ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/4/11

Τα ελληνικά σχολεία της Πόλης θα γίνουν ... ξενοδοχεία!

ImageΣε ξενοδοχεία μετατρέπονται τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης! Οριστικό λουκέτο βάζουν τρία σχολεία της ελληνικής κοινότητας στο Φανάρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, η ελληνική κοινότητα ζήτησε να κλείσουν το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και το λύκειο θηλέων στο Φατιχ γιατί δεν υπήρχαν μαθητές.
Τα σχολεία εδώ και πολλά χρόνια έχουν σταματήσει τη λειτουργία

Ανησυχία για τα πυρηνικά στη Μεσόγειο


Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει 3 πυρηνικούς σταθμούς με συνολική ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 15.000 μεγαβάτ μέχρι το 2023. Ένας από αυτούς θα κατασκευαστεί στην περιοχή της ανατολικής Θράκης. Αντιδράσεις από Ελληνοβουλγαρικές κοινότητες

Σοκ προκαλεί στη νοτιανατολική άκρη των Βαλκανίων και στην Ελλάδα, η απόφαση της Τουρκίας  να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στην İğneada, μια μικρή πόλη κοντά στα βουλγαρικά σύνορα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Orlando, το νέο Blackberry

Αν και δεν  χρειαζόμασταν άλλες ενδείξεις  για το που ακριβώς στοχεύει η  RIM (Research in Motion) σε ό,τι αφορά τα προϊόντα του 2011, διέρρευσε στο διαδίκτυο άλλη μία συσκευή η οποία φαίνεται να είναι ένα BlackBerry με δυνατότητες touch.

Το "BlackBerry Orlando" φαίνεται να είναι μία μετατροπή του

Η περίπτωση Rafael Correa (το χρέος είναι ανήθικο)

Μια περίπτωση πολιτικού ηγέτη που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι αυτή του προέδρου του Ecuador (Ισημερινού),  Rafael Correa, που ανέλαβε την εξουσία το 2007, κάτω από  ιδιαίτερα δύσκολες για τη χώρα του συνθήκες.
Ο 48χρονος  Correa, τονίζοντας το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά παραδοσιακός πολιτικός είναι, προσπάθησε πάνω απ όλα να ανασκευάσει το όλο πολιτικό σύστημα της χώρας του, και να τονώσει τις δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, ακύρωσε τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές, και συγκρούσθηκε με τη Ουάσιγκτον. Εκτός των άλλων, έχει αποκαλέσει

Ο πωλητής καγιάκ από το “survivor” που πάει για σύμβουλος του Γιώργου

Ο κ. Βασίλης Μπουτσoρής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα από όπου προμηθεύεται ο πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στη θάλασσα. Από εκεί αγόρασε το κανό του, τον εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα.
Η γνωριμία του 53χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κρατάει ήδη τρία χρόνια. Τον γνώρισε όταν τυχαία πέρασε από το κατάστημά του με είδη κωπηλατικής στην Κηφισιά και έδειξε ενδιαφέρον για το άθλημα του καγιάκ.
Μετά το περιβόητο ατύχημα με το ποδήλατο, ο κ. Παπανδρέου υπέστη

"Σφαλιάρα" Made in USA στην Άγκυρα - Έκθεση-κόλαφος

ImageΙδιαίτερα αρνητική για την Τουρκία είναι η ετήσια έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το επίπεδο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα από το κράτος κατά το 2010. Σε 46 σελίδες περιγράφεται μία τριτοκοσμική ασιατική χώρα με εκτελέσεις, βασανιστήρια και διώξεις του Τύπου. Την πολιτική ευθύνη για την έκδοση της έκθεσης την έχει η προϊστάμενος του τμήματος, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Συγκεκριμένα:
Εκτελέσεις: Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν

Αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο Ντουντού

Παρελθόν μετά από τρία χρόνια αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Ντουντού.
Ο Βραζιλιάνος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο, με την οποία οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τα χέρια για την παραχώρησή του έναντι 1,1 εκ. ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Ντουντού αναχώρησε για

Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ

Νέα απεργία έως τις 19 Απριλίου κήρυξαν την Παρασκευή -μία ημέρα πριν λήξει η πρώτη- οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν την κινητοποίηση στις 3 Απριλίου, ζητώντας την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη νέα μονάδα βενζινών στη Θεσσαλονίκη και αντιδρώντας στις προτάσεις της διοίκησης να συνδεθούν οι αποδοχές με την παραγωγικότητα.

Η απόφασή τους για παράταση της απεργίας ήλθε μετά τη νέα προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

10 πράγματα που θα χάσεις αν αποφασίσεις να δεσμευτείς



Χώρος, χρόνος, φίλες, ΣΚ, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα χάσεις αν αποφασίσεις να δεσμευτείς. Είσαι έτοιμος; Μήπως να το ξανασκεφτείς;


 10 πράγματα που θα χάσεις αν αποφασίσεις να δεσμευτείς
Η δέσμευση είναι μια χαρά αν αποφάσισες να μοιραστείς την ζωή σου με κάποια που δεν θα φεύγει μόλις έρθει το πρωί. Όπως όλες οι σημαντικές αποφάσεις όμως έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ζύγισε λοιπόν αυτά που θα χάσεις μ’ αυτά που θα κερδίσεις και ξανασκέψου το!

Κολαστήρια οι ελληνικές φυλακές


Για ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής, απαράδεκτες συνθήκες κράτησης ακόμα και βασανιστήρια, κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τις ελληνικές φυλακές. Υπερπληθυσμός και γυναικόπαιδα σε ίδια κελιά με ενήλικες

Εξευτελιστικές συνθήκες ζωής, προβλήματα στην υγιεινή και την ασφάλεια των κρατουμένων και υπερπληθυσμό διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Από 14 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο



Από τις 14 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου της Αττικής, προτείνει στους εμπόρους το ακόλουθο ωράριο:

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 09:00 π.μ. ως τις 21:00 μ.μ. και το Σαββάτο 16 Απριλίου από τις 09:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Κίνδυνος για Αιγαίο και Θράκη


Μια χώρα υπό κατάρρευση δεν μπορεί να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τη Θράκη, υποστήριξε στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης. Τα συνεχή επεισόδια και οι δηλώσεις που αποκαλύπτουν την τακτική και τους στόχους της Τουρκίας (Vid)

Σε μια εποχή που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, συνδυάζονται με τις φήμες περί χρεωκοπίας της Ελλάδας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της χώρας.

Milliyet: “Δηλητήριο για την Τουρκία” έκθεση του State Department



Η εφημερίδα Milliyet με τίτλο  «Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία» αναφέρεται σε έκθεση του State Department που κάνει επισημάνσεις για τα ανθρώπινα δικαίωματα και την παραβίαση τους από τη γειτονική χώρα.

Περί αναδιάρθρωσης ο λόγος



Την στιγμή που ο Όλι Ρεν απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, άποψη που ενστερνίζεται και ο Λ. Παπαδήμος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπονοεί πως τα μέχρι σήμερα μέτρα μπορεί να μην αποδειχθούν επαρκή, ενώ το περιοδικό Der Spiegel αναφέρετε σε διχογνωμία στους κόλπους της Ευρώπης.

Περί αναδιάρθρωσης ο λόγος
Το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, με υπουργούς Οικονομικών οι χώρες των οποίων μετέχουν στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ορισμένοι από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους έθιξαν το θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πρόταση που ο Ζ.Κ. Τρισέ αρνήθηκε να συζητήσει.

Διεκδικούν «φιλέτα» από την εποχή του… σουλτάνου


Να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του ελληνικού κράτους από την απελευθέρωση από τους Τούρκους και μετά πρόκειται να επιχειρήσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με στόχο να επιτύχει την αναδιανομή της γης στα νησιά. Ερμηνεύοντας όλα τα πρωτόκολλα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους,
Διεκδικούν «φιλέτα» από την εποχή του… σουλτάνου
σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για τα δημόσια κτήματα, που θεσπίστηκε το 1837, ο Α.Π. υποχρεούται να δώσει τέλος στη διαμάχη των ιδιωτών με το κράτος, κρατώντας μακριά τους καταπατητές.

Στο σφυρί 12 ελληνικά νησιά



Χρήστος Μαζάνης

Κι όμως είναι γεγονός! Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στον Καναδά, υπάρχει ιστοσελίδα η οποία έχει βγάλει στο σφυρί ελληνικά νησιά, και μάλιστα, όπως αναφέρει, σε συμφέρουσες τιμές.

ανεκδοτο...40 χρόνια ψωμί

Πάει μια κυρία στον φούρνο της γειτονιάς της και λέει:
- Το ψωμί που μου δώσατε είναι μπαγιάτικο!

To στερνό αντίο!


To στερνό αντίο!
Στην Football League θα αγωνίζονται από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης. Οι Θεσσαλοί ηττήθηκαν 3-2 από την ΑΕΚ στην AEL FC Arena και οι Αρκάδες 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και υποβιβάστηκαν και μαθηματικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες