ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/12/10

Επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής του δάνειου των 110 δισ. με παραλαβή EF-2000 Tranche 1;

ImageΥψηλή κινητικότητα, όχι τόσο σε επίπεδο υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά καθαρά σε διακυβερνητικό επίπεδο καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, εκτός από το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM και σε γερμανο-βρετανική πρόταση για προμήθεια από την Ελλάδα ενός αριθμού 40 μαχητικών αεροσκαφών EF-2000 Typhoon από τα ήδη υπηρετούντα εδώ και πέντε χρόνια στις Αεροπορίες των δύο χωρών της έκδοσης Tranche 1. Το αντικείμενο της πρότασης είναι τα 55 αεροσκάφη του αρχικού συμβολαίου (Tranche 1), της RAF τα οποία θεωρείται ασύμφορο - δεδομένων των μηδενικών απειλών σε αυτό το επίπεδο που αντιμετωπίζει η Βρετανία – να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Tranche 2 και 3, καθώς και ένας αριθμός περί τα 70 γερμανικά ΕF-2000 των εκδόσεων Tranche 1&2 προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για την χρηματοδότηση των 38 EF-2000 Τranche 3.
Η προσπάθεια των κυβερνήσεων Βρετανίας και Γερμανίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ο κατάλογος έχει και την Ινδία (αν δεν θελήσει να προχωρήσει σε αγορά νέων EF-2000) το Πακιστάν (αν η Ινδία γενικώς απορρίψει το EF-2000) και την Ελβετία για περίπου 20 μονάδες, παρά το γεγονός ότι

Κατά της αυθαιρεσίας

Τη σύσταση και τη λειτουργία ειδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης περιστατικών Αυθαιρεσίας με δράστες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, προβλέπει το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Οι αρμοδιότητες του νέου γραφείου
Για τα ζητήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας θα συσταθεί το γραφείο Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, που θα υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στα καθήκοντά του θα είναι:
-να δέχεται καταγγελίες για περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλων περιστατικών αυθαιρεσίας από το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.) σε βάρος κάθε ατόμου που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.
-να οδηγεί σε λογοδοσία υπεύθυνους για τέτοια περιστατικά από το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και να αποδείξει ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται στις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των Ευρωπαϊκών Οργάνων που διαμορφώθηκαν με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
-να επιλαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο ή σε ΜΜΕ τα οποία περιέχουν επαρκή στοιχεία ώστε να γίνει έρευνα.
-να μην διερευνά σε καμία περίπτωση το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αλλά αν η

Βόμβα σε δικαστήρια

Η ισχυρή έκρηξη έγινε στις 8:22 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκουρ 85 στους Αμπελόκηπους. Ήταν πολύ ισχυρή, ακούστηκε έως το κέντρο της Αθήνας και προκάλεσε σοβαρές ζημιές τόσο στο κτίριο, όσο και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο ένα από τα οποία ξέσπασε φωτιά και καταστράφηκε εντελώς.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07:40 όπου ένας άγνωστος είπε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 40 λεπτά. Μάλιστα ο άγνωστος έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο της μοτοσυκλέτας όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα έτσι ώστε να προσδιορίσει ακριβώς το σημείο της έκρηξης.
Η αστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση του κτιρίου του Πρωτοδικείου, έτσι δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ στην περιοχή είχαν ειδοποιηθεί και είχαν σπεύσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή - έσπασαν όλα τα τζάμια στο κτίριο του Πρωτοδικείου- και προκάλεσε πυρκαγιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία καταστράφηκε εντελώς από το ωστικό κύμα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά στα αυτοκίνητα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Μαρτυρίες που συνέλεξε η αστυνομία αναφέρουν ότι στην περιοχή υπήρχε έντονη

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τα χθεσινά δημοσιεύματα στις εφημερίδες "Αυγή" και "Ελεύθερος Τύπος" σύμφωνα με τα οποία καταργείται η δωρεάν διανομή των σχολικών βιβλίων. 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν και ότι η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με ευθύνη του του ίδιου του Υπουργείου. 
Κάντε κλικ στην είκονα για να διαβάσετε το δελτίο τύπου και διαβάστε στη συνέχεια της ανάρτησης το χθεσινό δημοσίευμα στην εφημέριδα "Αυγή".
Η ΑΥΓΗ,  29/12/2010
του Π.Στεφανάκου

 Ολόκληρο τον 20ό αιώνα, το δημόσιο σχολείο, στην Ελλάδα, στηριζόταν σε δύο

Ο «χάρτης» των εισοδημάτων επιχειρήσεων, μισθωτών

Μειωμένα κέρδη έως και 50% δήλωσαν στην εφορία το 2009 οι επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης εν αντιθέσει με μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι δήλωσαν αυξημένα εισοδήματα για το 2008, σηκώνοντας το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος. Από την επεξεργασία των στοιχείων για τα εισοδήματα του 2008 τα οποία δηλώθηκαν πέρυσι, προκύπτει ότι μισθωτοί και......
συνταξιούχοι συνεισφέρουν το 52,59% της συνολικής επιβάρυνσης έναντι 30,79% των νομικών προσώπων και 16,6% των λοιπών φορολογουμένων.
Από τα 13,1 δισ. ευρώ των συνολικών εσόδων του δημοσίου το περασμένο έτος από την άμεση φορολογία τα 6,9 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, τα 4 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα από τους λοιπές κατηγορίες φορολογουμένων με κυριότερη αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σε σχέση με τα εισοδήματα του 2007, προκύπτει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και συνταξιούχων και αύξηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και

Συμβασιούχοι χωρίς αύριο

Η αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε δύο δόσεις χθες το μεσημέρι, σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες συμβασιούχων της ΑΔΕΙ σε βάρος στελεχών της απερχόμενης δημοτικής αρχής απέδειξαν το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μία σειρά θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών.Κορυφαίο φυσικά ζήτημα εκτός από την οικονομική κατάσταση είναι και το θέμα με τους 150 συμβασιούχους της ΑΔΕΙ που από την 1η Ιανουαρίου μένουν ξεκρέμαστοι, αφού σύμφωνα με τη νέα δημοτική αρχή και την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Δήμου είναι αδύνατη η ανανέωση των συμβάσεών τους και η παραμονή τους στο δυναμικό του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.Εκτός από το θέμα αυτό, μέσα από τη χθεσινή ημέρα αναδεικνύεται και ένα εσωτερικό πρόβλημα στους κόλπους της απερχόμενης δημοτικής αρχής, καθώς η αντιπολίτευση απουσίαζε μεν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση, για λόγους που εξήγησε ο Φ. Φίλιος έλαμψαν όμως δια της απουσίας τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής.Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου προσήλθαν μόλις τέσσερις σύμβουλοι, που ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού

ΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!!!!!













Θα δημοπρατούνται μόνο έτοιμα έργα!

Τέλος στην δημοπράτηση ανώριμων έργων από πλευράς μελετών και περιβαλλοντικών εγκρίσεων που αποτελούν σήμερα έναν από τους κυριότερους παράγοντες ναρκοθέτησης των συμβάσεων παραχώρησης αλλά και στα ανοιχτά παράθυρα του νόμου που εκτινάσσουν στα ύψη τους προϋπολογισμούς τους, προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας.

Το υπουργείο, ύστερα από ένα χρόνο προετοιμασίας και διαβούλευσης με τους φορείς του κλάδου, παρουσιάζει (επιτέλους) τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στον τομέα της ανάθεσης των μελετών και παραγωγής έργων, φέρνοντας στις αρχές του χρόνου νέα νομοθετική ρύθμιση στη βουλή.

Για πρώτη φορά εισάγεται στα δημόσια έργα η έννοια της ωριμότητας ώστε σε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες