ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/12/10

Συγχωνεύουν εφάπαξ με συντάξεις και μερίσματα!

 Του Κ. ΚΑΤΙΚΟΥ
Σχέδιο σωτηρίας για το εφάπαξ που προβλέπει τη συγχώνευση του Ταμείου Πρόνοιας με το επικουρικό (ΤΕΑΔΥ) και το Μετοχικό Ταμείο (ΜΤΠΥ) των Δημοσίων Υπαλλήλων, εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, με στόχο να βρεθούν λεφτά για να αρχίσει να πληρώνεται το βοήθημα, έστω και αν θα είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό που περιμένουν να πάρουν όσοι έχουν ήδη βγει και όσοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη.
Η «τριπλή» ενοποίηση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες, καθώς μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στις τελικές της προτάσεις.
Το σχέδιο χειρίζονται ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης. Η συνένωση του εφάπαξ με το ταμείο επικουρικής σύνταξης και το «Μετοχικό» των δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτρέπει τις μειώσεις, αλλά είναι «το μη χείρον βέλτιστον», όπως είπαν στον «ΑΤ» αρμόδια στελέχη, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα μέρος των πόρων του ΤΕΑΔΥ (έχει πλεόνασμα 130 εκατ. ευρώ) για να πληρώνεται το εφάπαξ μειωμένο μεν, αλλά σε καλύτερους χρόνους και όχι μετά από μια 5ετία.
Το σχέδιο για το ψαλίδισμα στο εφάπαξ τελεί υπό την έγκριση της

Μαύρες επιχειρήσεις

Αποκαλύψεις για ανάμιξη Ρώσων πρακτόρων σε απαγωγές και βασανισμούς στην περιοχή του Καυκάσου, προχώρησε πρώην πράκτορας της Ρωσίας και συγγραφέας, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας από τα Wikileaks.

 
 
Ένας πρώην πράκτορας της Ρωσίας έρχεται να εκθέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι δεν επιδίδονταν σε βασανιστήρια ή απαγωγές, λέγοντας ότι τέτοιες μέθοδοι είναι πολύ διαδεδομένες.
Σε συνέντευξή του στο CNN νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ο Πούτιν, ο οποίος ήταν πρώην κατάσκοπος της KGB, ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι ήταν πολύ πιο ηθικοί από τους Αμερικανούς ομολόγους τους και δεν ήταν γνωστοί για τη δημιουργία μυστικών φυλακών ή βασανιστηρίων.
"Όλοι γνωρίζουν τις μεθόδους που ακολουθούσαν τότε οι ειδικές δυνάμεις FSB στη περιοχή του Καυκάσου και είναι γνωστό ότι άνθρωποι απήχθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν με τη συμμετοχή πρακτόρων" αναφέρει ο ιστορικός Μπόρις Βολοντάρσκι και βετεράνος της GRU δείχνοντας ότι τα σχόλια του Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από ατυχή.

Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ - Κορέας

Σε ιστορική συμφωνία για τις εισαγωγές και την πώληση αυτοκινήτων κατέληξαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, καθώς ο ανταγωνισμός απειλούσε να τινάξει στον αέρα τις αυτοκινητοβιομηχανίες και των δύο χωρών.
 
 
Ο ανταγωνισμός της Νότιας Κορέας στη βιομηχανία αυτοκινήτων οδήγησε Ουάσινγκτον και Σεούλ να καταλήξουν στους όρους για την κύρωση της διμερούς συμφωνίας "ελεύθερου εμπορίου", που θεωρείται η σημαντικότερη μετά τη NAFTA.     
Αν και η εμπορική συμφωνία υπεγράφη αρχικά την 30ή Ιουνίου 2007, η κύρωσή της καθυστέρησε λόγω των προστριβών και των διαφωνιών για θέματα όπως τα αμερικάνικα αυτοκίνητα και το άνοιγμα της αγοράς βοδινού της Νότιας Κορέας.
Έτσι,  τη Παρασκευή μετά από διαπραγματεύσεις στο Μέριλαντ η συμφωνία επετεύχθη παρά τους φόβους των βιομηχάνων στις ΗΠΑ για πλήγμα στις εξαγωγές και τις πωλήσεις. Οι όροι της συμφωνίας αναμένεται να διχάσουν τους Δημοκρατικούς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να βασιστεί στους Ρεπουμπλικάνους για την κύρωσή του.
Ωστόσο, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίτευξη, μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων και διαφωνιών, της διμερούς συμφωνίας "ελεύθερου εμπορίου" .
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι θα ενισχύσει τις αμερικανικές εξαγωγές κατά περίπου 11 δις δολάρια και θα στηρίξει περίπου 70.000 θέσεις εργασίας στη χώρα του, ενώ ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-μπακ είπε ότι θα έχει "τεράστια οφέλη και για τις δύο χώρες".

Wiki έγγραφα για UFO;

Έγγραφα τα οποία θα αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με εξωγήινους, αφού πιστοποιηθεί η γνησιότητά τους δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ. Θα προχωρήσει στο μέλλον στη δημοσίευσή τους;

Έρχονται νέες αποκαλύψεις από τη Wikileaks αυτή τη φορά σχετικά με άρτι αφιχθείσες λεπτομέρειες σχετικά τους εξωγήινους με αφορμή την ανακοίνωση της NASA.
Ο ιδρυτής του ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές  ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική κακοποίηση, τονίζει ότι σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας νέα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης με θέμα την εξωγήινη ζωή.
Ο 39χρονος δεν διευκρίνισε τι είδους πληροφορίες ενέχουν τα έγγραφα αλλά και πότε θα δημοσιευτούν.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν τα έγγραφα που έχει στη κατοχή του αναφέρονται και σε εξωγήινους τόνισε ότι έλαβε αρκετά emails από διάφορα άτομα σχετικά με τα UFO αλλά ακόμα μένει να αποδειχτεί ότι είναι γνήσια.
Μόλις πέρυσι υπήρχαν 400 αναφορές στο υπουργείο Αμύνης σχετικά με τα UFOs στη Βρετανία, αριθμός που τριπλασιάστηκε μέχρι σήμερα.

Κρίση στη ΓΣΕΕ για συμβάσεις

Σε διάσπαση οδηγείται η ΓΣΕΕ με την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου να εξελίσσεται επεισοδιακά. Αποχώρησαν οι παρατάξεις της Ν.Δ. , του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο το ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο. Φωνές και κριτική στον Γ.Παναγόπουλο για συμφωνία στις συμβάσεις, κάτω από το τραπέζι.

 
Επεισοδιακά εξελίσσεται το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ που συγκλήθηκε εκτάκτως για το θέμα των συμβάσεων εργασίας. Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου - η πλέον κρίσιμη για την ενότητα της ΓΣΕΕ- λαμβάνει τροπή απομόνωσης του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γ.Παναγόπουλου και της ΠΑΣΚΕ και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αίτημα για νέες εκλογές για το προεδρείο της ΓΣΕΕ, καθώς αποχώρησαν ήδη, η ΔΑΚΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ.
Το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκει η κυβέρνηση με τις εργατικές ενώσεις φαίνεται πως τουλάχιστον στο εσωτερικό της Γενικής Συνομοσπονδίας τινάχθηκε στον αέρα καθώς έχει ήδη αποχωρήσει ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μπουζούλας που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) ενώ πριν από λίγο πήρε το δρόμο εκτός της αίθουσαν και η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ).
Ήδη το ΠΑΜΕ έχει ταχθεί εναντίον της γραμμής Παναγόπουλου, έτσι η ΠΑΣΚΕ θα είναι η μόνη παράταξη που θα εκπροσωπείται στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου γίνεται μέσα σε φορτισμένο κλίμα, καθώς η ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ διεκόπη πολλές φορές από συνέδρους οι οποίοι ζήτησαν να αποχωρήσει από το βήμα του ομιλητή και του απέδωσαν συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την κυβέρνηση για να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές, έναντι των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων κατ'απαίτηση της τρόϊκας.
Ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, απέδωσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε κακόβουλες προθέσεις και παρέπεμψε στα όσα συνέβησαν με συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο Reuters, όπου όπως υποστηρίξε, τα λεγόμενά του είχαν διαστρεβλωθεί. Στη συνέντευξη ο Γ.Παναγόπουλος φερόταν να υποστηρίζει πως δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα που έχει εφαρμόσει.
Στο κλίμα γενικής αμφισβήτησης για το εάν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και η ΠΑΣΚΕ προχώρησαν ή όχι σε συγκατάθεση για τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις συμβάσεις, τίποτε δεν αποκλείει κοινό αίτημα όλων των παρατάξεων -πλην ΠΑΣΚΕ- για νέες εκλογές στη ΓΣΕΕ.
Έντονες διαβουλεύσεις για το νομοσχέδιο

Οι ρυθμίσεις για τις συμβάσεις

Τα βασικά σημεία στα οποία κατέληξε η κυβέρνηση για τις συμβάσεις, μετά τη σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό. Πότε θα υπερισχύουν οι κλαδικές και πότε οι επιχειρησιακές.
 
Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τις επιχειρησιακές συμβάσεις το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη Πέμπτη.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα έγινε σύσκεψη για το ζήτημα αυτό υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνης, αντίστοιχα.

Κβαντικό χρήμα

Δεν ανήκει στην επιστημονική φαντασία, αλλά ούτε έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα. Πρόκειται για άϋλο χρήμα δηλαδή κωδικοποιημένη προσωπική πληροφορία, που ακριβώς λόγω των παράξενων ιδιοτήτων της κβαντομηχανικής δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να υποκλαπεί από τον κάτοχό του

 
Μετά το υλικό χρήμα ήρθε το πλαστικό χρήμα και κατόπιν το ηλεκτρονικό χρήμα. Τώρα μερικοί επιστήμονες ετοιμάζουν ένα ακόμη πιο τολμηρό βήμα, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω "εξαϋλωση" του χρήματος, με την ταυτόχρονη προσδοκία να κάνουν το χρήμα πραγματικά απαραβίαστο από κάθε επίδοξο παραχαράκτη. Πρόκειται για το κβαντικό χρήμα, το οποίο θα είναι όχι μόνο καθαρή πληροφορία που θα μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταδοθεί ηλεκτρονικά, όπως μια εικόνα ή ένα βίντεο, αλλά επίσης θα έχει κβαντικές ιδιότητες και συνεπώς δεν θα μπορεί να αντιγραφεί από κανένα χάκερ ή άλλο οικονομικό εγκληματία.
Τα κβαντικά "χαρτονομίσματα" δεν θα έχουν καμία αναγνωρίσιμη υλική μορφή, ούτε θα συνίστανται μόνο σε bits πληροφοριών, δηλαδή στα 0 και 1 όπου κωδικοποιείται το ηλεκτρονικό χρήμα, όπως και κάθε άλλη ψηφιακό δεδομένο. Τα κβαντικά χαρτονομίσματα θα περιέχουν επίσης κβαντικά bits, τα οποία διέπονται από τους νόμους της κβαντομηχανικής και συνεπώς θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα 0 και 1.
Αυτή την περίοδο ουσιαστικά τίθενται τα θεωρητικά θεμέλια του κβαντικού χρήματος, ώστε κάποια μέρα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Οι σχετικές μελέτες -που εστιάζονται στην πρακτική υλοποίηση των ιδιοτήτων της κβαντομηχανικής προκειμένου το ηλεκτρονικό κβαντικό χρήμα να ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε κάτοχό του, δηλαδή να προστατεύεται από έναν απαραβίαστο κβαντικό μηχανισμό κωδικοποίησης- μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν και σε άλλες εφαρμογές, όπως π.χ. να επιτρέψουν μελλοντικά τη δημιουργία λογισμικού που οι "πειρατές" δεν θα μπορούν να "σπάσουν". Παράλληλα, οι φυσικοί αντιμετωπίζουν το κβαντικό χρήμα ως πολύτιμο "παιγνίδι", στο οποίο μπορούν να τεστάρουν και να μελετήσουν στην πράξη τις παράξενες ιδιότητες της κβαντομηχανικής.

ΕΛ.ΒΟ: Διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), όπως και των άλλων αμυντικών βιομηχανιών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, υπό αυστηρές, όμως, προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση και τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό των αμυντικών βιομηχανιών, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη, σχετικά με την ΕΛΒΟ.
Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και η νέα διοίκηση της ΕΛΒΟ έχουν φέρει μείωση κατά 24% του λειτουργικού της κόστους, ενώ ακόμη το βασικό πρόβλημα της Βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι η ρευστότητα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάνει μια «τεράστια προσπάθεια προς την πλευρά του τραπεζικού

Επεισόδιο Μέρκελ με Παπανδρέου

Απείλησε, στις 28 Οκτωβρίου, να φύγει η Γερμανία από το ευρώ, λέει ο Guardian
Η Αγκελα Μέρκελ απείλησε να αποσύρει τη Γερμανία από την Ευρωζώνη όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε ως «αντιδημοκρατική» την πρότασή της να στερούνται ψήφο όσες χώρες αναγκάζονταν να ζητήσουν την οικονομική στήριξη των εταίρων τους, σύμφωνα με τον χθεσινό Guardian. Επικαλούμενη «συμμετέχοντες» στο γεύμα, στις Βρυξέλλες, την 28η Οκτωβρίου, η βρετανική εφημερίδα παρουσίασε την καγκελάριο να απαντάει: «Αν το ευρώ εξελίσσεται σε τέτοια λέσχη, ίσως η

Βίαιη εξέγερση στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών του Φυλακίου Κυπρίνου στον Έβρο

Σοβαρότατη χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς η εξέγερση των λαθρομεταναστών που έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας του φυλακίου του Κυπρίνου στον Νομό Έβρου. Αν και στο παρελθόν έχουν συμβεί αντίστοιχα γεγονότα αυτή τη φορά οι λαθρομετανάστες ήταν πιο επιθετικοί και προέβησαν σε μπλοκάρισμα του αποχετευτικού συστήματος με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τα λύματα, ενώ βραχυκύκλωσαν βραχυκύκλωσαν το ηλεκτρικό σύστημα και στο σκοτάδι προκάλεσαν φθορές στο κτίριο.
Όταν οι αστυνομικοί του φυλακίου προσπάθησαν να θέσουν την κατάσταση υπό τον έλεγχό τους δέχτηκαν επίθεση των λαθρομεταναστών οι οποίοι τους πετούσαν χλωρίνη στα πρόσωπα τους. Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου οι λαθρομετανάστες κατείχαν τα χημικά αυτά διότι κανένα συνεργείο καθαρισμού δεν δέχεται να εισέλθει στο χώρου του κέντρου φιλοξενίας και οι λαθρομετανάστες καθαρίζουν τις εγκαταστάσεις που διαμένουν μόνοι τους με τα μέσα που τους προσφέρει η Αστυνομία.
Τελικά για την αποκατάσταση της τάξης, κλήθηκαν διμοιρίες αστυνομικών από την

Υποχρεωτική επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ζητεί η ΓΣΕΕ

Προϋπόθεση κάθε συζήτησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι η δέσμευση ότι θα εξακολουθήσουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις να επεκτείνονται ως υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, στην επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εργασίας Λ.Κατσέλη και τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Κουκιάδη.

Στην επιστολή του ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει ότι «οι συζητήσεις που έχουν γίνει αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στη διαμόρφωση πλαισίου που θα ξεπερνούσε τις παράλογες απαιτήσεις της "τρόικα" για νομοθέτηση κατίσχυσης όλων των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών χωρίς κανένα περιορισμό».

Μια τέτοια νομοθέτηση θα διέλυε κυριολεκτικά το πλαίσιο λειτουργίας και τα αποτελέσματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως έχουν κατοχυρωθεί με το Ν.1876/90 και γι'αυτό είμαστε απολύτως αρνητικοί, τονίζει.

Αν καταργηθεί η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμεθα όχι απλώς στην κατίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών, αλλά στην κατάργηση των συμβάσεων και της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων και την ανάδειξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας ως ρυθμιστή των όρων εργασίας.

Προαπαιτούμενο λοιπόν για οποιαδήποτε συζήτηση αποτελεί η δέσμευση ότι θα ισχύσει η μόνη συμφωνία που υπάρχει μέχρι στιγμής μεταξύ των ενδιαφερομένων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) και η οποία έχει γραπτά δοθεί στην κ. Κατσέλη, ότι δηλαδή θα εξακολουθήσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας να επεκτείνονται ως υποχρεωτικές για όλους.

Διαφωνίες σε πέντε σημεία

Ως προς τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι η ΓΣΕΕ είναι

Νέο δάνειο από το ΔΝΤ εξετάζει η κυβέρνηση

Τη λήψη ενός νέου δανείου από το ΔΝΤ σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση στο «πακέτο» των συνομιλιών που θα έχει με τον επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ αναμένεται να φθάσει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα και το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επαφές με τον Πρωθυπουργό, με στελέχη της κυβέρνησης, με την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με άλλους φορείς.

Μία ημέρα μετά θα αφιχθεί στην Αθήνα και ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν ο οποίος μαζί με τον Στρος-Καν θα στρώσουν το «χαλί» της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ στην ομιλία τους που θα πραγματοποιήσουν στην Βουλή.

Προηγουμένως οι δύο αξιωματούχοι θα επαινέσουν το πρόγραμμα σταθεροποίησης της

Συστήνεται Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής-Λιμενικού

Το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» παρουσίασε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

«Το Λιμενικό Σώμα -  Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται ως ο αρμόδιος φορέας της ελληνικής διοίκησης για την εφαρμογή του νόμου στο θαλάσσιο χώρο, στα πλοία, στους λιμένες, στους χερσαίους χώρους και στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Κύρια αποστολή του Σώματος είναι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών, ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας, η διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε εθνικό και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες