ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/2/11

Δικαιοσύνη a la carte...



Πάντα είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη... Πίστευα και πιστεύω, ότι η δίκαιη απονομή της, αποτελεί το υπέρτατο καταφύγιο κάθε αδικημένου κι ως θεσμός τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας.

Δικαιοσύνη a la carte...
Πρόσφατα όμως διάβασα μια είδηση και ομολογώ ότι η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε. Μάλιστα δε, πιστός στις αρχές μου, μιλώντας στο ραδιόφωνο εξέφρασα λανθασμένες απόψεις, για τις οποίες ζητώ δημοσίως συγγνώμη.

Η επέλαση του…Δ’ Ράιχ


Με σκληρούς γερμανικούς δημοσιονομικούς κανόνες καθορίζουν οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ευρωζώνης την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης. Με μπροστάρηδες τους Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι παρουσίασαν κοινές προτάσεις έρχονται αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση του κόστους εργασίας.
Η επέλαση του…Δ’  Ράιχ
Στο γεύμα που προηγήθηκε Μέρκελ και Σαρκοζί παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και υποχρέωση για νομοθετική κατοχύρωση της υποχρέωσης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Δεν μας έριξαν στα "βράχια" μόνο οι εξοπλισμοί. Υπήρχαν μεγαλύτερα...πάρτυ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μια μεγάλη αλήθεια είπε ο αναπληρωτής στην τελευταία του τηλεοπτική παρουσία. Είτε μας αρέσει ,είτε όχι ο χώρος των αμυντικών δαπανών,μας "έχει βάλει μέσα", πάρα πολλά δις,αλλά όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν είναι αυτός ο χώρος που έχει τα πρωτεία!

Τι είπε ο Μπεγλίτης;
"…θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα, ότι το δημόσιο χρέος των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αμυντικές δαπάνες ή στους υπέρογκους εξοπλισμούς των προηγούμενων 35 χρόνων. Αν δούμε τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το τεράστιο κόστος που είχαν τα νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια ή άλλοι τομείς της άσκησης δημόσιας εξουσίας, θα δούμε ότι ήταν υπέρτερο από το κόστος των αμυντικών δαπανών.  Απλά γύρω από τις αμυντικές δαπάνες υπήρχε ένα μυστήριο, ακριβώς επειδή ήταν αδιαφανείς ή ανεξέλεγκτες οι διαδικασίες".
Και για να μιλήσουμε με αριθμούς. Από το 1996 που

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η Ελληνική πραγματικότητα θέλοντας να ευχαριστήσει και τους φίλους του στοιχήματος καθιερώνει την εβδομαδιαία αναρτηση "ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ???''.

Παίζοντας λοιπόν ένα σύστημα 3-4-5  και παίζοντας 1 ευρω και κάτι...(πολλαπλασιαστη στο σημειο 4) έχουμε να διεκδικησουμε ενα αρκετα καλό ποσό (64 στήλες)
Μαζεύοντας λοιπόν ότι καλύτερο σας πετάμε στην μούρη τους εξής αγώνες:

Τι γίνεται με τα δάνεια των οποίων οι δόσεις ξεπερνούν το 40% εισοδήματος;

Τρόμος στις τράπεζες για τα δάνεια των οποίων οι δόσεις ξεπερνούν το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη. «Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες που απορρέουν από το πτωχευτικό δίκαιο για τα νοικοκυριά και τις παρενέργειες που θα έχει η... εφαρμογή του για τις τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην "Hμερησία" υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τράπεζας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Όπως λέει οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τηρούν την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού, που σημαίνει ότι δεν πρέπει το σύνολο των μηνιαίων δόσεων για κάθε είδους δάνεια (στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά, προσωπικά, ανοικτά, σπουδών κλπ) και για

Απειλείται από την υγρασία η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη


Από την υγρασία απειλούνται οι εξωτερικοί και κυρίως οι εσωτερικοί τοίχοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία σε διάφορες ομάδες επιστημόνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αυξημένη υγρασία στο Ναό, σύντομα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές φθορές στα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες.

Αποκαλυπτήρια για τη νέα McLaren

Αποκαλυπτήρια για τη νέα McLaren

Οι πιλότοι της ομάδας ελπίζουν για τίτλους με το νέο μονοθέσιο

Η βρετανική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μιας και η MP4-26 άστραφτε. 

Καταρρίψτε τέσσερις μύθους για τον ύπνο


Καταρρίψτε τέσσερις μύθους για τον ύπνο

Και ξενυχτήστε άφοβα

Πόσο ύπνο χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος; Πώς αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες; Πότε κοιμόμαστε πιο βαθιά και γιατί κάποιες φορές μας είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια; Οι απαντήσεις ίσως να μην είναι τόσο αυτονόητες…

Ο μύθος: Όλοι οι ενήλικοι πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

Λαμπεροί εορτασμοί για τη χρονιά του… κουνελιού

Λαμπεροί εορτασμοί για τη χρονιά του… κουνελιού

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κινεζική πρωτοχρονιά

Οι Κινέζοι αποχαιρέτισαν τη χρονιά της Τίγρης και υποδέχτηκαν τη χρονιά του Κουνελιού με λαμπρούς εορτασμούς. Πυροτεχνήματα, εκδηλώσεις και πολλά… κουνελάκια συμπλήρωναν το σκηνικό!

Πάρτε μια γεύση από τις παρακάτω φωτογραφίες: 

Τι πιστεύει ο Μαρινάκης για τα ντέρμπι;

Τι πιστεύει ο Μαρινάκης για τα ντέρμπι;

Ανέλυσε τη σκέψη του για τις εμφανίσεις της ομάδας στα σημαντικά παιχνίδια

Σίγουρος για τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος δεν έχει ανησυχήσει καθόλου από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει η ομάδα στα μέχρι τώρα ντέρμπι.

Κατεχόμενα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα κατά του Ερντογάν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, για τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για το πρόσφατο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων κατά της οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας τους και της Αγκυρας, ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση, «ο κ. Ταγίπ Ερντογάν, που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων που επέβαλε η Τουρκία και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, κατηγορεί και το συνεργάτη που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».

Μάλιστα, καλεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το ''ναι'' των

Citigroup: Αναγκαία η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%

Καθυστερεί η αναδιάρθρωση για πολιτικούς λόγους, σημειώνει αναλυτής της τράπεζας.
Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους της κατά το ήμισυ, αλλά καθυστερεί πολιτικά η απόφαση για την αναδιάρθρωση. Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής αναλυτής της Citigroup, καθ. Βίλχελμ Μπούιτερ. «Οικονομικοί λόγοι επιβάλουν την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά πολιτικοί λόγοι καθιστούν αναγκαία την αναμονή ολοκλήρωσης των μέτρων αντιμετώπισης αναταράξεων στο τραπεζικό σύστημα», λέει ο κ. Μπούιτερ σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 04.02.11).
Ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ του ελληνικού χρέους των 360 δις ευρώ βρίσκεται «εκτός συνόρων». Μεταξύ των πιστωτών βρίσκονται και

Al Bano - Γιάννης Πλούταρχος «Mε μια ματιά» { ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΜΜΑΤΙ}

Al Bano - Γιάννης Πλούταρχος 
«Mε μια ματιά»
Σύμφωνα με την δισκογραφική εταιρία HEAVEN MUSIC μετά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102.2 και ο DROMOS 89.8 παίζει σε πρώτη μετάδοση αποκλειστικά το πρώτο τραγούδι του Γιάννη Πλούταρχου. Ένα ντουέτο με τον Al bano Carrisi  με τίτλο “Mε μια ματιά”  από το νέο cd του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο "Δύο φωνές, μία ψυχή" που κυκλοφορεί στις  6 Φεβρουαρίου με το "Πρώτο Θέμα" & και στις 7 Φεβρουαρίου στα δισκοπωλεία.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Η ΝΟΜΙΚΗ

Τίτλος:   Στην Νομική Από:   Λ.22

Παίρνει ο Πακιστανός τηλέφωνο την μάνα του:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 04/02/2011

      


     

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίν
  • Γεγονoτα
362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Φαγκρί Μαρινάτο

Υλικά:

1 - 1½ κιλό φαγκρί
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κλαδάκι δεντρολίβανο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 04/02/2011

ΑΣτο πλευρό του Βαλβέρδε

Στο πλευρό του Βαλβέρδε 

Την στήριξή της στον Ερνέστο Βαλβέρδε έσπευσε να εκφράσει η διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε να μην αρχίσουν οι φήμες περί δυσμένειας για τον Ισπανό προπονητή λόγω του αποκλεισμού από το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Προβληματίζεται για το δεξί άκρο της επίθεσης ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ενόψει Ξάνθης.

H τελευταία διεύθυνση


Μια νέα δεξαμενή IP τίθεται σε λειτουργία καθώς την παλιά την εξαντλήσαμε. Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του διαδικτύου και η σύγκριση της μπάλας με τον... ήλιο

Αυτό ήταν. Σήμερα και επισήμως δόθηκε η τελευταία διαθέσιμη διεύθυνση στο Internet
"Είναι ιστορική ημέρα για το Ίντερνετ. Είναι η ημέρα που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό", λέι ο Raul Echeberria, πρόεδρος του Number Resource Organization.

Πλούσια τα γεύματα των Αρχαίων Ελλήνων

Φαγητά, υλικά και σκεύη (από σουβλάκια έως χύτρες) που «πάγωσαν» κάτω από την ηφαιστειακή λάβα και κατάφεραν να αντέξουν ως τις µέρες µας για να αποκαλυφθούν από τη σκαπάνη του Χρήστου Ντούµα σ’ έναν από τους σηµαντικότερους οικισµούς του προϊστορικού Αιγαίου, του Ακρωτηρίου στην προϊστορική Θήρα.
Πλούσια τα γεύματα των Αρχαίων Ελλήνων
Τα ευρήματα παρουσίασε σε διάλεξη που έδωσε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του συνεδρίου του IMIC, µε θέµα «Από την ανάγκη στην απόλαυση. Οι διατροφικές συνήθειες στο Ακρωτήρι της Εποχής του Χαλκού».

Έμφραγμα στην Υγεία


Χωρίς φαρμακεία θα μείνει σήμερα η χώρα, καθώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν και οι γιατροί. Παραλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

"Ρολά" κατεβάζουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Έρευνες για πετρέλαιο


Δρομολογείται πλέον η αρχή της έρευνας για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων πετρελαίου, από την ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μπορούν τα κοιτάσματα να καλύψουν μέρος της εσωτερικής κατανάλωσης.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το πολύ θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης στο Ρόιτερς. Ο υφυπουργός δήλωσε επίσης πως ενδεχομένως τα κοιτάσματα που υπάρχουν να μπορούν να καλύψουν μέρος της εσωτερικής κατανάλωσης.

Στην ξενιτιά οι νέοι


Δραματικά είναι τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των νέων, καθώς μόνο το 2010, συνολικά 8.811 Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων μετανάστευσαν στο εξωτερικό για εύρεση θέσης εργασίας. Προβληματισμός για τα στοιχεία της έρευνας της Europass. Οι περισσότεροι είναι κάτω των 30 ετών

Τάσεις φυγής σε χώρες του εξωτερικού φαίνεται να έχουν ολοένα και περισσότεροι νέοι, προκειμένου να αναζητήσουν μία καλύτερη επαγγελματική τύχη, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 2010 συνολικά 48.811 Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων εγκατέλειψαν τη χώρα μας για μία καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας.

Διακριτές σχέσεις


Στο London School of Economics μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία μέσα στην ομιλία της υποστήριξε ξεκάθαρα πως ο δρόμος του κράτους με την εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί

Διάλεξη στο London School of Economics έδωσε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ουσιαστικά υπέδειξε ανοικτό δρόμο ρήξης με την Ελλαδική Εκκλησία.

Σε κλοιό κακοκαιρίας


Σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις πλήττουν από χθες τη χώρα. Αρκετά τα προβλήματα με τη Πυροσβεστική να μη σταματά να δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων. Πλημμύρισαν δρόμοι και έκλεισαν σχολεία. Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αρκετά προβλήματα έχουν σημειωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.  Τουλάχιστον 420 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για  πλημμύρες και για κοπές δέντρων σε όλο το λεκανοπέδιο. Τριάντα έξι συνεργεία με 80 πυροσβέστες βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο και επεμβαίνουν στα σημεία που δέχονται κλήσεις για προβλήματα.

Παρασκευή ταλαιπωρίας


Τελευταία ημέρα της εβδομάδας και νέες δυσκολίες περιμένουν το επιβατικό κοινό. Τόσα τα μπλε λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν για τέσσερις ώρες. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11:00 το πρωί ως τις 15:30, τα τρόλεϊ πάλι από τις 11:00 ως τις 15:00 όμως, ενώ σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, από τις 12 το μεσημέρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες