ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/12/10

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ





   
Κλείνοντας ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα από την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , είναι ευκαιρία να θυμηθούμε μια από τις κλασσικότερες πλέον «ατάκες» , της  σύγχρονης πολιτικής ιστορίας  . Την πολιτική φράση του Γ. Παπανδρέου με την οποία «αναρωτήθηκε και εξέφρασε τον προβληματισμό» του στον ελληνικό λαό: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ?

Το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να παραχωρήσει κτίρια στην Εκκλησία

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να βοηθηθούν οι άστεγοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζεται να παραχωρηθούν κτίρια στρατοπέδων του Λεκανοπεδίου τα οποία δεν λειτουργούν, με σκοπό να φιλοξενούνται άτομα με προβλήματα σίτισης και στέγασης.
Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν υλικά για την παρασκευή  συσσιτίου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών  που προσφέρεται καθημερινά σε χιλιάδες άστεγους και άπορους.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι στην δραστηριότητα αυτή πρωτοστατεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Β. Καποτά» στο Μενίδι παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο μια

Απόρρητα έγγραφα για το Βατικανό διέρρευσαν από το WikiLeaks

Απόρρητα έγγραφα που αφορούν το Βατικανό, από τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και τις "γκάφες" στα μέσα ενημέρωσης μέχρι τους "τεχνοφοβικούς" καρδινάλιους διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύθηκαν από την βρετανική εφημερίδα Guardian.

Συγκεκριμένα, έγγραφο περιγράφει το νούμερο δύο του Βατικανού, τον υπουργό Εξωτερικών καρδινάλιο Ταρσίζιο Μπερτόνε, ως ένα άτομο τύπου "μάλιστα κύριε" (yes man), το οποίο θεωρείται από τους διπλωμάτες ελάχιστα αξιόπιστο.

'Ένα άλλο έγγραφο από τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρει ότι για τις "γκάφες" του Πάπα Βενέδικτου ευθύνονται οι εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνιακές δομές του Βατικανού που είναι αποτέλεσμα της τεχνοφοβίας των καρδινάλιων και της άγνοιας τους για της επικοινωνίες του 21ου αιώνα.

"Μόνο ένας κορυφαίος σύμβουλος του Πάπα έχει Blackberry και μερικοί άλλοι έχουν

Ε. Μπαγίς: «Έτοιμη για όλα» η Τουρκία στο Κυπριακό

Η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα στο Κυπριακό, δηλώνει ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα» .
Μιλώντας στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο κ. Μπαγίς υποστηρίζει ότι «ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ε.Ε. είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία» . Επίσης, επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τη στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του ότι, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
Ωστόσο, ο κ. Μπαγίς χαιρετίζει την πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, για ευρωτουρκική σύνοδο κορυφής το 2011. «Αυτό που πρότεινε ο καλός μου

«Στον αέρα» το πρόγραμμα δρομολογίων ΟΣΕ και προαστιακού

Στον αέρα βρίσκεται, στην ουσία, το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού για το προσεχές πενθήμερο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ.
Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα με 6ωρη στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει πως δεν κινούνται ούτε τα τρένα ούτε ο Προαστιακός. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη σχεδόν θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που

Πρώτες βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας του

Περίπου 1,6 εκατομμύριο ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν 120 βουλευτές, με τις 20 έδρες να προορίζονται, βάσει ποσόστωσης, για μειονοτικούς πολιτικούς 
Εν μέσω εθνοτικών εντάσεων
Περίπου 1,6 εκατομμύριο ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν 120 βουλευτές, με τις 20 έδρες να προορίζονται, βάσει ποσόστωσης, για μειονοτικούς πολιτικούς   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Μέτρα για τον λαό, χλιδή για ΔΝΤ



Πέτρα την καρδιά τους έκαναν οι ελεγκτές του ΔΝΤ. Μετά τις αντιδράσεις για το πανάκριβο διαμέρισμα στη Δ. Αρεοπαγίτου, μετακόμισαν σε πολυτελές διαμέρισμα στη Φιλοθέη. Πρόκληση και πάλι το ενοίκιο. Οι ανέσεις και το σύμφωνο εχεμύθειας με τον ιδιοκτήτη
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το διαμέρισμα-βάση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ενοίκιο των 9.000 ευρώ, ο Μπομπ Τράα, δεν είναι πλέον κάτοικος της Δ. Αρεοπαγίτου, αλλά της Φιλοθέης.

Απεργιακός πυρετός

Η αρχή γίνεται με την τρίωρη στάση την Τρίτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Και συνεχίζεται την Τετάρτη με την καθολική απεργία σε όλους τους κλάδους του δημοσίου, στα μέσα μεταφοράς, στις τράπεζες, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες καθώς απεργούν και οι δικηγόροι. Από τη Δευτέρα απεργεί η ΑΤΕ
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Του κόσμου τα τάματα

Του κόσμου τα τάματα

Μια ιδιαίτερη έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών παρουσιάζουν την θεματική έκθεση με τίτλο «Του Κόσμου τα Τάματα».

Αντικατάσταση αυτοκινήτου με όφελος εως και 2,800€

Αντικατάσταση αμαξιού με όφελος ως και 2.800 ευρώ

Για παλιά Ι.Χ. 12 ετών και πάνω

Όφελος ως και 2.800 ευρώ θα έχουν όσοι αποσύρουν το παλαιό τους Ι.Χ. ηλικίας 12 ετών και άνω και αγοράσουν νέο έως και 2.000 κ.εκ., μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το μέτρο της αντικατάστασης παλαιών Ι.Χ. με κίνητρο τη μείωση ή ακόμη και την πλήρη απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης.

Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν ήθελε τους έλληνες μετανάστες

Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν ήθελε τους έλληνες μετανάστες

Δημοσκόπηση του 1951 μας έδειχνε «ανεπιθύμητους»

Από δημοσκόπηση του 1951 στην Αυστραλία μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες δεν ήταν και πολύ συμπαθείς στους Αυστραλούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα ένα ποσοστό σχεδόν 100% είπε «ναι» στους Βρετανούς, 80.6% είπε «ναι» στους Γερμανούς και 55.4% «ναι» στους Ολλανδούς. Το ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις 42.7%.

Μάχη σε τρία μέτωπα

Σκηνικό σύγκρουσης δημιουργείται μετά τις ανατροπές στα εργασιακά και στις ΔΕΚΟ, καθώς η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με την αντιπολίτευση, αλλά και με την πλειονότητα των «πράσινων» συνδικαλιστών

Την πρόθεσή του να προχωρήσει χωρίς «αστερίσκους» στις ανατροπές που εξήγγειλε έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στους στενούς συνεργάτες του.


Μάχη σε τρία μέτωπα
Η σύγκρουση μετά τις αποφάσεις για τις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις ήδη έχει «καταχωρισθεί» ως αναμενόμενη στο πρώτο κύμα αλλαγών, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η «ατζέντα» με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και των αποκρατικοποιήσεων δεν πρόκειται να προκαλέσει αναταράξεις, όπως η αρχική «προσταγή» του μνημονίου για τη μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις.

Κρας τεστ απολύσεων... στην κυβέρνηση

Απολύσεις. Η λέξη ταμπού για την κυβέρνηση. Ομως, τα ταμπού είναι για να σπάνε. Μετά τον Θ. Πάγκαλο, που πρώτος επισήμανε ότι η μονιμότητα καταργείται με την κατάργηση της θέσης, ήρθε την περασμένη Τετάρτη ο Χ. Παμπούκης να κάνει ένα ακόμη βήμα.

Κρας τεστ απολύσεων... στην κυβέρνηση
«Αν κατορθώσουμε και επιτύχει το πρόγραμμα το οποίο έχουμε ως πρώτη επιλογή -μετατάξεων, εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα- δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις. Εάν δεν το επιτύχουμε, θα γίνουν και απολύσεις» δήλωσε στον «Flash 96».

680.000 υπάλληλοι για αρχή...


Σε πρώτη φάση απειλούνται οι εργαζόμενοι στον τουρι­σμό, στις τράπεζες και στο εμπόριο, ωστόσο οι εξελίξεις αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας «E» 12/12
«Τσουνάμι» αλλαγών στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις φέρνει το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Τρίτη από τη Βουλή και ανοίγει τον δρόμο για αντικατάσταση των κλαδικών από «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις». Το μόνο που διασώζεται είναι ο κατώτερος μισθός των 740 ευρώ (ή αλλιώς μισθός ασφαλείας), που προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

680.000 υπάλληλοι για αρχή...
Υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση απειλούνται περίπου 680.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό, στις τράπεζες και στο εμπόριο. Ωστόσο, οι εξελίξεις αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και το νέο «μοντέλο» συμβάσεων να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

«Πάγωμα» στο πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ συμφώνησαν σήμερα να διατηρήσουν τον περιορισμό στην παραγωγή πετρελαίου χωρίς αλλαγές, ανακοίνωσε ο Ουίλσον Πάστορ από τον Ισημερινό, πρόεδρος του διεθνούς πετρελαϊκού οργανισμού. Ο ΟΠΕΚ διατηρεί τις ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου αμετάβλητες, παρά την πρόσφατη άνοδο στις τιμές του αργού,
«Πάγωμα» στο πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ

Αττική: Η μεγάλη χαμένη της κρίσης

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που θερίζει στην Ελλάδα χτύπησε για τα καλά την Αττική. Με ανεργία σε επίπεδα σοκ, εκταμιεύσεις πολλών δις και μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας η κρίση βασανίζει την Αττική, με καταστροφικά αποτελέσματα στην Ελληνική οικονομία.

Αττική: Η μεγάλη χαμένη της κρίσης
Επίσημα οι άνεργοι στην Αθήνα ανέρχονται σε 200.000, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ δωδεκαετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει πως κάθε εργάσιμη ώρα γίνονται περίπου 40 απολύσεις. Τα τελευταία χρόνια η Αττική ήταν από τις χαμηλότερες σε ανεργία περιφέρειες της χώρας, τον τελευταίο έτος όμως έχει εκτιναχθεί αφού, ο σχετικός δείκτης από το 8,2% έφτασε στο 11,6% και η πορεία αναμένεται να είναι ανοδική.

Σηκώνονται πάλι οι μπάρες

Ανοιχτά θα είναι τα διόδια στις Αφίδνες το απόγευμα, καθώς κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιτάσσονται στα υψηλά κόμιστρα των εταιρειών

Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της περιοχής και φορείς ανοίγουν ξανά τις μπάρες των διοδίων στις Αφίδνες, αντιδρώντας εκ νέου και χωρίς να υποχωρήσουν, στην ληστρική επίθεση που πραγματοποιούν στις τσέπες μας οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους.

Κυριαρχεί η απογοήτευση

Δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους αλλά και τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα δηλώνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Διατηρεί το προβάδισμά του το ΠΑΣΟΚ
Την φθορά της κυβέρνησης καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και την "Καθημερινή της Κυριακής". Ταυτόχρονα αυξάνεται η απογοήτευση των πολιτών και μειώνεται η εμπιστοσύνη τους προς τους πολιτικούς και τα κόμματα.

"Όχι" από τους πρυτάνεις


Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να απορρίψουν το κείμενο αλλαγών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δείτε τα επιχειρήματά τους. Έρχονται κινητοποιήσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Οι πρυτάνεις, απέρριψαν το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ομόφωνα μετά από συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών το Σάββατο στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Οι πρυτάνεις στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες  θα ζητήσουν από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.

Η Οδύσσεια των επιβατών

Μετ' εμποδίων θα διεξάγονται οι μετακινήσεις από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, λόγω στάσεων εργασίας και απεργιών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων
Η εβδομάδα των παθών ξεκινάει από σήμερα Κυριακή για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρούν σε στάσεις εργασίας και απεργίες, ξεκινώντας από την Κυριακή.

Αλβανική δημοσκόπηση: Η Ελλάδα η δεύτερη σημαντικότερη απειλή μετά τη Σερβία!!!!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι γείτονες μας έρχονται να μας θυμίσουν τα αληθινά συναισθήματα και σκέψεις τους αναφορικά με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Mapo η έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με θέμα ποιο κράτος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία έδειξε ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν την Σερβία ως την μεγαλύτερη απειλή με ποσοστό51,6% (εν μέρει δικαιολογείται λόγω Κοσόβου) και δεύτερη την Ελλάδα με ποσοστό 47,9%. Τρίτη ήρθε η Ιταλία με το εκπληκτικό ποσοστό του… 0,5%.

Στην ερώτηση ποιο κράτος επηρέασε περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις την...
περίοδο 19922010, το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν η Ιταλία, το 35% η Ελλάδα, το 12% οι ΗΠΑ και το 9% η Σερβία. Όπως φαίνεται τα ετήσια εμβάσματα ύψους 1 δις ευρώ των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα δεν έχουν επηρεάσει την αλβανική κοινή γνώμη, ούτε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους χτίζουν αυτή την στιγμή τη χώρα τους με χρήματα που δούλεψαν στην Ελλάδα.
Φαίνεται ότι στα αισθήματα ενοχής που δημιούργησαν στον ελληνικό λαό οι διάφορες

«Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος: Πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέργειες: Παρόν και μέλλον»

Μία απόπειρα καταγραφής και αποτίμησης της σημερινής δυναμικής του συνόλου των σχέσεων (πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών) μεταξύ των τριών ομοδόξων κρατών (Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος) και των προοπτικών περαιτέρω σύσφιξης και βελτίωσής τους, αποτελεί η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με θέμα «Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος: Πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέργειες: Παρόν και μέλλον».
Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, κ. Κυριάκος Ροδουσάκης, Πρέσβης ε.τ. και ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Μάριος Οικονόμου, απευθύνουν κάλεσμα στην ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. H ημερίδα συμπίπτει με την ευτυχή συγκυρία στον πολιτικό τομέα, όπως μαρτυρεί η πρόσφατη πρώτη επίσκεψη Ρώσου Αρχηγού Κράτους του D. Medvedev στην Κύπρο, και της προσεχής, στις αρχές του 2011, επίσημης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα. Επίσης, η ημερίδα συμπίπτει και με τις εξαιρετικές επιδόσεις στο οικονομικό πεδίο, ιδιαίτερα δε στον τουριστικό τομέα, κατά την εφετινή περίοδο και στη συνεχιζόμενη διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων προς την Κύπρο και προς την Ελλάδα για επενδύσεις, κυρίως στον τομέα της κατοικίας. Η Ημερίδα θα έχει ποικιλία θεμάτων και ομιλητών από τις τρεις χώρες σε όλους τους τομείς (πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς). Αξιοσημείωτη είναι η προθυμία των 16 ομιλητών, που έρχονται από τη Ρωσία και των 4 από την Κύπρο.
Την ημερίδα δέχθηκε να ανοίξει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος τόσο

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΝΤΟΥΜΠΑΙ!

- Στη χώρα μας μόλις χθες αποφάσισαν τη σύσταση Ειδικού Φορέα τη στιγμή που στο παραμεθόριο Πωγώνι μας... κοιτούν τα κοιτάσματα του μαύρου χρυσού!

- Τι δήλωσε στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Καλπακίου ΚΩΝ.ΚΑΨΑΛΗΣ

• Σε ένα δεύτερο… Ντουμπάι μετατρέπεται σιγά – σιγά η Αλβανία, καθώς όλο και πιο πολλές πετρελαϊκές εταιρίες, κυρίως Αμερικάνικες και Καναδικές, δραστηριοποιούνται, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν, ακόμη και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα!
Και όλα αυτά, τη στιγμή που στη χώρα μας ακόμη συζητάμε για δημιουργία… Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων! Το θέμα εγκρίθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και εξετάστηκε η επικαιροποίηση του παλαιού Νόμου για έρευνα κοιτασμάτων σε περιοχές της Ελλάδος. Στη σύσταση του Φορέα συμφωνεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία αφού μελετήσει συστηματικά τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, θα τοποθετηθεί στη Βουλή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥΈτσι, αναπτερώνονται οι ελπίδες των κατοίκων αρκετών περιοχών της Ηπείρου, κυρίως αυτών που βρίσκονται κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες να βρεθούν κοιτάσματα. Ο δήμαρχος Καλπακίου και νέος δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, μιλώντας στον «Π.Λ.» για το θέμα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την σύσταση του Φορέα.
«Αρκετές εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να κάνουν γεωτρήσεις στο Καλπάκι, εκεί όπου είχαν γίνει και παλαιότερα. Όμως τότε δεν υπήρχε Φορέας. Τώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα υπάρξει, οπότε έχουμε και εμείς ελπίδες». Εξηγεί παράλληλα, πως «ο Φορέας θα επιλέξει κάποιες περιοχές, για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Ελπίζουμε να είμαστε μέσα

Κινητό τηλέφωνο – πορτοφόλι ετοιμάζει η Google...

Η Google ετοιμάζει κινητό τηλέφωνο-πορτοφόλι για να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες!
Η αμερικανική Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχει ενσωματωμένο ένα «τσιπάκι», το οποίο θα επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί και ως «εικονικό πορτοφόλι»...

... επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πληρωμές στα καταστήματα, με απώτερο στόχο οι πιστωτικές κάρτες σταδιακά να γίνουν …αχρείαστες.
Η καινοτομική συσκευή, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες