ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/3/11

Επιστροφή στην εποχή των "Κλαδικών"

Επιστροφή στην εποχή των «Κλαδικών»Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Στο δρόμο της επιστροφής στην αλήστου μνήμης εποχή Κουτσόγιωργα οδεύει το ελληνικό Δημόσιο, με τη σύσταση ενός σώματος πραιτοριανών που θα περιοδεύει στα υπουργεία και θα επιβλέπει το έργο των εργαζομένων σ’ αυτά.
Στην πραγματικότητα θα είναι το «μάτι» και το «αφτί» της κυβέρνησης στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου φουντώνει το κίνημα της «λευκής απεργίας» ως απάντηση στις επώδυνες αλλαγές στο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.
Τα μέλη της διυπουργικής ομάδας δράσης θα επιφορτισθούν με την αρμοδιότητα της μέτρησης της παραγωγικότητας του προσωπικού που απασχολείται στο δημόσιο τομέα, ενώ θα

Νεο-οθωμανοί στην Ελλάδα

 του Κωσταντίνου Χολέβα

Ο περίπατος του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στη Βόρειο Ελλάδα κατά την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε πολλά μηνύματα και αξίζει να μελετηθεί με προσοχή. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ και θεωρητικός του Νεο-οθωμανισμού προσπαθεί να εφαρμόσει την ιδεολογία του, την οποία εκφράζει στα βιβλία του, και συνεχίζει μία μακρόχρονη πολιτική της Άγκυρας, που αμφισβητεί τα υπάρχοντα σύνορα της Ελλάδος.

Για να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή θυμίζω ότι στη Δυτική Θράκη ο Νταβούτογλου μίλησε στους Μουσουλμάνους δηλώνοντας πώς εκεί νιώθει σαν

Ελλάς: Πωλείται στους Δυτικούς, χαρίζεται στους Ανατολίτες...

ImageΣε δηλώσεις που αφήνουν εκτεθειμένη για πράξεις εθνικής μειοδοσίας την ελληνική κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε στην Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.
Συγκεκριμένα είπε ότι «Με την Ελλάδα έχουμε πολλά προβλήματα, λόγω των

ΗΠΑ: Το Διαδίκτυο ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης

Για πρώτη φορά, το αναγνωστικό κοινό και τα διαφημιστικά έσοδα των ηλεκτρονικών εφημερίδων ξεπέρασαν εκείνο των έντυπων φύλλων. Σύμφωνα με την έκθεση State of the News Media του ινστιτούτου Pew, 46% των Αμερικανών δήλωσαν ότι διαβάζουν ειδήσεις στο Διαδίκτυο τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ 40% απάντησαν ότι ενημερώνονται από έντυπες εφημερίδες ή από τις ιστοσελίδες τους.
«Η μετατόπιση προς το Διαδίκτυο είναι εντυπωσιακή και επιταχυνόμενη. Η άμεση υιοθέτηση των συσκευών tablet από το κοινό και η εξάπλωση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό το φαινόμενο», λέει ο επικεφαλής της μελέτης Τομ Ρόζενστιλ.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι εφημερίδες δεν υπέστησαν μόνο πλήγμα από την οικονομική κρίση και τη σημαντική μείωση διαφημιστικών εσόδων, αλλά από την

Τουρκική φρεγάτα παρεμποδίζει έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο

Ραγδαία διπλωματική και στρατιωτική κλιμάκωση των πιέσεων που ασκεί η Τουρκία στην Ελλάδα με στόχο την πλήρη αδρανοποίηση της χώρας μας βρίσκεται σε εξέλιξη και στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο με ενέργειες που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διπλωματική και πολιτική παραλυσία δεδομένου ότι δεν μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Η πίεση αυτή κορυφώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα και στο στρατιωτικό και στο διπλωματικό επίπεδο με την επίσκεψη Νταβούτογλου την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και με την εκδίωξη ιταλικού ερευνητικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Διαψεύδει τα περί συνολικής διαπραγμάτευσης το ΥΠΕΞ

Τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, περί συνολικής διαπραγμάτευσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, διέψευσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
Κλείνοντας τη διεθνή διάσκεψη «Ηγέτες για την Αλλαγή» που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αρίντς εκτίμησε πως οι καλές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα «προχωρούν προς ένα σημείο που μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα».
«Με την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, «έχουμε πολλά προβλήματα, λόγω των νησιών του Αιγαίου, έχουμε το θέμα των χωρικών υδάτων, του FIR και άλλα. Σήμερα όμως αυτά τα θέματα τα συζητούμε, τα διαπραγματευόμαστε

Συνάντηση δημάρχων Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος

Mε τους δημάρχους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, Λουκά Τζαννή και Παντελή Ζουμπούλη συναντήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία των τριών δήμων για την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης και της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέπτυξε την πρόταση του δήμου Πειραιά για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του λιμανιού με τους όμορους Δήμους, τη δημιουργία

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη


Μόνο τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Έτσι, χειρόφρενο σηκώνουν για όλη την ημέρα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ και τραμ.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο δονητής του τρόμου


Ένα "ύποπτο" δονούμενο πακέτο ήταν ικανό να κινητοποιήσει την αντιτρομοκρατική και να αποκλείσει ένα ολόκληρο αεροδρόμιο στην Βορειοδυτική Ρωσία. Γκάφα ολκής από τον αρμόδιο υπάλληλο όταν ανακαλύφθηκε ότι ήταν απλά ένας... δονητής (Pic)

Προσοχή, προσοχή φόβος να εκραγεί ο... δονητής! Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική της Ρωσίας όταν σε  δέμα ταχυδρομείου ακούστηκε ένας περίεργος ήχος.

Πως και γιατί ετοιμάζεται ο επόμενος κύκλος τραπεζικών συγχωνεύσεων



Μέρα με τη μέρα, η ασκούμενη πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές, να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση ενός προγράμματος απεγκλωβισμού τους από την εξάρτηση που έχουν αναπτύξει σε σχέση με τη Φραγφκούρτη για την κάλυψη των αναγκών τους σε ρευστότητα, εντείνεται. Κι αναμένεται ότι εκεί προς το τέλος της άνοιξης, θα κορυφωθεί. Όχι τυχαία.

Τρία στα τρία για τη Μοοdy’s-Υποβάθμισε και την Πορτογαλία κατά δύο μονάδες



Με την δικαιολογία της ανάγκης περικοπής του χρέους της Πορτογαλίας και των φτωχών αναπτυξιακών προοπτικών της ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, υποβάθμισε κατά δύο μονάδες το κρατικό χρέος της χώρας (από Α1 σε Α3). Ο διεθνής οίκος ανέφερε πως «το κόστος χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές είναι πιθανόν να παραμείνει υψηλό μέχρι να μειωθεί το έλλειμμα σε βιώσιμο επίπεδο και να βελτιωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της». Η νέα αυτή υποβάθμιση κάνει αυτομάτως πιο δύσκολη τη χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Φέσι 5,35 δις Δημοσίου σε ιδιώτες


Οφειλές 5,35 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Ένας στους τέσσερις φορείς εξακολουθεί να μη δίνει οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα στοιχεία εντείνουν την ανησυχία του ΔΝΤ

Σε 5,35 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι βεβαιωμένες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα στο τέλος του 2010, τη στιγμή που το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 23,07 δισεκατομμύρια ευρώ σε ταμειακή βάση.

Σαγόνια καρχαρία προς πώληση!


Αυτό το γιγαντιαίο προϊστορικό σαγόνι καρχαρία προέρχεται από το μεγαλύτερο αρπακτικό ζώο ποτέ έχει υπάρξει ποτέ στη Γη. Δείτε φωτογραφίες

Ανήκει στον δεκαέξι μέτρων μήκους καρχαρία Megalodon, ο οποίος έζησε στη Γη πριν από 1,5 εκατ. χρόνια και κάποτε κυριαρχούσε στους ωκεανούς.

Το βάρος του εκτιμάται ότι ξεπερνούσε τους 100 τόνους. Ο διάσημος «κυνηγός» απολιθωμάτων Vito «Megalodon» Bertucci αφιέρωσε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του για να ανακατασκευάσει και να συναρμολογήσει το γιγαντιαίο σαγόνι. Οι διαστάσεις αυτού: 2,74 μέτρα ύψος και 3,35 μέτρα μήκος.

Πεζοδρομείται η Πανεπιστημίου


Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014.
Το έργο, προϋπολογισμού περί τα 180 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ.Μπενάκη.

Μόνικα... ο νεοναζί


Κάτι τρέχει με τη Μόνικα; Μόνο; Η Monika Strub, είναι μία νοσοκόμα η οποία και πολιτεύεται με τους Σοσιαλδημοκράτες. Στο παρελθόν ήταν άνδρας, και - το χειρότερο - πρώην μέλος του κόμματος των νεοναζί NPD!

Αυτό και αν ήταν αλλαγή! Από νεοναζί, ένας Γερμανός έγινε νοσοκόμα και μάλιστα αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων.
Όχι δεν είναι πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο ούτε μύθος.

Οι καυτές παρουσίες της showbiz κάτω των 30






 
Όλη η βιομηχανία της showbiz μιλάει γι’ αυτές μετά από κάθε τους εμφάνιση. Τυχαίο; Φυσικά και όχι αφού είναι οι πιο καυτές παρουσίες και είναι πάνω στο άνθος της ηλικίας τους. Ας τις απολαύσουμε.

Katy Perry



Είναι μόλις 26 ετών, κι όμως έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει ψηλά στα τσαρτ και να ακούγεται παντού το όνομα της. Όλοι περιμένουν την επόμενη εμφάνιση της στη σκηνή με τα καυτά κορμάκια της, ή την επόμενη φωτογράφιση για να απολαύσουν τα υπέροχα πόδια της.

Επέστρεψαν οι 50 εργαζόμενοι - Με ελικόπτερο θα κάνουν ρίψεις νερού




Χιονίζει στην Φουκουσίμα - Με γεννήτρια ντίζελ επιχειρούν να ψύξουν τους αντιδραστήρες - Οδηγίες για απαγόρευση πτήσεων στην Φουκουσίμα - Έκκληση βοήθειας από τον δήμαρχο της Κοριγιάμα
Επέστρεψαν οι 50 εργαζόμενοι - Με ελικόπτερο θα κάνουν ρίψεις νερού

Τελευταίες εξελίξεις
(09:25) Οι άνεμοι αναμένεται να πνεύσουν από τα βορειο-δυτικά ωθώντας το νέφος από τον πυρηνικό σταθμό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επαφές Γερουλάνου στη Νέα Υόρκη




Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Η.Π.Α..

ανεκδοτο... ξανθιά ..

Η ξανθιά μιλάει με μια φίλη της:
- Δεν καταλαβαίνω... Πριν μια βδομάδα ήρθε ένας νεαρός και μου χτύπησε την πόρτα. Οταν του άνοιξα, με ρώτησε αν είναι ο άντρας μου σπίτι, κι όταν του είπα πως δεν είναι, με πέταξε στο πάτωμα και με βίασε.
Μετά από δυο μέρες ξανάρθε, με ξαναρώτησε αν είναι ο άντρας μου σπίτι κι όταν του είπα όχι, με ξαναπέταξε στο πάτωμα και με ξαναβίασε.

Θα βάλει τέλος στην κατάρα;


Θα βάλει τέλος στην κατάρα;
Να υπερπηδήσει το απροσπέλαστο για την ίδια τα τελευταία έξι χρόνια «φράγμα» της φάσης των 16 του Champions League καλείται η Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοξενεί τη Λιόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς του 1-1. Σφραγίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά η Τσέλσι υποδεχόμενη την Κοπεγχάγη με προίκα το 2-0 της Δανίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες