ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/2/11

Όταν οι πολιτικοί ασελγούν πάνω στο σύνταγμα.


Ο Κλεισθένης γράφει.
Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την παραχώρηση δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» στους μετανάστες. Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της ολομέλειας που κατά την γνώμη των ειδικών δεν θα ανατρέψει τη απόφαση του Δ’ τμήματος.
Αυτή η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο, και ιδιαίτερα τους δύο υπουργούς ( Βενιζέλο και Λοβέρδο) που είναι συνταγματολόγοι.
Έχω ξαναγράψει για την λογική της αυξημένης ευθύνης που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη μας όταν πρόκειται να κρίνουμε την πράξη κάποιου. Ένα βουλευτής που είναι πχ πολιτικός μηχανικός έχει ευθύνη για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου αλλά ένας βουλευτής και υπουργός που είναι συνταγματολόγος δε πρέπει να έχει μεγαλύτερη ευθύνη;
Τι συνέβη στο συγκεκριμένο θέμα; Οι προαναφερθέντες υπουργοί δεν ήξεραν ότι

Κρυμμένοι στο δάσος


Μια φυλή σε άγρια κατάσταση αποκάλυψαν αεροφωτογραφίες στο Περού. Η γνησιότητά των εικόνων έχει επιβεβαιωθεί. Η απειλή της παράνομης υλοτομίας και το βίαιο παρελθόν που τους καταδιώκει (Pics)

Σειρά αεροφωτογραφιών μίας φυλής με ελάχιστες έως καθόλου επαφές με τον έξω κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι απομονωμένοι πολιτισμοί του Αμαζονίου να προστατευθούν από τους παράνομους υλοτόμους που περνούν τα σύνορα από το Περού.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2/02/2011

871: Ο βυζαντινός στόλος υπό τον Νικήτα Ωορύφα εκδιώκει τους Άραβες από τη νότια Ιταλία.
1795: Ο γάλλος σεφ Νικολά Απέρ ανακαλύπτει τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης.
1828: Ιδρύεται από τον Ιωαννη Καποδίστρια η «Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα».
1922: Ο «Οδυσσέας» του Τζέιμς Τζόις κυκλοφορεί στο Παρίσι σε 1000 αντίτυπα και προκαλεί αντιδράσεις.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!

Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
  • Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1770 δεύτερη μέρα του Πάσχα. 
  • Το όνομα Θεόδωρος του δόθηκε από τον Θεόδωρο Ορλόφ ηγέτη των Ορλοφικών.
  • 15 χρονών μπαίνει σε ένοπλη κλέφτικη ομάδα στην περιοχή της ορεινής Αρκαδίας. 
  • 35 ετών έχει ήδη δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών εντός και εκτός Μοριά. 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:Τσόντα ή μπάσκετ;

Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια όταν από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου:
- Τι κάνεις εκεί ρε Δημήτρη, θα την κάψεις την τηλεόραση!
- Τι να κάνω ρε γυναίκα; Αφού βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα και δεν ξέρω ποιο από τα δυο να δω...
Και η γυναίκα

Βρυξέλλες: Ολοταχώς για τη διαμόρφωση οικονομικής διακυβέρνησης

Πυρετός διεργασιών παρατηρείται στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής...
 
Βρυξέλλες: Ολοταχώς για τη διαμόρφωση οικονομικής διακυβέρνησης
Ένωσης για την υποστήριξη του κοινού νομίσματος, ενώ τα σενάρια για την ενίσχυση του ταμείου στήριξης δίνουν και παίρνουν.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναμένουν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να θέσουν την Παρασκευή τις βάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη.

Ενημερώνοντας πάντως τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με την

Το αντάρτικο του «δεν πληρώνω» εξαπλώνεται

Στα ακυρωτικά µηχανήµατα των εισιτηρίων τοποθετούν πάνω από τις σχισµές αυτοκόλλητα που καλούν τον κόσµο να µη βγάλει εισιτήριο. Στους σταθµούς διοδίων σηκώνουν τις µπάρες και δεν πληρώνουν. Το... κίνηµα ανυπακοής εξαπλώνεται πανελλαδικά από τα διόδια στα µέσα µαζικής µεταφοράς και από εκεί – σε ορισµένες περιπτώσεις, όπως στη Λαµία – και στα νοσοκοµεία, όπου καλεί τους ασθενείς να µην πληρώνουν για τις εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία.

Χθες, πρώτη µέρα της ισχύος των νέων αυξηµένων εισιτηρίων, το σύνθηµα «δεν πληρώνω» ακούστηκε και εκτός

Σε επιφυλακή τα Σώματα Ασφαλείας

   Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΡΙΦΤΗ
      
Σε πλήρη «επιφυλακή» θέτει τα Σώματα Ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να «αντικρούσουν» ένα πιθανό κύμα λαθρομεταναστών εξαιτίας των αναταραχών στις χώρες της Βόρειας Αφρικής ενώ την ίδια στιγμή στρέφει το βλέμμα και προς τον «εκ των έσω» κίνδυνο που ελλοχεύει από τη δράση ομάδων, όπως εκτιμά, που υποκινούν μετανάστες, προκαλώντας εν δυνάμει ανεξέλεγκτες εστίες έντασης…
Τα δύο αυτά θέματα απασχόλησαν και τη χθεσινή έκτακτη και… προληπτικού χαρακτήρα σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής με τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και τον διοικητή της ΕΥΠ.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο, αλλά και σε Τυνησία και Αλγερία δεν εγκυμονεί επί του παρόντος σοβαρό κίνδυνο αλλά σε κάθε περίπτωση εξετάστηκε η γενικότερη πληροφόρηση που υπάρχει για τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη προετοιμασία.
Μάλιστα ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε ως «πρώτη προτεραιότητα» την ασφάλεια του

Όταν το κινητό σας γίνεται σε …dt μπακατέλα!

Τελικά το να αγοράζει κάποιος smartphone αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν ο χρήστης μπορεί να έχει το τελευταίας γενιάς κινητό που όπως λέμε «ψήνει και καφέ», αλλά σε λιγότερο από μισό χρόνο θα βγει το νέο, σαφώς ανώτερο smartphone που θα φτιάχνει cappuccino, φραπεδάκι και θα βγάζει και κουλουράκια για τρατάρισμα!

Αυτό το φαινόμενο, έχει βαπτιστεί ως «Ο νόμος του Android».

Η αγορά των smartphones, ως γνωστό, παραμένει λίαν ανταγωνιστική, με τις συσκευές να αντικαθιστούν η μία την άλλη σε χρόνο “dt”.

Εάν για παράδειγμα κάποιος χρήστης είχε αγοράσει το αξιόλογο Motorola Droid το οποίο είχε βγει στις αγορές στο τέλος του 2009, θα έβλεπε το κινητό του να έρχεται δεύτερο σε επιδόσεις μόλις ένα

Εντολή Παπανδρέου για επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων


Του Γιάννη Αντύπα

Εντολή Παπανδρέου για επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων Με την τρόικα στην Αθήνα για τη διενέργεια ελέγχων και την ύφεση να θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση όσων προβλέπει το Μνημόνιο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες με όλους τους υπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ανάπτυξης: Τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Χ. Παμπούκη, τον Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Δ. Ρέππα, την Τ. Μπιρμπίλη, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. Ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τα σχέδια νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Μεταρρυθμίσεις 
Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του να αψηφήσουν το πολιτικό κόστος, καθώς «αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές η τρόικα θα ζητήσει κι άλλες περικοπές και στο τέλος ιδιωτικοποιήσεις». Επισημαίνεται πως στόχος του προγράμματος

Πληρώνουμε ενοίκιο για Ινστιτούτο που έχει καταργηθεί!

Μπορεί το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) να έχει καταργηθεί, όμως το… γαλαντόμο ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει το ενοίκιο για το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία στο Κολωνάκι, καθώς και για δύο θέσεις στάθμευσης στην ίδια περιοχή όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους τα μέλη της διοίκησης που φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον!..
Το εξόχως προκλητικό όσο και παράλογο αυτό γεγονός της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε εποχές οικονομικής ένδειας για τους Ελληνες πολίτες, αποκαλύπτει και καταγγέλλει με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του ο

Σφοδρή επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά των ΗΠΑ: "Είναι δαιμονιώδης παράγοντας"

ImageO Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, που έγινε ευρύτερα γνωστός για την επίθεσή του κατά του "Σιωνισμού" από τηλεοπτική εκπομπή, μία κίνηση που ξεσήκωσε μεγάλο θόρυβο και αντιδράσεις, προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση με επίθεση αυτή την φορά και κατά των ΗΠΑ όπου τις χαρακτηρίζει ως "Δαιμονιώδη παράγοντα"! Κάτι που δείχνει ότι εκείνη η αρχική δήλωσή του κατά του "διεθνούς σιωνισμού" δεν ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής, αλλά μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής παρέμβασης. 
Με επιστολή του στο Πατριαρχείου της Σερβίας επικρίνει την απόφασή του να απομακρύνει πριν από λίγους μήνες τον Επίσκοπο Κοσσυφοπεδίου, μετά από καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί

Κοντά σε υψηλό 28 μηνών το Brent

Σταθεροποιείτο το πετρέλαιο την Τετάρτη με το Brent πάντως να κινείτο κοντά στο υψηλό 28 μηνών, με τους επενδυτές να ανησυχούν μήπως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Με διάγγελμά του την Τρίτη, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Hosni Mubarak δήλωσε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας την απαίτηση των διαδηλωτών για άμεση παραίτησή του.
Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαρτίου CLc1 υποχωρούσε 30 σεντς στα 90,47 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent LCOc1 σημείωνε πτώση 33 σεντς

Τί έχει αλλάξει στις εργασιακές σχέσεις

Ανατροπές στην αγορά εργασίας προτού καλά καλά εφαρμοστεί ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις καταγράφουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, το 2010 οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 15% και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξάνονται σταθερά.
Την ίδια ώρα,οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι με έναν επιθεωρητή να αντιστοιχεί σε

Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!


Αυτός είναι. Λέγεται Πέτρος Τατσόπουλος και είναι συγγραφέας.
Παρουσιάζει αυτή την εποχή το ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο ΣΚΑΪ κι έχει θέμα την επανάσταση του 1821.
Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!
Μέχρι τώρα, βασισμένη η σειρά στον ιστορικό(;) Θάνο Βερέμη και όχι σε ιστορικούς αναγνωρισμένους, όπως ο Παπαρηγόπουλος και τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, μας λέει την ιστορία, κάπως διαφορετική από αυτή που μας έμαθαν στα σχολειά.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : ΔΙΔΥΜΑ ΕΙΝΑΙ?



Πολωνία Δίδυμα,polonia didyma

Μια φωνακλού και κακάσχημη γυναίκα μπαίνει στο Lidl με τα δύο παιδιά της, φωνάζοντάς τους διαρκώς από την είσοδο. Ο επί της υποδοχής του Lidl της λέει χαρούμενα:
- Καλή σας μέρα και καλώς ήλθατε στο Lidl. Χαριτωμένα παιδάκια έχετε. Δίδυμα είναι;
Η απαίσια γυναίκα απαντά αμέσως απότομα:
- Όχι βέβαια! Δεν είναι δίδυμα. Το μεγαλύτερο είναι 9 και το άλλο είναι 7. Πως σούρθε ότι είναι δίδυμα; Τυφλός είσαι ή χαζός;

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Σουφλέ μελιτζάνας με λαζάνια

Σουφλέ μελιτζάνας με λαζάνια

Υλικά (για 6 άτομα):

5 μελιτζάνες ψητές
1 πακέτο λαζάνια
2 αβγά
200γρ. τριμμένη φέτα
300γρ. τριμμένο γκούντα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 02/02/2011

Με Τζεμπούρ για την ανατροπή

Με Τζεμπούρ για την ανατροπή (Photo: Action Images)
Το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει σήμερα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα (18:00, Conn-x, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Σκέψεις για να βάλει βασικό τον Τζεμπούρ κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Να «τελειώνουν» με Ντεγκρά και… Σερραίους θέλουν στου Ρέντη.

Πρόβλημα στην ανάγνωση




Τα αποτελέσματα της παπαγαλίας πληρώνουν οι Έλληνες μαθητές. Υψηλό το ποσοστό όσων παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάγνωση, αλλά και στα μαθηματικά. Μέτρα λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Προβλήματα στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, αντιμετωπίζει ένας στους πέντε Έλληνες μαθητές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Χαλάει ο καιρός


Βροχές από το απόγευμα στα δυτικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τη νύχτα
Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ανοιχτά για δύο μέρες


Ανοιχτά από αύριο θα είναι τα Φαρμακεία του Πειραιά και θα ξανακλείσουν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, αποφάσισε σήμερα να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Παρασκευή, Δευτέρα), ενώ την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιησεων τους.

Μόνο Έλληνες δικαίωμα ψήφου



Φωτιές έρχεται να ανάψει η απόφαση του Δ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, το έχουν μόνο οι Έλληνες. Με την απόφαση αυτή αποκλείονται οι μη Έλληνες πολίτες.

Μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Αυτό υποστηρίζει το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αποκλείει τους αλλοδαπούς και ουσιαστικά ακυρώνει τα προβλεπόμενα από τον νόμο 3838/2010, τα οποία κρίνει αντισυνταγματικά.

Χωρίς μετρό και την Τετάρτη


Αποφασισμένοι να παίξουν ανταρτοπόλεμο είναι οι εργαζόμενοι στο Μετρό οι οποίο λίγα λεπτά πριν τις οκτώ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, όπως ανακοίνωσαν.

Την τακτική του κλεφτοπολέμου με τη διοίκηση παίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι λίγο πριν τις οκτώ ανακοίνωσαν ότι τελικά θα συνεχίσουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα με νέα 24ωρη απεργία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες