ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/3/11

1821 (ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΙ)<< της επαναστάσεως >>


 

Εθιμα που δεν γνωρίζετε για την 25η Μαρτίου



H 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που ενώνει όλους τους Ελληνες και τονώνει το αίσθημα πατριωτισμού και της πίστης τους.

Ο διττός της χαρακτήρας την καθιστά ως τη μεγαλύτερη γιορτή του έθνους μας και ως μια από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία, γι' αυτό και γιορτάζεται με επισημότητα και κατάνυξη

Κατάλυση Συντάγματος & Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας;!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

     Έτριψα τα μάτια μου, πήρα και χρησιμοποίησα 2 μπατονέτες  για κάθε μου αυτί και συνέχισα ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΣ πλέον με επικινδυνότητα για εγκεφαλικό ή καρδιολογικό επεισόδιο να βλέπω και να ακούω σήμερα το πρωί τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ Γιώργο Κασιμάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνει στην εκπομπή του

Κατάρρευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής;


Ένα νέο επεισόδιο που ενισχύει σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας το ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο, με παράλληλη...
 
Κατάρρευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής;
υποβάθμιση, από μεριάς των Τούρκων, του ρόλου της Ελλάδας, ήρθε να προστεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η Άγκυρα προχώρησε σε μία πρωτοφανή ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», που θέτει εμπράκτως σε αμφισβήτηση την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

            Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX, δηλαδή άδεια, στο ιταλικό σκάφος «OgsExplora» για έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας που παίζει με τα νεύρα της Αθήνας, αφού το ίδιο σκάφος είχε παρενοχλήσει τουρκική κορβέτα στις 12 Μαρτίου έξω από το Καστελόριζο με την αιτίαση

Κι όμως θα απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας

415.000 Ρώσοι στην Ελλάδα 4 εκατ. στην Τουρκία

Το άστρο της Γείτονος χώρας έχει λάμψει στην παγκόσμια τουριστική αγορά την τελευταία δεκαετία. Η Τουρκία, το 2000 ήταν ένας αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος για την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες του τουρισμού δεν μπορούσαν να δουν ότι θα μεταμορφωνόταν σε παγκόσμιο θαύμα. Συγκεκριμένα, ενώ η Τουρκία το 2000 κατείχε την 16η θέση στην παγκόσμια κατάταξη βάσει αφίξεων και η Ελλάδα βρισκόταν στην 12η, ξαφνικά συνέβη η μεγάλη ανατροπή. Το 2009, η Τουρκία βρέθηκε στην 7η θέση παγκοσμίως και η Ελλάδα υποχώρησε στην 16η. Παρομοίως, ενώ η Ελλάδα το 2000 κατείχε την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με βάση τις τουριστικές εισπράξεις και η γειτονική χώρα την 13η, το 2009 η Τουρκία βρέθηκε στην 9η θέση και η Ελλάδα στην 15η.
Μπορεί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να μιλά για ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2011, αλλά οι αριθμοί είναι αλάνθαστοι. Για το 2010, οι αφίξεις δι’ αέρος έφθασαν τις 10.633.559 μειωμένες κατά -0,51% σχέση

Σε ρόλο «καλού Σαμαρείτη» η Μέρκελ




Ρόλο ρυθμιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις διεκδικεί ανοικτά η Γερμανία κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, με τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω στην Πορτογαλία, η οποία «φλερτάρει» με μια ενδεχόμενη είσοδό της στον μηχανισμό στήριξης της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.).

Γιούχαραν τους πολιτικούς στην παρέλαση


ΔΕΙΤΕ: Οι πολίτες τους «στόλισαν» κανονικά

Γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες από δεκάδες δέχτηκαν οι πολιτικοί κατά την αποχώρηση τους από την πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Booty talk: 10 διάσημες γυναίκες μιλούν για τα διάσημα οπίσθια τους



Τις ακούσαμε σε διάφορες συνεντεύξεις να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το σώμα τους και συγκεκριμένα με τα οπίσθια τους. Διαλέξαμε τις 10 καλύτερες δηλώσεις και σου τις παρουσιάζουμε.


 
Είμαστε σίγουροι για το τι σκέπτεσαι μόλις αντικρίζεις τα παρακάτω διάσημα οπίσθια. Αυτό που δεν ήξερες είναι το τι σκέφτονται οι κάτοχοί του. Μια μικρή έρευνα στις συνεντεύξεις τους ήταν αρκετή για να ξεθάψουμε τις σκέψεις τους

Beyonce

Wikileaks: «Bαρόνοι» και «Tεχνοκράτες» του ΠΑΣΟΚ



Στις 13 Νοεμβρίου του 2007, δύο ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε διεκδικητή του χρίσματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ο ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα προβαίνει σε διαπιστώσεις για το αποτέλεσμα τοποθετώντας τον Γιώργο Παπανδρέου σε δύσκολη θέση ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες μέσα στο κόμμα: στους «βαρόνους» που πολιτεύθηκαν με τον πατέρα του, στην δική του «ακολουθία συμβούλων» και στους «τεχνοκράτες του Σημίτη».

«Τώρα είναι η ευκαιρία η Ελλάδα να ορίσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο»- H εισήγηση στο Μαξίμου



Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η Τουρκία εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες συντελούνται στη Μεσόγειο θάλασσα, προσπαθεί να καταστήσει ακόμη πιο δηλωτικές τις παράλογες απαιτήσεις της, εντείνοντας τις προκλήσεις της με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή στο newscode.gr

Στον “αέρα” το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων



Μέχρι και πεντέμισι χρόνια περιμένουν χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι για το εφάπαξ τους, χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά πότε κι αν θα το λάβουν. Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα, τόσο που η διοίκηση του Ταµείου αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.  Ανησυχητικό είναι πως δεν μπορούν να κάνουν καν εκτίµηση καταβολής του ποσού για όσους έχουν κάνει αίτηση από τον Νοέµβριο του 2010 και µετά.

“Τειρεσίας” στα τρόφιμα



Tο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσανατολίζεται στη θέσπιση ενός συστήματος "Τειρεσία" για τα τρόφιμα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει εποπτεία των συναλλαγών στα αγροτικά προϊόντα και να αποτραπούν περιπτώσεις νοθείας και κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών.

Γιούχαραν και τον Γερουλάνο



Ακόμη ένα κρούσμα αποδοκιμασίας, κατά πολιτικού προσώπου, σημειώθηκε αυτή τη φορά εκτός συνόρων, στην «καρδιά» των Βρυξελλών, με «θύμα» τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πάυλο Γερουλάνο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσούλα Παλιαδέλη, για την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα «2,500 χρόνια συν 1» από τη μεγαλοπρεπή μάχη.

25Η Μαρτίου η «αναγέννηση» ενός Έθνους



Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – 1824 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1832), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους από την Πύλη, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832.
25Η Μαρτίου η «αναγέννηση» ενός Έθνους
Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο "επανάσταση του 21", και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος.

Έκαναν έρανο για να επισκευάσουν τα περιπολικά



Ένας συνταξιούχος αναλαμβάνει να κάνει ότι είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να πράξει! Πρόκειται για τον κ. Ανδρέα Λόντο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι του νομού Αχαΐας σχετικά με την συντήρηση των περιπολικών και των μοτοσυκλετών, διοργάνωσε έρανο…
 Έκαναν έρανο για να επισκευάσουν τα περιπολικά
Την ώρα που η εισροή των μεταναστών και η εγκληματικότητα αυξάνεται δραματικά στην περιοχή της Πάτρας, τα περιπολικά και οι μηχανές των αστυνομικών δεν έχουν λάστιχα, φρένα και ούτε καν βενζίνη(!), με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Τι «δώρα» θα μας φέρει;



Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, που αναμένεται να διεξαχθεί κυρίως υπό τη σκιά της παραίτησης του πορτογάλου πρωθυπουργού Σόκρατες και της υποβάθμισης κατά δύο βαθμίδες της Πορτογαλίας από την Fitch, αλλά και από τις εξελίξεις στη Λιβύη. Θα φέρει μαζί του ο Παπανδρέου επιμήκυνση και χαμηλά επιτόκια; Τι θα γίνει με την επαναγορά κρατικών ομολόγων;
Τι «δώρα» θα μας φέρει;
Τελευταία ενημέρωση:
(00: 54) Οι χώρες-μέλη του NATO συμφώνησαν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Επίσης, συμφώνησαν να συνεχίσουν να δρουν κατά το δοκούν – πλέον και με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας – ενώ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διαθέσουν 12 μαχητικά αεροσκάφη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

0 πράγματα που δεν θες να την ακούσεις να λέει


Έχεις ακούσει σίγουρα πολύ γλυκά λόγια να βγαίνουν από το στόμα της, αλλά υπάρχουν 10 φράσεις που αν τις ακούσεις, σίγουρα θα σου κοπούν τα πόδια.


 10 πράγματα που δεν θες να την ακούσεις να λέει
Το ξέρω ότι από μια γυναίκα περιμένεις ν’ ακούσεις τα πάντα. Από τα καλύτερα, μέχρι τα χειρότερα. Κάποιες φράσεις όμως σε κάνουν να ιδρώνεις, να νιώθεις άσχημα, να έχεις αμφιβολίες. Ετοιμάσου λοιπόν να τις αντιμετωπίσεις.

Πρωταθλήτρια στην περιστολή κόστους εργασίας η Ελλάδα


Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη αναδείχτηκε η Ελλάδα στην περιστολή του κόστους εργασίας και στη μείωση των δαπανών που αφορούν τις αποδοχές των εργαζoμένων σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι οι ειδικοί ευρωδείκτες δείχνουν πως η μονάδα υπολογισμού του κόστους ανά ώρα εργασίας στην Ελλάδα υποχώρησε κατά -6,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στο σύνολο της ΕΕ των 27 κατά 2%.

Στην Ελλάδα το ραδιενεργό νέφος


Ραδιενεργό νέφος από τη Φουκουσίμα αναμένεται να φτάσει σε χαμηλές ποσότητες στην Ελλάδα. Συστηματικοί έλεγχοι για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τη χώρα μας (Vid)

Ραδιενέργεια από την Ιαπωνία και τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Δημόκριτου και της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, οι οποίοι ενημέρωσαν τη Βουλή, το φαινόμενο δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς οι ποσότητες ραδιενέργειας έχουν εξασθενήσει.

ι Pad 2: Επίσημη παρουσίαση από την iSquare






Η iSquare, επίσημος αντιπρόσωπος για τα προϊόντα της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, παραθέτει αυτή τη στιγμή εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ο ειδικός απεσταλμένος του iPhoneHellas, Χάρης Σουρής, μας μεταφέρει το κλίμα και τις πρώτες του εντυπώσεις από το iPad 2:

Μνημόνιο συνεργασίας


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan υπεγράφη τη Δευτέρα. Στόχος η προώθηση των Βυζαντινών περιηγήσεων και η προβολή των ορθόδοξων μνημείων

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan.

Μπότοξ από τα 8 της


Ενέσεις μπότοξ κάνει κάθε τρεις μήνες ένα 8χρονο κοριτσάκι στη Βρετανία, με τις ευλογίες της μητέρας της. Στόχος να γίνει μοντέλο και σούπερ σταρ

Η 8χρονη  Μπρίτνει Κάμπελ είναι ένα φυσιολογικό κοριτσάκι από την Μεγάλη Βρετανία που χορεύει στους ρυθμούς της Lady GaGa ασχολείται με το μέικ απ της μητέρας της και παρακολουθεί την παιδική μόδα.

H Alessandra Ambrosio ποζάρει σαν James Bond Girl!



Μια σέξι φωτογράφηση έκανε η καλλονή Alessandra Ambrosio στο περιοδικό «GQ», της Βραζιλίας. Η Ambrosio φόρεσε μικροσκοπικά μπικίνι και πόζαρε στον φωτογραφικό φακό σαν James Bond Girl.

ανεκδοτο... Δεν σας είδα ποτέ στην

Η δραχμή πέθανε και εμφανίστηκε ενώπιον του Αγίου Πέτρου για να κριθεί. Ο άγιος πέτρος έστειλε στον παράδεισο όλα τα κέρματα εκτός από τα πεντοχίλιαρα και τα δεκαχίλιαρα.

Έγινε του… break!


Έγινε του… break!
Εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα συναισθήματα που αφήνει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό η δεύτερη πράξη των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» θριάμβευσαν μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και «έσπασαν» την έδρα της Μπαρτσελόνα, νικώντας με σκορ 75-71 ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αγνώριστοι σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης και ηττήθηκαν στο ΣΕΦ από την Σιένα με σκορ 82-65.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες