ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/10/10

Τέλος στο φορολογικό απόρρητο

Τέλος βάζει το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό απόρρητο, αφού προηγηθεί η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τα εισοδήματα των φορολογουμένων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.


Τέλος στο φορολογικό απόρρητοΣτη φόρα και μάλιστα διαδικτυακά, ετοιμάζεται να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όποιος είναι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet, θα μπορεί να μπαίνει σε ειδική e-λίστα και με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπει τι δήλωσε ο …γείτονας ή όποιος άλλος φορολογούμενος στην εφορία και τι φόρο πλήρωσε.

Με τον τρόπο αυτό και με το …κοινωνικό κουτσομπολιό του

Είσθε δημιουργικό άτομο ;

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


     Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας στις οποίες αισθανθήκαμε εκείνη την αποστομωτική συναρπαστικότητα της δημιουργικής διαδικασίας, στιγμές στις οποίες είδαμε τελικά μιά ανύπαρκτη μέχρι πριν σχέση σε ιδέες, μιά νέα σύνθεση αντικειμένων, τη λύση σε κάποιο βασανιστικό πρόβλημα ή ένα αμείλικτο ερώτημα. Υπάρχουν γύρω μας συνάνθρωποί μας που διακρίνονται για την ικανότητά τους, για το προίκισμα ή το προνόμιό τους να ζούνε τέτοιες στιγμές με εναλλασσόμενη αλλά αδιάκοπη ένταση. Και υπάρχουν παράγωγα τέτοιων στιγμών που μας περιβάλλουν από την ώρα που γεννιόμαστε ή που συσσωρεύονται καθώς περνούν τα χρόνια. Στιγμές, άτομα, πράξεις, διαδικασίες και παράγωγα. Τέσσερα στοιχεία που σε  μιά δυναμική αλληλεξάρτηση, υποτίθεται, ότι θάπρεπε να μας δώσουν το προφίλ ή το περίγραμμα του δημιουργικού ατόμου και της δημιουργικότητας. Μπορούν; Σίγουρα και αναμφίβολα ΝΑΙ εφόσον σχετίζονται με τις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.
     Πώς, όμως, μπορούμε εμείς όχι μόνο να κατανοήσουμε, διαισθητικά, την μυσταγωγία της δημιουργίας αλλά και να συλλάβουμε την ουσία της διαδικασίας ώστε να βοηθήσουμε τα άτομα που διαθέτουν αυτό το "προίκισμα" να το αναπτύξουν και την κοινωνία στην οποία ζούμε να τους ευνοήσει ώστε να το κάνουν για...κοινό όφελος; Γιατί όσο και άν φαίνεται πεζό το ερώτημα δεν επιτρέπεται να θεωρήσουμε ως δεδομένα ούτε τα προικίσματα ορισμένων συνανθρώπων μας ούτε και την καλή πρόθεση της ελληνικής κοινωνίας να τους επιτρέψει να τα εκδηλώσουν παραγωγικά!
    Η ανακάλυψη του τηλεφώνου από τον Bell  περίμενε για πολλά

Παίζουν τη Θράκη ...στα ζάρια!

Για πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο», κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Ο κ. Σγουρίδης με τη γραπτή δήλωσή του στο Onalert,αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ, το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης,παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα "που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους".

Το όνομα του κ. Σγουρίδη είχε... ακουστεί έντονα ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για τη 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Τελικά δεν επιλέχθηκε με την δικαιολογία ότι "δεν τα πάει καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο". Για να μην προκληθούν υποτίθεται αντιδράσεις στη μειονότητα ο κ.Σγουρίδης δεν επελέγη. Αποτέλεσμα να κατέβουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή δύο ανεξάρτητη συνδυασμοί οι οποίοι εκπροσωπούν το "σκληρό" κομμάτι της

Η Κεντροδεξιά πολυκατοικία, μια ομοσπονδία πολιτικών τζακιών

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια επίπλαστη περιφερειακή κινητικότητα γύρω από την επανασυγκρότηση της λεγόμενης Κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, η οποία κινητικότητα προβάλλεται από τα κεθεστωτικά ΜΜΕ στο έπακρον, χωρίς όμως αυτό να ενδιαφέρει τον βασικότερο ένοικο αυτής της λεγόμενης πολυκατοικίας, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία. Όμως για να αντιληφθούμε τι παίζεται ακριβώς, θα πρέπει πρώτα να πούμε μερικά πράγματα με το όνομά τους.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, από της ιδρύσεώς της μέχρι την 29-11-2009, δεν υπήρξε ποτέ ένα κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας με σαφή...
στρατηγικό στόχο για μια συγκεκριμένη κοινωνική μορφή. Υπήρξε πάντα μια ομοσπονδία πολιτικών τζακιών, σε αγαστή συνεργασία με τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του τόπου και από κάτω ένας εσμός συγγενών, κουμπάρων, φίλων και διαφόρων σαλταδόρων. Τα πολλά φωτεινά μυαλά που διέθετε η παράταξη, αποβάλλονταν από το οικογενειοκρατικό σύστημα και δεν προωθούνταν. Τα δε απλά κομματικά μέλη, τα είχαν σταβλισμένα στο "μαντρί" μόνο για να χειροκροτούν και να κάνουν συνεστιάσεις.

Αυτή η ομοσπονδία των πολιτικών τζακιών, ουδόλως είχε ιδεολογικές

Ασκήσεις ισορροπίας

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο (στο κέντρο) και άλλα µέλη του Π.Γ. του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Κίνας ψηφίζουν στη διάρκεια της ολοµέλειας της Κεντρικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε χθες και αποφάσισε ποια στελέχη προωθούνται και ποιες αλλαγές θα γίνουν σε οικονοµικό επίπεδο Μια παρτίδα κινέζικης ντάµας αποδείχθηκε η ολοµέλεια της Κ.Ε. του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Κίνας που ολοκληρώθηκε χθες µε την ανάδειξη του Σι Τζινπίνγκ ως πιθανότερου διαδόχου του Χου Τζιντάο στην ηγεσία του κόµµατος και του κράτους. Αποφασίσθηκε επίσης η τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης προκειµένου να ενισχυθεί η οικονοµική ανάπτυξη.
Την ώρα που σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις στους κόλπους του κόµµατος των 78 εκατοµµυρίων µελών υπάρχει έντονη αντιπαράθεση µεταξύ µεταρρυθµιστών και συντηρητικών για την υιοθέτηση οικονοµικών και πολιτικών αλλαγών, οι κινέζοι ηγέτες φαίνεται να προχωρούν σε µια «συµβιβαστική» λύση µε την προώθηση του 57χρονου αντιπροέδρου Σι Τζινπίνγκ ως εκείνου που θα αντικαταστήσει τον Χου Τζιντάο στην ηγεσία του κόµµατος το 2012 και στην προεδρία της χώρας έναν χρόνο αργότερα. Ο Σι δεν φαίνεται να υιοθετεί πλήρως τις απόψεις του πρωθυπουργού Γουέν Τζιαµπάο για ανάγκη γοργών πολιτικών µεταρρυθµίσεων, δεν έχει όµως εκφρασθεί δηµόσια εναντίον τους όπως αρκετά άλλα στελέχη του κόµµατος.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο Σι δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του

Εχει αντίκρισμα στους Γερμανούς ο αντι-ισλαμισμός της Μέρκελ

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ομοσπονδιακή Γερμανία, το φάντασμα του «κυρίαρχου πολιτισμού». Ετσι όρισε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τη σημερινή γερμανική κουλτούρα την οποία θεωρεί προφανώς ανώτερη από άλλες που συνυπάρχουν στη χώρα, όπως για παράδειγμα η μουσουλμανική. Ο «κυρίαρχος» αυτός πολιτισμός που, όπως λέει η ίδια, στηρίζεται στη « χριστιανική θεώρηση του ανθρώπου » πρέπει να γίνει αποδεκτός από τους ξένους μετανάστες. « Οποιος δεν τον αποδέχεται, δεν έχει θέση μεταξύ μας » είπε.

Η καγκελάριος ξέρει ακριβώς τι λέει. Ο αντι-ισλαμισμός έχει όλο και μεγαλύτερο αντίκρισμα στον γερμανικό πληθυσμό. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 39% των Γερμανών δηλώνει ότι «η κατάσταση στη Γερμανία θα ήταν καλύτερη χωρίς τους μουσουλμάνους», ενώ το 36% φοβάται ότι «η μουσουλμανική θρησκεία θα μπορούσε να διαδοθεί ανεξέλεγκτα στη χώρα».
Παρ΄ όλα αυτά, η «ξενόφοβη» στροφή, που είναι μοναδική στα

Πρόσθετα μέτρα το 2011 ζητούν οι Βρυξέλλες

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, Την ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2011, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) αναθεωρήσει προς τα άνω το έλλειμμα και το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009 όπως προεξοφλείται, επεσήμανε χθες από το Λουξεμβούργο, όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Εurogroup, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος κ. Ολι Ρεν.

Ο φινλανδός επίτροπος, γνωστός στην Ελλάδα για τη ρήση του «κουράγιο, Ελληνες», σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναγνώρισε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στις ελληνικές και στις κοινοτικές υπηρεσίες ως προς το ακριβές ύψος των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας το 2009 και προέβλεψε ότι, αν όχι τον Οκτώβριο, τουλάχιστον ως τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Το ξεκαθάρισμα αυτό είναι αναγκαίο τόσο για την ελληνική πλευρά, ώστε να
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες