ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/12/10

ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Το χαμένο πλάτος σε ύψος προσπάθησαν να κερδίσουν οι πολυκατοικίες των φωτογραφιών. Πρόκειται για τα πιο λεπτά κτίρια στον κόσμο και σίγουρα για αυτές τις λωρίδες οι αρχιτέκτονες είναι σίγουρα περήφανοι.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση την Τετάρτη

Σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12 πρόκειται να προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22/12, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ανοιχτά τα χιονοδρομικά

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και η βαρυχειμωνιά δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ν' ανοίξουν και πάλι τα χιονοδρομικά κέντρα για το κοινό
Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας λειτουργούν κανονικά από σήμερα. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και η βαρυχειμωνιά, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ν' ανοίξουν και πάλι οι πίστες για το κοινό

Το Μνημόνιο Νο3: Ολη η συμφωνία για τα μέτρα που έρχονται

Αθήνα, Νοέμβριος 22, 2010
κ. Jean-Claude Juncker Πρόεδρος Εurogroup Βρυξέλλες
κ. Οlli Rehn Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες
κ. Jean-Claude Τrichet Πρόεδρος Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Φραγκφούρτη

Αγαπητοί κύριοι Juncker, Rehn and Τrichet,

Σ την επισυναπτόμενη επικαιροποίηση του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (ΜΟΧΠ) και του Μνημονίου στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής (ΜΣΠΟΠ) της 3ης Μαΐου και της 6ης Αυγούστου 2010, περιγράφουμε την πρόοδο και τα επόμενα βήματα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων του οικονομικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο υποστηρίζεται από οικονομική βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Οι πολιτικές της κυβέρνησης παραμένουν πλήρως προσανατολισμένες προς την επίτευξη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την τόνωση της δυνητικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η προσπάθεια προσαρμογής είναι δίκαιη και ισότιμη.

Μαθήματα ανατομίας από την Google

Νέα εφαρμογή της Google προσφέρει δωρεάν μαθήματα ανατομίας μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης
Το body browser είναι το νέο "καμάρι" της Google. Οι άνθρωποι της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο δημιούργησαν ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε το σώμα σας.

Μέχρι την Εθνική Άμυνα του Μετρό

Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό λόγω των εργασιών στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής
Από τις 11 το βράδυ τόσο της Παρασκευής όσο και του Σαββάτου και έως τη λήξη της βάρδιας, οι συρμοί του Μετρό που κινούνται στην μπλε γραμμή, θα τερματίζουν στον σταθμό της Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να μετακινηθούν προς το αεροδρόμιο να πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους.

Εγκρίθηκε η τρίτη δόση του δανείου



Εκφράζοντας την στήριξη και συμπαράσταση της προς την ελληνική κυβέρνηση μέσα από μία λιτή ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε χθες την πολυαναμενόμενη τρίτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό εκταμιευμένο χορηγούμενο στην Ελλάδα δανειακό ποσό στα 10,58 δισ. ευρώ από τον περασμένο Μάϊο.

Εγκρίθηκε η τρίτη δόση του δανείου
Παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Τρόϊκας, η πρόσφατη επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα στην οποία εξέφρασε την πίστη του στις ελληνικές προσπάθειες ήταν σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστική της στάσης που τηρεί προς το παρόν το ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας.

Υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Συμφωνία με βάση την οποία καθορίζονται τα θαλάσσια σύνορα τους υπέγραψαν σήμερα η Κύπρος και το Ισραήλ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στόχος της συμφωνίας είναι να διευκολύνουν τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη μεταξύ τους θαλάσσια περιοχή.

Υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Ο Γιώργος Παπανδρέου Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

ΕΝΤΟΝΕΣ είναι οι συζητήσεις για πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ το 2011 όταν λήγει η θητεία του Μπαν Κι Μουν. Τι λένε οι φήμες;

ΠΡΙΝ από μερικές ημέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέπληξε – σύμφωνα με όσα μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ – τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές στην ομιλία του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με την οποία χάραξε τις βασικές γραμμές για «το μέλλον και οι προοπτικές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας». Στάθηκαν όμως ιδιαίτερα στο σημείο εκείνο της ομιλίας του όταν κατήγγειλε τους συντηρητικούς πολιτικούς ότι διακινδυνεύουν να κατακερματίσουν την Ευρώπη, τώρα που χρειάζεται ως ισχυρή άμυνα και ως δημοκρατικός παίχτης στον κόσμο.

ΑΥΤΗ η αναφορά προκάλεσε πηγαδάκια με την συμμετοχή μάλιστα του πρωθυπουργού. Και οι περισσότεροι τον κάλεσαν να «αφήσει» την Ελλάδα για κάπου πιο ψηλά, επαναφέροντας τις «φήμες» για την θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ που σήμερα κατέχει ο Κορεάτης Μπαν Κι Μουν, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του 2011, δηλαδή στο τέλος του επόμενου έτους οπότε και θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της επιχειρούμενης «επανίδρυσης του Ελληνικού κράτους».

ΠΙΟ συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις

Νέας "τεχνολογίας" βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούν οι γνωστοί άγνωστοι

Νέα τεχνολογία χρησιμοποιούν οι γνωστοί άγνωστοι στις βόμβες μολότοφ που εκτοξεύουν κατά δεκάδες πια στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία η Αστυνομία έχει στην κατοχή της δείγματα των νέων βομβών που χρησιμοποίησαν οι γνωστοί άγνωστοι κατά των Αστυνομικών στις διαδηλώσεις της 15 Δεκεμβρίου.
Η νέα βόμβα αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Περιμετρικά του

Σε επιτήρηση για υποβάθμιση 6 ελληνικές τράπεζες

Σε επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Moody's τις αξιολογήσεις καταθέσεων και χρέους έξι ελληνικών τραπεζών.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό επιτήρηση τις: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Attica Bank.
Επιπλέον, υπό επιτήρηση τέθηκε και η αξιολόγηση χρηματοοικονομικής ισχύς (BFSR) της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank.

Σημειώνεται πως χθες η Moody΄s έθεσε υπό

Σκούπα για τα κλειστά επαγγέλματα

Νομοσχέδιο «σκούπα» που θα καθορίζει τη διαδικασία απελευθέρωσης δεκάδων «κλειστών» επαγγελμάτων ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την παρουσίασή του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.
Η λίστα με τα επαγγέλματα συνεχώς αβγατίζει, εντείνοντας παράλληλα και τις πιέσεις από ομάδες που βλέπουν να έρχεται πλήρης ανατροπή των κεκτημένων τους. Μία από τις πιο βασικές αλλαγές είναι η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων. Ετσι, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών ανά την Ε.Ε., θα επιτρέπεται π.χ. σε Βούλγαρο αρχιτέκτονα ή δικηγόρο να ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρητά τις υποχρεώσεις του Μνημονίου (νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές), επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές). Εξετάζεται όμως το ενδεχόμενο να μην υπάρχει αναλυτική λίστα των «στόχων».
Δηλαδή να δίδει εντολή στους υπουργούς να εξετάσουν ένα προς ένα τα «κλειστά» ή

Προειδοποίηση στους μπαταχτσήδες εργοδότες

Διαδικασία αυτοφώρου επισύρει η μη εμπρόθεσμη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Με εγκύκλιό του προς τους επιθεωρητές, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προειδοποιεί τους εργοδότες για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης του νόμου.
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, το δώρο Χριστουγέννων και η καταβολή του, δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη.
Ειδικότερα, το ΣΕΠΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας προβλέπονται τα εξής:

  • ►Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Χριστουγέννων 2010 είναι η

Η Εκκλησία παρούσα!

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μοιράζει από τους ναούς φυλλάδιό της «Προς το Λαό», το οποίο αποτελεί όχι μόνο κραυγή αγωνίας για την πορεία της χώρας, αλλά και εγερτήριο σάλπισμα προς κάθε Ελληνίδα και προς κάθε Ελληνα που βλέπει ότι τα ιερά και τα όσιά του (η πίστη του και η πατρίδα του) διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο και, μάλιστα, βάσει ενός προκατασκευασμένου σχεδίου!
Ενώ, όμως, θα ανέμενε κανείς ότι κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και άλλοι φορείς, θα προβληματίζονταν εντόνως από το περιεχόμενο του φυλλαδίου και θα του έδιναν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, οι περισσότεροι έχουν σταθεί στο τυπικό μέρος και θέτουν το παραπλανητικό και αντιιστορικό ερώτημα, αν δικαιούται η Διοικούσα Εκκλησία να κάνει δημόσια παρέμβαση στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της Πολιτείας…
Πρώτα - πρώτα η κρίση που αντιμετωπίζει
σήμερα η χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική. Είναι και κοινωνική. Είναι και ηθική. Είναι -πρωτίστως και κυρίως- και εθνική, αφού άλλα (εξωελληνικά) κέντρα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, και αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πολλάκις έχει κάνει λόγο για «μειωμένη εθνική κυριαρχία»!
Και, άρα, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να

Σαρωτική απελευθέρωση στα κλειστά επαγγέλματα

Μεγάλο σοκ αναμένεται να υποστούν αρκετές χιλιάδες επαγγελματίες με το πολυνομοσχέδιο που «κατεβάζει» η κυβέρνηση και αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι αυτό που θα εισάγει την κυβέρνηση και όλους εμάς στην περίοδο των «σκληρών» διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να προωθηθούν κάτω από την συνεχώς αυξανόμενη πίεση της Τρόικα. Με βάση αυτό το νέο πλαίσιο θα έχουμε την «αυτόματη» απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων.

Σαρωτική απελευθέρωση στα κλειστά επαγγέλματα
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα περιγράφει τη διαδικασία απελευθέρωσης για τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή. Ας μην ξεχνάμε ότι βάσει Μνημονίου η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 και το «άνοιγμα» των φαρμακοποιών το οποίο όμως θα συμπεριλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζει ο κ. Α. Λοβέρδος.

Ανοιχτά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο



Ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και αύριο θα παραμείνουν τα καταστήματα στο Λεκανοπέδιο Αττικής
Το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει τεθεί σε ισχύ από χθες Παρασκευή.

Πράσινα πρατήρια στο Βόλο





Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου θα τοποθετήσει σύντομα σε πρατήρια του Βόλου αντλίες παροχής φυσικού αερίου, τα οποία ως μεικτά πλέον θα τροφοδοτούν και την αεριοκίνηση αυτοκινήτων
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου θέτει σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης νέων «πράσινων» «Πράσινα» πρατηρίων στο Βόλο από το 2011 και με δικά της έξοδα θα τοποθετήσει σε πρατήρια του Βόλου αντλίες παροχής φυσικού αερίου, τα οποία ως μεικτά πλέον θα τροφοδοτούν και την αεριοκίνηση αυτοκινήτων.

Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Σύνταγμα



Τριήμερο χριστουγεννιάτικο bazzar στο μετρό Συντάγματος διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού
Από σήμερα Σάββατο έως και τη Δευτέρα, το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar στο Σύνταγμα ώστε να ενισχυθεί το έργο του Οργανισμού.

"Ανάσα ο μηχανισμός στήριξης"

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος παρέχει προστασία στα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα κατάφερε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά το σύνολο της Ευρώπης.

Μειώσεις εισφορών και μικρότερες συντάξεις

του Κώστα  Κατίκου
Γραμμή για μικρότερες συντάξεις μετά το 2013 με «κοινωνικό αντίβαρο» την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, χαράσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα από τη λεγόμενη «πράσινη βίβλο» και τους στόχους για την αύξηση της απασχόλησης και τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων στο διάστημα 2010-2020.
Οι κατευθύνσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί και η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εργασίας έχει ξεκινήσει. Απομένει η ανακοίνωση των προτάσεων από την Κομισιόν που θα δώσουν την εκκίνηση ενός νέου κύκλου αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα και εν προκειμένω στο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, για το οποίο ήδη εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο η τελευταία μεταρρύθμιση μπορεί να κάνει βιώσιμα τα ταμεία.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές στις επικουρικές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες