ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/7/10

Βαφτίζουν τη δουλεία «πρακτική άσκηση»

 του Γεράσιμου Χολέβα

Ουκρανοί φοιτητές ξεκινούν απ' την πατρίδα τους για να δουλέψουν λίγους μήνες σε ξενοδοχεία της Κρήτης, με μεροκάματο 16 ευρώ, πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση! Αν η επιχείρηση κρίνει ότι ο εργαζόμενος δε συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους «κανόνες» της τον απολύει, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται για κάποιο επιχειρηματικό «κόλπο», αλλά για «νόμιμη» απασχόληση με την ταμπέλα της «πρακτικής άσκησης»! Ολα γίνονται «κανονικά», το ΤΕΙ Σερρών έχει υπογράψει συμβάσεις με ουκρανικά πανεπιστήμια, δίνει βεβαιώσεις πρακτικής άσκησης στους Ουκρανούς φοιτητές και τους «προσφέρει» σε μεγαλοξενοδόχους της Κρήτης! Με λίγα λόγια, ένα ΤΕΙ έχει γίνει κανονικός μεσάζοντας επιχειρηματιών.
Η άγρια εκμετάλλευση με το πρόσχημα της πρακτικής

«ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ YΜΙΑ...»

Ο... συνωστισμός στη Σμύρνη, της κυρίας Ρεπούση, στο περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τον γενικό ξεσηκωμό, να το αποσύρει (και ο αθηναϊκός λαός την κυρία Γιαννάκου), φαντάζει πταίσμα μπροστά στο εθνικό
έγκλημα που διαπράττουν οι συγγραφείς αλλά και οι αξιολογητές του βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου εκεί μαθαίνουν τα παιδιά μας κι εμείς ότι τα Ύμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!
Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!
Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ύμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας

Στο Αιγαίο και το «Τσεσμέ»

 της Ιωάννας Ηλιάδη

 «Ψυχολογικές ναυτικές επιχειρήσεις» διεξάγει η Αγκυρα στο Αιγαίο, καθώς στις έρευνες που διεξάγει από το περασμένο Σαββατοκύριακο το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» νότια από το Καστελόριζο πρόσθεσε χθες και το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ», το οποίο εμφανίστηκε για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Σαμοθράκης και θρακικών ακτών.

Το «Τσεσμέ» έκανε την εμφάνισή του χαράματα, συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, και άρχισε να κάνει ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα. Αυτό βέβαια δεν είναι ασύμβατο με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αλλά η μέρα που επιλέχθηκε, η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 36 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, καθώς και

Το 87% πιστεύει ότι το παραδικαστικό κύκλωμα ζει και βασιλεύει...

Θα πρέπει να ανησυχήσει την ηγεσία των δικαστών, αλλά και την «εποπτεύουσα» πολιτική εξουσία, καθώς και όλο το Δικαστικό Σώμα, το εύρημα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ότι το 87% (!) πιστεύει ότι συνεχίζει να υφίσταται το παραδικαστικό κύκλωμα!
Που σημαίνει ότι η κάθαρση που έγινε ήταν επιφανειακή και απλώς την πλήρωσαν οι «μικροί»... είναι η αίσθηση της βάσης.
Η ηγεσία της Δικαιοσύνης μαζί με τις δικαστικές ενώσεις θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να πάρουν μέτρα που θα αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βάθος την εμπιστοσύνη του κόσμου στη Δικαιοσύνη, ότι ανεξαρτήτως ονόματος οι πολίτες είναι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες