ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/10/10

Πώς κατερρίφθη ο ηρωικός πιλότος Κ. Ηλιάκης

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα
της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου.
 
  Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις
αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει
ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις
τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση. Προκαλεί επίσης το
θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση
της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η
πατρίδα μας να έχει απωλέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της
δικαιωμάτων (Βλ.Ίμια).
 
  Ας έλθουμε όμως στα πραγματικά δραματικά γεγονότα που συνέβησαν
νοτίως της Καρπάθου και όχι στα διαστρεβλωμένα που παρουσιάζουν όλα τα
ΜΜΕ κατόπιν εντολών.
 
  Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το μεσημέρι απογειώνονται από 

Η Ελλάδα δεν θα πάρει την τρίτη δόση των δανείων, λέει η High Frequency Economics

Η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει την τρίτη δόση του δανείου, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, εκτιμά ο οικονομολόγος Carl Weinberg, της High Frequency Economics.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Weinberg διαπιστώνει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 9μηνο του 2010 κινείται εκτός στόχου σε ό,τι αφορά τα έσοδα.

«Από ό,τι έχουμε καταλάβει σχετικά, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τόσο το στόχο για τα έσοδα όσο και για τις δαπάνες για να δικαιούται τα νέα χρήματα από το ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια», αναφέρει ο οικονομολόγος.

Εκτός και εάν γίνει ένας έκτακτος διακανονισμός, θα είναι δύσκολο να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των δανείων, στις 30 Νοεμβρίου, και επομένως θα ανοίξει στην

Κατάλαβες τώρα γιατί;

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; ....

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις

ΠΟΣΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

του Αhmet Altan *
Αυτό που δεν καταλαβαίνει  ο Ερντογάν: Δεν είναι εύκολο να είσαι ηγέτης. Για να είσαι ηγέτης πρέπει να τρέχεις πιο γρήγορα από όλους. Ιδιαίτερα αν σε μια χώρα σαν την Τουρκία που αλλάζει γρήγορα, σε μια χώρα πεινασμένη για αλλαγές, αρχίσεις να ¨αργοπορείς¨ έρχονται από πίσω άλλοι και σε προσπερνούνε. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν όταν κερδίζει μια μεγάλη πολιτική νίκη, ακολούθως αργοπορεί προσπαθώντας να θέσει υπό τον έλεγχο του ¨την αλλαγή¨. Πιστεύει πως η ¨αλλαγή¨ θα προχωρήσει με βάση τους πολιτικούς σχεδιασμούς που έχει στο μυαλό του.
Φυσικά δεν συμβαίνει έτσι. Ο Ερντογάν μετά την νίκη του στις 22 Ιουλίου, αντί να κάνει μια ριζική συνταγματική αλλαγή, κόλλησε στο θέμα της ¨μαντίλας¨. Αυτό το λάθος του, μαζί του το πλήρωσε και η Τουρκία. Το ¨καθεστώς¨ εκμεταλευόμενο την αργοπορία του, κινήθηκε αμέσως και παραλίγο θα έκλειναν το κόμμα του. Εξ όσων βλέπω ο Ερντογάν και τώρα επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος.
Αντί μετά το δημοψήφισμα να λύσει τα προβλήματα με γρήγορες αλλαγές, κρατάει τα λουριά στις αλλαγές, και προσπαθεί να καθυστερήσει την Τουρκία με βάση τους ¨πολιτικούς υπολογισμούς¨ του μυαλού του. Στο θέμα της υποχρεωτικής θητείας, παρά το ότι είχε δώσει τον λόγο του, αργοπορεί. Στο θέμα ¨της υποχρεωτικότητας των θρησκευτικών¨ για το οποίο διαμαρτύρονται οι Αλεβίτες δεν κουνάει το δαχτυλάκι του, μάλιστα οι υπουργοί του κάνουν αλλόκοτες δηλώσεις.
Στο Κουρδικό κόβει τις ελπίδες με το ¨όχι στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα¨. Σε αυτά τα

Απόπειρα εσχάτης προδοσίας στο Αιγαίο αποκαλύπτεται από ΤΑ ΝΕΑ - Κυριαρχία υπό διαπραγμάτευση!

Την ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομλίες διακόπηκαν ότι η Άγκυρα έβγαλε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τα ερευνητικά σκάφη "Τσεσμέ" και "Πϊρι Ρέϊς" και προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια και αυτό της Βέρνης του 1976. Η όλη διαπραγμάτευση προήλθε από πρόταση της Τουρκίας που αποδέχθηκε η Αθήνα και αφορά τις δέσμη προτάσεων και μέτρων που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο τόσο το 2006 όσο και το 2009 αλλά είχαν απορριφθεί από την τότε κυβέρνηση. αυτή την φροά η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε να τις συζητήσει μέχρι που διαπιστώθηκε ότι η Άγκυρα απλώς κέρδιζε χρόνο να για προωθήσει τις γενικότερες επιδιώξεις της. 
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο πρότεινε στον
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες