ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/10/10

Ιδού ο δρόμος που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ;


Έχει πλέον αποδειχθεί πλήρως ότι η ηγετική ελίτ του ΠΑΣΟΚ γνώριζε από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση την πλήρη οικονομική κατάσταση της χώρας. Γνώριζε πολύ καλά λοιπόν ότι έπρεπε να ληφθούν το ταχύτερο επώδυνα οικονομικά μέτρα. Επομένως οι λύσεις που είχε να επιλέξει ήταν τρεις:

Α) Να μην αναλάβει την κυβέρνηση προκειμένου να μην φθαρεί και να αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να πάρει τα σκληρά μέτρα. Αν π.χ.....
έλεγε ότι θα στήριζε τελικά τον κ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αφαιρούσε από τη Νέα Δημοκρατία το λόγο να προκηρύξει εκλογές και επομένως θα την εξανάγκαζε να πάρει εκείνη τα σκληρά μέτρα ή να παραιτηθεί ως ανίκανη. Η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη αρχίσει την κατιούσα, οπότε και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών του οργάνων, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να την διαλύσει. Απόδειξη αυτής της δυνατότητας επιλογής είναι η ίδια η ομολογία του κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2009, προς τον τότε υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας Πιεερ Σταινμπουρκ, ότι δεν είναι βέβαιος πλέον αν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όμως η λύση αυτή είχε τον εξής απλό κίνδυνο. Αν η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε σκληρά μέτρα, χωρίς να πάει στο ΔΝΤ, τότε το ΠΑΣΟΚ ή θα την υποστήριζε καθιστάμενο συνυπεύθυνο ή θα την έριχνε οπότε θα έπρεπε να συνεχίσει το ίδιο μετά τα σκληρά μέτρα, πράγμα που δεν ήθελε, γιατί θα παρουσιαζόταν ως ανακόλουθο. Αν μάλιστα δεν προσπαθούσε να πάρει μόνο του τα σκληρά μέτρα, αλλά, ακόμα χειρότερα, προσέφευγε στο ΔΝΤ, τότε θα αποτελούσε μόνο μια μικρή παρένθεση οδηγούμενο όχι απλά στην ήττα του, αλλά στην πλήρη εξαφάνισή του.
Αυτή τη λύση την απέρριψε.

Εδώ όμως έκανε το μεγάλο λάθος ο κ. Καραμανλής και οι κακοί σύμβουλοί του και γι’ αυτό σήμερα κατακρίνεται κυρίως εκ των έσω. Έπρεπε να δείξει πολιτική γενναιότητα. Έπρεπε να λάβει μέτρα συγκράτησης του δημοσιονομικού ελλείμματος και ας άφηνε το ΠΑΣΟΚ να τον ρίξει με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών του οργάνων. Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν υποχρεωμένο να ακολουθήσει την πρώτη λύση. Οπότε η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας για πολλά χρόνια στην εξουσία θα ήταν βέβαιες συνέπειες.

Κάποια στιγμή λοιπόν ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να μιλήσει και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και κυρίως στους Νεοδημοκράτες, γιατί δεν επέλεξε αυτή τη λύση, την οποία αν θυμάστε υποστήριζε τότε ο Αντώνης Σαμαράς..

Β) Η δεύτερη επιλογή που είχε το ΠΑΣΟΚ ήταν να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή και

G20: Συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις σε τραπεζικό σύστημα και ΔΝΤ

Συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των «20» για τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επίσης, επετεύχθη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος.
Οι χώρες της Ομάδας των 20 αναμένεται να συμφωνήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο για τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία θα αυξήσει το κεφάλαιο του οργανισμού και την εκπροσώπηση των αναδυομένων δυνάμεων στο συμβούλιο διοίκησης του Ταμείου και θα ενισχύσει τις αρμοδιότητές του στην εποπτεία των οικονομικών πολιτικών των χωρών, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην πόλη Κιενγκτζού της Νότιας Κορέας.
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε η πηγή προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές έχουν επιδείξει καλή θέληση κατά τις συνομιλίες.
«Το σχέδιο συμφωνίας βασίζεται στις ευρωπαϊκές προτάσεις. Περί το 5% του δικαιώματος ψήφου θα μεταφερθεί, η Ευρώπη θα εγκαταλείψει δύο έδρες, αποφεύγοντας παράλληλα την υπερεκπροσώπηση ορισμένων αναδυομένων δυνάμεων», διευκρίνισε η πηγή που δεν κατονομάζεται.
Οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι είναι έτοιμοι να

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Gaalei Tsahal (ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων) σε άρθρο της σύνταξης που δημοσιεύτηκε χτες με τίτλο «Ελλάδα αντί Τουρκίας – Είναι καλύτερα;» αναφέρεται ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις αισθανόμενες την έλλειψη των στενών στρατιωτικών σχέσεων με τον τουρκικό στρατό, συσφίγγουν τις σχέσεις τους με τον ελληνικό στρατό, κάτι που πλέον συμβαίνει από την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, πριν δύο μήνες.
Η σύσφιξη των σχέσεων –συνεχίζει το άρθρο- εκφράζεται στη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων καθώς και σε συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Σύμφωνα με την άποψη ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας, «η Ελλάδα δεν αποτελεί, ούτε πρόκειται να αποτελέσει ποτέ υποκατάστατο της Τουρκίας». Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ελλάδα τον τελευταίο Αύγουστο, ενισχύονται οι σχέσεις Ισραήλ – Ελλάδας σε όλους τους

Στα 20 δισ. ευρώ ο τζίρος από το παρεμπόριο!

Στα 20 δισ. ευρώ φτάνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο τζίρος από το παρεμπόριο στη χώρα μας που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της απομίμησης επώνυμων προϊόντων,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητάει να βελτιωθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδίως στα μεγάλα λιμάνια, για να αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων.
Επίσης, ζητά να προωθηθούν διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση και να προωθηθούν άμεσα καμπάνιες ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους που ενέχουν τα προϊόντα απομιμήσεων.
Το παρεμπόριο στα ηλεκτρικά είδη φθάνει στο 10%, στα είδη δώρων στο 15%, στα ποτά-καπνό περίπου στο 2,5%, ενώ στα τρόφιμα το ποσοστό ακόμη είναι μη μετρήσιμο.
Ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τη διασφάλιση του εισοδήματος του καταναλωτή και του μικρομεσαίου επιχειρηματία.
Στην 4η ενημερωτική ημερίδα αντιμετώπισης του παρεμπορίου και παραποίησης προϊόντων, παρουσιάστηκαν και επισημάνθηκαν περιπτώσεις «γνήσιου και πλαστού», με βάση πραγματικά παραδείγματα.
Σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τα Τελωνεία της Ε.Ε.», η Ελλάδα δέσμευσε το 2009 21.990.722 τεμάχια προϊόντων απομιμήσεων, αριθμός που την τοποθετεί στην κορυφή του αντίστοιχου πίνακα στο σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε.
Ακολουθούν η Ολλανδία, με κατασχεμένα πέρυσι 17,9 εκατ. αντικείμενα, η Ιταλία με

Το Ελληνικό «δόγμα».(Να κρατήσουμε αυτά που έχουμε).


Γράφει η Ιδεοπηγή.

Η Ελληνική κοινωνία μουδιασμένη απ' τις πολύ άσχημες εξελίξεις ιδιαίτερα στην οικονομία παρακολουθεί τα γεγονότα δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η αποδοχή της λογικής (δόγμα) «δεν διεκδικούμε τίποτε και δεν παραχωρούμε τίποτε» αποτελεί τροχοπέδη για τυχόν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις στα δυσβάσταχτα μέτρα της υπό την τρόικα κυβέρνησης.

Το προαναφερόμενο δόγμα ισχύει για την εξωτερική μας πολιτική απέναντι στους «φίλους» και γείτονές μας.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τον αφελληνισμό της Ίμβρου και της Τενέδου, με την συμπεριφορά των Τούρκων στους ομογενείς της Πόλης, με την αντιμετώπιση εκ μέρους της Αλβανίας των Βορειοηπειρωτών, Μακεδονία, Κύπρος, Θράκη και «πάει λέγοντας».

Το δόγμα αυτό έχει δυστυχώς επικρατήσει και στην κοινωνία.

Σήμερα δεν υπάρχουν διεκδικήσεις των λαϊκών τάξεων και της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Δεδομένο τουλάχιστον μέχρι σήμερα η μεσαία τάξη δεν συμμετείχε σε κινητοποιήσεις. Οι καλοπληρωμένοι για παράδειγμα στις ΔΕΚΟ απλώς έκλειναν τους διακόπτες της ΔΕΗ, καθήλωναν τα

Πώς η Αριστερά έγινε υπερασπιστής του συστήματος!

Τι… σηματοδοτεί το γιαούρτωμα του Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν… εσωτερικός εχθρός του Αλέξη Τσίπρα, έγινε στόχος «ιπταμένων γιαουρτιών» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχε μεταβεί για προεκλογικούς σκοπούς. Ομάδα κατοίκων, που βρισκόταν στην περιοχή τον υποδέχθηκε, πετώντας του γιαούρτια. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο το γεγονός, κάποιος πολιτικός της αριστεράς στην χώρα μας, να δέχεται γιαούρτια, όταν επισκέπτεται μια περιοχή και μάλιστα από αυτές στις οποίες κατοικεί η εργατική τάξη, η οποία υποτίθεται ότι είναι το προνομιακό πεδίο δράσης της αριστεράς. Μέχρι τώρα αντίστοιχα περιστατικά είχαμε δει μόνο κατά πολιτικών της δεξιάς, συνήθως από ανθρώπους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή σε διάφορα παρακλάδια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τι έγινε όμως για να φτάσουμε μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής – ή της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς υπάρχουν φωνές ότι γιαούρτια δέχτηκε και ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ – με το γιαούρτωμα των πολιτικών της Αριστεράς;
Αυλοκόλακες του συστήματος
Η αριστερά, έχασε το στοίχημα με τον χρόνο. Έκανε μια πάρα πολύ σημαδιακή επιλογή. Στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης επέλεξε πλευρά αντίθετη προς αυτή του ελληνικού λαού. Εμφορούμενη από μία ιδεοληπτική στάση, είδε στους λαθρομετανάστες το νέο επαναστατικό υποκείμενό της και άφησε στο πλάι τις μάζες των Ελλήνων μη-προνομιούχων. Ιδιαίτερα η αριστερά που αντιπροσωπεύει ο  κ. Αλαβάνος, όχι μόνο επέλεξε να σταθεί απέναντι στους Έλληνες, αλλά ταυτίστηκε με τα πλέον αντικοινωνικά κομμάτια της κοινωνίας, που τον Δεκέμβριο του 2008 οδήγησαν χιλιάδες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες