ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/11/10

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ: Γράφημα του Reuters

Λύση ή... όνειρο η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο;

Ο ΠPΩΘYΠOYPΓOΣ Γιώργος Παπανδρέου, με την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, άνοιξε με τον πλέον επίσημο τρόπο τον δρόμο για την πραγματοποίηση ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον ελληνικό χώρο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που τα τελευταία χρόνια παραμένει απολύτως παγωμένη, σε σημείο που να μην προωθείται καν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του φορέα που θα αναλάβει τη φύλαξη των αρχείων των ερευνών που έχουν διενεργηθεί στη χώρα, αλλά θα έχει και την ευθύνη για τη διενέργεια των διαγωνισμών παραχώρησης περιοχών προς έρευνα και εκμετάλλευση.
Οπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ...ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του, ακόμη και η συζήτηση για την ίδρυση φορέα προκαλεί ένταση και παραβιάσεις στο Αιγαίο και ως εκ τούτου δεν προωθείται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στα συρτάρια του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τα δεδομένα αυτά ανατρέπονται πλήρως από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή και έτσι πολύ σύντομα, ίσως και πριν από το τέλος του χρόνου, θα προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο.
Υπάρχει όμως πετρέλαιο στον ελληνικό χώρο και ειδικά στο Αιγαίο; Η οικονομική κρίση κατέστησε το ερώτημα επίκαιρο καθώς δεν είναι

Άρση του αποκλεισμού της Γάζας ζητούν 21 ΜΚΟ


 
Περίπου είκοσι οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καλούν σε μία «ανανεωμένη διεθνή δράση για να εξασφαλισθεί η άμεση, πλήρης και άνευ προϋποθέσεων άρση του αποκλεισμού» της Γάζας, τονίζεται σε σημερινή έκθεση.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Ισραήλ για να χαλαρώσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας

40.000 ευρώ για τον εξοπλισμό γραφείου υφυπουργού


Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η κυρία Τσουρή αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.
Μετά από σχετικό διαγωνισμό επιλέχτηκε γνωστή αλυσίδα εμπορίας επίπλων, η οποία, απ' ό,τι

Βαλτώνει η Ολυμπία Οδός, αλλά τα διόδια … αυξάνονται

Η μαγική εικόνα για την υλοποίηση των Δημοσίων Έργων στην Ελλάδα την οποία προσπαθούσε να περάσει στους πολίτες το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποκαλύπτεται και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική για την ανάπτυξη της χώρας και την διαχείριση των εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων..

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) προγραμματίσθηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης έγινε στις 26/6/07 και η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο στη Βουλή στις 21/7/07. Η έναρξη παραχώρησης έχει ημερομηνία 4/8/2008 και το πέρας των εργασιών προβλεπόταν για το 2012.

Όπως παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, στις 24-11-2010 σε ξενάγηση δημοσιογράφων στα εργοτάξια του έργου, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής βρίσκεται πλέον στον αέρα και κανείς από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν μπορεί να ανακοινώνει συγκεκριμένες προθεσμίες παράδοσης επιμέρους τμημάτων. Το πρώτο τμήμα που ίσως παραδοθεί το 2013 είναι το τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο, γεγονός που με βεβαιότητα οδηγεί σε παράδοση του όλου έργου μετά το 2014, ήτοι με διετή τουλάχιστον καθυστέρηση.

Επισημαίνεται ότι, σε Δελτίο Τύπου του ΥΥΜΔ, μετά από σύσκεψη του

Τα γκρίζα σημεία της επιμήκυνσης

οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να ξεδιαλύνουν αν το σταθερό επιτόκιο αυξάνεται από το 5,5% στο 5,8 και αν η επιμήκυνση αφορά το σύνολο του δανείου, ή τμήμα του.Βαθιά ανάσα για την ελληνική οικονομία, καθώς η επιμήκυνση που εξασφάλισε η χώρα μας στην αποπληρωμή των 110 δισ. ευρώ μείωσε κατακόρυφα τα ποσά που θα κληθούμε να πληρώσουμε το 2014 και 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, «θα εξετάσει άμεσα την ανάγκη να εναρμονιστεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας με αυτά της Ιρλανδίας».

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ δε συνδέεται ούτε με λήψη νέου δανείου, ούτε με επιμήκυνση του Μνημονίου. «Με τη χθεσινή απόφαση για την Ιρλανδία ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι εφόσον εγκριθούν αποφάσεις του Eurogroup από τα εθνικά κοινοβούλια, ο χρόνος αποπληρωμής των 100 δισ. ευρώ, από 5 χρόνια αυξάνεται σε 11 χρόνια, ενώ το επιτόκιο, από 5,5% σήμερα θα αυξηθεί στο

Ενας στους 5 με εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ

Επιστροφή του κατώτερου μισθού σε επίπεδα του 1984 και "συρρίκνωση" της μεσαίας τάξης -καθώς θα υπάρχει πτώση του βιοτικού επιπέδου- προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σημειώνεται πως η χώρα μας έχει διπλάσιο ποσοστό φτωχών εργαζομένων -συγκεκριμένα 14%- σε σχέση με τον κοινοτικό μέσο όρο.

 
Μιλώντας χθες σε ημερίδα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η φτώχεια απειλεί την Ευρώπη και τη χώρα μας. Τουλάχιστον ένας στους πέντε συμπατριώτες μας ζουν με εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τα 6.000 ευρώ. Η φτώχεια χτυπά κυρίως τα δύο άκρα του πληθυσμού μας, τους νέους και τους ηλικιωμένους".
Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, "το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για νέα

Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις

Τις επόμενες 10 ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση. Τέσσερα τα μέτωπα, για τα οποία το υπουργείο Εργασίας αναζητεί συγκλίσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους.


Τα περιθώρια απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές εξετάζεται να κυμαίνονται από 10% έως 20%
Τα περιθώρια απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές εξετάζεται να κυμαίνονται από 10% έως 20%

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένας άτυπος γύρος επαφών για να διαπιστωθεί σε ποια θέματα μπορεί να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Μέσα στην εβδομάδα το θέμα θα κλείσει, καθώς η σχετική ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Στο μεταξύ, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας, η οποία θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Οσον αφορά την επικείμενη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στο υπουργείο Εργασίας, στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.
Τα κεντρικά σημεία πάνω στα οποία θα κληθούν να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι είναι τα εξής:

Λύση για τα σκουπίδια με 24ωρη λειτουργία του ΧΥΤΑ

Εκκληση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μαζευτούν οι 40.000 τόνοι σκουπιδιών, απευθύνει ο περιφερειάρχης. Θετικά στο αίτημα ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ωστόσο περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων.

Με 24ωρη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, μετά τη λήξη συμβάσεων 100 εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμο και Κοινοτήτων Ν. Αττικής.

  Ουρές που φτάνουν ακόμα και τα 4 χλμ., σχημάτισαν χθες τα απορριμματοφόρα, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις δύο ώρες για κάθε όχημα  

Ουρές που φτάνουν ακόμα και τα 4 χλμ., σχημάτισαν χθες τα απορριμματοφόρα, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις δύο ώρες για κάθε όχημα

 

Το θέμα έθεσε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Ηλ. Λιακόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΣΔΚΝΑ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να καταβληθεί οποιαδήποτε δυνατή προσπάθεια ώστε να μαζευτούν οι 40.000 τόνοι απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στο Λεκανοπέδιο.
Λύση για τα σκουπίδια με 24ωρη λειτουργία του ΧΥΤΑ
Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα, επιφυλάχτηκαν, ωστόσο, να δώσουν την τελική

10.000 συνταξιούχοι έπαιρναν παράνομα ΕΚΑΣ

Με εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ

Σε 10.000 υπολογίζονται οι συνταξιούχοι, οι οποίοι εισπράττουν το ΕΚΑΣ παρά το ότι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο! Το επίδομα -που κυμαίνεται από 57.5 έως και 230 ευρώ τον μήνα- χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. 

Με τη δημιουργία του ενιαίου κέντρου θα υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τους ασφαλισμένους και θα μπει τέλος στη λεηλασία του συστήματος (φωτογραφία αρχείου)
Με τη δημιουργία του ενιαίου κέντρου θα υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τους ασφαλισμένους και θα μπει τέλος στη λεηλασία του συστήματος.


Ωστόσο από τους ελέγχους του υπουργείου Εργασίας προέκυψε πως υπάρχουν συνταξιούχοι, που

H μεγάλη ληστεία των Ταμείων

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που ξεκίνησε στον ΟΑΕΕ αποκάλυψε τη μεγάλη ληστεία σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μόνο σε ένα μήνα μειώθηκαν κατά 46% οι δαπάνες για φάρμακα!

Κυκλώματα επιτηδείων -στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά ακόμα και ασφαλισμένοι- λυμαίνονται τα Ταμεία και εκτοξεύουν στα ύψη τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις ένα μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ η φαρμακευτική δαπάνη στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων καταγράφει μείωση της τάξης του 46%.

Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 10.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ παρότι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο. Ο περιορισμός της σπατάλης στους κλάδους Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πακέτο μέτρων. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και στο τέλος της χρονιάς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν εξοικονομήσει το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ.
Νέα αύξηση στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται την επόμενη χρονιά, οπότε και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα φάρμακα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το 2011 το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία από τον περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους Υγείας θα αγγίξει τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο πεντάμηνο έπεσε στο μισό η προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μειώθηκε κατά 1/3 η δαπάνη για την αγορά φαρμάκων. "Ξεκινάμε μια νέα διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα φάρμακα" σημειώνει στο "Εθνος" ο διοικητής Αρης Μουσιώνης, προαναγγέλλοντας ότι στο εξής θα είναι ακόμα πιο απαιτητικός στις διαπραγματεύσεις με εταιρείες που προμηθεύουν τα ίδια φάρμακα σε διαφορετικές τιμές.

Χαρά Νικοπούλου: Τον νεοθωμανισμό ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους

NIKOPOULOU XARAΑπό τις 6:45, Δευτέρα απόγευμα, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό “Άρδην” και η εφημερίδα “Ρήξη” του γνωστού “αιρετικού” της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά.
Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η “δασκάλα της Θράκης” Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.
Πριν όμως ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες τον λόγο έλαβε για έναν χαιρετισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και αγωνιστής για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους παρισταμένους στην εκδήλωση “Έλληνες πατριώτες” και σημείωσε ότι σε μια εποχή που ο πατριωτισμός χαρακτηρίζεται ως κάτι το κακό, είναι πολύ σημαντική η παρουσία τόσων ανθρώπων εδώ. Ενώ κατήγγειλε ότι θέλουν σήμερα να μας κάνουν χυλό, με τους μετανάστες, ιδιαίτερα αυτούς από τις βαλκανικές χώρες. Κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί, να μην δεχθεί την εφαρμογή των όσων γνωστών είχε πει ο Χένρι Κίσσινγκερ και τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες, ενωμένοι ξανά να πουν το δικό τους “ΟΧΙ”.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε τόνισε καμία υποχώρηση, σε Θράκη και σε Μακεδονία, δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρα από τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που ξεκινά βόρεια της Κέρκυρας και φτάνει μέχρι την Κύπρο. Κάλεσε ακόμη τον ελληνικό λαό να βρεθεί στον δρόμο, να ξαναθυμηθεί η δικιά του γενιά τα νιάτα τους, όταν διαδήλωναν για την Ένωση με την Κύπρο, ενώ τόνισε ότι όσοι σήμερα είναι πατριώτες, τους κυνηγάει το κράτος. Τελείωσε με μια αναφορά στον Παναγιώτη Σγουρίδη και το πώς αυτός “αμείφτηκε” από το ίδιο του το Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για τους αγώνες του στην Θράκη.
Πρώτος από τους ομιλητές, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραϊσκος, εκδότης της εφημερίδος “Αντιφωνητής” και νεοεκλεγείς στο δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ο οποίος

Η νεοελληνική τουρκολαγνεία και οι επίγονοι του Στεργιάδη


Κωνσταντῖνος Χολέβας –Πολιτικός Ἐπιστήμων 

Ματαίως προσπαθούσαν ορισμένοι αφελείς αρθρογράφοι να μας πείσουν ότι αίρεται επιτέλους η απειλή κηρύξεως πολέμου από την Τουρκία σε περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια. Το περίφημο casus belli τελικά δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι αφελείς εξετέθησαν για την τουρκολαγνεία τους. Όπως εκτίθενται για την εθνική τους αναξιοπρέπεια και όσοι προτείνουν ή επιχειρούν το ψαλίδισμα της Ιστορίας μας στο όνομα των «καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων». Το αποτέλεσμα είναι εμείς μεν να διδάσκουμε στα παιδιά μας μία αποστειρωμένη ιστορία χωρίς ήρωες και αγωνιστές και από την άλλη η Τουρκία να διακηρύσσει δια στόματος Νταβούτογλου ότι θα χρησιμοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποίησε τους Τουρκοκυπρίους από το 1954 μέχρι την εισβολή. Εμείς δείχνουμε πάντα έτοιμοι για υποχωρήσεις και τουρκολαγνείες και η Άγκυρα στέλνει Υπουργούς της στα Κατεχόμενα να εορτάσουν την επέτειο της ανακηρύξεως του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου και να μας πουν κατάμουτρα ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η δημιουργία δύο κρατών, η παγίωση της διχοτόμησης.

Η τουρκολαγνεία δεν βρίσκει σύμφωνη φυσικά την πλειοψηφία του λαού. Ίσως γι’ αυτό ανέλαβαν ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια να προετοιμάσουν το έδαφος για περισσότερες ελληνικές υποχωρήσεις. Κάθε βράδυ ο κουρασμένος Έλληνας εργαζόμενος και η ταλαίπωρη μάνα με τα παιδιά της υφίστανται βομβαρδισμό από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Για να βλέπουμε τη συμπαθητική πλευρά της Τουρκίας και να δεχθούμε ευκολότερα τη διχοτόμηση του Αιγαίου, της Κύπρου, της Θράκης ή οτιδήποτε άλλο ζητήσει η σταθερή, επίμονη και διαχρονική εξωτερική πολιτική των νεο-οθωμανών. Πίσω από την πλάτη μας και ενόσω εμείς νανουριζόμαστε με τα τουρκικά σήριαλ και τους ζουμερούς μπακλαβάδες τους η Τουρκία κάνει το παν για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA) χρηματοδότησε με 150.000 δολλάρια την ομογενειακή οργάνωση των Σκοπιανών UMD για να οργανώσει επίσκεψη των συνεργατών 18 Αμερικανών Γερουσιαστών στα Σκόπια με σκοπό την προώθηση της Σκοπιανής προπαγάνδας στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ανέδειξαν και νέα φαινόμενα

Άνδρας ή γυναίκα;

Σε μια πολύ περίεργη ανακάλυψη προχώρησαν Αμερικανοί επιστήμονες, καθώς υποστηρίζουν ότι ανάλογα με την οπτική γωνία, ο εγκέφαλος μπορεί να αντιλαμβάνεται ένα πρόσωπο ως ανδρικό ή ως γυναικείο!


 
 
Νευροεπιστήμονες των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ των ΗΠΑ έκαναν για πρώτη φορά μια αναπάντεχη ανακάλυψη: ο ανθρώπινος εγκέφαλος βλέπει μερικά πρόσωπα ως ανδρικά όταν εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του οπτικού πεδίου του, και ως γυναικεία όταν εμφανίζονται σε μια διαφορετική περιοχή.
Η μελέτη ανατρέπει ένα μακρόχρονο αξίωμα της νευροεπιστήμης, ότι το πώς ο εγκέφαλος βλέπει ένα αντικείμενο, δεν εξαρτάται από το σε ποιο ακριβώς σημείο του οπτικού πεδίου του παρατηρητή αυτό εμφανίζεται.
Οι ερευνητές, υπό τον Αράς Αφράζ του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Εγκέφαλο "ΜακΓκάβερν" του ΜΙΤ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", χαρακτήρισαν ως "απρόβλεπτο" το εύρημα τους, ότι δηλαδή είναι δυνατό ένας άνθρωπος να κοιτάζει ένα πρόσωπο και να τού φαίνεται διαφορετικού φύλου, ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία το παρατηρεί.
Τι έδειξαν τα πειράματα

Για εύκολο παρκάρισμα

Αυτοκίνητα μινιατούρες, που όμως μπορεί κανείς να τα οδηγήσει κανονικά δημιούργησε η εταιρεία Pocket Classics. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μόνο μειονέκτημα ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο σε ιδιωτική ιδιωκτησία (Pic)

 
 
 
Αυτές οι δύο ρεπλίκες τύπου Τζάγκουαρ και Πόρσε είναι ό,τι πρέπει για να μετακινείται κανείς σε μια πολυσύχναστη πόλη και να παρκάρει γρήγορα και εύκολα παντού.
Τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα αξίας 10.000 λιρών μπορούν να φτάσουν μέγιστη ταχύτητα τα 74 χιλιόμετρα, ενώ όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο χωράτε να το οδηγήσετε.

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΣΧΑΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Τι άρωμα άφησε η ρωσο-γερμανική συνάντηση κορυφής; Προφανώς το όραμα Πούτιν για μια “ενοποιημένη ηπειρωτική αγορά αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ που θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ”, όπως το κατέθεσε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας,  με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”.
Ο Πούτιν θα ήθελε να δει κατακόρυφη ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ, με παράλληλη κατάργηση των δασμών και της βίζας. “Στο μέλλον, θα μπορούσαμε μάλιστα να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου ή και ακόμα πιο προωθημένες μορφές οικονομικής ενοποίησης”, τονίζει ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Το άρθρο του Πούτιν συνέπεσε με την επίσημη διήμερη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Είχε προηγηθεί η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και

Απεργία στα ΜΜΕ

24ωρη απεργία  προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ και τα συνεργαζόμενα Σωματεία Τύπου , τα οποία δεν θα ανανεώσουν την ύλη τους από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Εκλογές με θύματα

Από αιματηρά επεισόδια σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Προβάδισμα για το κυβερνών κόμμα. Νοθεία καταγγέλλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

 
 
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που αμαύρωσαν το χθεσινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο.
Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να προηγείται, ενώ "εξασθενημένη" φαίνεται να "βγαίνει" από την εκλογική αναμέτρηση η ισλαμιστική αντιπολίτευση.
Η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, νικητής του πρώτου γύρου θα είναι το Εθνικό

Προεδρική γενναιοδωρία

Δεκάδες άστεγους με τις οικογένειές τους προσκάλεσε ο Ούγκο Τσάβες στο προεδρικό μέγαρο, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα και κατέστρεψαν πολλά σπίτια.

 
 
 
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσκάλεσε 25 άστεγες οικογένειες, μετά από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, να μείνουν προσωρινά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.
Πάνω από δεκαπέντε πολίτες έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες έφυγαν δια της βίας από τα σπίτια τους μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν μια εβδομάδα και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και χάος σε όλη τη Βενεζουέλα.
Ο  Τσάβες που κατακρίνεται γιατί απέτυχε στην υλοποίηση του σχεδίου ανοικοδόμησης νέων οικιών

Επιμένει για το ουράνιο

Βασικά δικαιώματα των χωρών μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας είναι ο ολοκληρωμένος κύκλος εμπλουτισμού και η παραγωγή καυσίμου, δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ.

 
Το Ιράν έχει "το δικαίωμα να εμπλουτίζει ουράνιο και να παράγει καύσιμο" για τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις και "αυτό το δικαίωμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο", δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ σε συνέντευξη Τύπου.
"Ο ολοκληρωμένος κύκλος εμπλουτισμού και η παραγωγή καυσίμου είναι βασικά δικαιώματα των χωρών μελών (της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας) και δεν είναι διαπραγματεύσιμα", δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ.
Οι δηλώσεις του Αχμαντινεζάντ γίνονται την ώρα που το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις της Ομάδας

Τέλειο ροζ

Ένα απίστευτης ομορφιάς διαμάντι, που αποκαλείται το "τέλειο ροζ" πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Ασία. Ο νέος του ιδιοκτήτης δεν δίστασε να ξοδέψει 23 εκατομμύρια δολάρια.

 
 
 
Ένα ροζ διαμάντι 14,2 καρατίων, που αποκαλείται "το τέλειο ροζ", πουλήθηκε για 23 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις, κάνοντας λόγο για τιμή- ρεκόρ στην Ασία.
Ο αγοραστής, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, απέκτησε τον πολύτιμο λίθο που έχει ορθογώνιο σχήμα στην δημοπρασία στην οποία οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 78,9 εκατομμύρια δολάρια.
"Η υψηλότερη προσφορά έγινε για το φανταστικό τέλειο ροζ με το έντονο χρώμα" ανέφερε ο οίκος,

Μυστικά σε λάθος χέρια

Ένας υπολογιστής που περιέχει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν σε θέματα άμυνας, εκλάπη από το αυτοκίνητο του γερουσιαστή Σερζ Ντασό. Ο γερουσιαστής ελέγχει τον όμιλο που παράγει το μαχητικό Rafale.

 
Ο Γάλλος γερουσιαστής, Σερζ Ντασό, που ελέγχει τον όμιλο αεροναυπηγικής που παράγει το μαχητικό αεροσκάφος "Rafale", απώλεσε το βράδυ της Παρασκευής έναν υπολογιστή που περιείχε σημαντικές πληροφορίες και αφορούν σε αμυντικά θέματα.
Ο φορητός υπολογιστής βρισκόταν σε μία θήκη, που εκλάπη μέσα από το αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο έξω από εκκλησία στην περιοχή Κορμπεϊγ-Εσόν, όπου ο Σερζ Ντασό διετέλεσε δήμαρχος.
Μαζί με τον φορητό υπολογιστή στην ίδια θήκη ο Ντασό είχε τοποθετήσει και έγγραφα της γερουσίας, όπως δήλωσε συνεργάτης του γερουσιαστή, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien.

Για να αποφύγουν το λουκέτο

Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απολύσεις μέσα στην επόμενη χρονιά προκειμένου να επιβιώσουν. Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΣΕΕ.

 
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς σύμφωνα με προβλέψεις, μέσα στο 2011 μία στις δύο επιχειρήσεις θα προβεί σε απολύσεις τουλάχιστον του μισού προσωπικού.
Ήδη 27.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο βωμό της οικονομικής κρίσης, ενώ οι πτωχεύσεις αφορούν σχεδόν το 50% των καταστημάτων με είδη ένδυσης και υπόδυσης.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου, το ποσοστό των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις το προσεχές διάστημα κυμαίνεται κοντά στο όριο του στατιστικού λάθους, καθώς διαμορφώνεται κοντά στο 3 %
Τα στοιχεία παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο οποίος και επεσήμανε ότι οι προβλέψεις των εμπόρων για τις πωλήσεις, τα κέρδη αλλά και τις επενδύσεις είναι μειωμένες.

Πτώση στο Χρηματιστήριο

Παρά το γεγονός, ότι το κλίμα αρχικά ήταν θετικό, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, το Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν διατήρησε τα κέρδη του και στο τέλος της συνεδρίασης. Με πτώση 1,76% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

 
 
Mε πτώση έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς "ξεφούσκωσε" ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ιρλανδίας που άναψε το πράσινο φως ώστε να επιμηκυνθεί το νέο χρέος των 110 δισ. της Ελλάδας.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.411,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,76%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,66% τα οποία απώλεσε στη συνέχεια.

Πεθαίνει το κέντρο

Μπορεί τα μηνύματα από τη διεθνή κοινότητα και πιο συγκεκριμένα στην Ευρώπη, μετά και την χορήγηση βοήθειας προς την Ιρλανδία να είναι θετικά, αλλά η κατάσταση στο εμπόριο δείχνει τραγική. Όσο και εάν επιχειρείται να παρουσιαστεί διαφορετική εικόνα, η κατάσταση στους εμπορικότερους αθηναϊκούς δρόμους είναι ασφυκτική και η κίνηση απόλυτα πεσμένη.

 
Ασφυκτική είναι η κατάσταση στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους του λεκανοπεδίου, με την αγοραστική κίνηση να έχει πέσει κατακόρυφα και τους εμπόρους να καταφεύγουν σε παζάρια προσφορών και πρόωρες εκπτώσεις, προκειμένου να δουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους ενόψει των εορτών.
Με µειώσεις τιµών έως και 80%, δωροεπιταγές και ταξίδια ως δώρα, την τακτική του 1+1 και με τη μέθοδο του «με το ένα προϊόν, το δεύτερο δώρο» οι λιανέµποροι άνοιξαν ήδη την εορταστική περίοδο.

Ο μακρύς δρόμος της Ελλάδας

Πέντε κινδύνους για την ελληνική οικονομία με πρώτο τον εφησυχασμό, επισήμανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Πάντοα Σκιόπα. Προβλέπει 10 με 15 χρόνια λιτότητας και σκληρών μέτρων. Συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου


 
Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία θα είναι μία μακρά διαδικασία η οποία θα κρατήσει χρόνια, και σίγουρα μετά τη λήξη του Μνημονίου το 2013, προέβλεψε ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτηθούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία.
Οι πέντε κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία

ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ... ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Οι δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία από τις βίαιες αποπληθωριστικές πολιτικές του Μνημονίου, με τη γνωστή συνταγή του ΔΝΤ, βυθίζουν τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση, που απειλεί να μεταθέσει για το 2012 τη «δειλή» ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και να ανεβάσει πολύ πάνω από το 3% που προβλέπει η κυβέρνηση το ποσοστό συρρίκνωσης του ΑΕΠ το 2011. Μάλιστα, η κυβέρνηση χάνει, εξαιτίας των υποδείξεων της «τρόικας», ένα σημαντικό αναπτυξιακό της «όπλο», καθώς ο αναπτυξιακός νόμος που θα έλθει στη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο θα καταργεί ουσιαστικά τις ενισχύσεις για επενδύσεις και θα τις υποκαθιστά με φορολογικά κίνητρα, που πιθανότατα θα αποδειχθούν «άσφαιρα» στις συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία.
Τραπεζικά και επιχειρηματικά στελέχη, μιλώντας στο «Π», τονίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάθε δυνάμει επενδυτής στην Ελλάδα δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ, που ανατρέπει όλους τους σχεδιασμούς.

Από τη μια το νέο, «βαρύ» πακέτο δημοσιονομικών μέτρων δημιουργεί τεράστια πίεση στην οικονομία και το 2011, από την άλλη τα σχέδια της Μέρκελ για ελεγχόμενες χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη απειλούν να διαιωνίσουν τον αποκλεισμό των ασθενών οικονομιών της περιφέρειας, όπως η ελληνική, από τις διεθνείς αγορές και να τις εισαγάγουν σε έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Αυτό, για όσους σχεδιάζουν επενδύσεις στην Ελλάδα, σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος οι βίαιες πολιτικές αποπληθωρισμού που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η Γερμανία στις ασθενείς οικονομίες να συνεχισθούν για μια δεκαετία, μετατρέποντας την ελληνική οικονομία σε «διακεκαυμένη ζώνη».

Επιπλέον, σημαίνει ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε μια πολυετή περιπέτεια με αμφίβολη κατάληξη και θα παραμείνει για χρόνια ανίκανο να

Ιρλανδία: 45.000 άτομα διαδήλωσαν, ζητώντας από την κυβέρνηση στάση πληρωμών

Χιλιάδες Ιρλανδών διαδήλωσαν στο Δουβλίνο την Κυριακή, ζητώντας από την κυβέρνηση να δηλώσει στάση πληρωμών στα χρέη της χώρας, να προκηρύξει άμεσα εκλογές και να ανακαλέσει τα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, περίπου 45.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από το Irish Congress of Trade Unions, την ένωση των σωματείων που εκπροσωπούν περίπου 800.000 εργαζόμενους στην Ιρλανδία.

Με σφυρίχτρες και τύμπανα, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κάψτε τους ομολογιούχους» και «αυτοί κόβουν, εμείς λέμε αντισταθείτε», καθώς οδηγήθηκαν σε

Ποιoς είπε ψέματα για το «στοκ» των νοσοκομείων;

 Σε χθεσινή συζήτηση στο τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ” υπογράμμισα ότι στην αύξηση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων του 2010 προστίθεται και η χρησιμοποίηση του “στοκ” των νοσοκομείων, ύψους 500 εκατ. ευρώ κατά το Α΄ εξάμηνο.

Με παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ισχυρίστηκε ότι:  «Το “στοκ” των νοσοκομείων δεν μπορεί να είναι 500 εκατ. ευρώ, γιατί αυτό το στοκ είναι 3 μηνών, δεν χωράνε οι αποθήκες των νοσοκομείων τέτοιο “στοκ”. Το “στοκ” των νοσοκομείων στο τέλος του 2009 ήταν κοντά στα 250-300 εκατ. ευρώ» .

Παρουσιάζουμε σήμερα τη δέσμευση του

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

του Θανάση Αργυράκη*Διαθέτει η Ελλάδα ποσότητες φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της για χίλια χρόνια; Υπάρχει νοτίως της Κρήτης, στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, και κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Λιβάνου, ένα νέο ενεργειακό «Ελ Ντοράντο», το οποίο είναι σε θέση να «ταΐσει» όλη τη Δυτική Ευρώπη με φυσικό αέριο, δίχως να εισάγει ούτε για μια μέρα από τρίτες χώρες ενέργεια;
Προωθεί το Ισραήλ, με βάση αυτά τα δεδομένα, υποθαλάσσιο αγωγό που θα «δένει» γεωπολιτικά και οικονομικά το Τελ Αβίβ, τη Λευκωσία, την Αθήνα και τη Ρώμη; Μπορεί, η χώρα μας εκμεταλλευόμενη τα κοιτάσματά της στη Μεσόγειο, το Ιόνιο, και στο Αιγαίο, όχι μόνον να πετάξει από πάνω της τον στενό «κορσέ» της τρόϊκας, αλλά και να ευημερήσει; Τα ζητήματα αυτά αναλύθηκαν από την ελίτ των επιστημόνων και των ειδικών στα ενεργειακά, κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε πρόσφατα το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Κατά τον Γεωλόγο Πετρελαίων-Ενεργειακό Οικονομολόγο, Κωνσταντίνο Νικολάου, «η απάντηση στην ερώτηση, εάν η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανακάλυψης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, είναι κατηγορηματικά θετική. Η Ελλάδα θεωρείται υποσχόμενη πλην όμως ανεξερεύνητη περιοχή, ιδίως σε βάθη κάτω από 3500 μ,  στα βαθειά νερά αλλά και σε αβαθείς στόχους που υπόσχονται βιοαέριο». Ιδιαίτερα σημαντικές είναι επίσης οι επισημάνσεις των Ηλία Κονοφάγου, τέως γενικού διευθυντή των ΕΛΠΕ, και Αντώνη Φώσκολου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Μεταξύ των άλλων, τόνισαν ότι «ο υποθαλάσσιος χώρος που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου–Ισραήλ–Αιγύπτου-Κρήτης θα μπορούσε να περικλείει συνολικά, αποδεδειγμένα και πιθανά αναμενόμενα προς ανακάλυψη και παραγωγή αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (m3). Εάν λάβουμε υπόψη ότι η Ευρώπη των 25 καταναλώνει σήμερα περί τα 500 δις.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες της για 30 χρόνια. Οι ετήσιες απαιτήσεις της Ελλάδας σε φυσικό αέριο ανέρχονται σε 3,4 δις.κυβικά, ενώ τα αποθέματα είναι περισσότερα από 3,5 τρισεκατομμύρια. Δηλαδή η Ελλάδα έχει αποθέματα για χίλια χρόνια, ή καλλίτερα έχουμε τεράστιες ποσότητες προς εξαγωγή».
Οι ίδιοι σημείωσαν ότι «νότια της Κρήτης, στην ονομαζόμενη «Λεκάνη του Ηροδότου», υπάρχουν τρείς ελπιδοφόρες περιοχές. Μία νότια της Γαύδου, μία νότια της Μεσσαράς και μία νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας στην περιοχή της «Λεκάνης του Ηρόδοτου» που είναι πάρα πολύ ελκυστική». Τα κοιτάσματα αυτά, ουσιαστικά αποτελούν ένα κομμάτι μιας μεγάλης περιοχής, πλούσιας

Ο τσάρος της Οικονομίας καλύπτει τους έχοντες πισίνες και κότερα;

Ο τσάρος της Οικονομίας καλύπτει τους έχοντες πισίνες και κότερα;Περίεργες αποφάσεις του τσάρου της Οικονομίας που «καλύπτουν» τους έχοντες πισίνες και κότερα προκαλούν ερωτηματικά και έντονη δυσαρέσκεια στα στελέχη  της τρόικας, δεδομένου ότι μόλις προ ημερών ο επικεφαλής της κ. Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι η πολιτική του υπουργείου πρέπει να στραφεί στους «έχοντες» και όχι άλλο στη φορολόγηση των πολιτών και τις μειώσεις μισθών!

Σε μια περίοδο που οι εφορίες κυνηγούν με κάθε τρόπο και το τελευταίο ευρώ από χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να «αγγίξει» περίπου 50 χιλιάδες Ελληνες εκ των «εχόντων» ,οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα τις πισίνες τους και αποφεύγουν τη φορολογία.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ στις Αποκαλύψεις στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού οι επιτελείς είχαν εισηγηθεί (για να μη «χαρατσωθούν» εκ νέου οι κοινωνικά αδύνατοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι) τη φορολόγηση 50.000 πλουσίων που διαθέτουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει, κάτι που σε συνδυασμό με τη φορολόγηση σκαφών θα απέφερε έσοδα 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση που είχε δεχθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου από τους συνεργάτες του, όσοι φορολογούμενοι είχαν αδήλωτες πισίνες θα καλούνταν να πληρώσουν μια εφάπαξ εισφορά της τάξης των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ώστε να τις καταστήσουν νόμιμες και να υπολογίζονται στο εξής ως τεκμήριο.

Η πρόταση αυτή είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου και σύμφωνα με τα οποία από τις περίπου 125.000 πισίνες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα περίπου οι 50.000 δεν είχαν δηλωθεί. Ορισμένοι ιδιοκτήτες, μάλιστα, που έχουν παράνομες πισίνες, είχαν «συλληφθεί» να τις «καμουφλάρουν» με καραβόπανα, μουσαμάδες στρατιωτικού τύπου, δέντρα, γλάστρες κτλ., για να αποφύγουν το ηλεκτρονικό «μάτι» του δορυφόρου αλλά και του Google Εarth, που χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.

Οι επιτελείς του υπουργείου είχαν εκτιμήσει ότι αν φορολογούνταν τα περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα που συνολικά καλύπτουν οι αδήλωτες πισίνες με 200 ευρώ φόρο αν τ.μ. το κράτος θα εισέπραττε περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Η πρόταση ήταν απολύτως λογική  καθώς οι πολίτες που διαθέτουν πισίνες έχουν και τα αναγκαία κεφάλαια για να τις νομιμοποιήσουν και να τις αποκαλύψουν πλέον και στο… δορυφόρο! Τελικά η πρόταση … κλειδώθηκε στο συρτάρι του υπουργού !

Στη δεύτερη περίπτωση οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών είχαν προτείνει

ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΕΡΙ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!

ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΕΙΑΣ !!!

Κατελήφθη δια της βιας το κτίριο της αρχιμουφτείας. Το πρωί του Σαββάτου εταιρία σεκίουριτυ που είχε νοικιάσει ο διευθυντής πρωτοκόλλου του Γκέντσεφ,  προέδρου του δήθεν ανωτάτου Συμβουλίου, μαζί με την δικαστική επιμελήτρια Μαριάν Πέτκοφ χρησιμοποιώντας βία κατέλαβαν το κτίριο της αρχιμουφτείας. Επωφελούμενοι από κάποια παραθυράκια του νόμου, με την επίκληση χρέους της αρχιμουφτείας για φόρους και κινητά τηλέφωνα ύψους 300.000 ευρώ,  και παραποιώντας την αλήθεια, μπήκαν παράνομα με την βοήθεια της αστυνομίας στο κτίριο της οδού “Bratya Miladinovi” 27, για να διαπιστώσουν την περιουσιακή κατάσταση.

 Εκφοβίζοντας αυτούς που εργαζόταν μέσα και χρησιμοποιώντας την αστυνομία τους έβγαλαν έξω. Μουσουλμάνοι που διαμαρτηρήθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς άκουσαν τον αστυνομικό να τους λέει τα εξής λόγια σοκ : Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη χώρα, να φύγετε ! ¨.   

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό εκατοντάδες

Συμπτώσεις: Σε Ελλάδα και Ιρλανδία τα μεγαλύτερα ανεξερεύνητα ενεργειακά πεδία της Ευρώπης

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι κρύβουν τα μεγαλύτερα μη αξιοποιημένα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ξαφνικά τέθηκαν υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής κατοχής; Το defencenet.gr αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Ιρλανδία μία χώρα των 4,5 εκατ ανθρώπων έχει ένα τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία της χώρας στον αέρα αλλά την ίδια στιγμή και σε χρόνο ανύποπτο, (16 Ιουνίου 2010) ο υπουργός Επικρατείας της Ιρλανδίας Conor Lenihan ανακοίνωνε την ύπαρξη 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα στα νερά της Ιρλανδίας.

Η κίνηση αυτή με τον τίτλο «2011 Atlantic Margin Licensing Round» θα ανοίξει για δύο

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

¨Ο Νταβούτογλου είναι πολύ επικίνδυνος και τρελός¨
Οι ΗΠΑ ανησυχούνε από την Νεοθωμανική γραμμή του ΥΠΕΞ Νταβούτογλου
Λόγια-σοκ αμερικανών διπλωματών εμπεριέχονται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε. Με βάση αυτά οι αμερικανοί διπλωμάτες χρησιμοποιούνε για τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τη φράση  ¨επικίνδυνος και τρελός¨. Οι αμερικανοί διπλωμάτες αναφερόμενοι στις εξελίξεις λέν πως ¨Ο άξονας της Τουρκίας μετακινείται προς τα ανατολικά. Δύσκολο να γίνει μέλος της Ε.Ε. ¨
Οι ΗΠΑ ανησυχούνε από την Νεοθωμανική γραμμή του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες