ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/11/10

Επιμένει στο δίλημμα

Με επιμονή στο δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή εθνικές εκλογές» μπήκε χθες στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου η κυβερνητική παράταξη. Το μήνυμα αυτό διατύπωσε πολλές φορές ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, που είχε κύριο στόχο να συσπειρώσει τους κομματικούς οπαδούς του στη συμπρωτεύουσα και να στηρίξει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μ. Μπόλαρη και Γ. Μπουτάρη, τους οποίους όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να υστερούν σημαντικά έναντι των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου «αφιέρωσε» το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε μία σφοδρή επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία μάλιστα επιχείρησε να αποδώσει και πρόθεση για αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας, αλλά και να της «χρεώσει» την «απειλή» των εκλογών. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση και προς τα κόμματα της Αριστεράς, κατηγορώντας τα ότι εξυπηρετούν συντεχνιακά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν αρνητικά τα πάντα.
Πέραν αυτού ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός και αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των οπαδών τους, επικαλούμενος το «πατριωτικό τους καθήκον για τη σωτηρία της χώρας».
Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμεία

Όχι κύριοι δεν σας κοροϊδέψαμε….

Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Τα περισσότερα ιστολόγια τις τελευταίες μέρες, αναδημοσίευσαν άρθρα του ξένου τύπου, κυρίως Γερμανικού, ότι δήθεν η κυβέρνηση Σημίτη ξεγέλασε την ΕΕ και με ψεύτικα στοιχεία, κατόρθωσε να βάλει την  Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μας περνάνε για ηλίθιους. «Εμ, μας κλέβουν, εμ, μας κοροϊδεύουν».

1ο) Έχει γραφτεί από πολλούς σχολιαστές ότι στην Ευρωζώνη μπήκαμε με πολιτική απόφαση και όχι επειδή πληρούσε η χώρα μας τα κριτήρια ένταξής της.

Την ώρα που ανακοινωνόταν ότι δεν θα γίνουμε δεκτοί στην Ευρωζώνη είχε ήδη αποφασιστεί η είσοδός μας. (Ήθελε ιδιαίτερη προσοχή το Σαρδόνιο χαμόγελο Σημίτη όταν γινόταν η ανακοίνωση).

2ο) Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες ήξεραν πολύ καλύτερα ακόμη κι από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, το τεράστιο χρέος και την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος. Παρόλα αυτά μας έβαλαν στην Ευρωζώνη και μας δάνειζαν φυσικά. (Γιατί; Αφού ήξεραν την αδυναμία αποπληρωμής;)

3ο) Η ιστορία με την γκόλντμαν σακς και την με το αζημίωτο βοήθειά της

Αλβανικά σχολικά βιβλία: Η μισή Ήπειρος και η Μακεδονία είναι αλβανικό έδαφος

- Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία
- Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες
- Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πλαστογραφημένη ιστορία διδάσκονται οι μαθητές των σχολείων στην Αλβανία που σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας έχουν “βαφτίσει” ελληνικά εδάφη ως αλβανικά που οι “αιμοσταγείς” Έλληνες με “εθνοκαθάρση”, την κατέκτησαν.

Στα επίσημα σχολικά βιβλία οι αλβανοί μαθητές μαθαίνουν την ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας, που σύμφωνα με αυτά η “Βορειοδυτική Ελλάδα από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίος οι Έλληνες έκαναν “εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες, που πλειοψηφούσαν εκεί.

Η παραχάραξη της ιστορίας όμως συνεχίζεται καθώς οι νέοι στην Αλβανία μαθαίνουν μεταξύ άλλων ότι έχουν το ίδιο DNA με τον βασιλιάΠύρρο και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα τα

H μεγάλη απάτη που ονομάζεται αστρολογία

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς όλοι θέλουν να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορούν όμως κάποιοι να το προβλέπουν; Είναι η αστρολογία επιστήμη;
Οι αστρονόμοι λένε «ΟΧΙ»!


Οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας ανακαλύφθηκαν τα τελευταία 200 χρόνια, δηλαδή σίγουρα μετά την καθιέρωση των «νόμων» της αστρολογίας. Έχουν οι πλανήτες αυτοί αστρολογική σημασία; Αν ναι, τότε τα ωροσκόπια πριν από την ανακάλυψή τους ήταν λανθασμένα. Αν όχι, τότε σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους που έχουν;

Καθημερινά στη τηλεόραση, στις εφημερίδες και στα περιοδικά γέμιζουν από αστρολογικές προβλέψεις. Έχει άραγε όλη αυτή η παραφιλολογία κάποια σχέση με την πραγματικότητα; Η επιστημονική απάντηση είναι απλή και σύντομη: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Αποτελεί κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι η αστρολογία έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής. Το μαρτυρούν οι τακτικές στήλες ωροσκοπίων στις περισσότερες εφημερίδες και στα περιοδικά, καθώς και οι συχνές παρουσιάσεις αστρολογικών προβλέψεων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν θετικά την αστρολογία

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital», σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».
   Όπως αναφέρει, «ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», το βάρος του χρέους, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ.
   Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, εκτιμά.
   «Γι' αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο το πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπινί.
   Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων, στην καλύτερη περίπτωση μέχρι  το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

DAILY TELEGRAPH: ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Η "ΔΙΑΣΩΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!

   Την ανάγκη «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» για την Ελλάδα, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της, την Κυριακή, η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
   Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι μια ελεγχόμενη πτώχευση με τον τρόπο που γίνεται συνήθως από το ΔΝΤ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.
   «Δεν έχει νόημα να βάλουμε την Ελλάδα πιο βαθιά σε ένα φαύλο κύκλο χρέους, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος από το 115% του ΑΕΠ στην αρχή της "διάσωσης" στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας», υπογραμμίζεται.
   «Το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα funds να μεταφέρουν

Ρουμανία: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων από ΔΝΤ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ρουμανίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Βουκουρέστι έχει μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και έχει αυξήσει το ΦΠΑ σε μία προσπάθειά να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6,8% του ΑΕΠ φέτος, που ήταν και ο όρος για τη διάσωση των 20 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Ρουμανία

Στα 2,05 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα»

Στα 2,05 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα»
Nέα διόγκωση της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα καταγράφηκε τον Oκτώβριο, γεγονός που θέτει εκτός δημοσιονομικού στόχου τον φετινό προϋπολογισμό και φέρνει ακόμη πιο κοντά πρόσθετα μέτρα για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον μήνα που πέρασε οι νέες «αστοχίες» στο μέτωπο των εσόδων είχαν ως αποτέλεσμα η συνολική υστέρηση από την αρχή του χρόνου να φθάσει στα 2,05 δισ. ευρώ.
Mε τα σημερινά δεδομένα και ακόμη κι αν στο τελευταίο δίμηνο του έτους δεν υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις, το 2010 θα κλείσει με «μαύρη τρύπα» στα έσοδα κοντά στα 1,5 δισ. ευρώ ή 0,7% του AEΠ.
Aν τώρα λάβουμε υπόψη πως το φετινό έλλειμμα θα επηρεαστεί αρνητικά και από την αναθεώρηση της Γιούροστατ, ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και να ξεπεράσει το 9% του AEΠ.
Σε μία τέτοια περίπτωση θεωρείται δεδομένο νέο ψαλίδισμα του φετινού Προγράμματος Δημοσίων Eπενδύσεων κατά 800 εκατ. ευρώ και λήψη δέσμης πρόσθετων μέτρων που θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος θα κατατεθεί στη Bουλή στις 18 Nοεμβρίου. Eιδικότερα, τον Oκτώβριο εισπράχθηκαν 4,4 δισ. ευρώ με αύξηση μόλις 3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα που χαρακτηρίζεται «νεκρός» λόγω των βουλευτικών εκλογών.
Στο δεκάμηνο τα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται ενισχυμένα κατά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες