ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

Wall Street Journal: Οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι άλλαξε τα στερεότυπα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα...
 
Wall Street Journal: Οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι
εκείνο που χώριζε τη Γηραιά Ήπειρο στον σκληρά εργαζόμενο Βορρά και τον πιο νωχελικό Νότο.
Όπως αποκαλύπτει η WallStreetJournal, η «πολύπαθη» Ελλάδα κρατά τα πρωτεία στις ώρες εργασίες, αφού οι πολίτες δουλεύουν 42 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία με 39 ώρες. Σε αντίθεση, οι εργαζόμενοι της Ολλανδίας, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, δουλεύουν μόλις 31 ώρες την εβδομάδα.

Οι «πειθαρχημένοι» Γερμανοί από την άλλη με το ζόρι

Πιο κοντά στα Όσκαρ ο "Κυνόδοντας"

Ένα βήμα πιο κοντά στον απώτερο στόχο να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2010, βρίσκεται η κινηματογραφική παραγωγή «Κυνόδοντας», του Γιώργου Λάνθιμου. Η πολυβραβευμένη ελληνική παραγωγή, μπήκε ανάμεσα στις εννέα επικρατέστερες ταινίες, από τις οποίες θα αναδειχτεί η πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το Όσκαρ της κατηγορίας αυτής, στην 83η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Εβδόμης Τέχνης, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής [...]


Η κατάταξη του «Κυνόδοντα» ανάμεσα στις εννέα πιο αξιόλογες ξένες

Μας "πουλήσατε" όταν όλοι σας, ψηφίσετε τις συμβάσεις για τα διόδια. Μην κάνετε κι' απόψε το ίδιο λάθος. Ο λαός ξύπνησε και θα σας "μαυρίσει"

Τις απόψεις σας για τα διόδια στη Φθιώτιδα τις έχετε ήδη εκφράσει όλοι σας. Πιστεύετε στην καλύτερη των περιπτώσεων ότι ο νομός μας είναι αδικημένος σε σχέση με όλους τους άλλους.
Ξέρετε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο!
Ξέρετε ότι έχετε εκλεγεί για να εκπροσωπείτε τα συμφέροντα του Φθιωτικού λαού. Δεν έχει σημασία τι λέτε στις δηλώσεις σας αλλά το τι κάνετε. Απόψε θα

Το ΔΝΤ θέλει τα λιμάνια μας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Ή ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ!
Το ΔΝΤ θέλει τα λιμάνια μας    «Ο ελληνικός λαός θα χάσει τον έλεγχο της υποδομής της χώρας του, των λιμανιών του και της βιομηχανίας που συνδέεται μ' αυτά. Θαχαθούν», λόγια όχι ενός εκ των «τροϊκανών» αλλά του οικονομολόγου Μαξ Κάιζερ, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Ελευθεροτυπία» στις 2/4/2010.

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


Μετέφεραν ναρκωτικά με... υποβρύχιο

Μετέφεραν ναρκωτικά με... υποβρύχιοΥποβρύχιο ε το οποίο εκτιμάται πως μεταφέρονταν ναρκωτικά κατασχέθηκα στην Κολομβία.


Το Ναυτικό της χώρας ανακάλυψε το σκάφος μήκους 31 μέτρων το οποίο μπορεί να πλέει σε βάθος εννέα μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού.


Πάνω στο υποβρύχιο βρέθηκε εξελιγμένος εξοπλισμός πλοήγησης, ο οποίος εκτιμάται πως θα επέτρεπε στο υποβρύχιο να

Αντώνη Σαμαρά, πάρ’ το αλλιώς.

Τα 800.000 μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα εκατομμύρια ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς επίσης και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός που ποτέ δεν έχει ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω στον Αντώνη Σαμαρά και τον ελέγχουν σε κάθε τι που λέει και κάνει. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό καθόσον, αφενός προβάλλει ως ο επόμενος πρωθυπουργός, αφετέρου η φοβερή κρίση στην οποία μπαίνουμε και η κακή εμπειρία που έχουμε σήμερα από τον κ. Παπανδρέου και γενικότερα από όλους τους πολιτικούς, προηγούμενους και νυν, έχουν....
τεντώσει πιο πολύ τις πολιτικές κεραίες των

Στα 103,70 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πάνω από τα 103 δολάρια το βαρέλι σημειώνει άνοδο το Brent σήμερα Τρίτη λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή που προκαλούν ανησυχίες για την ομαλή ροή του πετρελαίου προς τις καταναλώτριες χώρες.  Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαρτίου ενισχύεται 0,47% στα 85,21 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent σημειώνει άνοδο 0,60% στα 103,70 δολάρια.
Παρά την παραίτηση του Αιγύπτιου Προέδρου Hosni Mubarak, οι φόβοι για

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Νέες προειδοποιητικές βολές για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ απηύθυνε σήμερα η ΓΕΝΟΠ

«Προκειμένου να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση του ελληνικού λαού, η φυλακή δεν μας τρομάζει. Όποιος μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει η παραπάνω φράση μπορεί να αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ν. Φωτόπουλος.

«Δεν απειλούμε και δεν εκβιάζουμε. Είμαστε συνδικαλιστές και χρέος μας είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν για τη στάση μας που δεν

Εκτός δημοτικού συμβουλίου ο Π. Μαντούβαλος, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας

Πειραιάς: Εκτός δημοτικού συμβουλίου ο Π. Μαντούβαλος, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης της ΠεριφέρειαςΕκτός δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας Ηλία Λιακόπουλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς-Πόλη Θρύλος", Πέτρος Μαντούβαλος.
 Η απόφαση ελήφθη μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Π. Μαντούβαλο, το όνομά του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Π.Μαντούβαλου κάνουν

VW και Deutsche Telekom ύποπτες για διαφθορά μέσω Βόλφσμπουργκ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η θυγατρική της Deutsche Telekom, T-Systems, βρίσκονται στο μικροσκόπιο έρευνας για διαφθορά, με «όχημα» τη γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου του Βόλφσμπουργκ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.


Η έρευνα, την οποία διεξάγουν οι αρχές της Στουτγάρδης, στοχεύει πολλούς πρώην διευθυντές και συνεργάτες των δύο ομίλων τους οποίους η Δικαιοσύνη υποψιάζεται για σύναψη «παράνομων συμφωνιών», αναφέρει η εφημερίδα. Λέγεται πως σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης ενός συμβολαίου χορηγίας της

Διαψεύδει ο ΟΠΑΠ τα περί δραματικής πτώσης τζίρου των πρακτορείων

«Oι πληροφορίες περί δραματικής πτώσης του τζίρου των πρακτορείων της κατά τον Ιανουάριο, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2010, οι οποίες δημοσιεύονται σε ημερήσια οικονομική εφημερίδα και αποδίδονται στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Προπό (ΠΟΕΠΠ), δεν ανταποκρίνονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την πραγματικότητα», αναφέρεται

Στερούνται σύνταξη και επιδόματα οι Ισραηλινοί βουλευτές που βρίσκονται ένοχοι για εγκλήματα

Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που στερεί σύνταξη και κρατικά επιδόματα από βουλευτές που κρίνονται ένοχοι για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.
Το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που στερεί τη σύνταξη και τα κρατικά επιδόματα από τους βουλευτές ή τους πρώην βουλευτές που κρίνονται ένοχοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες ή διαφεύγουν της δικαιοσύνης.
Ο νόμος, ο αποκαλούμενος νόμος Μπισάρα, που υιοθετήθηκε κατά την τρίτη και

Αναζητώντας την "Τύχη"


Ένας νέος πλανήτης, που φαίνεται να έχουν ανακαλύψει οι αστρολόγοι, πιθανολογείται να καλύψει το "κενό" του Πλούτωνα. Πρόκειται για την Τύχη, η οποία μπορεί να έχει μάζα μέχρι και τετραπλάσιααπό τον Δία



Eurogroup


Την προτροπή της Ελλάδας να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος της, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γουνκέρ. Στα 500 δις διαμορφώθηκε ο μηχανισμός στήριξης

Η Τρίτη της ταλαιπωρίας


Χειρόφρενο τραβούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Αναμένεται κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΚΑΠΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ



Λίγο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ο Αμερικανός Πρόεδρος προκαλεί σε αγώνα δρόμου το Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Αμερικανός ανακηρύσσεται νικητής του αγώνα. Μερικοί από τους τίτλους των Αμερικανικών εφημερίδων την επόμενη μέρα ήταν:
"Θρίαμβος του Καπιταλισμού επί του Κομμουνισμού!!! Αλλη μια νίκη του αμερικανικού τρόπου ζωής!!! Ο πρόεδρος μας άφησε μίλια πίσω του το Ρώσο ομόλογό του!"

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού


Υλικά:


8 πορτοκάλια
400γρ ζάχαρη
300ml νερό κρύο
300ml ζεστό νερό


Εκτέλεση:

«Πιθανόν να υπάρχει όρος για τα €50 δισ.»


στο Αναθεωρημένο Μνημόνιο για τα 50 δισ. ευρώ η οποία θα έχει «σχετική δεσμευτικότητα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης μιλώντας στους Φακέλους του Αλέξη Παπαχελά.
«Πιθανόν να υπάρχει όρος για τα €50 δισ.»
Χαρακτήρισε ατόπημα τις αναφορές της Τρόικας. Πρόσθεσε πάντως ότι αμφιβάλλει αν τελικά ο όρος αυτός θα υπάρξει και εκτίμησε ως αισιόδοξο το πακέτο των 50 δισ. ευρώ. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αξιοποίηση της περιουσίας και όχι την πώληση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε μεσίτες».

Και ο Γιούνκερ μιλάει για ξεπούλημα



Και ο Γιούνκερ μιλάει για ξεπούλημα
1
Την προτροπή προς την Αθήνα να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ζαν Κλοντ Γουνκέρ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : 15/02/2011

City of dream

City of dreams…

Το δικό του όνειρο ζει απόψε ο Άρης (19:00, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) υποδεχόμενος τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους «32» του Europa League σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της ιστορίας του. Για την υπέρβαση με… τολμηρό σχήμα και με σύμμαχο το απόρθητο της ευρωπαϊκής τους έδρας από το 1968 θα παραταχθούν οι «κίτρινοι» απέναντι στο πανάκριβο συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες