ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/6/10

Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL"!

Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!

Οι παράμετροι της ρωσικής πρότασης είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα

Eλλάδα: Σε 4 περίπου δισ ευρώ ετησίως, ανέρχονται οι επενδύσεις των "Επιχειρηματικών Αγγέλων" - Ποιοί είναι, ποιούς χρηματοδοτούν



Κάθε χρόνο, επενδύουν στην Ευρώπη πάνω από 4 δισ. ευρώ και τα κεφάλαιά τους πηγαίνουν ακριβώς στους επιχειρηματίες που τα χρειάζονται: ανθρώπους με «δυνατές», καινοτόμες ιδέες και αντίστοιχα διοικητικά χαρακτηριστικά, που όμως βρίσκουν κλειστά τα «ταμεία» των τραπεζών ή των venture capitals, είτε λόγω του υψηλού ρίσκου της επένδυσής τους είτε λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού της.
    Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από τις δυνατότητες που προσφέρουν, καθώς εκτός από κεφάλαια, δίνουν και επιχειρηματική καθοδήγηση ("mentoring"). Στην Ελλάδα, όμως, δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα φτερά τους, αφού μία ή δύο σχετικές πρωτοβουλίες βρίσκονται προς το παρόν στα «σπάργανα», σε διερευνητικό στάδιο.
    Ο λόγος για τους επιχειρηματικούς αγγέλους ("business angels"), που μόνο το 2008

Πωλούνται νησιά ευκαιρίας

Η Guardian με τίτλο "Η Ελλάδα πουλά τα νησιά της" αναφέρει ότι η χώρα μας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξοικονομήσει πόρους για να εξοφλήσει τα χρέη της πουλά περιοχές σε περισσότερα από 6.000 νησιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "η Ελλάδα βοηθά τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει ή να μισθώσει μακροπρόθεσμα πολλές περιοχές σε 6.000 νησιά της".

Επικαλούμενη ελληνικές πηγές στη Μύκονο αναφέρει

Αποχώρησε από την ΕΛΒΟ ο Ε.Μυτιληναίος - Προ των πυλών οι νέοι διαχειριστές

Εξελίξεις στην ΕΛΒΟ με την διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου να αποχωρεί από το management της εταιρείας, διατηρώντας όμως το μειοψηφικό ποσοστό (43%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Προ ημερών είχε κατατεθεί πρόταση στο δημόσιο από τις γερμανικές εταιρείες MAN και Rheinmetall να αγοραστεί το ποσοστό του δημοσίου και να αναλάβουν αυτές τον έλεγχο της βιομηχανίας, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Οπωσδήποτε πολύ σύντομα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες