ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/12/10

Το πρωί διάρρηξη, το βράδυ ληστεία!

Το πρωί διάρρηξη, το βράδυ ληστεία!

Τρέμουν οι πρατηριούχοι που διανυκτερεύουν

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη. Μέσα στην ίδια μέρα τους «χτύπησαν» δυο φορές.

Pac Man Advanced

Έρχεται κοινός φορτιστής για όλα τα smartphones

Έρχεται κοινός φορτιστής για όλα τα smartphones

Αναμένεται στην αγορά στο α’ εξάμηνο του 2011

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας όπως το Blackberry και το iPhone.

Μόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011», εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Μάθημα Θρησκευτικών με επισκέψεις σε τζαμιά

Με το σκεπτικό ότι το μάθημα στη σημερινή του μορφή αποτελεί κατήχηση, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει να διδάσκονται οι μαθητές βασικές αρχές  του Ισλάμ, του βουδισμού και του καθολικισμού για να μη νιώθουν «άβολα» (!) όταν έρχονται σε επαφή με αλλόθρησκους

Μετά την Ιστορία το υπουργείο Παιδείας «πιάνει» και τα Θρησκευτικά, σχεδιάζοντας τη συνολική αλλαγή του μαθήματος προκειμένου να απαλλαγεί από τον κατηχητικό και δογματικό του ρόλο, που αφορά μόνο στην ορθόδοξη πίστη, με σκοπό να γίνει περισσότερο ιστορικός και πολιτιστικός για όλες τις θρησκείες.

Υστερα από τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για μετατροπή του μαθήματος της Ιστορίας σε προαιρετικό που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», έρχεται νέα πρόταση από την αρμόδια ομάδα εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, βάσει της οποίας τα Θρησκευτικά κάνουν κατήχηση και πρέπει να διευρυνθούν ώστε να μετατραπούν σε ιστορία και γνώση όλων των γνωστών θρησκειών.
Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου επεσήμανε ότι ακόμα και οι ορθόδοξοι μαθητές θα μπορούν να απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά, καθώς η θρησκεία αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Αναφερόμενος εμμέσως στη

H Ρωσία ενέκρινε την "Κυκλική Οδό" - Ενώνεται οδικώς η Ελλάδα με τον Εύξεινο Πόντο

Ένα έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας που θα συνδέει οδικώς την Ελλάδα με την Ρωσία, αλλά και με όλες τις χώρες του δακτυλίου του Ευξείνου Πόντου (Μαύρη Θάλασσα), εγκρίθηκε και από ρωσική πλευράς, με την επικύρωση του σχετικού ομοσπονδιακού νόμου και την υπογραφή του από τον πρόεδρο, Dmitry Medvedev, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου από τη ρωσική Δούμα και επικυρώθηκε στις 15 του μήνα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό σημείωμα, «η δημιουργία της οδού θα επιτρέψει να κατασκευαστούν σύγχρονες οδικές υποδομές στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας και να ενεργοποιηθούν οι εμπορικές-οικονομικές και τουριστικές σχέσεις, γεγονός που θα διευκολύνει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Το μνημόνιο για την κατασκευή της Κυκλικής Οδού, γύρω από τον Εύξεινο, υπεγράφη από

"Επίθεση στις δομές του ελληνικού κράτους" λένε οι τρομοκράτες ήταν η βόμβα στην ελληνική πρεσβεία

Ως επίθεση σε «μια από τις δομές» που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος, χαρακτηρίζουν, με προκήρυξή τους που βρέθηκε στο πακέτο το οποίο εξερράγη χθες στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, οι Ιταλοί αναρχικοί που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Κοριέρε Ντελα Σέρα».

Χαρακτηρίζουν δε, την επίθεση ως πράξη

Ψάχνουν το γιατρικό

Καθοριστική αναμένεται η σημερινή συνάντηση των φαρμακοποιών με τη κυβέρνηση, η έκβαση της οποία θα κρίνει εάν οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά τη Δευτέρα.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ενώ στη συνέλευση εμφανίστηκαν δεκτικοί στη λειτουργία του 20% των φαρμακείων το Σάββατο.
O υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία και θα αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι διαφωνίες στο θέμα του ποσοστού κέρδους δεν είναι αξεπέραστες, επέμεινε στο ζήτημα της αλλαγής ωραρίου, ενώ εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός στο ζήτημα της κληρονομικότητας.
Πάντως, προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, υπάρχει και το

Κρύο και βροχές

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές η

Στο 1,70 η τιμή της αμόλυβδης

Ανοδικά κινείται η τιμή των υγρών καυσίμων επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας την αγορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των πρατηριούχων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαπιστώνει ότι η χρήση των παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες.
Η διαπίστωση αυτή κατά την ΠΟΠΕΚ προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών. Όμως, όπως προσθέτει, αν ισχύει η παροιμία ότι "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά", τότε το συμπέρασμα είναι ότι οι φήμες έχουν βάση.
Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, μιλούν για κυκλώματα που είναι

ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ - ΚΑΡΥΩΤΗΣ> ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΟΖ

Νέα δημόσια παρέμβαση του ακαδημαϊκού sir Βασίλειου Μαρκεζίνη, αυτή τη φορά από κοινού με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρο Καρυώτη. Με ανοιχτή επιστολή τους, αναφέρονται εμπεριστατωμένα στο νομικό καθεστώς που διέπει τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), με ιδιαίτερη έμφαση στην σχετική οριοθέτηση στο Καστελόριζο. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναρτά το κείμενο, εκτιμώντας πως αυτό συμβάλλει στην πληρέστερη γνώση του θέματος, ενός θέματος κρισιμοτάτου για την εθνική ασφάλεια και τα δικαιώματα της χώρας μας.
Η επιστολή των δύο ακαδημαϊκών ανδρών έχει ως εξής:
"Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρήθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το

"Σκούπα" στο Δημόσιο

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΣε σαρωτική αναδιάρθρωση, με πρότυπο τον «Καλλικράτη», των δημοσίων υπηρεσιών που θα συνοδευτεί με μετακινήσεις προσωπικού προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει και νέος γύρος κατάργησης φορέων του Δημοσίου και συγχώνευση άλλων που έχουν ομοειδές αντικείμενο δράσης. Οσο για τους πλεονάζοντες υπαλλήλους αυτοί θα λάβουν «φύλλο πορείας» για υπηρεσίας που παρουσιάζουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Πριν, όμως, την ανακατανομή του προσωπικού θα υπάρξει αναλυτική καταγραφή των θέσεων και των ειδικοτήτων. Η διαδικασία αυτή, θα συνοδευτεί και από την απογραφή δημοσίων υπηρεσιών και τη μελέτη για τη βιωσιμότητά τους. Κι αυτό γιατί, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα και διευθύνσεις που δεν προσφέρουν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, αντιθέτως επιβαρύνουν με τη λειτουργία τους τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα τα στοιχεία που

Τα λεφτά της Τρόικας αρκούν μόνο για τα παλιά δάνεια!

Με αίμα και θυσίες" παλεύει η χώρα για να εξασφαλίσει τα σχεδόν 70 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται να δανειστεί το 2011. Η κυβέρνηση βάζει στόχο να αντλήσει συνολικά 69,5 δισ. ευρώ, ενώ για το 1/3 εξ αυτών θα πρέπει για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και πάλι τις διεθνείς αγορές.

Ο χρόνος πάντως μετράει πλέον αντίστροφα αλλά όχι υπέρ της χώρας μας. Το δάνειο της Τρόικας που για το 2011 μεταφράζεται σε 46,5 δισ. ευρώ, μικρή μόνο ανάσα δίνει στην κυβέρνηση αφού θα καλύψει μόνο τις τρέχουσες λήξεις ομολόγων και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες