ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/1/11

Ένας μεγάλος Κρητικός : ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΓΕΝΕΡΑΛΗΣ


Το Γερακάρι έχασε τον Δάσκαλο του  Αλέκο Γενεράλη
 Από ιστορική οικογένεια
Γεννήθηκε στο Γερακάρι το 1945. Ήταν γόνος μιας από τις ιστορικές οικογένειες που τόσες φορές ανέφερε ο αξέχαστος Σπύρος Μαρνιέρος στα έργα του. Ανήκε κι αυτός σε μια από τις φύτρες της περήφανης γης, που με το αίμα της πότισε το δέντρο της λευτεριάς. Και σπίθες της αποτέλεσαν το ολοκαύτωμα που προσκυνά η μνήμη με ευλάβεια.

Έρχεται ο διάδοχος του Ν900

Έρχεται ο διάδοχος του Ν900

Η αποκάλυψη του Nokia N9 στο Mobile World Congress 2011

Πολύ μυστήριο έχει πέσει γύρω απ’ τον διάδοχο του Nokia N900, το Nokia N9 ή όπως τέλος πάντων η μαμά Nokia αποφασίσει να το ονομάσει.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Κατάσχεση παράνομων εμπορευμάτων στο Γιουσουρούμ

Η δημοτική αστυνομία Πειραιά απομάκρυνε τους παράνομους μικροπωλητές

Το πρωί άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία Πειραιά κατάσχεσαν δεκάδες σακούλες με παράνομα DVD και CD και απομάκρυναν τους παράνομους μικροπωλητές από το παζάρι.

Στον στόχο του ΣΔΟΕ 5 πολιτικοί

Με ολόκληρο το χέρι μέσα στον κουβά με το μέλι της φοροδιαφυγής φαίνεται πως έπιασε η τσιμπίδα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πέντε επιφανή πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής,
Στον στόχο του ΣΔΟΕ 5 πολιτικοί
σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή». Δύο μάλιστα εξ’ αυτών στο παρελθόν, φέρεται να έχουν θητεύσει σε υψηλές θεσμικές θέσεις.

Ζήσε τον μύθο σου στον ΕΟΤ



Τη μαύρη τρύπα στον ΕΟΤ με σωρεία παραβάσεων αλλά και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης διαπίστωσαν, με έλεγχό τους, τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Όργιο αποσπάσεων και εγκρίσεων δαπανών, χωρίς αιτιολόγηση. Πειθαρχική δίωξη κατά 14 υπαλλήλων
Σωρεία παραβάσεων της ελληνικής νομοθεσίας αλλά και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαπίστωσαν τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σε έλεγχο, που διενήργησαν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Τα μαγικά χαλιά της Υγείας



Χιλιάδες ευρώ το χρόνο κοστίζει στο δημόσιο, κατάστημα που πουλάει χαλιά και υπάγεται σε οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας. Απασχολεί δημοσίους υπαλλήλους και σπάνια είναι ανοικτό. Η έρευνα Λοβέρδου και οι αιτήσεις για... πρόωρη συνταξιοδότηση!
Σκάνδαλο, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ξέσπασε στο υπουργείο Υγείας και όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αφορά στην πώληση... χαλιών!

Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, Μετρό και ΗΣΑΠ. Πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα με στάσεις και 24ωρη απεργία
Σε συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται από την επόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ελεύθερο πέρασμα ο Έβρος



Τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον Έβρο, διαπιστώνει σε έκθεσή της η FRONTEX. Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία. Δίνεται εικόνα αφύλακτων συνόρων. Ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών
Σε μια περίοδο, που φουντώνει η συζήτηση για την κατασκευή φράκτη στον Έβρο, τα στοιχεία της Frontex δείχνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στα σύνορά μας με τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Σχέδιο κατά της Ελλάδας



Για οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας, μέσω της εισροής λαθρομεταναστών έκανε λόγο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας φράκτη στον Έβρο. Κριτική στους πολιτικούς
Υπέρ της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο για την παρεμπόδιση της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τάχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο σημερινό κήρυγμα του.

Γιορτές στη χλιδή για Πάγκαλο



Στην πιο ακριβή σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας άλλαξε χρόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Πανάκριβο δείπνο και βασιλικές ανέσεις που προκαλούν. Δείτε πόσο κοστίζει η διαμονή
Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στη βασιλική σουίτα του πολυτελέστατου ξενοδοχείου "King George Palace" έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και η οικογένειά του.

Κατεδάφισαν τις συνομιλίες



Οριστικό τέλος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους έδωσε το Ισραήλ. Κατεδάφιση ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο να χτιστούν κατοικίες για Εβραίους. Αποτυχία για την αμερικανική διπλωματία
Η κατεδάφιση την Κυριακή από το Ισραήλ ενός παλιού ξενοδοχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της πολιτικής του εποικισμού, βάζει ταφόπλακα στις συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Αλαλούμ με τους μισθούς

 του Κώστα Κάτικου

Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά με τις αποδοχές 2,5 εκατομμυρίων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αρχίζουν και συνωστίζονται γύρω από το «γαϊτανάκι» των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, ζητώντας συμφωνίες για μειώσεις μισθών, που όμως έχουν τον κίνδυνο να κηρυχθούν άκυρες αν δεν έχουν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και κυρίως τη συναίνεση των εργαζομένων (Σωματεία, Ομοσπονδίες).
Ηδη, όπως πρώτος αποκάλυψε ο «Α.Τ.» (Τετάρτη 5 Ιανουαρίου), το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) εξετάζουν να αποκλείσουν από τη δυνατότητα μείωσης μισθών τις επιχειρήσεις (περίπου 105.000) που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης εισφορών του ΟΑΕΔ. Η σχετική τροποποίηση θα περιληφθεί στη νέα «φόρμα» για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που ετοιμάζει το ΣΕΠΕ. Παρότι όμως οι νέου τύπου ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις ψηφίστηκαν (ν.3899/12/10) ώστε να επιτρέπεται «κατά κανόνα» η μείωση των μισθών, με μόνο

Έκθεση - φωτιά» για κακοδιαχείριση κονδυλίων στον ΕΟΤ

Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαβιβάσθηκε, μεταξύ άλλων, στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και κάνει λόγο για άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά 14 στελεχών και υπαλλήλων του Οργανισμού.
Σωρεία παραβάσεων της ελληνικής νομοθεσίας και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαπίστωσαν τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σε έλεγχο, που διενήργησαν με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η έκθεση του Σώματος με θέμα «εξέταση της νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης έργων

Μήπως ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των «κοπριτών»;

Διορισμένη τρεις φορές στο Δημόσιο η κόρη του Πάγκαλου
Με τις τελευταίες του δηλώσεις για «κοπρίτες» να ξεσηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεχνά ότι και η κόρη του είναι μια περίπτωση διορισμένης στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί τρεις φορές στο Δημόσιο: τη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999 και μετατάχτηκε σε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία

ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Αν τα Γερμανικά σας είναι καλά, δεν θα χρειαστεί να διαβάσετε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου. Απλά, αφιερώστε 8 λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε ένα άκρως αποκαλυπτικό, ένα απίστευτο ρεπορτάζ του Spiegel TV για τα διόδια και τις «συμβάσεις παραχώρησης».
Όσοι λοιπόν ξέρετε Γερμανικά, κάντε κλικ εδώ: http://www.spiegel.de/video/video-1082550.html
Για τους υπόλοιπους αναγνώστες, προσπαθήσαμε να μεταφράσουμε το περιεχόμενο του 8λεπτου video, αντιγράφοντας κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες του, προσθέτοντας κάποια στοιχεία, με την ελπίδα ότι θα μας το συγχωρέσει η διεύθυνση του έγκριτου περιοδικού, διότι δεν λάβαμε την άδειά του.
Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία, η κατασκευή και η συντήρηση 4 κεντρικών αυτοκινητοδρόμων έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, όπως

Ύποπτη η μη αντίδραση Ερντογάν.

Παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή όπου οι αφελείς ιθαγενείς εντυπωσιάζονταν από προπαγανδιστικά καθρεπτάκια.  Πραγματικά εντυπωσίασε την ελληνική Κοινή Γνώμη ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου έθεσε τα θέματα παραβιάσεων από την πλευρά της Τουρκίας της Εθνικής μας Κυριαρχίας και μάλιστα στο χώρο που τα έθεσε. Εκείνο όμως που πιο πολύ εντυπωσίασε τόσο την ελληνική όσο και την τουρκική Κοινή Γνώμη ήταν η μη αντίδραση Ερντογάν, ο οποίος αρκέστηκε σε μια γενικόλογη απάντηση, παρουσία του κ. Παπανδρέου, ωσάν να αποδεχόταν τις....
καταγγελίες του κ. Παπανδρέου.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στα ελληνικά ΜΜΕ και στα παπαγαλάκια του συστήματος προπαγάνδας να πανηγυρίζουν, παρουσιάζοντας τον κ. Παπανδρέου περίπου ως θριαμβευτή, ενώ αντίθετα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, καθώς και τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν και κατέκριναν την μη αντίδραση Ερντογάν.

Αλήθεια ποιός αφελής πλέον πιστεύει ότι ο κ. Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε από

Σηκώνουν τις μπάρες την Κυριακή στα διόδια

Ανοιχτές τις μπάρες στα διόδια από Τρίπολη έως τη Θεσσαλονίκη για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα κρατήσουν την Κυριακή, μέλη του Πανελλαδικού Κινήματος κατά των τσουχτερών τιμών των διοδίων.

Με  σύνθημα, «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», το Πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια καλεί πολίτες και οδηγούς να μετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής και από τις

Δήλωση – βόμβα Τούρκου αξιωματούχου για το Αιγαίο

Σαφές μήνυμα απέστειλε στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ...
 
Δήλωση – βόμβα Τούρκου αξιωματούχου για το Αιγαίο
λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο κ. Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.
«Κανείς δεν μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».
Ο κ. Παμίρ καταγγέλλει ακόμα την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να

Η Μεγάλη Αλεβανία θα μας χορέψει τσάμικο;

«Μεγάλη Αλβανία» ή επί το διπλωματικότερον «Φυσική Αλβανία». Μία ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, αλλά εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή απορροφημένοι από το μνημόνιο και το μνημόσυνο των εργασιακών δικαιωμάτων. Μία αντίληψη που φλογίζει την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Μία ιδέα που προωθείται εις βάρος της σταθερότητας στην περιοχή και την ώρα που η Ελλάδα χρηματοδοτεί με κάθε τρόπο την αλβανική οικονομία. Μία ιδέα πάντως που αρχίζει να προβληματίζει τους Ευρωπαίους φανερά και τους Αμερικανούς λιγότερο φανερά. Βλέπετε, υπάρχει το κύρος της Υπερδύναμης. Πώς να βγουν τώρα οι ΗΠΑ να καταγγείλουν τον Αλβανικό αλυτρωτισμό όταν στήριξαν πολιτικά και νομικά την διάλυση της Σερβίας και την απόσχιση του Κοσσόβου;

Τα γεγονότα, τα οποία πρέπει να μάς απασχολήσουν περισσότερο εντοπίζονται σε τρεις ειδήσεις που καταγράφω στη συνέχεια.

Πρώτον. Η ετήσια έρευνα για ατ Βαλκάνια, που δημοσιοποιήθηκε ( 9.12.2010) από τη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες