ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/10/10

Νέο Μνημόνιο - νέα βάρη με παράταση αποπληρωμής

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, και επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Από την Ουάσιγκτον χθες το πρωί ο Στρος - Καν δήλωνε πως «το Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων στην Ελλάδα» θέτοντας ως προϋπόθεση την απόφαση της Ε.Ε. Ηδη η Γερμανία εξέφρασε την αντίρρησή της.
Πριν περάσει η μέρα, χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε στην τηλεόραση του Σκάι πως πρόκειται για «μια προχωρημένη συζήτηση, δεν υπάρχει απόφαση» και διευκρίνιζε: «Αυτή η συζήτηση ξεκίνησε γιατί όλοι βλέπουν πως στην κρίσιμη διετία πάμε ξαφνικά από αποπληρωμές δανείων της τάξης των 40 -50 δισ. ευρώ ετησίως στα 70 δισ. ευρώ».
Το ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνει η δήλωση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Σιμονέτα Ναρντίν, η οποία τόνισε ότι μεταξύ των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το ΔΝΤ είναι «η συμφωνία για ένα νέο Μνημόνιο μόλις ολοκληρωθεί το σημερινό, το 2013».
Δεδομένα
Οι νέες συζητήσεις οδηγούν σε 4 δεδομένα.
1 Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των

Μαχαίρι 27% σε υπαλλήλους, τσεκούρι 40% στο επίδομα

Αποφασισμένο για μαχαίρι έως και 40% στο εκλογικό επίδομα είναι το υπουργείο Εσωτερικών, μειώνοντας ταυτόχρονα έως και κατά 27% τους υπαλλήλους που θα εργαστούν το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με χθεσινή εγκύκλιο, κάνει την αρχή από το δικό του υπουργείο και τους φορείς που εποπτεύει, μειώνοντας κατά 2.111 τους υπαλλήλους που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και άρα θα έχουν δικαίωμα σε εκλογικό επίδομα.
Ετσι από 7.769 υπαλλήλους που πήραν εκλογικό επίδομα στις προηγούμενες εκλογές, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου -όπως και στις τυχόν επαναληπτικές της 13ης και 14ης Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν 5.658 περίπου υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, των Γραμματειών Ισότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Νομαρχιών.
Αποχή
Στο μεταξύ, σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρώντας αυτό το

Τουρκικό εικονικό χτύπημα στο Αγαθονήσι

Στην επιθετική πρακτική των πτήσεων οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά επιστρέφει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Το πρωί της Τρίτης, οκτώ τουρκικά μαχητικά τύπου F-16, πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.
Οι «εισβολείς»  πέρασαν σε διάφορα ύψη πάνω από το νησί : κινήθηκαν από τα 7500 πόδια μέχρι ψηλά στα 30000 πόδια. Η αποστολή των οκτώ τουρκικών F-16 διήρκεσε 20 λεπτά. Είχαν μπει στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της στις 10:00, προσέβαλαν εικονικά το Αγαθονήσι στις 10:18 και δύο λεπτά αργότερα βρ΄γηκαν από το FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής  Άμυνας, τα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΗΜ. ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΥ

-Στρατηγέ, ο Έρογλου ήταν ο νικητής των πρόσφατων ψευδοεκλογών. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει καθόλου την εξέλιξη των συνομιλιών; Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη “συμφωνημένη βάση” της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες δίνουν αναφορά στην Ιστορία και συνεπώς έχουν το βάρος της ευθύνης. Επομένως, χωρίς να θέλω να σνομπάρω κανένα πολιτικό ηγέτη, παρακολουθώντας χρόνια την πορεία του Κυπριακού προβλήματος και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχουν κοντόφθαλμη πολιτική και δεν βλέπουν στο βάθος, σε αντίθεση με τους Τούρκους.
Το παιχνίδι που παίχθηκε μεταξύ Ταλάτ-Έρογλου εξυπηρετεί σε τελική ανάλυση την Τουρκία. Ενώ θεωρητικά στήριζαν τον «καλό» Ταλάτ, στον οποίον η κυπριακή κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την ελληνική, είχαν κάνει τρομακτικές παραχωρήσεις, στην ουσία στήριζαν τον «σκληρό» Έρογλου ο οποίος τις θεωρούσε «μειωτικές» για την τ/κ πλευρά. Τώρα αυτός θα τις τσιμεντώσει και θα ζητήσει ακόμη περισσότερα. Είναι αυτό που είπε και ο Θουκυδίδης: «Άμα υποχωρείς, ο άλλος δεν σταματάει, συνεχίζει». Επομένως, αυτό που επιχειρεί η Τουρκία, ενώ το 1974 αρχικά δήλωνε ότι είχε λύσει το Κυπριακό, τώρα δηλώνει ότι επιθυμεί μια δήθεν ειρηνική λύση, ούτως ώστε να μεταφέρει σε πολιτικό επίπεδο, το στρατιωτικό της έγκλημα με την υπογραφή τη δίκη μας. Έτσι, θα είναι νικήτρια 100%. Το παιχνίδι μία ο Ταλάτ και μία ο Έρογλου είναι μέρος των παιχνιδιών της μικρής σκακιέρας, εξυπηρετώντας τον βασικό αυτό στόχο της Τουρκίας.
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Τουρκία με τους Ταλάτ και Έρογλου, αλλά αν εμείς με την

Αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών

Απομακρύνθηκε αιφνιδίως από τη θέση του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ο κ. Ευάγγελος Βασιλάκος.

Ο κ. Βασιλάκος βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2006 και ήταν ο διάδοχος του Γ. Ζορμπά, όταν ο πρώην εισαγγελέας είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Κατά τη θητεία του ως γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, ο κ. Βασιλάκος αντιμετώπισε πολλές «φουρτούνες» και προβλήματα, όπως αυτό των γερμανικών υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής».

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Βασιλάκος είχε υποβάλει την

Χοντρή γκάφα του ΠΑΣΟΚ!

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έφεραν την κυβέρνηση οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις δημόσιες παραδοχές του κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και για την αποκάλυψη ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι αυτό έπρεπε να αντιμετωπισθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα λεγόμενα του Ευρωπαίου αξιωματούχου, σε συνδυασμό με το πολιτικό ατόπημα του υπουργού Οικονομικών να στοχοποιήσει, χωρίς καμία επιφύλαξη, τον Κώστα Καραμανλή ως τον πρωθυπουργό που χαρακτήριζε διεφθαρμένη τη χώρα, έθεσαν χθες την κυβερνητική πλευρά με την πλάτη στον τοίχο. Την κατάσταση ανέλαβε να "μαζέψει" ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις και καλύπτοντας όπως-όπως τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σε καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε για το

Ντόμινο πυρηνικών στη Μέση Ανατολή!

Τουλάχιστον 15 νέοι πυρηνικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στη Μέση Ανατολή έως το 2025, σύμφωνα με έρευνα των «Τimes». Αυτή η στροφή στην πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε όμως να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας - πολύ επικίνδυνης - κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.
Ο εμπλουτισμός ουρανίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη μονάδα του Νατάνζ, στο Ιράν, είναι πιθανό να είναι η αρχή ενός φαινομένου ντόμινο σε ολόκληρη την περιοχή. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ετοιμάζονται να υποδεχθούν στις ακτές του Περσικού Κόλπου τον πρώτο τους πυρηνικό σταθμό από τους τέσσερις νοτιοκορεατικής κατασκευής πυρηνικούς σταθμούς που θα αποκτήσουν έως το 2017. Το Κουβέιτ πρόκειται να ανακοινώσει έως το τέλος του χρόνου την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια στη χώρα. Αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφεραν στους «Τimes» ότι το Ριάντ πρόκειται να οριστικοποιήσει τα σχέδιά του μέσα στους προσεχείς δεκαοκτώ μήνες.

Τέσσερις αντιδραστήρες η Τουρκία
Από την πλευρά της, η Τουρκία υπέγραψε τον περασμένο Μάιο μια

Ρίχνουν το spread οι δηλώσεις για παράταση του χρέους

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου, στις 700 μονάδες βάσης, υποχώρησε το spread στα ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην εξόφληση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και εν μέσω σεναρίων για αυξημένο ενδιαφέρον από την Κίνα για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρέος. Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ, στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.
Στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, στις 17 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,82% και οι αναλυτές προβλέπουν πτώση προς τα επίπεδα του 4,50%.


Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαΐου, η διαφορά απόδοσης του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες