ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/10/10

ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»!


              Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

     Σε προηγούμενη άποψή μου στα blogs με τίτλο «Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά» είχα δεσμευθεί να πω λίγα λόγια για την περίτεχνα καλλιεργούμενη “ανήθικη» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, τα Κόμματα και τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες οι οποίες θα διεξαχθούν για ΠΡΩΤΗ φορά με το σύστημα «Καλλικράτης» στις 7 Νοεμβρίου και, σε επανάληψη, στις 14 Νοεμβρίου 2010… 
       Στα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και διαπιστώνουμε (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων) ότι το αγαπητό, το πρώτο Κόμμα των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι η…ΑΠΟΧΗ(!) και ότι ο ΚΑΝΕΝΑΣ(!) είναι συχνά η προτίμησή μας για Πρωθυπουργούς, Δημάρχους και Περιφερειάρχες…
      Και με το στυλ του μυθικού βασιλέα Μιθριδάτη οι διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης, από το γυαλί, το μικρόφωνο και την εφημερίδα τους εξυπηρετούν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και ταυτόχρονα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ στόχους προβάλλοντας συνεχώς τις 3 επιλογές του τίτλου μου, δηλαδή την ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ ελπίζουν να επιτύχουν, «λάου-λάου» όπως λέει ο λαός μας και «πες, πες, κάτι θα κολλήσει και θα μείνει» όπως λέμε στην άσκηση προπαγάνδας!
      Στις Εθνικές εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη πήρε

Οι δήμοι μπροστά στο αδιέξοδο...

Σε αδιέξοδο θα φτάσουν οι δήμοι τα προσεχή χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η εφαρμογή του Καλλικράτη θα επιφέρει μεγάλη μείωση των εσόδων τους. Ποια είναι η λύση…; Περιστολή των δαπανών, εντατικότερος έλεγχος για την είσπραξη των εσόδων τους και αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων.

Ειδικά τώρα με τις συνενώσεις, θα πρέπει οι δήμοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις κτιριακές υποδομές τους και να περιορίσουν τα έξοδά τους. Θα πρέπει επίσης να εντείνουν το έλεγχο έτσι ώστε να εισπράτουν τα προβλεπόμενα προς αυτούς τέλη. Οι πελατειακές σχέσεις δεν βοηθούν την ανάπτυξη των δήμων και αυτό έχει γίνει πια κατανοητό. Θα πρέπει επίσης, οι νέοι Δήμαρχοι να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων και να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ένα αναπτυξιακό περιβάλλον. Η σωστή αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων και η προσέλκυση επενδυτών είναι αυτή που θα μπορέσει να αντισταθμίσει την περικοπή των κρατικών εισφορών.

Δύσκολα αλλάζουν οι συνήθειες, ωστόσο τώρα τα

Κόλπα Τούρκων για πλημμυρίδα μεταναστών στην Ελλάδα

Η Άγκυρα θέλει και χρήμα και τεχνική στήριξη και βίζες χωρίς να δίνει οτιδήποτε

Τουρκικά κόλπα μέσω της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής, γαλλίδα ευρωβουλευτή Χέλεν Φλοτρ. Η Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ έχει αποφασίσει την εκπόνηση εισηγήσεων (recommendations) επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν τις ενταξιακές σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
Το ζήτημα που καίει την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Γερμανία είναι η παράνομη μετανάστευση και ειδικότερα η Συμφωνία Επανεισδοχής.

Τουρκικές θέσεις
από την πίσω πόρτα
Μέσω της Μεικτή Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ γίνεται προσπάθεια για

Ο τοξικός εφιάλτης πλέον απειλεί όλη την Ευρώπη!

Συναγερμός και κατάσταση υψιστης ετοιμότητας για τις 10 χώρες που βρέχονται από τον Δούναβη. Η κόκκινη τοξική λάσπη που διέρρευσε από το ουγγρικό εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται πλέον στα νερά του 2ου μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης.O απολογισμός των νεκρών του σοβαρότατου χημικού ατυχήματος που έγινε τη Δευτέρα στο δυτικό τμήμα της Ουγγαρίας αυξήθηκε στους 7, με την αποκάλυψη του πτώματος ενός ακόμα από τους πολίτες που θεωρούνταν αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα, ανακοινώθηκε από τον... επικεφαλής των υπηρεσιών βοήθειας, Αρπαντ Μουχοράι.

Το πτώμα του ανδρός που δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί βρέθηκε θαμμένο κάτω από λάσπες στο χωριό Ντεβεσέρ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το χωριό αυτό όπως και το γειτονικό Κολοντάρ επλήγησαν περισσότερο από την τοξική κόκκινη λάσπη που σκέπασε τα πάντα από τη Δευτέρα όταν έσπασε δεξαμενή χημικών αποβλήτων του εργοστασίου αλουμινίου που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της ουγγρικής πρωτεύουσας .

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν φόβους πως

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ - 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Δέκα χρόνια μετά την ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η μονοκατοικία στη γενέτειρά του, το Ποζάρεβατς, παραμένει ερμητικά κλειστή, ενώ το μνήμα τού πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα και εμπνευστή του σύγχρονου σερβικού εθνικισμού έχει παραδοθεί στα στοιχεία της Φύσης. Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε η τότε κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Εξωτερικών της, Γιώργος Παπανδρέου, στην αποπομπή του Μιλόσεβιτς, περιγράφει ο στενός συνεργάτης του σημερινού Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Ρόντος, θεωρούμενος ως ο άνθρωπος που «κίνησε πολλά νήματα τότε στο Βελιγράδι».

Ο υψηλός μαντρότοιχος και η σκουριασμένη σιδερένια αυλόπορτα προστατεύουν το χορταριασμένο μνήμα του, από το 2006. Ενας γέρος γείτονας είχε μέχρι πρόσφατα κλειδιά της αυλόπορτας και την άνοιγε για όποιον ήθελε να αποθέσει λίγα λουλούδια. Τον πλήρωνε γι' αυτό το κόμμα του Μιλόσεβιτς, το Σοσιαλιστικό, αλλά με την αποτίναξη του

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ F 16 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ποιά είναι η παρούσα αναλογία των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πετάνε καθημερινώς στο Αιγαίο από τις αρχές του 2010; Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας αλλά και του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, η αναλογία διαμορφώνεται περίπου σε 90% τουρκικά (και μάλιστα πολλά από αυτά οπλισμένα) και μόνο 10% ελληνικά. Το 2009 έγιναν 593 τουρκικές παραβάσεις, 980 παραβιάσεις και υπήρξαν 236 εμπλοκές. Το 2010 οι εμπλοκές περιορίστηκαν σε 14.
Η αναλογία αυτή ισοδυναμεί με 16 έως 40 τουρκικά αεροσκάφη σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο, ενώ μόνον 2 έως 4 ελληνικά απογειώνονται για να αναχαιτίσουν, αν και αποφεύγουν να προσεγγίσουν τα τουρκικά. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι έχουν σχεδόν εκλείψει οι εμπλοκές. Όμως η σημερινή αναλογία (10%-90%) των ελληνικών και τουρκικών πτήσεων στο Αιγαίο, είναι ακριβώς η αντίστροφη του 1978, όταν δηλαδή πραγματοποιήθηκε η πρώτη διερευνητική συνάντηση των γεν. γραμματέων των δύο υπουργείων Εξωτερικών.
Το 1978, η τουρκική πλευρά υποστήριζε ότι η στάση της Ελλάδας είναι

Tελικά ο ... νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι "Κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα"!

Ανατροπή στο σκηνικό για τις περίφημες δηλώσεις Γιουνκέρ περί του ποιος Έλληνας πρωθυπουργό είχε δήθεν προειδοποιηθεί και αυτός είχε απαντήσει ότι "Τι να κάνω, κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα":

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Irish Times» στην Ουάσιγκτον, Λάρα Μάρλοου, που ήταν παρούσα στην συζήτηση ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είπε: «Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια γνώριζα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά είναι η διαφθορά... Τώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει: «Κυβερνάω μια χώρα διαφθοράς. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, αρχίζοντας πριν από δεκαετίες».

Δηλαδή δεν προειδοποίησε ποτέ, έκανε μια παρατήρηση και κατέδειξε την

Νέο …αποικιοκρατικό δημοσίευμα στο Bloomberg

“Το αργείτε πολύ το πράγμα με τα νησιά!”


Όσοι μέχρι σήμερα πίστευαν πως μόνον ο θρυλικός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση ενδέχεται να αλλάζει χέρια, εφόσον η εγγονή και κληρονόμος του Αθηνά βάλει τελικά «πωλητήριο» στο διάσημο νησί, πλανώνται πλάνην οικτρά!

Κι αυτό γιατί η πραγματικότητα θέλει όχι ένα ή δύο, αλλά συνολικά έντεκα ελληνικά νησιά να διατίθενται αυτή την εποχή προς πώληση στην διεθνή αγορά ακινήτων.

Και μπορεί προ μηνών Γερμανοί βουλευτές να σύστηναν σκωπτικά στην ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει μερικές βραχονησίδες για να ξεπληρώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας, κάποιοι ιδιώτες όμως έχουν ήδη κάνει πράξη τη "συμβουλή" αυτή και μέσω εξειδικευμένης κτηματομεσιτικής εταιρείας έχουν βγάλει στο «σφυρί» τουλάχιστον 11 ελληνικά νησιά, τα οποία μάλιστα διαφημίζει ως «το απόλυτο status symbol που μπορεί να αποκτήσει κανείς με μέσο κόστος που δεν ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια δολάρια –λιγότερα ακόμη και από ένα χειμερινό σαλέ στο Άσπεν»!

Σύμφωνα δε με τους κτηματομεσίτες, τα νησιά αποτελούν τη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες