ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/10/10

Αγορά - μαμούθ μαχητικών

Συμφωνία-μαμούθ υπέγραψε με τις ΗΠΑ το Ισραήλ για την αγορά είκοσι "αόρατων" μαχητικών αεροσκαφών F-35, τύπου Stealth, της εταιρείας Lockheed Martin Corp, έναντι 2,75 δισ. δολαρίων

 Το F-35 είναι από τα πλέον εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Stealth, το οποίο δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ. Αμερικανικές πηγές δεν απέκλεισαν

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόκτηση του πλέον εξελιγμένου μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, από το Τελ Αβίβ αποτελεί μια σαφής ενίσχυση της στρατιωτικής και βιομηχανικής εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Ορεν, υποστήριξε πως το Τελ Αβίβ "θα είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή ή συνδυασμό απειλών από οπουδήποτε και αν προέρχεται".

Ερωτηθείς για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο η

Δεσμοί αιώνων με τους Αραβες

Δεσμοί  αιώνων με τους Αραβες
«Οι Ελληνες και οι Αραβες είχαν ανέκαθεν πολύ καλές εμπορικές σχέσεις. Οι Ελληνες της Αιγύπτου ήταν εξαιρετικοί επιχειρηματίες, ο Ωνάσης και ο Λάτσης έκαναν μεγάλες δουλειές στις αραβικές χώρες, οπότε η οικονομική επέκταση των εμίρηδων του Κατάρ στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει».
Η φημολογούμενη επένδυση μεγάλων αραβικών κεφαλαίων στη χώρα μας, είτε πρόκειται για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είτε για το λιμάνι του Αστακού, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, θετικές και αρνητικές. Ο τέως καθηγητής αραβικής ιστορίας των Πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων, Βασίλης Χρηστίδης, ανήκει, ωστόσο, στην κατηγορία των επιστημόνων που βλέπει απλά την επανάληψη μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από περίπου 1.100 χρόνια.

«Οι Αραβες ήρθαν από την Ισπανία, απ’ όπου είχαν αρχικά εκδιωχθεί. Αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, ήταν οικογένειες εμπόρων, κτηματιών, τεχνιτών κ.λπ. Αρχικά πήγαν στην Αίγυπτο και γύρω στο 825 τους έδιωξαν και από εκεί. Οι Αιγύπτιοι τους έδωσαν, μάλιστα, και πλοία, προτείνοντάς τους να εγκατασταθούν στην Κρήτη. Εφτασαν στη Μεγαλόνησο και έμειναν εκεί για περίπου 150 χρόνια, μέχρι το 961, όταν εκδιώχθηκαν από τον Νικηφόρο Φωκά», εξηγεί ο κ. Χρηστίδης.

Ο καθηγητής Χρηστίδης επισημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης εκείνα τα χρόνια ήταν εντυπωσιακή. «Μέχρι την άφιξη των Αράβων η Κρήτη ήταν ένα

ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός μας κοστίζει λιγότερο!

Η απάντηση- σοκ του ΙΚΑ!
Τη στιγμή που οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από  σακχαρώδη διαβήτη το ΙΚΑ θεωρεί ότι δεν συμφέρει να  καλύπτει το κόστος για τα διαβητικά παπούτσια.

O ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο: αυτή ήταν λίγο ώς πολύ η απάντηση που έλαβαν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, στο πάγιο αίτημά τους για την κάλυψη από το Ταμείο των παπουτσιών για διαβητικούς.

Το ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντησή του, στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑ», «έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ιδρυμα».

Μάλιστα οι υπεύθυνοι έκαναν υπολογισμούς σύμφωνα με τους

Διανοούμενοι, κέρβεροι της εξουσίας

Η ευκολία με την οποία πρώην αριστεροί διανοούμενοι υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, ή έστω αναζητούν τη διέξοδο από αυτήν σε έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό είναι εντυπωσιακή.

Δίχως αιδώ καμιά και δίχως ουδέποτε κανείς από αυτούς να νιώσει την ανάγκη να δώσει μια δημόσια ερμηνεία για την αλλαγή της στάσης ζωής του και της ιδεολογικής του ρότας, με τη μεγαλύτερη των ευκολιών μετατράπηκαν από πολέμιοι του συστήματος σε ένθερμους υποστηριχτές του.

Πρόκειται για τους διανοούμενους εκείνους που κάποια στιγμή δίχως το πιο συχνά να το γνωρίζουν αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη θεωρία του Κομφούκιου της

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ…ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ!

 της Ευης Κουτσολιόντου

• Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην αύξηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων από Αλβανούς κακοποιούς, όταν πολύ σύντομα καταργηθεί η «βίζα» εισόδου προς τη χώρα μας.
Ο «Π.Λ.» έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος, την στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει επιπλέον μέτρα για να αποτρέψει την εισαγόμενη εγκληματικότητα. Ως γνωστόν η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί διεθνές «σταυροδρόμι» παρανόμων, κάτι που αποδεικνύεται και από τα καθημερινά περιστατικά  που

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010 Πωλητήριο στον Alpha βάζει το RTL Group;

Ο κύβος ερρίφθη και σύμφωνα με νομικούς κύκλους που δεν επιδέχονται διάψευση οι ιθύνοντες του RTL έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τον Alpha. Σε ένα άκρως δυσμενές οικονομικό τοπίο οι γερμανοί διαπίστωσαν σύντομα ότι..... είναι ασύμφορο να κρατήσουν ένα κανάλι – παρά την εξυγίανση – στην νοτιοανατολική Ευρώπη με χαμηλή απήχηση που μόνο χρήματα ζητάει. Λέγεται ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί σε νομικό γραφείο προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Κάτω από άκρα μυστικότητα αναζητείται αγοραστής, ενώ εξετάζονται εκ νέου όλες οι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες