ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/1/11

Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν την Ελληνική μετάφραση…


Οι ερευνητές ανακάλυψαν, μελετώντας αρχαία χειρόγραφα, ότι -αντίθετα με την κυρίαρχη μέχρι τώρα αντίληψη- οι Εβραίοι συνέχισαν να...
χρησιμοποιούν στις συναγωγές τους την ελληνική μετάφραση (των Εβδομήκοντα) της Βίβλου και όχι το πρωτότυπο ιουδαϊκό κείμενο, για πολλούς αιώνες αργότερα σε σχέση με ότι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες. Σε μερικά μέρη μάλιστα, φαίνεται πως η πρακτική αυτή συνεχιζόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα.

Αντίδραση ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις Πάγκαλου



Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης που είχε χαρακτηρίσει αντιπαραγωγικούς τους ένστολους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους αποκαλώντας τους «κοπρίτες».
Αντίδραση ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις Πάγκαλου
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Η συστηματική υβριστική επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και την Πρωτοχρονιά. Έχουμε πλέον και στην πράξη τη νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της.

Απάτη ύψους 4.000.000 ευρώ σε ΙΚΑ



Ένα μεγάλο σκάνδαλο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές το ΙΚΑ Χρυσούπολης, το ΙΚΑ Δράμας και το ΙΚΑ Ξάνθης. Πρόκειται για απάτη τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, με θύματα εκατοντάδες ανυποψίαστους οικοδόμους που πλήρωσαν για να κατοχυρώσουν τα ένσημα και τα οποία όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ από τους εργοδότες.
Απάτη ύψους 4.000.000 ευρώ σε ΙΚΑ
Συνολικά ανακαλύφθηκαν 75.000 πλαστά ένσημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός», επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις άδειες οικοδομής των Ρομά και έχοντας στην κατοχή τους τον Αριθμό Μητρώου Οικοδομικού Έργου που είχαν πάρει από το ΊΚΑ, προχώρησαν σε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης και «πουλούσαν» ένσημα στους ανυποψίαστους οικοδόμους. Τα ένσημα καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά στα οικοδομικά έργα, αλλά όταν αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ περισσότερα από όσα προέβλεπε η άδεια κάθε οικοδομής ακυρώθηκαν από το ΙΚΑ.

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ......!



Έκλεψαν, λέει, τους υπολογιστές από τον δήμο της Αθήνας.
Έκρυβαν συμβάσεις-μαμούθ.
Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν επιτέλους; Θα πάει κανείς φυλακή;
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ......!
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, παραβιάστηκε ο χώρος προμηθειών στο δήμο Αθηναίων. Ο φύλακας του χώρου ανέφερε πως οι διαρρήκτες αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές μαζί με τους σκληρούς δίσκους, καθώς και αποθηκευμένα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Το ζεϊμπέκικο του... Ζαλόγγου!



Την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν, εκείνος ρίχνει... ζεϊμπεκιές!
Μέχρι το ξημέρωμα γλεντούσε στο πασίγνωστο εστιατόριο της Νέας Κηφισιάς «Παυσίλυπον» ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του. Του ζήτησαν να χορέψει οι θαμώνες. Αν του ζητούσαν να πάρει πίσω τα μέτρα, θα το έκανε;

Το ζεϊμπέκικο του... Ζαλόγγου!
Φάουλ και, μάλιστα, για κόκκινη κάρτα έκανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, την ώρα που πρέπει να είναι ο πρώτος που να μην προκαλεί, το...ριξε στους χορούς και στα γλέντια.

Πρωτοφανές σκάνδαλο της κυβέρνησης με τα καύσιμα

Πρωτοφανές σκάνδαλο της κυβέρνησης με τα καύσιμαΈχετε αναρωτηθεί  πως διαμορφώνεται η επικαιρότητα στα ΜΜΕ , στη περίοδο αυτή που διάγουμε υπό την κυβέρνηση του κ. Γ.Παπανδρέου;
Δεν έχετε αναρωτηθεί πως ξαφνικά την ΙΔΙΑ ημέρα δεκάδες ΜΜΕ στην χώρα μας «σηκώνουν»  το ΙΔΙΟ ακριβώς θέμα ;
Φυσικά δεν ομιλώ για κάποια σπουδαία είδηση, δήλωση , ή ένα σημαντικό πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό γεγονός . Αναφέρομαι σε κάποια γεγονότα τα οποία ενώ λαμβάνουν χώρα  στην  καθημερινότητά μας , ενίοτε και με σημαντικές συχνότητες, ΞΑΦΝΙΚΑ γίνονται πρωταρχικό Θέμα των ΜΜΕ, την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ημέρα!
Ας πάρουμε για παράδειγμα  το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου που μας άφησε. Ξαφνικά την ίδια ημέρα ΟΛΑ τα ΜΜΕ  «σήκωσαν θέμα» τους «Μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα την εξαπάτηση των καταναλωτών». Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Τέτοιοι μηχανισμοί έχουν επανειλημμένα εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές. Τι ήταν αυτό λοιπόν που απαιτούσε την «συγχρονική συναυλία» από τα πρόθυμα ΜΜΕ;
Συνήθως το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου λειτουργεί με γνώμονα τον αποπροσανατολισμό! Έτσι και σ` αυτή την περίπτωση. Την ώρα που η κυβέρνηση έστηνε τηλεοπτικά θεάματα για τα «σκληρά μέτρα» που θα ληφθούν κατά των πρατηριούχων με «πειραγμένες» αντλίες, τα ίδια τα συναρμόδια υπουργεία προωθούσαν την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων σε όλα τα πρατήρια, που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την κλοπή δεκάδων εκατομμυρίων λίτρων καυσίμου κάθε χρόνο από …. τους καταναλωτές!
Μέσα από το  show του θιάσου της κυβέρνησης στο Θέατρο των ΜΜΕ, επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ( και το πέτυχε αφού άπαντες «εκοιμήθησαν») το μεγαλύτερο σκάνδαλο «ΝΟΜΙΜΗΣ»  εξαπάτησης των πολιτών.
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα. Στις 21 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές των συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών σε όλα τα πρατήρια.
Απ’ αυτό το σημείο άρχισα να καταλαβαίνω ότι…. κάτι δεν πάει καλά , αφού ως

Στα 50 δισ. δολάρια η αξία του Facebook

Στο αστρονομικό ποσό των 50 δισ. δολαρίων αποτιμάται η αξία του Facebook, όπως προκύπτει από το «ντιλ» των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με την Goldman Sachs και την ρωσική Digital Sky.
Η επένδυση, που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «
The New York Times», καθιστά το Facebook οικονομικά ισχυρότερο από παραδοσιακούς «παίκτες» της διαδικτυακής αγοράς, όπως το eBay, το Yahoo και η Time Warner.

Το μερίδιο που απέκτησε η Goldman Sachs καταδεικνύει την δεσπόζουσα θέση που κατέχει πλέον το
Facebook, το οποίο, τη χρονιά που έφυγε, ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα στις Η.Π.Α. ακόμη και τον «κολοσσό» των αναζητήσεων, τη Google (σύμφωνα με την Experian Hitwise).

Το «ζεστό» χρήμα που εισέρευσε στα ταμεία της εταιρείας θα δώσει στο Facebook την ευκαιρία να αναπτύξει νέες εφαρμογές, να προχωρήσει σε εξαγορές και να «κλέψει» καταξιωμένα στελέχη από άλλες εταιρείες του κλάδου.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επικαλείται η εφημερίδα, η

Επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης στο Πατριαρχείο

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι θα επισκεφθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. Η συμβολική αυτή κίνηση επισφραγίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Τουρκική Δημοκρατία.

Από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αρίντς θα ευχηθεί, εκ μέρους της κυβέρνησης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το νέο έτος και θα συζητήσει μαζί του εκκρεμή θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί ακόμα η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της

Οι νεοάστεγοι με «καλά βιογραφικά» αυξάνονται συνεχώς

Του Κωστα Oνισενκο
«Ελάτε τώρα... Οταν υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα όπως η σημερινή κρίση, με εμάς ποιος θα ασχοληθεί;». Ο 47χρονος Νίκος ανήκει στην οικογένεια των αστέγων και μας απαντά ρωτώντας, κοιτάζοντας στα μάτια, νηφάλιος, συνειδητοποιημένος. Η διεύθυνσή του είναι γωνία Σταδίου και Κοραή, δεν μετακομίζει, κάθε βράδυ ενημερώνεται για τις εξελίξεις διαβάζοντας στο ημίφως εφημερίδα και σφυγμομετρά τον παλμό της κοινωνίας από τις κουβέντες, τις φωνές και τις βρισιές των περαστικών.
Στη φυλακήΗ τελευταία στέγη του ήταν οι φυλακές. Πριν από λίγους μήνες βγήκε στον κόσμο, δεν βρήκε δουλειά και βρήκε απάγκιο στον δρόμο. «Ατομα που ήξερα από τις φυλακές διέπραξαν κάποιο

Μείωση τιμών σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης το 2011

« Μείωση τιμών σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, απορρόφηση του ΦΠΑ σε 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από 1-1-2011».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, «οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Με το νέο έτος περισσότερες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης που απηύθυνε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών στην αγορά και να ανακουφιστεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών.
Όπως είχε ανακοινωθεί, σε συνολικά 661 επώνυμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έχει

Ορατή στην Ελλάδα



Τηλεσκόπια θα εγκατασταθούν στο Πλανητάριο, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου της Τρίτης. Η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα (Vid)
Η πρώτη μερική έκλειψη του ηλίου του 2011 θα σημειωθεί τη Τρίτη 4 Ιανουαρίου, και θα είναι μάλιστα ορατή και από την Ελλάδα. Η έκλειψη θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες και θα αρχίσει στις 08:40 από τη δυτική Αφρική και θα κορυφωθεί στις 10:30 και στις 12:07 θα έχει ολοκληρωθεί.

Ένταση στην Αίγυπτο



Χιλιάδες χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες. Πέτρες εναντίον υπουργού και συγκρούσεις με την αστυνομία (Vids)
Επεισόδια ξέσπασαν χθες στο Κάιρο μετά την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων μπροστά από μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, με έναν υπουργό να δέχεται επίθεση με πέτρες και τον ιμάμη του Αλ Άζχαρ να περικυκλώνεται στο αυτοκίνητό του, καθώς η χώρα φοβάται μια επιδείνωση των εντάσεων.

Νέο χαράτσι



Αναπροσαρμογή στις τιμές των διοδίων ανακοίνωσαν οι εταιρίες "Νέα Οδός" και "Κεντρική Οδός". Δείτε τι πληρώνουμε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που ισχύουν από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των κατασκευαστριών εταιρειών παραχώρησης, "Νέα Οδός" και "Κεντρική Οδός".
Έτσι το κόστος για τους οδηγούς θα αυξηθεί υπέρμετρα και αναμένονται νέες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς που απαντούν με καταλήψεις σταθμών διοδίων

Φωτιά στην τσέπη μας



Έξαρση της ακρίβειας αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, λόγω της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Ακριβαίνουν βασικά είδη κατανάλωσης. Τι αλλάζει στα εισιτήρια των ΜΜΜ και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το νέο φορολογικό σύστημα, οι ποινές και η φοροκάρτα

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία, αλλά και στις ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν φέρνει το 2011. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα καταθέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για τους παραβάτες.

Στο αυτόφωρο για ΦΠΑ



Αυστηρά μέτρα κατά όσων παρακρατούν τον ΦΠΑ, παίρνει το οικονομικό επιτελείο, δεχόμενο τις προτάσεις της τρόικας. Ποιοι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο και τι θα συμβαίνει σε περίπτωση υποτροπής
Σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, θα προσάγεται όποιος παρακρατά τον ΦΠΑ ή εκδίδει πλαστά τιμολόγια και εικονικά τιμολόγια, σύμφωνα με νέα διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Φρένο στη λαθρομετανάστευση



Την κατασκευή φράκτη στον Έβρο, με στόχο να σταματήσει η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μαζικές απελάσεις προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δείτε τους αριθμούς της λαθρομετανάστευσης
Δραστικά μέτρα, με στόχο να διακοπεί το κύμα λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς παρά την επέμβαση της FRONTEX, τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής πενιχρά.

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι



Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινά από τη Δευτέρα, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας. Κατάληψη τα ξημερώματα στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Δείτε το απεργιακό δελτίο
Με στάσεις εργασίας και απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κυλήσει και αυτή η εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες.

Ριφιφί μυστήριο



Στόχος κακοποιών έγιναν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου της Αθήνας, που περιείχαν αρχεία για μεγάλες συμβάσεις. Την ώρα της κλοπής απουσίαζε ο φύλακας. Οι περίεργες συμπτώσεις που προβληματίζουν τις αρχές
Επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου Αθηναίων, έγιναν στόχος "ποντικών" την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για υπολογιστές από τη διεύθυνση Προμηθειών και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιοι να προσπάθησαν να σβήσουν ίχνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες