ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/10/10

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

ImageΚανένα απολύτως αποτέλεσμα δεν φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά - όσον αφορά τουλάχιστον στον φραστικό έστω μετριασμό των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων της Αγκυρας εναντίον κυριαρχικών ή διαχειριστικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατ' αποκλειστικότητα στον Αλέξη Παπαχελά, θέλοντας να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά πριν από την αυριανή άφιξή του στην Αθήνα.
Παράλληλα, απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει εκδούλευση στους Ισραηλινούς μέσω της παγίδευσης του Ερντογάν σε μια ντε φάκτο συνάντησή του στην Αθήνα με τον αιμοσταγή πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος στα τέλη Μαΐου έδωσε την εντολή δολοφονίας των εννέα Τούρκων φιλειρηνιστών που συμμετείχαν στην αποστολή του "Στόλου της Ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον αποκλεισμένο από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακό πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Οσο και αν ο Ερντογάν ηγείται μιας χώρας τόσο εχθρικής προς την Ελλάδα όπως η

Ακυρώνεται η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

Απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στον Αστακό οι δύο εταιρείες του Κατάρ που συμμετείχαν στην κοινοπραξία για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το πρότζεκτ

Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από απαντητική επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη

Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά της Ελλάδας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο κ. Κουβέλης είχε

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;

afissa-en-med

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» Ενας ακόμη οδοστρωτήρας δικαιωμάτων

Στο φόρτε της μπαίνει η προεκλογική περίοδος. Τα κόμματα βγάζουν στη σκηνή τις φίρμες, όπως γίνεται και στα σκυλάδικα που η πρώτη φίρμα βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα. Παπανδρέου και Σαμαράς μπαίνουν σιγά-σιγά στη μάχη, ενώ οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ξεκινήσει από νωρίτερα.

Μια αντίφαση χαρακτηρίζει ήδη αυτή την προεκλογική περίοδο. Ενώ γίνεται επί τη βάσει μιας νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας (αιρετοί περιφερειάρχες και όχι νομάρχες και λιγότεροι και μεγαλύτεροι δήμοι), αυτή η διαίρεση ελάχιστα απασχολεί τη δημόσια συζήτηση και την προεκλογική αντιπαράθεση. Απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα μόνο ο Περισσός ξιφουλκεί κατά του Καλλικράτη, ενώ όλο το υπόλοιπο φάσμα ή ψάλλει ύμνους στη νέα διοικητική διαίρεση (πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ δεν φείδεται καλών λόγων), ή, ξεχνώντας την ουσία αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης, φοράει τη λεοντή της Αποκριάς και απειλεί ότι θα φτιάξει… αντιμνημονιακές περιφέρειες. (Με την ίδια λογική, αύριο θα φτιάξουν και… αντικαπιταλιστικό κράτος).

Ο Καλλικράτης ήρθε να συνεχίσει και να συμπληρώσει τον Καποδίστρια, την προηγούμενη διοικητική μεταρρύθμιση με την οποία το κράτος ξεφορτώθηκε μια σειρά δαπάνες και τις φόρτωσε στους δήμους και τις νομαρχίες, εξαθλιώνοντας κοινωνικά προγράμματα και δημιουργώντας τη βάση για να εκτιναχτεί στα ύψη η τοπική φορομπηξία. Ο εργαζόμενος ψηφοφόρος καλείται τώρα να επιλέξει τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο που δεν θα διαχειρίζεται απλά τη μιζέρια και την αθλιότητα, αλλά που θα του αλλάξει τα φώτα στους φόρους και τα τέλη, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τις αρμοδιότητες που του περνά η κεντρική εξουσία. Στη συνέχεια, θα επιχειρήσουμε μια πρώτη προσέγγιση της οικονομικής διάστασης της Καλλικράτειας μεταρρύθμισης, με τη δέσμευση ότι θα επανέλθουμε σε άλλες πλευρές της.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (βασικά το δίδυμο Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου) έκρινε ότι το αποικιοκρατικό Μνημόνιο δεν είναι αρκετό για να σαρώσει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Ετσι, 19 ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νόμου 3845, που επικύρωσε το αποικιοκρατικό Μνημόνιο, δηλαδή στις 25 Μάη του 2010, άρχισε στη βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Καλλικράτη, που τώρα είναι ο νόμος 3852/2010.

Οι ΟΤΑ  α’ και β’ βαθμού χρηματοδοτούνται  από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω των

Μολυβιάτης προς Καρατζαφέρη: «Κακοποιήσατε την αλήθεια»

Μολυβιάτης προς Καρατζαφέρη: «Κακοποιήσατε την αλήθεια»Την έντονη αντίδραση του «Νέστορα» της ΝΔ, Πέτρου Μολυβιάτη, προκάλεσε μία φράση του Γιώργου Καρατζαφέρη για τον Αντώνη Σαμαρά.
Λίγες μέρες μετά τη συνάντησή τους, ο Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε: «ενώ επισήμως αρνείται το διάλογο, ανεπισήμως στέλνει τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας».
Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μολυβιάτη, ο οποίος απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, λέγοντας: «Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν».
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η συνάντηση Καρατζαφέρη-Μολυβιάτη έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες