ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/1/10

Ελλάς: Το σημαντικότερο Πείραμα της Νέας Τάξης και η μεγαλύτερη αποτυχία της...


Είναι γνωστή η προ τριακονταετίας περίπου, φράση του Χένρυ Κίσινγκερ για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Υπήρξαν αρκετές κινήσεις με τις οποίες προσπάθησαν να δημιουργήσουν την αίσθηση πως είναι απλά ένας αστικός μύθος και πως στην ουσία δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Χρησιμοποίησαν ακόμη και επιφανή στελέχη της δημοσιογραφικής οικογένειας ώστε μέσα από το βήμα που έχουν τόσο το τηλεοπτικό όσο και της πένας να καταφέρουν να συντηρήσουν την μυθοπλασία που έστησαν.

Βενιζέλος: "Γιατί κατήργησα τα τανκς από τις παρελάσεις"

Απάντηση στο ερώτημα, που τίθεται από όλους, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη REAL NEWS
"Ανακοίνωσα πως στις παρελάσεις θα μετέχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ τα μηχανοκίνητα θα.... επιδεικνύονται και θα επιθεωρούνται στις κατά τόπους μονάδες. Η ρύθμιση αυτή δεν οφείλεται μόνον ή πρωτίστως σε λόγους δημοσιονομικούς, αλλά και σε λόγους οικολογικούς και επιχειρησιακούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούν άρματα στις πόλεις ούτε να απομακρύνονται από τις μονάδες τους της Βόρειας Ελλάδας"

Οι Συντελεστές Ισχύος ενός Κράτους

Βασικός συντελεστής ισχύος ενός κράτους είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η δυνατότητα κινητοποίησής τους.

Η περίπτωση του κράτους του Ισραήλ είναι χαρακτηριστική για την αποτίμηση της έννοιας της ισχύος στις Διεθνείς Σχέσεις: Πώς μπορεί ένα τόσο μικρό σε πληθυσμό και έκταση κράτος να επιδεικνύει τόσo δυσανάλογη μεγάλη ισχύ; Αντίστροφα, πως χώρες όπως ο Καναδάς, η Νιγηρία και η Ιαπωνία δεν είναι τόσο ισχυρές όσο θα μπορούσε να υποδηλώσει η έκτασή τους;

Απτά στοιχεία της Ισχύος

1. Πληθυσμός
. Ο πληθυσμός θεωρείται
"Λάβρος" με εμπρηστικές δηλώσεις κατά των παρελάσεων εμφανίσθηκε ο ευρωβουλευτής των πράσινων οικολόγων Τρεμόπουλος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Κατερίνη. Επαίνεσε τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο που κατάργησε τα μηχανοκίνητα τμήματα από τις παρελάσεις και τον παρότρυνε να συνεχίσει, αφού όπως είπε έκανε μόνο το μισό βήμα και θα πρέπει να το ολοκληρώσει, καταργώντας εντελώς τις παρελάσεις, τόνισε προκλητικά ο Τρεμόπουλος.
Ν.Β.πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες