρατίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών…» [βλ. άρθρο Απ. Λακασά στην «Καθημερινή» (21/11/2010) με θέμα τραγελαφικό «Στην Ιατρική Σχολή όλοι… μια οικογένεια»].

Αν δε επεκτείνουμε την έρευνα στις πολυτεχνικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές σχολές, τομείς και τμήματα, θα υποστούμε σοκ! Η οικογενειοκρατία στις θεολογικές σχολές των πανεπιστημίων μας είναι πταίσμα μπροστά στα ανωτέρω κακουργήματα. Η πεισματική επιδίωξη συρρίκνωσης των θεολογικών σχολών, με κατάργηση του ενός εκ των δύο -όλων κι όλων- τμημάτων στις δύο σχολές, και η αναπόφευκτη υπαγωγή τους ως δύο τμημάτων Θρησκειολογίας κάπου στις Φιλοσοφικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης (μονοτμηματικές σχολές τι νόημα έχουν;) έχουν τις ρίζες τους στο 1982-'83 με τον νόμο-πλαίσιο του Λιάνη. Οι κακής κοπής τότε σοσιαλιστές το επεδίωκαν στη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Wikileaks (ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Μετά από πολλές περιπέτειες, καθώς χθες από το πρωί η ιστοσελίδα του wikileaks.org, υπέστη αναρίθμητες επιθέσεις χάκερ, δόθηκε τελικά στην δημοσιότητα το πρώτο πακέτο των αμερικανικών εγγράφων από το Wikileaks. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων που έγινε ποτέ. Τα 251.287 έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο. Τα 50.000 αφορούν στη διακυβέρνηση Ομπάμα, ενώ το 40,5% αυτών χαρακτηρίζονται ως απόρρητα. Τι λένε όμως για την Ελλάδα;
Το 6% των εγγράφων φέρουν την ένδειξη "μυστικό" και περίπου 4.333 χαρακτηρίζονται ως "NOFORN", δηλαδή ξένες χώρες δεν θα πρέπει να αποκτήσουν ποτέ πρόσβαση σε αυτά. Στα έγγραφα δεν υπάρχει άμεση αναφορά στην Ελλάδα αλλά εμφανίζονται συζητήσεις τόσο για την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των νέων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, το WikiLeaks γνωστοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση έχει παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα σε αρκετές εφημερίδες. Νωρίτερα, η ιστοσελίδα δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε κανονικά σε λειτουργία.

Μεταξύ των εφημερίδων και των περιοδικών, σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Twitter, είναι οι: El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian και NYT.Οι νέες διαρροές του WikiLeaks έχουν προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι, με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα θέτει πολλές ζωές σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάντζ δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους ότι τα έγγραφα θα αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα ανά τον κόσμο.

Αναφορές σε Τουρκία και ΠΓΔΜ
Τηλεγράφημα αναφέρει ότι σε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με Γάλλους πολιτικούς, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, ένας από τους τελευταίους σε αυτή φέρεται να "εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι 'πιο σταθερή' και θα επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία για πρόοδο στη διένεξη με τη 'Μακεδονία΄για το θέμα του ονόματος. Από την πλευρά του, ο Φίλιπ Γκόρντον (ο υφυπουργός Εξωτερικών) φέρεται να συμφώνησε πως είτε μια πιο ισχυρή Συντηρητική κυβέρνηση [στην Ελλάδα] είτε μία Σοσιαλιστική θα αποτελούσε έναν πιο ευέλικτο εταίρο στις διαπραγματεύσεις.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα πως αν η διεθνής κοινότητα έπειθε τη "Μακεδονία" να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ανάγκη αλλαγής διαβατηρίων, θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος.

Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται αναφορά και στην Τουρκία και στις

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στο Γοργοπόταμο

Παρά την ηλιοφάνεια μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου σήμερα στο γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο, σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Αλλωστε η φετινή εκδήλωση είχε «άρωμα» μνημονίου και ακούστηκαν σχετικές διαμαρτυρίες από τους μετέχοντες.
Την εκδήλωση σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος της ανατίναξης της ομώνυμης γέφυρας από τις αντιστασιακές οργανώσεις ΕΛΑΣ και ΕΔΕς και ομάδα Βρετανών σαμποτέρ, οργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Νομαρχία Φθιώτιδας και ο Δήμος Γοργοποτάμου.
Την άλλη Κυριακή θα επαναληφθεί η εκδήλωση με

Ρωσία-Δούμα «Σταλινικό έγκλημα» η σφαγή του Κατίν

Η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) υιοθέτησε απόφαση με την οποία αναγνωρίζει ως έγκλημα που διέταξε ο Ιωσήφ Στάλιν τη σφαγή 22.000 Πολωνών στρατιωτικών από τη σοβιετική μυστική αστυνομία στο Κατίν.

«Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας» τονίζεται στην απόφαση της Δούμας.

«Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού» υπογραμμίζεται στην απόφαση.

«Το ρωσικό Κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες και τους συγγενείς τους» επισημαίνεται στην απόφαση, η οποία υιοθετήθηκε ενώ Μόσχα και Βαρσοβία κατέβαλαν φέτος προσπάθειες

Ξεφτίλα, σου λέω!

thumbΔιορίστηκε τη δεκαετία του ’80 κάπου στον δημόσιο τομέα, λόγω των γνωριμιών του με την Τοπική του κόμματος στην ιδιαιτέρα του πατρίδα. Ως αντάλλαγμα, όλο το σόι – μετρούσε καμιά 30ριά ψήφους – τους έδωσε μονοκούκι υπέρ του σοσιαλισμού… Στον τόπο υπήρχε εισέτι και εξέχον στέλεχος της νεοπαγούς κυβέρνησης, που πήρε το παιδί υπό την προστασία του… ως φέρελπι νεανία, ο οποίος είχε πολλά να προσφέρει στο όνομα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της χώρας.
Σήμερα, τρεις συναπτές δεκαετίες μετά, υπό το ασφυκτικό καθεστώς του ΔΝΤ, ούτε κι αυτός θυμάται πού ακριβώς προσέφερε τις πολύτιμες όσο και σπάνιες υπηρεσίες του στο Έθνος και στο Κόμμα, μια και δεν τον έβλεπε συχνά η υπηρεσία, λόγω των ανειλημμένων συνδικαλιστικών υποχρεώσεων!
Κατόπιν, αφού εξασφαλίστηκε ο επιούσιος – ήταν γνωστό από τότε ότι ο πιο βολικός εργοδότης ήταν ο ευρύτερος δημόσιος φορέας – ο νεανίας που στο μεταξύ ανδρωνόταν με όλα τα ευεργετήματα που παρέχει μια σοσιαλιστική κοινωνία στους νεαρούς βλαστούς της πατρίδας, φρόντισε για ένα συμπλήρωμα στο (σοσιαλιστικό) εισόδημα και μπήκε σύμβουλος σε δυο τρεις επιτροπές, συν κάτι υπερωρίες, συν κάτι έξτρα και τυχερά, το μεροκάματο έβγαινε (πάντα με τη βοήθεια του ελεήμονος Θεού που ενίοτε βοηθά και τον σοσιαλισμό). Στο μεταξύ, νοικοκυρεύτηκε, βρήκε ένα καλό κορίτσι, από… σπίτι, και με δυο μεγάλα σπίτια έξτρα δικά της: «Ένα για να μένουμε κι ένα για να συμπληρώνουμε το εισόδημα. Έχει κι ένα εξοχικό στο χωριό… Κι εγώ το πατρικό στο νησί. Διορίστηκε κι η γυναίκα, σε κάποια ΔΕΚΟ (να ’ναι καλά ο υπουργός που βοήθησε)».Στο μεταξύ, ο παράγων είχε εξελιχθεί σε υπουργάρα, «όχι τόσο για τον μισθό – που δόξα Σοι ο Θεός είναι καλός –, αλλά περισσότερο για να βγάλει μια σύνταξη και για

4 ύποπτοι για σχέσεις με την Αλ Κάιντα στις φυλακές

Σε ελληνική φυλακή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κρατούνται 4 μετανάστες που συνελήφθησαν για διάφορες αιτίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα! Για το θέμα οι αρχές τηρούν απόλυτη μυστικότητα. Η πηγή πάντως από την οποία αντλήσαμε τις πληροφορίες είναι αξιόπιστη.
Οι «Πυρήνες της φωτιάς»

Στο μεταξύ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν εξονυχιστικά την προκήρυξη με την οποία οι Πυρήνες της Φωτιάς αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών. Υποστηρίζουν ότι οι επιστολές-βόμβες ήταν περισσότερες, πλην όμως οι Αρχές δεν τις εντόπισαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι τρομοκράτες, που για πρώτη φορά αποκαλούνται μέσα από την ίδια την προκήρυξή τους «επαναστατική οργάνωση», θα ξαναχτυπήσουν. Ίσως μάλιστα να έχουμε και επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών», αφού στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι δύο οργανώσεις συνεργάζονται και είναι πολύ πιθανόν στις επιχειρήσεις των «Πυρήνων της Φωτιάς» να παίρνουν μέρος στελέχη της «Σέχτας» και αντίστροφα. Η προκήρυξη, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, δεν θυμίζει τις παλαιές προκηρύξεις των τρομοκρατών. Έχει διαφορετικό ύφος ενώ οι ιδέες της δεν είναι πρωτόλειες. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι σημερινοί τρομοκράτες είναι φοιτητές, έχουν διαβάσει πολλά βιβλία και έχουν ξεσηκώσει ιδέες. Γι’ αυτό και ο λόγος τους είναι σύγχρονος και δεν έχει σχέση με τον «στιλιζαρισμένο» λόγο του παρελθόντος.

Η νέα γενιά των τρομοκρατών είναι μηδενιστές. Δεν έχουν καμία σχέση με τους παλιούς Μ-Λ (Μαρξιστές-Λενινιστές). Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, 5 μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν εντοπιστεί, οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία τους και καταζητούνται. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, οι νέοι αυτοί τρομοκράτες δείχνουν από

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

http://www.elkeda.gr/images/stories/contentsegment_12875614w800_h_r0_p0_s1_v1jpg.jpgτου Νίκου Λαδά
Λόγος γίνεται εδώ και καιρό για τις αντένες των Εγγλέζων στο Ακρωτήρι της Λεμεσού στην Κύπρο. Εδώ και χρόνια φημολογείται ότι «οι Eγγλέζοι βομβαρδίζουν τα σύννεφα», ενώ τα τελευταία χρόνια αραιά και που γίνονται αναφορές σε μυστικά όπλα που δοκιμάζονται στις βάσεις. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που λήφθηκαν στις 27-11-2010, όντως κάτι παράξενο συμβαίνει. Ακριβώς πάνω από τις εκατοντάδες αντένες σχηματιζόταν ένα κυκλικό «μάτι» το οποίο επί 2 ώρες δεν έλεγε να εξαφανιστεί ενώ ο ουρανός προς την πλευρά της Λεμεσού παρέμενε γαλανός.
Είναι όμως γνωστό, στο εξωτερικό από την δεκαετία του 1990, ότι Αμερικανοί και Άγγλοι αναπτύσσουν και δοκιμάζουν, βασισμένοι στις θεωρίες του Τέσλα, νέες τεχνολογίες. Οι τεχνολογίες αυτές όπως διατείνονται οι κυβερνήσεις τους όταν ερωτηθούν έχουν να κάνουν με την επικοινωνία. Η γνωστότερη και πιο πολυσυζητημένη τεχνολογία που δοκιμάζεται είναι το υπερόπλο HAΑRP (άρπα). Με απλά λόγια, η συσκευή για το HAARP είναι ένα αντεστραμμένο ραδιοτηλεσκόπιο, μια κεραία δηλαδή που στέλνει σήματα αντί να τα λαμβάνει. Το HAARP είναι το δοκιμαστικό τεστ για μια πανίσχυρη τεχνολογία εκτόξευσης ραδιοκυμάτων που ανυψώνει περιοχές της ιονόσφαιρας με την εστίαση μιας δέσμης ραδιοκυμάτων και θέρμανσης των περιοχών αυτών. Ηλεκτρομαγνητικά κύματα τότε αναπηδούν πίσω στην γη διεισδύοντας σε όλη την ύλη ζωντανή και νεκρή.
Η δημοσιότητα γύρω από το HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) δίνει την εντύπωση ότι είναι κυρίως ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα με στόχο την αλλαγή της ιονόσφαιρας για τη βελτίωση των επικοινωνιών για «το δικό μας καλό». Ωστόσο, αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας το θέτουν πιο ξεκάθαρα, το HAARP έχει άλλους σκοπούς όπως το να διερευνηθεί πώς να «εκμεταλλεύονται την ιονόσφαιρα για τις ανάγκες του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες