ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/7/10

Αλήθειες και μύθοι για τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής γης

 του Mιχαήλ Σταματάκη

Aνατρέχοντας σε αρχαίους συγγραφείς και Eυρωπαίους περιηγητές του Aιγαίου και της Aνατολικής Mεσογείου την περίοδο μετά το 16ο αιώνα, θα διαπιστώσουμε τη σημασία που έδιναν στην ύπαρξη κυρίως μεταλλικών ορυκτών, πρώτων υλών για την παραγωγή χρυσού, αργύρου, κασσίτερου, χαλκού και σιδήρου. Eίναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν σε όλα τα νησιά των Kυκλάδων έχουν εντοπισθεί ορυκτά του μολύβδου ή/και του χαλκού, ίχνη αρχαίων/παλαιών εκμεταλλεύσεων, ενώ έχουν εντοπισθεί και αρχαίες μεταλλουργικές σκωρίες σε απόμερα σήμερα νησιά, όπως η Kέρος στα Kουφονήσια. Σημαντικά ορυκτά του παρελθόντος ήταν, επίσης, το θείο αλλά και «ιδιόμορφα» θειικά άλατα (alum - στυπτηρίες) που χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς - φαρμακευτικούς σκοπούς. Tέτοια ορυκτά είχαν εντοπισθεί σε ηφαιστειογενείς περιοχές όπως η Mήλος, η Λήμνος και η

Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Του Γιώργου Φράγκου

Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση Παπανδρέου για την άρνησή της να ψηφίσει τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος που προβλέπει τη χορήγηση του εκλογικού δικαιώματος στους απόδημους Ελληνες, έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με απόφασή του που φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου του 2010, καταδίκασε τη χώρα μας για παραβίαση όχι μόνο του ελληνικού συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η εξέλιξη αυτή που μας εκθέτει για μια ακόμη φορά στους εταίρους μας, έρχεται τη στιγμή

Εκλογή Κουβέλη και «καρφιά» για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Με την εκλογή του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς, άρχισαν οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του νεοσύστατου κόμματος. Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης προσπάθησε να διαχωρίσει το στίγμα της νέας κίνησης από τον «δογματισμό» και τον «αριστερισμό» των κομμάτων της Αριστεράς και τόνισε ότι σκοπός του δεν είναι η εμπλοκή σε «ενδο-αριστερές διαμάχες».

Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.
«Διακηρύξαμε ότι δεσμευόμαστε να ασκήσουμε υπεύθυνη πολιτική και αμέσως βρήκαμε ανταπόκριση σε μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν βαρεθεί την υποκρισία στην πολιτική, ξέρουν ότι κρύβει τα χειρότερα. Που θέλουν να είναι χρήσιμα

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΚΛΕΙΣΟΥΝ" ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος, αν υπάρχει άνθρωπος που να έχει υπονομεύσει περισσότερο τις ελευθερίες των Αμερικανών όσο ο Joseph Lieberman(Εβραίος στην καταγωγή).


 
 Απο όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους(Σ.Σ: Όπως αποδείχτηκε απο ανεξάρτητους ερευνητές η 9/11 ήταν σχεδιασμένη απο την Μοσάντ), ο ανεξάρτητος γερουσιαστής απο το Κονέκτικατ έχει εισαγάγει μια σειρά απο νομοθεσίες στο όνομα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», οι οποίες έχουν διαβρώσει τα συνταγματικά δικαιώματα. Αν οι ΗΠΑ μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με «αστυνομικό κράτος», αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον γερουσιαστή Lieberman.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που πρότεινε ο

Το ΥΠΕΘΑ ζήτησε επανάληψη των δοκιμών του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των δοκιμών του «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» στη Νορβηγία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με απόφαση του Υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου ζήτησε την επανάληψη τους.
Κύριος λόγος για την επανάληψη ήταν η μη εκτέλεση της

Το παρασκήνιο της ανταλλαγής κατασκόπων ΗΠΑ-Ρωσίας

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αποδεικνύουν ότι η ανταλλαγή κατασκόπων ΗΠΑ-Ρωσίας αποτελούν ένα γνήσιο σίριαλ ψυχροπολεμικού τύπου.

Μη κατονομαζόμενες πηγές του Λευκού Οίκου υποστήριξαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες για το ρωσικό κατασκοπευτικό δίκτυο από τον περασμένο Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιδέα της ανταλλαγής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες