ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/12/10

Ανοικτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου για την Κυβέρνηση

Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη. Τη δήλωση αυτή την έκανε ο υφυπουργός στη Βουλή απαντώντας στην ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα : “Καμία κυβέρνηση, ούτε εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση”.
Ερώτηση για αυτό το θέμα κατέθεσαν σε 5 υπουργούς της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Δρίτσας Θεόδωρος, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μουλόπουλος Βασίλης.
Η ερώτηση των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής
ΘΕΜΑ: Ιστορικές και πολιτικά εγκληματικές οι εθνικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, ακόμα και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά στρατεύματά της.
Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και το

Σε κρίσιμο σημείο η ΑΤΕ

Με απεγία απαντούν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ στην απαίτηση της διοίκησης και του υπουργείου Οικονομικών για περικοπή 10% στο εισόδημα προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως συμφωνήθηκε με την τρόϊκα

 
 
Σε ανοδική τροχιά κινείται η μετοχή της ΑΤΕ στο χρηματιστήριο, μετά τη διαρροή πληροφοριών ότι επίκειται η συγχώνευσή της με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εξυγίανσης της τράπεζας για να μειωθούν τα χρέη της.
Επίσης οι πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι το οποίο επίσης τροφοδότησε την αγορά της μετοχής της ΑΤΕ και την ανοδική της πορεία.

Μίκης Θεοδωράκης: "Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και από Κίνα όχι από ΔΝΤ, ΗΠΑ & Γερμανία"

Aντίσταση κατά του Μνημονίου και του ΔΝΤ κήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» όπου απηύθυνε κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα ζητάει η τρόϊκα και εφαρμόζει σε βάρος των πολιτών η Κυβέρνηση.
Η επίθεση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που εφαρμόζει βάσει του Μνημονίου συνεχίστηκε με τον Μίκη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα» και να την κατηγορεί ότι έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα στους δανειστές, λησμονώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Γι’ αυτό κατά τον Μίκη και οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των

Παράθυρο στο σύμπαν από NASA

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η NASA, σχετικά με αστροβιολογικό εύρημα μεγάλης σημασίας στην έρευνα για την εξωγήινη ζωή. Πρόκειται για βακτήριο που επαναπροσδιορίζει όσα η επιστήμη θεωρεί ως βασικά στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη ζωής.

 
Στην ανακάλυψη ενός βακτηρίου που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του, αναφέρθηκε η ερευνήτρια αστροβιολογίας Φελίσα Γουλφ Σάιμον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της NASA.
Όσοι περίμεναν να ακούσουν για εξωγήινους και πράσινα ανθρωπάκια μπορεί να απογοητεύτηκαν, ωστόσο τα όσα είπε η Σάιμον, είναι πολύ σημαντικά, καθώς ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει εξωγήινη ζωή.
Πρόκειται για ένα βακτήριο πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.
Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει.
Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.
Η έρευνα

Στήριξη στους στρατιωτικούς

Το έργο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων εξήρε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ουσιαστικά έδωσε απάντηση στις απαξιωτικές δηλώσεις Πάγκαλου.

 
 
Πλήρη στήριξη στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων παρείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την εκτεταμένη ενημέρωση που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
"Θέλω να αποτίσω τιμές και στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν. Μια δουλειά που χρειάζεται γερά νεύρα και πολλές φορές ξεπερνάει ψυχοσωματικά τις αντοχές ενός ατόμου. Τιμάμε αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις -συμπεριλαμβάνω και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων- νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον την ηρεμία να ρίξει τις δυνάμεις της στη μεγάλη μάχη του ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπούλιας.
Η τόνωση του ηθικού στους στρατιωτικούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έρχεται έπειτα από τις απαξιωτικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικού κλάδου, οι οποίες είχαν προκαλέσει οργή στους κόλπους του στρατεύματος.

WikiLeaks: Κ.Πάτεν για Τ.Παπαδόπουλο - "Είπε όχι στο σχέδιο Αναν γιατί ήταν δικηγόρος του σφαγέα"!

Υβριστικές και συκοφαντικές θέσεις του υπεύθυνου των Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. (2000-2004), Κρίς Πάτεν, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτονται σε νέα έγγραφα του WikiLeak που ήρθαν πριν λίγο στην δημοσιότητα: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τη συμπεριφορά του Κύπριου ηγέτη, Τάσσου Παπαδόπουλου", ανέφερε ο Κρίς Πάτεν, "καθότι ήξερε με ποιον είχε να κάνει. Είναι ο δικηγόρος του σφαγέα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς" λέει ο Εγγλεζος τρεις μόλις ημέρες μετά το απορριπτικό δημοψήφισμα στην Κυπριακή Δημοκρατία για το «Σχέδιο Ανάν».

Και μάλιστα έδινε και λύση για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η εξέλιξη: "Πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εστιάσει όλες τις προσπάθειες στο πως θα ξοδέψει χρήματα στα κατεχόμενα εδάφη"! Ο αλαζονικός τελευταίος αποικιοκράτης (τελευταίος αποικιακός διοικητής του Χονγκ Κονγκ), ενώ στολίζει και τα νέα μέλη της Ε.Ε.: "Ορισμένα από τα νέα μέλη δεν θα τα ήθελες στο δείπνο σου, παρά μόνον εάν είχε ένα πολύ μακρύ κουτάλι για να χρειαστεί να είσαι κοντά τους"!

Ο Κρις Πάτεν, ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχοντας επιστρέψει μόλις πριν μια εβδομάδα από τη

Δουλειά και το Σάββατο χωρίς υπερωρίες!

Εργάσιμο Σάββατο με συμψηφισμό, είναι μία από τις προτάσεις του ΣΕΒ προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών παρέδωσε στον υπουργό μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, τα οποία, όπως επισημάνθηκε, ξεπερνούν τα 230 και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης: από την αδειοδότηση και την καθημερινή λειτουργία, μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάριση της εταιρείας.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε τη μελέτη του ΣΕΒ «πολύ χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Όπως ανέφερε μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, καθώς και το στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση των εξαγωγών.
Από την πλευρά του, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα περνά σε

Ξανά "όχι" σε μηχανισμό

Οι έντονη φημολογία για την προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. ανάγκασε για μία ακόμη φορά τον Χοσέ Θαπατέρο να προχωρήσει σε διάψευση. Πληροφορίες για άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.


 
 
Υπό τις πιέσεις των αγορών και κυρίως, των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν ημερομηνία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής, ενώ σύμφωνα με πηγή της ισπανικής κυβέρνησης που μετέδωσε πληροφορίες στο Reuters, μελετούν ήδη προσεχτικά πρακτικές λεπτομέρειες υλοποίησής της.
Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ανακοινώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αργότερα εντός της ημέρας.

Εκατομμύρια γαίες

Τεράστιο είναι το πλήθος των πλανητών παρόμοιων με τη γη, ενώ ο αριθμός των άστρων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από ότι πιστευόταν, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των αστρονόμων.
 

Ο αριθμός των άστρων στο σύμπαν είχε σοβαρά υποεκτιμηθεί μέχρι σήμερα, καθώς μια νέα επιστημονική εκτίμηση τριπλασιάζει τον πιθανό αριθμό τους. Αυτή η εντυπωσιακή διαπίστωση, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι μπορεί να είναι τρισεκατομμύρια οι "γήινοι" πλανήτες που περιφέρονται γύρω από άστρα σε άλλους γαλαξίες, άρα αυξάνει ανάλογα και η πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.
Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή αστρονομίας Πίτερ βαν Ντόκουμ του πανεπιστημίου Γέιλ και τον Τσάρλι Κονρόι του πανεπιστημίου Πρίνστον και του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη νέα μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το BBC και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", εκτιμούν ότι οι λεγόμενοι "κόκκινοι νάνοι" είναι πιο πολύ πιο κοινά άστρα στο σύμπαν από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες και μπορεί να αποτελούν μέχρι και το 80% του συνολικού πληθυσμού των άστρων.

Συγχωνεύονται σχολεία

Σε εξοικονόμηση πόρων προσβλέπει η νέα δομή στην εκπαίδευση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με συγχωνεύσεις σχολείων και κατάργηση όλων των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρχισαν ήδη αντιδράσεις.


 
Σε ένα νέο μοντέλο διοικητικής δομής στα σχολεία προχωρά το υπουργείο Παιδείας, με καταργήσεις σχολικών μονάδων και Γραφείων Διοίκησης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ είναι σίγουρο ότι από τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και ολιγοθέσιων σχολείων ξεκινά ο γολγοθάς μετακινήσεων των οικογενειών που ζουν στην επαρχία, προκειμένου τα παιδιά τους να φτάσουν στο πλησιέστερο δημόσιο σχολείο πλέον.
Βασικός στόχος του νέου σχεδίου είναι η αξιοποίηση του προσωπικού σε θέσεις σχολείων, η απλούστευση της δομής της διοίκησης και ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών.

Παγκόσμιος συναγερμός για το ευρώ

Προ των πυλών το ευρωομόλογο. Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, δήλωσε ο Τρισέ. Πληροφορίες για αγορά-μαμούθ κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Παγκόσμιο... συναγερμό για τη διάσωση του ευρώ σήμανε το G20, την ώρα που ο Λευκός Οίκος αποφάσιζε την αποστολή εκπροσώπου του στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει από κοντά τις οικονομικές εξελίξεις.

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ άφησε ανοιχτό παράθυρο για την έκδοση ευρω-ομολόγου
Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ άφησε ανοιχτό παράθυρο για την έκδοση ευρω-ομολόγου 
 
 
Ταυτόχρονα, στην αγορά κυκλοφορούσαν πληροφορίες για αγορά-μαμούθ κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι «Financial Times» αποκάλυπταν ότι το πρώτο ευρωομόλογο βρίσκεται προ των πυλών, ενδεχόμενο που και ο ίδιος ο πρόεδρος Τρισέ άφησε ανοιχτό. «Εμείς ποτέ δεν προωθήσαμε την ιδέα των ευρωομολόγων, αλλά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν ευρέως χθες, η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 300 δισ. ευρώ (έναντι 67 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα), ενώ εκπρόσωποι κορυφαίων funds εκτιμούν ότι για να σβήσει η φωτιά απαιτούνται 1 με 2 τρισ. ευρώ!

Ανυπακοή στο Μνημόνιο ζήτησε ο Μίκης



Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» απευθύνοντας κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η επίθεση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που εφαρμόζει βάσει του Μνημονίου συνεχίστηκε με τον Μίκη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα» και να την κατηγορεί ότι έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα στους δανειστές, λησμονώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Γι’ αυτό κατά τον Μίκη και οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Μίκης.

Σκηνές τρόμου λόγω κρίσης

Σκηνές τρόμου εξελίχθηκαν πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας περιέλουσε με βενζίνη γυναίκα υπάλληλο μέσα στο ασφαλιστικό του ταμείο και απείλησε να την κάψει ζωντανή. Αιτία τα οικονομικά του προβλήματα.


 
 
Οι σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν πριν από περίπου μία ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στη διασταύρωση των οδών Τσίλερ και Πατησίων όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εισέβαλε στα γραφεία κρατώντας ένα δοχείο με βενζίνη και αρχικά απείλησε ότι θα αυτοπυρποληθεί. Στη συνέχεια -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- ακινητοποίησε μία γυναίκα υπάλληλο του ταμείου δένοντάς την με σύρμα, την περιέλουσε με τη βενζίνη και απείλησε ότι θα της βάλει φωτιά.

Χρειαζόμαστε σημεία

Σταθερό σημείο αναφοράς χρειάζονται οι άνθρωποι για να μπορούν να περπατούν σε ευθεία γραμμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Max Plank. Τα επιχειρήματα των ερευνητών. Δείτε το βίντεο (Vid).

 
 
Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα ήρθε στη δημοσιότητα από το τμήμα Biological Cybernetics του Ινστιτούτου Max Planck, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να περπατήσει/οδηγήσει σε ευθεία γραμμή εάν δεν έχει κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς!
Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, παρόμοια πειράματα γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και δείχνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Όσο και να προσπαθεί ο άνθρωπος, εάν έχει κλειστά τα μάτια ή βρίσκεται μέσα σε πυκνή ομίχλη, η πορεία του θα καταλήξει να γίνει κυκλική (ή μάλλον σπειροειδής).
Για κάποιο περίεργο λόγο, ο άνθρωπος έχει την τάση να γέρνει προς μια πλευρά, κάτι που μπορεί να

Μικροσκόπιο στη Google

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει η Google μετά από καταγγελίες ευρωπαϊκών εταιριών ότι μαγειρεύει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σε βάρος τους και ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις διαφημίσεις

 
Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα -και μάλιστα ως ζήτημα προτεραιότητας- κατά πόσο η μεγάλη αμερικανική εταιρία Google παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού στο πεδίο των μηχανών αναζήτησης.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ένα φαινομενικά απλό -αλλά τεχνικά πολύπλοκο και επιχειρηματικά κρίσιμο- ερώτημα: Γιατί όταν ένας χρήστης κάνει μια αναζήτηση, εμφανίζονται πάνω-πάνω αυτές οι πληροφορίες και όχι κάποιες άλλες; Πρέπει κανείς να θεωρεί άμεμπτες και αντικειμενικές τις αναζητήσεις που προσφέρει η Google ή μήπως αυτές αποτελούν αντικείμενο χειραγώγησης εκ μέρους της; Μήπως οι ανταγωνιστές της Google "θάβονται", ενώ όσοι βάζουν σε αυτήν διαφημίσεις, ανεβαίνουν κάποιες θέσεις κατά την ιεράρχηση των αποτελεσμάτων;
Καταγγελίες από ανταγωνιστές
Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θέτει πλέον στο μικροσκόπιο της την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, ήρθε εννέα μήνες μετά την υποβολή καταγγελιών από τη βρετανική Foundem (online υπηρεσία σύγκρισης τιμών) και τη γαλλική ejustice.fr (εξειδικευμένη νομική μηχανή αναζήτησης), που θεωρούν ότι o αλγόριθμός της Google, όταν παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, υποβαθμίζει τις διαδικτυακές σελίδες τους, επειδή είναι ανταγωνιστικές του αμερικανικού κολοσσού. Παράπονα στην Κομισιόν είχε υποβάλει και η μηχανή αναζήτησης Bing, που ανήκει στην Microsoft, τον μεγάλο ανταγωνιστή της Google.
Ερωτηματικά για επιλεκτικά αποτέλεσματα
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει κατά πόσο η Google (που ελέγχει πάνω από το 90% της ευρωπαϊκής αγοράς αναζητήσεων) έχει καταχραστεί την κυρίαρχη θέση της στην αγορά online αναζητήσεων, υποβαθμίζοντας σκοπίμως την ιεράρχηση των ανταγωνιστικών υπηρεσιών κατά την εμφάνιση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Παράλληλα, θα ερευνηθεί αν η Google "ανεβάζει" προνομιακά τις δικές της υπηρεσίες (που περιλαμβάνουν τα βίντεο του YouTube), όταν η μηχανή αναζήτησης παρουσιάζει τα αποτελέσματα.
Πάντως, ο αρμόδιος επίτροπος ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια διευκρίνισε ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί κατά πόσο όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google. "Θέλω να είμαι απολύτως σαφής πως αυτό (η έρευνα) δεν σημαίνει ότι υπάρχει οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα - είναι υπερβολικά νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο", δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Google: Θα συνεργαστούμε

Οικονομική αστυνομία

Οικονομική αστυνομία ιδρύεται στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την πάταξη του λαθρεμπορίου, την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και τον εντοπισμό όσων δεν καταβάλουν προβλεπόμενες εισφορές.

 

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και οργάνωση της οικονομικής αστυνομίας υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ στο στόχαστρο της νέας υπηρεσίας μπαίνουν τα οικονομικά εγκλήματα, το λαθρεμπόριο και η σπατάλη δημοσίου χρήματος.
Πιο αναλυτικά, από εξονυχιστικό έλεγχο θα περνούν οι παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων, η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, η διακίνηση χρήματος και μεταφορά κεφαλαίων, το λαθρεμπόριο, η κατάχρηση δημόσιας υπηρεσίας, η μη καταβολή προβλεπόμενων εισφορών, οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, καθώς και οι παράνομες συνταγογραφήσεις.
Η νέα υπηρεσία θα στελεχωθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό επιστημόνων που έχει προσληφθεί πρόσφατα από την αστυνομία και θα εποπτεύεται από το αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ.

Χάκερ στο ΥΕΘΑ

Προσπάθεια να μολύνει με ιό το σύστημα υπολογιστών του ΥΕΘΑ έκανε άγνωστος, τα ηλέκτρονικά ίχνη του οποίου αναζητούνται.

 
 
 
Άγνωστος χάκερ επιδίωξε το απόγευμα της Τρίτης να τοποθετήσει ιό στο αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, καθώς η προσπάθεια του σταμάτησε στο σύστημα ασφαλείας του δικτύου.

"Μαλάκωσε" η Ρωσία έναντι της κυβέρνησης: Ν.Μεντβέντεφ με Γ.Παπανδρέου συζήτησαν "για όλα"

Eξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά από την διπλή αποδοχή εκ μέρους του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισάριθμων προσκλήσεων που του απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Αστάνα του Καζακστάν: Κατ'αρχήν δέχθηκε να συναντηθεί μαζί του σήμερα. Κάτι το οποίο το είχε ζητήσει η ελληνική πλευρά, αλλά δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι θα το δεχόταν η ρωσική, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή έθεταν θέμα "βεβαρυμένου προγράμματος του Ρώσου προέδρου". Δεύτερον, Ο Ρωσός πρόεδρος δέχθηκε, κατ'αρχήν, να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στο 2011.
Η πραγματοποίηση της επίσκεψης θα εξαρτηθεί από την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και κυρίως από την τήρηση των όσων έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά προς τη Ρωσία (ταχεία υλοποίηση του south Stream, πίεση στην Βουλγαρία για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στρατιωτική συνεργασία, πρόγραμμα BMP-3HEL κλπ).
Από ελληνικής πλευράς ποντάρουν πολλά στην συνεργασία με την Μόσχα σε ότι αφορά τουρισμό και αγροτικές εξαγωγές, αλλά και βοήθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας και το Κυπριακό.
Στην σημερινή συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες