ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/2/11

Συνδικάτα και στον Στρατό!

«Τα ατομικά δικαιώματα της συνενώσεως και της συνδικαλιστικής ελευθερίας απολαμβάνουν και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μάλιστα χωρίς η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή την έκδοση σχετικού νόμου».

Αυτό είναι και το «δια ταύτα» της εισήγησης που θα κάνει ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο αρεοπαγίτης Χ. Δημάδης, ζητώντας την αναίρεσης απόφασης του Εφετείου που είχε ταχθεί κατά του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ). Αν η εισήγηση του κ. Δημάδη γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για συνδικαλισμό στις ΕΔ κατά τα πρότυπου ισχύει στα Σώματα Ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί την Ολομέλεια του Αρείου

"ΤΟΥΡΚΙΚΟ" ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ (!) ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

1304045Όπως υποστηρίζει, σε ρεπορτάζ του, η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ελληνικά νησιά, είναι έτοιμα να προμηθευτούν ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία (!), όπως προβλέπει το αναθεωρημένο μνημόνιο της Τρόικα, η οποία ζητά την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας στο ακριτικό Αιγαίο.
Μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενεργειακοί όμιλοι της Τουρκίας, θα ζητούν άδεια λειτουργίας, για να τροφοδοτήσουν, με ρεύμα, τα νησιά.
Το όλο θέμα, πάντως, είχε συζητηθεί τον Μάιο, κατά την επίσκεψη του

Έψαχναν τον θησαυρό του Αλη Πασά αλλά το Πανεπιστήμιο Πατρών βρήκε...

Ήταν ίσως η πιο καλά οργανωμένη επιχείρηση για να λυθεί-επιτέλους- το μυστήριο για την τύχη του αμύθητου θησαυρού του Αλή Πασά.Στις έρευνες πήρε μέρος το ρομποτικό βαθυσκάφος του Πανεπιστημίου Πατρών που με ειδικά σόναρ “σκάναρε” το βυθό.Όποιος γεννιέται στα Γιάννενα μετά την ιστορία της κυράς Φροσύνης, της Βασιλικής και φυσικά του Αλή μαθαίνει και δυο μύθους.
Ο ένας λέει για το τούνελ που ενώνει το κάστρο με το νησάκι στην άλλη πλευρά της λίμνης και ο δεύτερος, πιο γαργαλιστικός για τη φαντασία, είναι ο μύθος για τον ανυπολόγιστης αξίας θησαυρό του φιλάργυρου Τεπελενλή.

Ο μύθος του θησαυρού μονοπώλησε ξανά τις κουβέντες στον

Κρατείστε ανέπαφη τη Θράκη από τη λαγνεία του χρυσού

«Αν τα χρυσορυχεία σημαίνουν ανάπτυξη, τότε από τις αφρικανικές χώρες όπου δραστηριοποιούνται αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη, στη χώρα μας θα έρχονταν μαύροι τουρίστες και όχι μαύροι μετανάστες» η απάντηση του καθηγητή Αλέξη Μπένου που απέσπασε το χειροκρότημα Φορείς και πολίτες δήλωσαν έτοιμοι να αγωνιστούν κατά του χρυσού, στην ανοιχτή συγκέντρωση κατά των χρυσορυχείων, που διοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Κυριακής, η διανομαρχιακή επιτροπή κατά του χρυσού Ροδόπης – Έβρου και ο δήμος Αλεξανδρούπολης .Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Από το 2001 όταν οι τοπικές κοινωνίες σήκωσαν ανάστημα ενάντια στην κυάνωση για παραγωγή χρυσού στη Θράκη πέρασαν 10 χρόνια, εντός των οποίων η φωνή κατά του χρυσού φορέων και πολιτών, με ορισμένες δυστυχώς εξαιρέσεις, όχι απλώς δεν ατόνησε, αλλά ισχυροποιήθηκε. Αυτό απέδειξε η ανοιχτή συγκέντρωση κατά των χρυσορυχείων, που διοργάνωσαν στην

Στο Ευρωδικαστήριο για περιορισμούς στις επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το αιτιολογικό ότι η χώρα μας διατηρεί επενδυτικούς περιορισμούς κατά παράβαση των ενωσιακών κανόνων σχετικά με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι επενδυτικοί περιορισμοί στις αποκαλούμενες «στρατηγικές επιχειρήσεις» επιβάλλουν δυσανάλογα ανώτατα όρια στην ικανότητα ενός προσώπου να αποκτήσει μετοχές πέραν ορισμένου επιπέδου. Το Νοέμβριο 2008 η Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα «αιτιολογημένη γνώμη» καλώντας την να συμμορφωθεί με το ενωσιακό δίκαιο. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ούτε κατήργησαν ούτε τροποποίησαν τον αμφισβητούμενο νόμο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, το 2009 θεσπίστηκαν στην ελληνική νομοθεσία

Κοίτασμα Πρίνου: Αύξηση παραγωγής κατά 50%

Η γεώτρηση PA35 πραγματοποιήθηκε σε βάθος 2.327 μέτρων και στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού. Η έναρξη της παραγωγής υλοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.
Κατά 50% (από 2.000 σε 3.000 βαρέλια την ημέρα) αυξήθηκε η παραγωγή του κοιτάσματος πετρελαίου του Πρίνου, με την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης «PA-35», από την οποία υπολογίζεται ότι θα παραχθούν αποθέματα της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών στην επόμενη τετραετία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, που

Εισαγγελία Εφετών: Έλεγχος στις Μ.Κ.Ο. για τις χρηματοδοτήσεις

Ελέγχους για τις χρηματοδοτήσεις σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ...
 
Εισαγγελία Εφετών: Έλεγχος στις Μ.Κ.Ο. για τις χρηματοδοτήσεις
  έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελλάκος.
Ο εισαγγελέας, με παραγγελία του προς το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά να ελεγχθούν οι περίπου 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί την τελευταία 15ετία.
Στην παραγγελία του ο κ. Σακελλάκος ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να εντοπίσει όλα τα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ, είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΕ, καθώς και να ελέγξει εάν τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που προορίζονταν. Ζητά επίσης να ελεγχθούν γενικότερα όλες οι δραστηριότητες των ΜΚΟ.

    Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα στάθηκαν δημοσιεύματα

H RAF διώχνει 100 πιλότους στα πλαίσια των περικοπών

ImageΤουλάχιστον το ¼ των πιλότων της βρετανικής Αεροπορίας που βρίσκονται σήμερα σε διάφορα στάδια εκπαίδευσης πρόκειται να αποχωρήσουν από την RAF καθώς η τελευταία δεν τους...έχει ανάγκη.

Τα άσχημα νέα αφορούν 100 περίπου εκπαιδευόμενους πιλότους οι οποίοι αύριο θα πληροφορηθούν πως δεν έχουν μέλλον στην υπηρεσία εξαιτίας του εξορθολογισμού των δαπανών στο

Γκάφα ολκής από ΟΑΣΑ


Με τα παλιά εισιτήρια ανά χείρας, δεκάδες επιβάτες έσπευσαν στο μετρό Συντάγματος να κάνουν την προβλεπόμενη ανταλλαγή με τα καινούργια και ακριβότερα. Ουρές ταλαιπωρίας. Κανένα μηχανισμός στήριξης. Παράπονα επιβατών από την τρίωρη καθυστέρηση

|

Τουρκικό ρεύμα στα ελληνικά νησιά


Την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η τρόικα δίνοντας την δυνατότητα στους Τούρκους να προμηθεύουν με ρεύμα τα ελληνικά νησιά. Με μια απλή αίτηση στη ΡΑΕ οι τουρκικές εταιρείες θα ανοίγουν τον διακόπτη

Με ρεύμα θα μπορεί να προμηθεύει η Τουρκία τα ελληνικά νησιά καθώς με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο η τρόικα ζητά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στο ακριτικό Αιγαίο.

Πόσο πραγματικά κοστίζουν τα δύο νέα υποβρύχια Type 214

ImageΝέα ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής για τον "εφιάλτη" όπως εξελίσσεται, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου της νέας σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 που υπέγραψε ο ίδιος και πέρασε και από την Βουλή με το όπλο της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επειδή από την περασμένη Κυριακή η όλη υπόθεση έχει μπει σε νέα φάση με την δημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  των αποσπασμάτων της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στις 11 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι αξιωματικοί έθεσαν το ζήτημα της διαφοράς στη τιμή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών υποβρυχίων, παρουσιάσουμε το κρίσιμο ντοκουμέντο το οποίο λύνει τον γρίφο του κόστους:

Tην κοστολόγηση που κάνει ο ίδιος εκτελεστικός πρόεδρος της ThyssenKrupp Marine Systems H.C.Atzpodien για τα δύο υποβρύχια σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, μόλις επτά μήνες πριν το περίφημο ΣΑΜ και το οποίο κόστος απέχει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτά που τελικά πληρώσαμε (σ.σ. μιλάει για μόλις 150 εκατ. ευρώ επιπλέον τα οποία θα πλήρωνε μάλιστα η ίδια η TKMS)!

Πέρα από το γεγονός ότι τα υποβρύχια ... χαρίζονταν και μετά πληρώθηκαν 515

Τραβούν και πάλι χειρόφρενο


Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11έως τις 3 το απόγευμα

.

Υπεξαίρεσε 720.000 ευρώ


Ένα ποσό ύψους 720.000 ευρώ είχε δώσει παράτυπα μέσα στα τελευταία οχτώ χρόνια ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής ως επίδοµα ΑµεΑ, το οποίο όμως «έμπαινε» σε λογαριασµό συγγενικού του προσώπου. 

Άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ

Για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο δύο άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν προς σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Κάτω Ζαρού, του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου. Ευτυχώς από τις σφαίρες πρ

Πληρώναμε μέχρι και για ντομάτες στην Αφρική



ΔΕΙΤΕ - ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ- ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Πληρώναμε μέχρι και για ντομάτες στην Αφρική
Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε δημοσίευμα για τις 528 ΜΚΟ που είναι καταγεγραμμένες στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Ιωάννης Σακελάκος, έδωσε αμέσως παραγγελία προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διεπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε..
Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει καταρχήν να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από το 1997 μέχρι σήμερα προκειμένου να εξακριβωθεί ποια χρηματικά ποσά έχουν λάβει και κυρίως εάν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν.

ΜΑΧΗ ΝΟBLΕ ΚΑΙ SHELL ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

του Σταύρου Καρκαλέτση                                                                   
Σκληρή μάχη ξέσπασε στο παρασκήνιο, ανάμεσα στην Noble Energy και τη Shell, προς εξασφάλιση συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, για έρευνα και εξόρυξη του φυσικού αερίου που υπάρχει στο Ισραήλ όσο και -κυρίως- στην Κύπρο. Σε λίγες ώρες καταφθάνει στη Λάρνακα κλιμάκιο υψηλοβάθμων εμπειρογνωμόνων της αμερικανικής Noble Energy, η οποία, μαζί με την θυγατρική της, ισραηλινή εταιρεία Delek, θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, αφού η Shell κατέθεσε άτυπα εξαιρετικά ανταγωνιστική πρόταση.

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει υπογράψει ως γνωστόν συμφωνία με τη

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Θείο κήρυγμα στο Τέξας

Παπάς στο Τέξας κάνει κήρυγμα κατά του αλκοολισμού:
- Τέκνα μου αγαπημένα! Το ποτό είναι πολύ κακό πράγμα και μεγάλη αμαρτία. Όταν πίνεις, μεθάς και γίνεσαι ευέξαπτος, οπότε τραβάς εύκολα πιστόλι και το σπουδαιότερο, ρίχνεις!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ρώσικη σαλάτα



Υλικά:

200γρ καρότα κομμένα σε κυβάκια
200γρ αρακά
100γρ φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : 16/02/2011




«Χτυπάει» με 24 γκολ στο ντέρμπι




    «Χτυπάει» με 24 γκολ στο ντέρμπι
    Ένα τρικ για να «χτυπήσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Ισπανός προπονητής σχεδιάζει να παρατάξει τους Φουστέρ, Ριέρα και Μιραλάς, οι οποίοι έχουν σκοράρει συνολικά 23 φορές φέτος, πίσω από τον Τζεμπούρ, ώστε να αναστατώσει τους «πράσινους». Μεγάλο πριμ ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Συντηρητικά για να επανέλθει η φρεσκάδα στους βασικούς. 

    Συρρίκνωση 6,6% του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο

    Το μέγεθος και ο ρυθμός μεταβολής του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά το 4ο τρίμηνο του 2010 ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ΑΕΠ  κατά το 4ο τρίμηνο του 2010 παρουσίασε μείωση κατά 6,6% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009 και μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2010.

    Η σημαντική μείωση που καταγράφεται στην τελική καταναλωτική δαπάνη

    Πταίσμα η μη ακύρωση εισιτηρίων

    Σε πταίσμα από πλημμέλημα μετατρέπει την ποινή για όσους δεν ακυρώνουν εισιτήριο, η νέα τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας. Το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.
     Ο υπουργός Υποδομών υποχώρησε όσον αφορά στο θέμα της ποινικοποίησης της μη πληρωμής εισιτηρίου. Έτσι πλέον, δεν υπάρχει θέμα φυλάκισης και το σχετικό αδίκημα θα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο, ενώ η ποινική δίωξη θα ασκείται ύστερα από έγκληση.
    Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναδιατύπωσε σχετικό άρθρο, έτσι ώστε να ορίζεται σαφώς ότι όλες οι εταιρείες του ΟΑΣΑ διέπονται από το ίδιο καθεστώς του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ σε ότι αφορά αναθέσεις και συμπράξεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τους.
    "Κόντρα" για διόδια και Αττική οδό
    Η τροπολογία για τα διόδια και τα εισιτήρια προκάλεσε την έντονη

    Αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των παθολογικών τζογαδόρων, σύμφωνα με έκθεση για το 2010

    Ο αριθμός των παθολογικών τζογαδόρων στην Βρετανία έχει αυξηθεί από το 2007, ενώ και το ποσοστό των ενηλίκων που παίζουν τυχερά παιχνίδια παρουσιάζει αύξηση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων. Η έκθεση του 2010 για την διάδοση των τυχερών παιχνιδιών έδειξε ότι οι παθολογικοί τζογαδόροι, οι οποίοι ορίζονται από την επιτροπή ως αυτοί που παίζουν τυχερά παιχνίδια "σε βαθμό που θέτει σε κίνδυνο, διαταράσσει ή καταστρέφει τις οικογενειακές, προσωπικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες" έχει αυξηθεί στο

    Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

    Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είναι υπεύθυνη για 40 κλοπές- παραβιάσεις αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Καβάλας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο προανάκρισης και αστυνομικής έρευνας, μετά τη σύλληψη 21χρονου, την 10-02-2011, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου, διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω δρώντας είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με τρεις ημεδαπούς δράστες, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από

    Παγκόσμια χρηματιστηριακή υπερδύναμη η Γερμανία

    Σε συμφωνία εξαγοράς του ομίλου Nyse Euronext κατέληξε η Deutsche Boerse σε ένα ντιλ ύψους 9,53 δις δολ., αποκλειστικά με την ανταλλαγή μετοχών. Πλέον δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρηματιστηριακών αγορών μετοχών και παράγωγων προϊόντων.

    Με βάση τη συμφωνία η Deutshe Boerse, που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και το Eurex, θα ανταλλάξει μία παλαιά μετοχή της για μία νέα της νέας εταιρείας, ενώ η

    Ψέματα οι πληροφορίες για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ

    Ο Ιρακινός που αποκάλυψε ότι η χώρα του διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, δήλωσε πως είπε ψέματα για να πετύχει την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.
    Ο Ιρακινός που αποκάλυψε στις αμερικανικές αρχές ότι η χώρα του είχε μυστικό πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής, δήλωσε πως είπε ψέματα για να πετύχει την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.
    «Είχα την ευκαιρία να κατασκευάσω κάτι που θα ανέτρεπε το καθεστώς», τόνισε ο

    Πώς θα γίνει η διαδικασία της απόσυρσης

    Εντός λίγων ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τη διαδικασία της απόσυρσης. Σε αυτή μπορούν να υπαχθούν 2,5 εκατομμύρια ΙΧ, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν εκδώσει άδεια κυκλοφορίας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 1998. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2011.
    Η απόσυρση θα πραγματοποιείται μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι η προηγούμενη καταβολή τελών κυκλοφορίας για το 2011, καθώς και εξόφληση οφειλών από προηγούμενα έτη.
    Τα στάδια της απόσυρσης:
    1. Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ ή ο εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο όχημα σε
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Σελίδες