ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/7/10

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση Ψηφιοποίησης Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση Ψηφιοποίησης Χειρογράφων και Παλαιτύπων της Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Παλαιογραφίας, Βιβλιογραφίας και Ιστορίας των Κειμένων ΑΡΕΘΑΣ και υπό την επιστημονική εποπτεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΜΙΕΤ).
Μέχρι σήμερα ψηφιοποιήθηκαν 140 χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 10ο μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ.. Να σημειωθεί ότι ...
στη συλλογή περιλαμβάνονται χειρόγραφα που περιέχουν τραγωδίες του Αισχύλου του Ευριπίδη, φιλοσοφικά έργα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Επίσης υπάρχουν σπάνια χειρόγραφα, όπως το χειρόγραφο του 1902, που αποτελεί μελέτη του

Σημαντική συμφωνία για South Stream




Ο βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Τράικο Τράικοφ και ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο, που συναντήθηκαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Βάρνα (ανατολικά), στη Μαύρη Θάλασσα, υπέγραψαν έναν "οδικό χάρτη" που σκοπό έχει να επισπεύσει την εφαρμογή του προγράμματος του αγωγού, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παρών ήταν επίσης ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το BTA. Το έγγραφο ορίζει κυρίως ένα χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας του αγωγού των 900 χιλιομέτρων που προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου προς την Ιταλία και την Ελλάδα, περνώντας κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία. Χάρη στη συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα, η Σόφια, τα συμβόλαια της οποίας για τον εφοδιασμό της με ρωσικό αέριο λήγουν το 2011 και το 2012, ελπίζει με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσει τον εφοδιασμό της και να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της δημόσιας ραδιοφωνίας από τη Βάρνα, ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε πως η Ρωσία πρόκειται να υπογράψει στα τέλη Ιουνίου του 2011 συμβόλαια με την εθνική εταιρία Bulgargaz και να καταργήσει τις ενδιάμεσες εταιρίες, που ελέγχονται από την Gazprom και οι οποίες εμπλέκονται σήμερα τόσο άναντα όσο και στη βουλγαρική αγορά. Η Βουλγαρία αγοράζει το αέριό της έναντι 339 δολαρίων τα 1.000 κυβικά μέτρα, αλλά ορισμένοι βούλγαροι καταναλωτές πληρώνουν έως και 576 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα λόγω των μεσαζόντων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βίκτορ Ζούμπχοφ.
   


πηγη
       

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ(;;;!!!) ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Στο σημερινό editorial της Γιώτας Αντωνοπούλου στην Απογευματινή και με πλήρη ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ από κάθε άλλο ΜΜΕ δημοσιεύεται η είδηση πως ιδρύθηκε πριν 8 ημέρες η πρώτη ελληνοτουρκική τράπεζα του ΑΙΓΑΙΟΥ (;;;;;) στην Αδριανούπολη. Το γεγονός δεν είναι

"Διέβη τον Ρουβίκωνα" το "Πίρι Ρέϊς" - Ερευνά στην υφαλοκρηπίδα - Μηδενική αντίδραση από την Αθήνα!

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» - όπως άλλωστε αναμενόταν αφού είχε δεσμεύσει την περιοχή - όταν από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτή την στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στο σημείο ερευνών "Α" του χάρτη που δημοσιεύουμε) και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο. Το πρωί έκανε ένα πέρασμα νότια του Καστελλόριζου, σε απόσταση περίπου 45 μιλίων και πλέον διενεργεί έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων.

Σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση της κυβέρνησης να

Περιοχή... διαμάντι η Βόρεια Ελλάδα

Ζώνες διαμαντιών υπάρχουν στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Δημήτρη Κωστόπουλο. Ο ίδιος αναφέρει ότι συγκεκριμένες περιοχές είναι άμεσα συγκρίσιμες -αν όχι μεγαλύτερες- με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ του Καζακστάν.
Διαμάντια σε πετρώματα του φλοιού ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1999, από τον Δ. Κωστόπουλο, κοντά στα χωριά Γαλαρινός, Λιβάδι και Μαραθούσα του Νομού Χαλκιδικής, 20-40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Ο Δ. Κωστόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για διαμάντια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών, όπως: τρυπάνια, τροχοί κοπής, λειαντικά, τριβείς υψηλής απόδοσης, αμόνια για πειράματα υψηλών πιέσεων στο εργαστήριο, μικροτσίπ, απορροφητές θερμότητας (στα ηλεκτρονικά).
Οι περιοχές στη βόρεια Ελλάδα όπου εμφανίζονται πετρώματα με διαμάντια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες